Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

QUOTE(gabyte_g @ 2011 10 06, 15:42)
Tiesiog isiregistruot ukininko uki i gaut leidima statyboms yra zymiai lengviau ir pigiau negu keist zemes paskirti ir tvarkytis leidima namu valdoje irnesakyk.gif
Pas mus irgi ukininko ukis. Bet sildymas geoterminis g.gif

Keisti žemės paskirtį išvis yra "kančios jeruzalėje"... ne vienų metų ir ne vieno tūkstančio Litų darbas. Todėl ž.ū. paskirties sklypai ir pigesni.
Atsakyti
Laba diena,mums irgi iskilo dilema pirkti nama ar erdvu buta?! smile.gif seimoje tik du zmones tai as ir mano vyras,tad ir mastome gal geriau erdvus butas 3kmb apie 100kv.m. Gal ka patarsite?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2011 10 13, 16:12)
Laba diena,mums irgi iskilo dilema pirkti nama ar erdvu buta?! smile.gif seimoje tik du zmones tai as ir mano vyras,tad ir mastome gal geriau erdvus butas 3kmb apie 100kv.m. Gal ka patarsite?smile.gif

na pirmiausia-reikia atsakyti- ko jūs labiau norite?? bigsmile.gif

Jei gyvenčiau tik su vyru, be vaikų- vistiek rinkčiausi namą.
Atsakyti

Neaiškūs Jūsų šeimos prioritetai, poreikiai, gyvenimo tempas, darbai ir t.t. Niekas Jums nepatars kas geriau, tik Jūs patys mirksiukas.gif
Atsakyti

Jei ateityje neplanuojate vaiku-rinkciausi buta. 4u.gif Jei vis tik planuose bus vaikai-rinkciausi nama.
Atsakyti

Tokiu atveju pirkčiau 60 m2 butą su autonominiu šildymu - erdbvės dviems pilnai pakanka, tvarkymosi mažiau, šildymas pigiau, pati objekto kaina mažesnė, o likusius pinigėlius galima kur kitur panaudoti bigsmile.gif

Arba, panašaus ploto namuką, kas Lt nelabai populiaru. Vakar parskridau iš Australijos. Melbourne mane nuvežė į patį prabangiausią privačių namų kvartalą prie įlankos, kur žemės kainos -kosminės. Na ir, pamatyta "prabanga" - mažulyčiai sklypukai (kokie trys arai), nameliukai sustatyti vienas šalia kito, beveik glaudžiasi sienomis, patys namai -nedidukai, dauguma seni, "Viktorijos stiliaus", mediniai, o jei naujas namas - tai kuo paprastesnis, jokių architektūrinių išsidirbinėjimų, jokių stiklo sienų ar kitų "pribumbasų", fasadų spalvos pas visus kartojasi , viskas paprasta, funkcionalu. Aplinka kieme - irgi neperspausta, geriausiu atveju keliu gėlynėliai. Autralai, būdami išties turtinga tauta, nesuka sau galvos ir nelaužia įvaizdžio ar didžiulių erdvių, tuo tarpu mūsuose panašus namukas iš karto su panieka būtų pavadintas "nameliu ant vištos kojelės".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 spalio 2011 - 08:03
Ar supranti kokią nesąmonę parašei? Turiu omeny tą palyginimą su Lietuva ir parašymą, kad turtinga tauta. Na ar pasakytum, kad lietuvių tauta yra skurdžių tauta?. Taip pat kitos tautos. O kodėl nepalyginti su kitomis šalimis? Pvz. Ispanija ar Italija? Kiek šiose šalyse vidutinis ind. namo ir kiemo plotas g.gif

Kas yra trys arai Lietuvoje? Kažin ar gausi leidimus statyboms, ar išlaikysi atstumus ir visas higienines normas su trim arais? O jei dar ir kietu kuru šildomi. Kažin, ar Australijoje šildo anglim ir malkom? g.gif Ar daug sniego, minus dvidešimt žiemą? g.gif Ir t.t. Gal dar palyginkim tradicijas? Kodėl Lietuvoje tradicijos statyti erdvesnes trobas, namus, kodėl taip populiaru buvo vienkiemiai ir daug daug ha žemės. Kodėl vidutinis prov. miestelio namo kiemas ne mažesnis nei 20 a.

Ir tie dabartiniai šeši arai soduose yra iš sovietmečio palikimo. Nebūtų tų sodų, kažin ar NT pakilimo bangose žmonės įpirktų didesnius sklypus. Taip, čia jau biednumo faktorius, nes žemė aplink didmiesčius brangi. Bet, kita vertus, šeši arai stačiai prabanga, palyginus su trim. Taip kad kažin ar Lietuva vargingesnis kraštas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 10 16, 10:53)
Ar supranti kokią nesąmonę parašei? Turiu omeny tą palyginimą su Lietuva ir parašymą, kad turtinga tauta. Na ar pasakytum, kad lietuvių tauta yra skurdžių tauta?.

Australai turi viską savo - savo dujas, savo iškasenas, aukso dar šiandien pastoviai randa, nuo nieko nepriklausomi. Bedarbystė neegizstuoja. Mokesčiai nedideli. Turi vandenyną su visom gėrybėm, turi kalnus, kur gali slidinėti, augina avis, ir t.t. Aišku turtinga.

Turėjau omenyje tai, kad tame "auksiniame kvartale" nepastebėjau nieko, rėkiančio - pažiūrėk, kiek aš turiu ir kiek galiu. Jei jau žmogus išgali įsigyti toje vietoje sklypą, tai jis tikrai gali pasistatyti krūtą namą su visu dizainu ir kitais pribumbasais. Bet ne, jie renkasi paprastumą, nepaisant to, kokie turtingi bebūtų. Nesiveržia siekti įspūdžio ar "atrodyti" - va kas man labai patiko. Mūsuose itin daug tos "pakazūchos"...Mentalitetas kitoks..
(o ir šiaip, kaip žmonės - itin šilti ir betarpiški. Bet tai - jau nebe į temą..)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 spalio 2011 - 10:23
Taip, kitoks mentalitetas, bet prie ko ta "pakazūcha"? Žmonės kuria savo svajonių namus, turi kažkokią viziją. Neveltui paminėjau Ispaniją, Italiją, dar galima ir kitas šalis, kurios turi savo mentalitetą ir tradicijas. Bet prie ko čia 'pakazūcha'? g.gif Daugybė prabangių vilų, senovinių ir šiuolaikinių, su erdvėmis, parkeliais ir parkais. Ar tai 'pakazūcha'?

Yra tradicijos burti identiško, panašaus stiliaus kvartalus, kas ir Austrijoje ar Vokietijoje yra normalu, ir JAV. Yra tradicijos statyti kokį noriu namą, su sava architektūra, niekaip neįsipaišančia į bendrą kvartalą - tai Lietuva, Baltarusija, Rusija ir kt. šalys. Kur kiekvienas namas ir kiemo dydis yra savotiškas ir vienodų nebus. Nebent NT vystytojai padarė. Bet čia retas atvejis. Dažniausiai - kokį noriu - tokį statau. Tai kas ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 10 16, 11:26)
Taip, kitoks mentalitetas, bet prie ko ta "pakazūcha"?

Mano nuomone, Lt labai daug tos pakazūchos. Ir jei jau "svajonių namas", tai būtinai toks, kad kaimynai žagteltų biggrin.gif
Pati esi ne kartą paniekinamai atsiliepusi apie "namelius ant vištos kojelės". Arba apie "žemiau ekonominio lygio kiemo aplinką", kai diskutavom, kad kiekvienas turi savus poreikius ir prioritetus. Tipo, ne lygis. Jau vien iš tamstos postų labai akivaizdu. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 16 spalio 2011 - 10:33
O kodėl tau atrodo, kad iš viso kažką niekinu? Nereikia tiek įsižeisti dėl to kiemo, juk rašydama tai ką manau (o nuomonė, kaip ir skonis, neprivalo sutapti su visais), net nesiruošiau kažko paniekinti ar pan. Tu įsižeidei, lyg tie komentarai buvo skirti tau asmeniškai, tiesa? Ir dabar dėl to labai draskaisi ir vis nori kažką įrodyti. Galbūt yra tokių žmonių, kur jie įdomu, kurie ryžtasi statytis namus dėl to, kad kaimynai žagteltų, bet aš su tuo nesusidūriau. Kiekvienas turi savo kažkokią viziją ir svajonę, tai kodėl dabar reikia atsižvelgti į kitų nuomones ir žagsėjimus, koks tas svajonių namas turėtų būti? Tai, kad gyvendami ne pagal pajamas ima paskolas prabangai, tai čia jau kita tema.

Bet sparnuotos frazės apie namelius - tai tiesiog sparnuotos frazės, o ne kažkieno asmeninis įžeidimas. Kiekvienas turi namo apibrėžimą, kažkokį, bet butukas - namas ir namas - namas, tai vis dar namas. Kaip ir bakužė, troba, 'dvaras' ir kt. Kiek yra namų tragedijų. Ar dabar reikia pykti, kad beskonybė, mano sbj. nuomone, gali būti pavadinta 'tragedija'?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 10 16, 11:26)
Yra tradicijos burti identiško, panašaus stiliaus kvartalus, kas ir Austrijoje ar Vokietijoje yra normalu, ir JAV. Yra tradicijos statyti kokį noriu namą, su sava architektūra, niekaip neįsipaišančia į bendrą kvartalą - tai Lietuva, Baltarusija, Rusija ir kt. šalys.

va tuo ir viskas pasakyta biggrin.gif Bet jau sovietiniai laikai praėjo, kai kiekvienas buvo pats sau architektas, gal metas atsibusti ir pamatyti, kad jau atsiranda Lietuvoje kvartalų, kur namai išlaiko vieningą stilių, kad vis dėlto vakarėjame ir daugeliui spindintys blizgučiais namai ne prie širdies biggrin.gif Jau seniai supratau, kad jums labai artimas rusiškas mentalitetas smile.gif
Atsakyti