Įkraunama...
Įkraunama...

Mirusieji išsiveda artimuosius?

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 23, 22:28)
loja5,
jei jums mokslas ir irodymu siekimas yra blogai, na tai pagalvokit, kad visi mes skirtingi, o deka skeptiku, gal net tokiu kaip as, mokslas juda i prieki. Kaip mes dabar gyventume, jei niekas nesikeistu, jei civilizacija, mokslas, galu gale pasaulis nejudetu i prieki?
Papildyta:
loja5,
o jums tai kazkas blogo, kad zmogus netiki dievu? Jau iskart jis tuscias? Butinai visi turi tiketi tuo, kuo ir jus? O kodel tuomet as privalau patiketi, kad ir katalikais? Gal teisus budistai ir jokio dievo tikrai nera, gi jie juo netiki  g.gif Ar katalikybe auksciau visko? Tada tai jau jusu tustybe....

Gyventume pakankamai gerai ir be to mokslo. Mokslas atense daug palengvinimo zmogaus buiciai ir buciai, bet taip pat daug ka apsunkino. Zmogus kencia ir joks mokslas dar nesugebejo pasalinti kancios, kad ir koks racionalus, logiskas ir pazenges bebutu wink.gif

Kodel jus tikejima siejate su dogmomis ir remais smile.gif Dievo nebutina ieskot bazycioje. Budistai tiki vienove.... susiliejimu su visatos esatimi. Bet juk Dievas ir yra visa esatis. Budizmas nepropaguoja kulto, garbinimo. Energija teka ten, kur tu nukreipi demesi, o nukreipti demesi i stabus nera prasmes : ) Apie budizma ir apskritai religijas manau zinote per mazai, kad taip drasiai svaistotes teiginiais... Nei viena religija nera auksciau ar zemiau kazko. Religijos tiesiog skirtingi aiskinimai ir supratimai apie ta pati DIEVA. Kas yra religija? Tikejimas. Tikejime negali buti tustybes.
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 06 23, 23:07)
Pritariu. Tustybe, nenoras matyti, uzsispyrimas. Norint pazinti ir atrasti Dieva, reikia eiti atvira sirdimi. O cia stato salygas  ir galvoja, kad Dievas skubes jas patenkinti. Uzsimane kazko, kas butinai turejo buti butent tas ir ne koks kitoks zenklas. Tokiu budu manau net neimanoma pastebeti kitu zenklu...
Galbut Dievas irgi noretu, kad anoji padarytu ta ar ana, tuomet jis "pasirodytu", bet vis nepadaro  biggrin.gif  Cia zinoma truputi ironizuoju...
Kiekvienas zmogus yra tam tikram savo sielos evoliucijos kelyje. Manau dar ne laikas smile.gif Itariu, kad tai  pakankamai jaunas zmogus. Per skirtingas patirtis, ateis ir kitoks suvokimas...

Va būtent. drinks_cheers.gif Materialybių Tas, kuris aukštai, nepariažįsta. O jeigu Aleksandra nori būtent materialaus įrodymo, tai sorry. Va aš pvz kad įtikėčiau, atvarau bažyčion - einu tiesiai į klaupyklą ir rėžiu: patikėsiu, kai laimėsiu loterijoj limoną plius dar mersas 600 būt gerai. Žodžiu, įrodyk doh.gif Aš galiu pasakyti, kad jei ne Dievas, tai bent jau koks nors Aukštasis Protas tikrai yra. Tuo ne kartą įsitikinau, ne per materialius - pirmiausia, per moralinius ir emocinius dalykus, vidinę ramybę, o tik paskui, tuo pagrindu, ateina ir materialieji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 23, 23:10)
apibendrinsiu savo ankstesnes zinutes, gal bus aiskiau:
*savo gyvenime vadovaujuosi logika, mokslu, irodymais.

*mielai isbandyciau kieno nors pasiulyta afirmacija, vizualizacija, burta ar dar ka nors bet kokia tema, kad isitikinciau ar tai veikia, bet kad tikrai veiktu, o ne butu pasakyta: jei nesuveiks, tai reiskia mazai tikejai. Jei suveiktu, gal pradeciau tiketi, kad yra kazkas antgamtisko, o tuo paciu - gal yra ir pomirtinis gyvenimas.
*netikiu naminukais, fejom ir t.t.

Papildyta:

na, tai pasakykit, koki zenkla galeciau laikyti dievo egzistavimo irodymu? Nes jei ji pati pamatysiu - eisiu pas psichiatra.

Mieloji, jus pradedate ne nuo to galo. Jus statote salygas. Jeigu suveiktu, tada tikeciau...tai tas pats kas universitete darbo vadovui pasakyti "parasyciau darba, jeigu zinociau, kad gausiu auksciausia ivertinima" arba sakyti darbdaviui "jeigu sumoketumet i prieki as atidirbciau si menesi" biggrin.gif Ar suvokiate kaip absurdiskai tai skamba smile.gif Jus pradedate nuo isores, kai reikia pradeti nuo vidaus. Mintis-> resultatas, tikejimas-> rezultatas, veiksmas-> rezsultatas. Ar esate kada regejusi atvirksciai?
As jums negaliu nurodyti konkretaus zenklo, nes ji nurodyti, tai butu bandymas apriboti Dieviskus bendravimo su zmogumi budus. Bet galiu jus patikinti, kad gyvenime dar turesite daug situaciju ir informacijos ir si jusu nuomone dar ne karta susvyruos.
Nemeginsiu jusu itikineti ar pamokslauti. Viskam, absoliuciai viskam yra savas laikas. Jus ieskot atsakymu ir jus juos rasit, ir nebutinai tuomet kai tikesites.
Del to, kad netikit Dievu tikrai netapsit nelaimingesne ar kuo nors blogesne uz kitus. Jo akyse esat toks pat vaikas kaip ir kiti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 06 23, 23:26)

nuomone nesusvyruos, nes dievo klausimas issprestas ir uzdarytas. As netgi zinojau, kad busiu uzsipulta, kad kaip as dristu kazko prasyt is dievo! Bet as dristu, nes prasymas ir buvo manasis ieskojimas. O jei negaliu nieko prasyt ir tiketis is dievo, tai atleiskit, kam jis man tada reikalingas? Bet ir nesakau, kad man jo reikia, nes nera reikalo noreti kazko, ko nera. Pasikartosiu - dievo klausimas man jau atsakytas.
As tik neturiu nuomones apie siela ir pomirtinio gyvenimo egzistavima. Stai kokiu atsakymu as ieskau.

Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 23, 23:36)

Viskas gerai, jus turit teise i visoki mastyma ir nesat uzsipulta. Sekmes rasti atsakymus i rupimus klausimus. Labanakt 4u.gif

Ps. naktinejancioms ir tikincioms antgamtiniais reiskiniais. Siandien ta ypatinga naktis, kai teka gyvasis vandeniukas. http://aldonamarija.apie.lt/page37.php
Atsakyti
Gaila, kad nėra galimybės kokiam tvenkiny išsimaudyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2012 06 23, 23:47)
Gaila, kad nėra galimybės kokiam tvenkiny išsimaudyti  blush2.gif

Isties gaila:) O ypac smagu butu su gera kompanija biggrin.gif Sliurkst greitai:D Nors ir salta bet kokie ispudziai isliktu!
As pirma karta eksperimentuosiu su vandeneliu ir ziuresiu ar teisybe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2012 06 23, 23:50)
Isties gaila:) O ypac smagu butu su gera kompanija biggrin.gif Sliurkst greitai:D Nors ir salta bet kokie ispudziai isliktu!
As pirma karta eksperimentuosiu su vandeneliu ir ziuresiu ar teisybe ax.gif

O ką Jūs darysit, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2012 06 23, 23:53)
O ką Jūs darysit, jei ne paslaptis?

Nieko ypatinga, prisipilsiu is ciaupo ir ziuresiu ar is tiesu jis turi kazkokiu isskirtiniu savybiu nei iprastai. Bus matyti ar laikui begant rugsta ar ne ir tt...
Palaisciau geles - gal geriau augs biggrin.gif
Gaila, kad orai atveso ir nebevaziavom siandien i soda. Buciau ta pati eksperimentavus su sulinio vandenuku, kuris mano nuomone gal ir tinkamesnis tokiam eksperimentui. Na bus matyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mirabella*: 24 birželio 2012 - 00:03
Alexandra

1. Kad pomirtinis gyvenimas egzistuoja:

Man iki dieduko mirties labai nesiseke finansiskai (paminesiu, kad buvom labai artimi, jis man kaip tetis buvo). Praejus pusei metu po laidotuviu, visai netycia radau antra (gerai apmokama) darba. Islipau is skolu, issimokejau masina, susitaupiau, nemazai dar ir paskolinau. Iki jo mirties gyvenau labai neramu gyvenima, sapnuodavau kosmarus, depresavau. Pastatem su sese jam paminkla, viskas baigesi, po depresuchos netgi jauciuosi laiminga, pradejau lankyti Zumba, planuojam vaikeli, vaziuojam atostogauti, nebeliko apatijos. Manau, kad jis ten auksciau turi tu galiu ir prisideda prie mano gyvenimo. As tuo tikiu, o kartu su tuo tikejimu gaunu vidine ramybe ir esu laiminga. Na, ir jau minetas atsitikimas su gele ir sviesa smile.gif

2. Kad egzistuoja dievas:

Nebuvau religinga. Ejau komunijos, tuokiausi baznycioje, nes visi taip daro. Nezinau kokia jega, bet mane pradejo traukti prie dievo, as noriu uzeiti i baznycia pasedeti, noriu perskaityti biblija nuo..iki.. Kadangi neturiu sutvirtinimo sakramento, nuo rudens pradesiu lankyti kursus, kad ji gauti. Pasakysite, kam man jo, juk kunigas sutuoke ir be jo, po blatu. O vat man reikia, as noriu ir negaliu sulaukti kada pradesiu. Ir as tai laikau zenklu, jis kviecia, nori kad priarteciau ir jei man tai teikia sielos ramybe as butinai ta ir padarysiu smile.gif

O zmogus, kuris nori rasti logiska atsakyma, butinai ji ir ras smile.gif
Atsakyti
As manau, kad tai teisybe. Tik tam turi buti priezastis. Jei tokia tikimybe nuspesi is anksto, galima viska pasukti kitaip ir isvengti dar vienu laidotuviu. Pvz. Mire mano teta, o jos sunaus zmona jau kuri laika buvo po insulto. Zinoma buvo dalinai atsistaciusi ir aplinkiniai to nelabai suprato, bet artimiausi zmones mate, kad ji kardinaliai pasikeitus. Be to, jai reikejo nuolatines prieziuros, nes ji pridarydavo nesamoniu. Vyras ja labai mylejo, todel priziurejo tinkamai. Bet teta labai gailejo savo sunaus. Vis kartodavo, kad zmona ji nuvarys i kapus anksciau laiko. Ir ka manote.... kai mite teta, nepraejo nei puse metu ir mire jos sunaus zmona. Issivede marcia, kad issaugoti sunu. As tai tikiu tuo.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 18:01)
Jei idomu, kaip isitikimau, kad dievo nera, tai [vienoj baznycioj parasiau jam nuosirdu laiska (jei jis egzistotu, tai zinotu, kad nuosirdus) ir paprasiau jo duoti man zenkla,kad jis yra. (...) paprasiau tai padaryti iki metu pabaigos (5men.), kad butu aisku, jog tai zenklas, o ne siaip sutapimas.

->
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 23, 18:39)
Pries Kaledas sapnavau mirusia mociute, kuri man ranka mojo ir kviete eit su ja, tipo i sodeli serbentu skint. Ir nusekiau paskui ja! (...) Tai ar ne per ilgai "vedasi"?  O jei tas vedimasis nebutinai greitas, o ilgas gali but, pvz. 10 ar 50 metu

Vidinis kai kuriu tiesu supratimas gali trukti ir ilgiau nei 10 ar 50 metu. Svarbiausia ne trukme, o kad jis isvis ateitu.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 19:15)
o man reikia kazkokio irodymo, kad kazkas yra. Is dievo, kad ir kazko materialaus, bet as is jo negavau nei materialaus, nei nematerialaus irodymo. Esme ne tas kaciukas, esme zenklas. O kokia prasme megint artet prie kazko, ko nera? (...) as dar noriu atrasti bent menkute vilti, kad kas nors yra po mirties.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 23, 21:04)
Man reikalingas buvo ZENKLAS. (...) As jau isitikinau, kad jokio dievo nera, bet dar noriu zinoti ar yra kas po mirties. Tik tiek.

Kartais "nelogiski" dalykai geriau paaiskina logiskus - tereikia jiems atsiverti.

QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 19:15)
O drauges patirtis man galbut praverstu, nes tada jau nereiketu paciai ieskot (cia kaip matematikos uzdavini nusirasiau, atsakyma zinau ir paciai sprest nereikia). Tada ateitu susitaikymas, ramybe. O kas belieka, kai jau zinai.....

Sakykim, "du kart du" yra keturi, kai tai zinai - taciau sia tiesa atradus kitam, kodel turetume tuo tiketi... Bet tuos pacius keturis galima atrasti pereinant "vieno", "dvieju" bei "triju" etapus - rezultatas tas pats, bet asmeniska patirtis atveria teiginio "du kart du" irodyma bei galimybe progresuoti tolimesneje skaiciu sistemoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 02 gruodžio 2012 - 06:22