Įkraunama...
Įkraunama...

Mirusieji išsiveda artimuosius?

QUOTE(imarta @ 2011 02 15, 16:03)
Vat prietaru, kad karsto didesnio negalima, nes bus dar mirciu greitu laiku as tikiu.O kad kazkam mirus, kazkas gims ir 98% pasitvirtina musu gimineje

Kai mire mano senelis, tuo pat metu pradejau lauktis. Kai mire labai mylimas dede, irgi po dvieju menesiu . Gal tai tikrai susije. Vaikai siuo metu pas mus ateina tik per mane smile.gif
Atsakyti
Ieškojau maždaug panašios temos internete. Paskatino tai daryti labai gero draugo savižudybė. Galima sakyti dėl merginos. Sako kaip žmogų laidoja, jei būna iš karsto išsikišusi pagalvėlė, tas žmogus pas save kažką kviečia. Be to ta mano draugė (nusižudžiusiojo mergina) nemažai jį sapnuoja. Prieš savižudybę jis jai paliko laišką, kad kada kada nors ji atsigultų šalia jo, ir ten (aukšai) jie bus laimingi... Baisu net darosi, kad tik jai nieko neatsitiktų. Jis pasitraukė iš šio gyvenimo prieš mėnesį. Jaunas buvo, kvailas.. Taip trūksta žmogaus...
Na dėl tų sutapimų tai musų giminėje irgi buvo. Ne po mirčių gimimai, bet gimdavo vaikas, po kurio laiko kas nors išeidavo. Gimė sesei vaikas, mirė mamos brolis, gimė pusbroliui vaikas, mirė bobutė, ir tai maždaug metų laikotarpyje įvykdavo. Vėl tam pačiam pusbroliui prieš 4mėn.gimė mergaitė, neduok Dieve, kam nors išeiti.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Pas mus seimoj irgi daug sutapimu ar nesutapimu, net nezinau. Du kartus pasitvirtino - tecio pusseserei gime mergaite, staiga mire jos mociute, pries pusantru metu mano pusbroliui gime sunus (per senelio gimtadieni!), o po triju menesiu tas pats senelis numire verysad.gif

Dar vienas prietaras - kai laidojom seneli, i duobe buvo ikasta zvake. Ji dege visa laika iki kol jos neuzpyle zememis, tai vadinamos kaimo ''davatkos'' sake, kad labai geras zenklas, neva dar ilgai seimoj nebus mirciu, nes dazniausiai tos zvakes uzgesta nuo pilamos zemes sudaryto oro srauto, o musiske dege, negeso smile.gif

Beje, pati du kartus turejau nesekmingus nestumus, ir kazkaip tas vaikelis pas mus neskuba... kuo toliau, tuo labiau man atrodo, kad jis dar neturi ka pakeisti musu giminej. Kaip ziauru verysad.gif
Atsakyti
nedaklioska, zinokit seni zmones mirsta ir visai nereikia tuo stebetis. Tai normalus ir naturalus etapas.
Del davatku posakio, kad dabar seimoj nebus mirciu... reikejo palaust kiek laiko duoda garantija. 5? 10? ar 50?
Del jusu nestumo ir "pakeitimo". Pasidomekit savo seimos geneologiniu medziu. Neabejoju, kad pastebesit, kad kuo toliau, tuo zmones turi maziau vaiku, o tai reiskia, kad giminej atsilaisvina daug daug "vietos", taigi pakeist tikrai yra ka.
Atsakyti
As neieskojau logisku paaiskinimu, o tiesiog tvarkingai atsakiau i tema ir truputi pasisakiau apie tai, kas joje buvo diskutuojama smile.gif bet aciu uz paprotinima, nors ir zinojau is anksciau, kad seni zmones mirsta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedaklioska: 22 birželio 2012 - 15:24
Alexandra, neisizeiskit bet jau kelinta karta pastebiu ezoterikos temose jusu begaline logika pagristus samprotavimus, man tik smalsu ka tada veikiate cia jei jau taip niekuo netikit g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2012 06 22, 17:05)
Alexandra, neisizeiskit bet jau kelinta karta pastebiu ezoterikos temose jusu begaline logika pagristus samprotavimus, man tik smalsu ka tada veikiate cia jei jau taip niekuo netikit g.gif  bigsmile.gif

neisizeidziu, o kodel tureciau bigsmile.gif
Domiuosi, kaip sakant, pleciu akirati. Tikrai. Noriu suprasti, kodel kitos tiki tais dalykais, kuriais as netikiu, kuriuos taip paprastai ir logiskai galima paaiskinti, kuriuose nera nieko nepaprasto, o izvelgia kazka antgamtisko. O "vdrug" ir as patikesiu (rimtai). Netgi noreciau patiketi kazkuo stebuklingu, kazka tokio nerealaus pamatyti ar patirti. Na, netgi noreciau kazka pabandyti, kas issipildytu. Bet ka. Uzkeikima, nuziurejima, burta, afirmacija, vizualizacija, kazka gero, kazka blogo - nesvarbu, tik kad tai suveiktu. Kad isitikinciau, kad yra be logikos "kazkas tokio". Tik niekas man nepasakys, ka is tu hokus-pokus padaryt, kas issipildytu, nes jei neissipildys, tai sakys: va netikejai, tai ir neisejo.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 18:44)
neisizeidziu, o kodel tureciau  bigsmile.gif
Domiuosi, kaip sakant, pleciu akirati. Tikrai. Noriu suprasti, kodel kitos tiki tais dalykais, kuriais as netikiu, kuriuos taip paprastai ir logiskai galima paaiskinti, kuriuose nera nieko nepaprasto, o izvelgia kazka antgamtisko. O "vdrug" ir as patikesiu (rimtai). Netgi noreciau patiketi kazkuo stebuklingu, kazka tokio nerealaus pamatyti ar patirti. Na, netgi noreciau kazka pabandyti, kas issipildytu. Bet ka. Uzkeikima, nuziurejima, burta, afirmacija, vizualizacija, kazka gero, kazka blogo - nesvarbu, tik kad tai suveiktu. Kad isitikinciau, kad yra be logikos "kazkas tokio". Tik niekas man nepasakys, ka is tu hokus-pokus padaryt, kas issipildytu, nes jei neissipildys, tai sakys: va netikejai, tai ir neisejo.

Arba tikejai nepakankamai rolleyes.gif na, bet jei jau kazkas jumyse "praso" kazkokiu irodymu ar pateisinimu tam tikriems dalykams vadinas ir ta logika jau eme slubuoti, linkiu kad sis procesas vyktu ir toliau 4u.gif
Atsakyti
logika neslubuoja, as noriu, kad ji suslubuotu. Kad patikeciau, kad ir sielos egzistavimu. Tada tikeciau, kad yra pomirtinis pasaulis, o tai butu super. Tada neatrodytu, kad gyvenimas neturi prasmes. O tai dabar kaip pagalvoju - o kokia prasme gyvent ar vaikus gimdyt...vistiek numirsi, tave uzkas, supusi ir taves daugiau niekada niekada nebus. Musu nebus kaip, kad nebuvo anksciau. Ir liudna pasidaro verysad.gif va todel noreciau kazkuo patiketi, bet kad nieko net siek tiek itikinamo nerandu verysad.gif O as noriu buti. As nenoriu tiesiog isnykti verysad.gif o isnyksiu. Supusiu ir nieko is manes neliks. Kai taip pagalvoju, tai net gyvent nesinori, nes prasmes nera. Bet numirt irgi.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 19:13)
logika neslubuoja, as noriu, kad ji suslubuotu. Kad patikeciau, kad ir sielos egzistavimu. Tada tikeciau, kad yra pomirtinis pasaulis, o tai butu super. Tada neatrodytu, kad gyvenimas neturi prasmes. O tai dabar kaip pagalvoju - o kokia prasme gyvent ar vaikus gimdyt...vistiek numirsi, tave uzkas, supusi ir taves daugiau niekada niekada nebus. Musu nebus kaip, kad nebuvo anksciau. Ir liudna pasidaro  verysad.gif va todel noreciau kazkuo patiketi, bet kad nieko net siek tiek itikinamo nerandu  verysad.gif O as noriu buti. As nenoriu tiesiog isnykti   verysad.gif o isnyksiu. Supusiu ir nieko is manes neliks. Kai taip pagalvoju, tai net gyvent nesinori, nes prasmes nera. Bet numirt irgi.

Labai liudnai verysad.gif bet as manau jei jau ieskote tai butinai rasite, jei norite tiketi tai ir igausite tikejimo wub.gif ir jei jus kankina dabartine busena vadinas jus jau pakeliui i tai smile.gif
mano drauge neseniai prisipazino kad galutinai itikejo tuo kad po mirties nieko nera, ir jai buvo labai sunku tai suvokti, bet dabar ji tuo tiki ir taip gyvena...atvirai pasakius man labai gaila kai zmogui taip nutinka unsure.gif neisivaizduoju tokios busenos ir kaip su ja gyventi schmoll.gif
Na, o atsakant i tema, kai mire mano teta, kai kas atejo i laidotuves pavelaves, ir zmones snkejo kad blogas zenklas, dar butinai kazkas mirs verysad.gif ir mire...dvi seserys, mama verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 22 birželio 2012 - 18:47
QUOTE(loja5 @ 2012 06 22, 18:45)
mano drauge neseniai prisipazino kad galutinai itikejo tuo kad po mirties nieko nera, ir jai buvo labai sunku tai suvokti, bet dabar ji tuo tiki ir taip gyvena...atvirai pasakius man labai gaila kai zmogui taip nutinka unsure.gif neisivaizduoju tokios busenos ir kaip su ja gyventi schmoll.gif

na, as dar galutinai neisitikinau, kad po mirties nieko nera, vis dar noriu tiketi, kad rasiu koki nors irodyma/vilti. Bet kad nera dievo, tai jau isitikinau. Tik dievo egzistavimo as netapatinu su sielos egzistavimu, nes juk pvz. budistai netiki dievu, o tiki reinkarnacija, sielos keliavimu is kuno i kuna. Jei idomu, kaip isitikimau, kad dievo nera, tai
vienoj baznycioj parasiau jam nuosirdu laiska (jei jis egzistotu, tai zinotu, kad nuosirdus) ir paprasiau jo duoti man zenkla,kad jis yra. Parasiau konkreciai koki ir paprasiau tai padaryti iki metu pabaigos (5men.), kad butu aisku, jog tai zenklas, o ne siaip sutapimas. Paprasiau menkutes dovanos. Nesakysiu ko is tikro, tik pateiksiu isgalvota pavyzdi. Tarkim paprasiau kaciuko. Ir ta kaciuka dievas man galejo bet kaip padovanoti: galejau ji rasti pati, galejo ji kas is giminiu nupirkt, padovanot, atiduot, galejo kaciukas pats ateit ar pan. Tai nesvarbu. Bet tai turejo buti kaciukas ir per 5 men. Bet praejo jau metai, o kaciuko nera. O net jei ji man siandien vyras po darbo parnestu, tai jau nebus irodymas, nebus dovana, o tik siaip... paprastas kaciukas, nes dovanai jau per velu verysad.gif
Gal galit paklaust drauges ir man parasyti, kad ir i az kokie argumentai ja itikino, kad nera pomirtinio pasaulio? Noreciau zinoti. Gal jau nereiketu ir man kazko tiketis, jau tiesiog zinociau...
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 06 22, 21:01)

Liūdnas jūsų gyvenimas... verysad.gif
Atsakyti