QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 17, 09:46)
Susimąsčiau dėl medinukų tarybiniais laikais. Manrods, arba jie jau stovėjo toje vietoje, arba buvo iš kažkur atkelti - kai naikino kaimus, lyg ir persikeldavo juos į gyvenvietes.
Tiesa, tie keli projektai buvo skirtingi skirtinguose rajonuose. Na, reiks kurią dieną pafotkint.
O kas dėl Kauno Žaliakalny ar Donelaičio gatvėj stovinčių pavyzdžiu pateiktų namų, tai jie visi daugiabučiai su kambariais tarnaitėms, laiptinėmis, katilinėmis. Tik tarybiniais laikais buvo nacionalizuoti ir į vieną butą po kelias šeimas apgyvendinta.
Kaune Donelaičio g. daugiabučiai, tačiau kokie namai

nerasi nei vieno vienodo, bet skirtumai subtilūs, nerėkiantys, rodos, padaryuti tik tam, kad išblaškytų monotoniją, harmoningai dera tarpusavy, namai nedideli. Ši gatvė vienas geriausių modernizmo pavyzdžių. Beje, tokių namų yra ir kitose aplinkinėse gatvėse.
O Žaliakalny dominuoja būtent nuosavi namai, pasivaikščiokite kada tarp Aušros ir Višinskio g., Gėlių, Minties ratais, pamatysite, ką reiškia gera architektūra.
Šiaip įdomu skaityti jūsų komentarus.

Subjektyvi, Baltarusijos teritorijos du trečdalius esu po pėdą išvažinėjus, Minske gyvenus. Nu pasakykite nors vieną šiuolaikinį gerą Baltarusijos architektą ir kur tie jo šedevrai stovi?

Turiu galvoje ne visuomeninius pastatus (ne pvz. minskiečių džiaugsmą naująją biblioteką), bet gyvenamuosius kvartalus.
Sovietmečiu teko gyventi, man akyse kaimynai prie standartinių namų oho kokius priestatus statė bei kokius tik nori namus statėsi. Kas tų namų architektai? Savininkai patys

Valstybė statė namus standartinius ir dalino juos už dyka, bet jeigu pats žmogus statėsi, turėjo galimybę duoti savo vaizduotei valią.
Na ir dar papildysiu dėl dabartinės Lietuvos architektūros situacijos. Mano nuomone, Lietuvoje yra gerų nuo tarpukario tęsiamų architektūros tradicijų, gražių namų, yra daug sovietmečio, atgimimo laikotarpio pabaisų, ir šiandien yra baisių naujų rajonų, tačiau, žmonės važinėja po vakarų pasaulį, mato Australiją

Nyderlandus (mano meilė dėl architektūros

) ir manau potencialiai Lietuvoje visos sąlygos tapti geros architektūros šalimi.