QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 20, 14:55)
Na jus skaiciuojat viska i statybos kaina

Juk butui irgi reikia ir radiatoriu, ir kanalizacijos, ir vandentiekio, ir ventiliacijos, ir apdailos-galima irgi skaiciuoti iki nukritimo, kada visa tai atsipirks. Bet jei buta perkame jau irengta uz tokia ir tokia kaina, tai viskas, ta suma-tai buto pirkimo(arba buto statybos) kaina.
Analogiskai su namu: galima nusipirkti nuliova nuo iki uz tam tikra kaina-ir tai bus nedaloma i menesines islaidas, tai bus namo pirkimo/isigijimo/pastatymo kaina. Vsio.
Kai jau stovi pilnai irengtas butas ar namas-va nuo tos akimirkos reikia ir skaiciuoti islaikymo islaidas.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 09 20, 15:18)
Nesutinku, čia dėl šildymo. Kai perki namui įrangą, skaičiuojami kaštai, per kiek metų ji atsipirks. Kai perki butą, perki su viskuo, kaip ir namą, bet butui priklauso bendra viso namo įranga, o ne atskira "katelnė".
Nu butų katilinė irgi kažkur yra, taigi pirkdamas butą, perki ir jos dalį. Kažkada rašiau, kad mūsų daugiabučiame buvo sugedęs boileris, tai sėdėjom gruodžio mėn tris savaites be karšto vandens, kol buvo nupirktas naujas. Irgi išlaidos...Investicijos...
QUOTE(prekestolen @ 2011 09 20, 15:50)
Aš tai manau, kad reikia pasitelkti ekonometriją, statistiką ir tikimybių teorijas. Tada imti namo plotą kaip vienetą ir nuo jo procentine išraiška išskaičiuoti kiek kv.m. tenka šildymo, vandens, elektros ir kt. išlaidų.

Va tada ir paaiškės kas geriau- namas ar butas.

Ir kas pigiau. Išlaidos aplinkos tvarkymui negali būti įskaičiuojamos, nes nėra nustatyto vieno dydžio, kaip pvz elektros kaina.
O aš manau, kad į pasaulį nereikia žiūrėti labai sudėtingai. Kiekvienas turi savo poreikius.
Šiandien man patogiau gyventi name. Kaina gyventi 215 m2 name yra apie 15 proc. didesnė nei 2 kambarių bute, kartu su transporto išlaidomis, nes atstumas iki pagrindinių vietų, kur važiuojame išliko praktiškai toks pats. O augalų priežiūros, kas yra mano didžiausias pomėgis, išlaidų prie išlaikymo tikrai nepriskaičiuoju. Kiti siurbia alų baruose, perka kalnais drabužius, važinėja kartingais, o aš - sodininkauju. Ir man tai teikia atsipalaidavimą, dėl to džiaugiuosi, kad viskas po ranka.