Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(flight @ 2011 09 21, 13:30)
Gražu? Man gražu.

O jei dar vasarą įsivaizduotunme pora vazonų žydinčių ar pakabintų terasoje gėlių (kainuotų ne brangiau nei buto balkone tongue.gif ), pora vaiskrūmiukų, eglutę, didelę vijoklinę rožę šalia terasos, vaikų žaidimo aikštelę ir pripučiamą baseiną? Būtų pats tas.

tiesą sakant, žiauriai nyku.

Kai tie įsivaizduojami dalykėliai paskaičiuojami, tasai 'pats tas' gaunasi ne iš niekur, o iš tos pačios kišenės. Beje, pripučiamam baseinui vanduo reikalingas, dezinfektantai ir filtravimas ( elektra, elektros prietaisai); norint turėt gražius vazonus - daigų kaina, substratų, trąšų. Juokas juokais, bet kai pasakau draugams galutinę kainą vieno vazono, pastoviai matau nustebusius veidus. Aišku, ir man nuostabą kelia, tarsi aplinka atsiranda iš niekur ir neinvestuojant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 21 rugsėjo 2011 - 12:43
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 21, 13:43)
Kai tie įsivaizduojami dalykėliai paskaičiuojami, tasai 'pats tas' gaunasi ne iš niekur, o iš tos pačios kišenės. Beje, pripučiamam baseinui vanduo reikalingas, dezinfektantai ir filtravimas ( elektra, elektros prietaisai); norint turėt gražius vazonus - daigų kaina, substratų, trąšų. Juokas juokais, bet kai pasakau draugams galutinę kainą vieno vazono, pastoviai matau nustebusius veidus. Aišku, ir man nuostabą kelia, tarsi aplinka atsiranda iš niekur ir neinvestuojant.

Mes turim pripučiamą baseiną vaikams, plotis apie kiek virš trijų metrų. Vanduo prileidžiamas kartą per sezoną, chemija nėra brangu, keliasdešimt lt sezonui. Na, jei jums tai daug g.gif Gyvenantys bute išleidžia keliskart daugiau besilankydami visuomeniniuose baseinuose.

Pas mus yra du dideli rožių krūmai, nerealiai gražiai žydintys wub.gif viena maža rožė, pora mažų vaiskrūmių, eglė, žirnmedis - priežiūra nekainuoja, trašų nenaudoju, auga, atrodo normaliai...Ai beje, porą kart barsčiau pievą trašom, nepamenu, kiek tas kainavo, bet ne daugiau 50 lt - tai čia kosminės sumos????

Taip, man gražu tiesiog veja, su max keliais augalais, ir aišku, erdve vaikų žaidimams - smėliadėžei, sūpynėms, čiuožyklai ir pan. Nemėgstu perkrautų kiemų, kaip ir perkrautų namų... schmoll.gif

Va, pvz., dar mano skonio variantas:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 rugsėjo 2011 - 12:59
visų pirma, rodytas namas su išoriniu kaminu - neapgalvota pradžioj, nauji šeimininkai sudarkė? Minusas.

Vieniems gryna veja gražu, kitiems baisu žiūrėt į tokias dėžutes. Na, negražu ir taškas.

Na, o kas dėl apželdinimo, tai savam kiemui gaunu ne tik pagyras, bet ir kaimynai 'komisijas' siunčia, svečiams rodo. Augalų ne 5, bet ir ne milijonas. Po įrengimo vien priežiūrai, papildymui per sezoną išleidžiu ~3,5 tūkstančio Lt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 21, 14:00)
visų pirma, rodytas namas su išoriniu kaminu - neapgalvota pradžioj, nauji šeimininkai sudarkė? Minusas.

Nepastebėjau, o ir neįdomu, namas, jo stilius ar ten kokie minusai šiuo atveju nesvarbu.

Na, išleist tokias sumas - jūsų prioritetas. Bet jei nenori - ir neprivalai, ir gyveni gražioje pievoje su penkiais augalais ir baseinu vaikams. O minėtus tūkstančius išleidi kitiems, sau maloniems, dalykams.
Nes vis dėl to, svarbiau yra ne "pakazucha", o tai, kaip tu pats toje erdvėje jautiesi...wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 rugsėjo 2011 - 13:03
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 21, 14:00)

Kol neparodet-nemaciau. Ale man visai patiko toks sprendimo budas drinks_cheers.gif Pas mane name dujinis sildymas, man nereikia, bet va ukiniame pastate, kur irengtas butas, sildymas elektrinis. Niekaip neismastydavau, kaip irengti koki zidinuka, labai jau stogo griauti nesinori del kamino. O cia labai patiko toks sprendimo budas thumbup.gif O jei jo taip nepamaciau-tai is pirmo zvilgsnio ir nedarko namo isvaizdos.

QUOTE(flight @ 2011 09 21, 14:03)

Nes vis dėl to, svarbiau yra ne "pakazucha", o tai, kaip tu pats toje erdvėje jautiesi...wink.gif

Ziuriu, poziuris i aplinka mudvieju sutampa drinks_cheers.gif Man turi buti veja, gyvatvore nuo kaimynu smalsiu akiu ir keli zydintys krumai arba dvi vazos pastoviai zydinciu geliu. Dazniausiai tai buna spriges, simet jas pirkau po 7 litus maximoj, isleidau 42lt. Jokiu trasu nepirkau. Medeliu baltinti nereikia. Gyvatvore(spirejos) prisikastos is kaimo uz dyka, o zalia tokia buna bei zydi baltai wub.gif
Nemegstu nei jokiu klombu, nei alpinariumu, nei gelynu, nei akmenynu blush2.gif Nu toks mano skonis. Minimalistinis su zalia erdve.
Simet zoles laistyti nereikejo-pakako lietaus.

Tiesa, o kaip dabar skaiciuoti toki varianta, prie ko? Simet pirmi metai zemes sklypa uz ukinio pastato paverciau darzu. Investavau i siltnamio statyba, plevele, pomidoru daigus apie 300lt. Na seklos ten bendrai kainavo gal 20 litu. Jokiu trasu nenaudoju, ekologijos puoseletoja esu. Apturejau puiku derliu, prekiavau is namu neiseidama, plius valgem visa seima, nepirkdama darzoviu is maximos, o tai, paskaiciavau, sutaupydavom menesiui 200lt. Prisimarinavau, prisivekavau pilna rusi, vyras juokiasi, kad karui ruosiuosi biggrin.gif Taigi, klausimas-cia gautos pajamos(sutaupytos ir isprekiautos) bendroje sumoje per vasara 1000lt. Realiai tureciau minusuoti nuo namo prieziuros islaidu, ane?
Atsakyti
Mano nuomone, tai vieniems geriau butas, kitiems namas. Aš sakykim gyvenau bute, bet net negalvojom ten pasilikti. Tikslas buvo namas. Tikslas pasiektas.

Ginčytis beprasmiška. Neskaičiavau kiek įdedam į aplinką. Manau nemažai, tačiau su laiku ta palinka susitvarko, augalai dažniausiai daugiamečiai, todėl to darbo nėra daug. O viską atperka, tai laisvė, savas kiemas, sava erdvė, nepriklausomybė nuo kitų, ką noriu tą darau, kaip noriu taip gyvenu. Vakarai ramūs, maudynės tvenkinuke, ir nenoras niekur važiuoti, ta prasme kelionė į užsienį yra kelionė, ne apie ją kalbu, o parvažiuoji po darbo apsitvarkai ir vakare arbata, balkonas, ramybė. Viską dėl ko kiti kažkur važiuoja, turi kasdien namuose. Ir svarbiausia visa tai neatsibosta.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 21, 14:31)
Jokiu trasu nenaudoju, ekologijos puoseletoja esu. Apturejau puiku derliu, prekiavau is namu neiseidama, plius valgem visa seima, nepirkdama darzoviu is maximos, o tai, paskaiciavau, sutaupydavom menesiui 200lt. Prisimarinavau, prisivekavau pilna rusi,

Super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 09 21, 14:31)
Nemegstu nei jokiu klombu, nei alpinariumu, nei gelynu, nei akmenynu blush2.gif Nu toks mano skonis. Minimalistinis su zalia erdve.

O va čia man jau ne schmoll.gif biggrin.gif Man reikia gėlių, akmenų, reikia žiedų, gėlyno. Man gražu kai būna pievelė, keli spygliuočiai, gražu,paprasta, bet man šalta. Tokia aplinka man nejauki.
Atsakyti
Skoniai skirtingi. Kaip ir interjeras - vienam labiau prie širdies minimalizmas, neapkrautos erdvės, kitam - daug visokių smulkmenų, interjero detalių, daug baldų ir kt.
Aš dar buvau užveisus tokį minidaržiuką, tai turėjom salotų, krapų, braškių (pirkau du vnt, prisidaugino..oj oj...), mėtų arbatai (irgi prisidaugino), dar kažkokių prieskoninių žalumynų. Bet tai kaina lygiai tokia, kaip bute ant palangės augintum, namo kieme vazonų nereikia, tai net pigiau išeina ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 21 rugsėjo 2011 - 13:44
va man ta mintis, kad savam sklype yra galimybiu tureti nuosavu darzoviu wub.gif mano tevai turi dideli sklypa, darza..nemazai lauko augalu, taciau jie daugiausia dovanoti, arba mama pridaugina visokiu geliu.. neatsimenu kada pirko kazka i aplinka
Atsakyti
Norit skaiciu? Idedu mokejimus
Liepos men.
Elektra-150lt.
Saltas vanduo(10 kubu)-42,20lt.
dujos(abonimentinis) 13,81 ir 30lt(vandens sildymui)
Saugos tarnyba-69lt
Siuksliu isvezimas-38.50
Sausio men
Elektra-350lt
Saltas vanduo 42,20lt(tas pats ar vasara, ar ziema)
Dujos(abonimentinis ir namo sildymui, karsto vandens darymui)-450lt.
Saugos tarnyba 69lt
Siuksliu isvezimas-38.50

Elektros sunaudojam tikrai daug. Bet jos sunaudotume lygiai tiek pat ir bute gyvendami, nes cia pagrindiniai prietaisai: kompiuteriai, saldiklis, saldytuvas, elektrine orkaite, indaplove, skalbimo masina. Namo elektra nesildom, nebent ziema kuriames pirtele, o ji elektrine.
Atsakyti
QUOTE(Mazgelis @ 2011 09 21, 13:23)
as radau labai konkrecius atsakymus. O is kur tu zinai kokie namai mane domina? Gal ir ta pati troba 'ant vistos kojeles' yra mano favorite.  Aisku bile prisikabinti eilini karta  bigsmile.gif
Papildyta:

as irgi sutinku, kad is esmes name gyventi, ji islaikyti yra brangiau. Bet kadangi nama suvokiu kaip patogesni, geresni busta, man tos papildomos islaidos atrodo naturalios..uz malonumus daznai reikia primoketi smile.gif

Nežinau, nes nieko neparašei, iš kur gi čia žinosi g.gif Bet jei suvoki, kad name gyventi brangiau, tai kokio bieso iš viso klausti tokių klausimų? O kad radai labai konkrečius atsakymus, kokių nebuvo, tai šaunu rolleyes.gif

QUOTE(flight @ 2011 09 21, 13:30)
Dar apie tą "nijokią" aplinką. Kas vienam nijokia, kitam - pati geriausia, nereikia prikišinėt savų standartų. ...

O jei dar vasarą įsivaizduotunme pora vazonų žydinčių ar pakabintų terasoje gėlių (kainuotų ne brangiau nei buto balkone tongue.gif ), pora vaiskrūmiukų, eglutę, didelę vijoklinę rožę šalia terasos, vaikų žaidimo aikštelę ir pripučiamą baseiną? Būtų pats tas.

Čia jokie ne standartai. Arba yra aukso vidurys, arba yra perkrauta, arba yra "joks". Ta veja ir taškas yra joks. O visi tie įmanomi priedai, kuriuos surašei, ten nepavaizduoti. Tai gi, jei papildyti plikę įvairiais papildomais "priedais", gal kažkas ir nusišvies kitom spalvom, ar ne? smile.gif Tai gi, kalbam jau apie kažkokį (nors kažkokį) landšaftą, o ne pliką nuogą žalią.
Atsakyti