Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Aronia @ 2011 03 19, 16:25)
Noriu, kad vaikas ismoktu nusiraminti ir uzmigti pats. Bent retkarciais. Kaip jis ismoks, jei nemokysi?
Kita vertus, vaiko klykinimas man neatrodo labai geras budas. Noretusi kazkaip naturaliau, be isteriju. Bet nezinau kaip  verysad.gif

ismoks naturaliai, nepergyvenk. Jei dabar tai reikalauja labai daug jegu - pabandyk po keliu menesiu, gal jau bus pasiruoses.
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2011 03 19, 16:33)
Viską jis moka, gali nebijoti.
Lygiai tokie patys klausimai mane kankino. Išėjo maniškis į darželį ir pietų miego miega vienas, užmiega pats, ir jokių bėdų. O kai būnam namie be (.) niekaip  biggrin.gif

Pas mus lygiai tas pats buvo. Galvojau, kad pries darzeli reikia butinai atpratinti, kad nebutu darzelyje streso. Bet beveik 2 metuku pradejo lankyti. Ir JUOKIu problemu su uzmigimu nebuvo. Nors pries darzeli neuzmigdavo pati. Beje, ir dabar savaitgaliais, jei as esu namie, tai nori MP pries miega. O jai jau beeik 3 metai. ka cia kalbeti apie 1.5 metu neturinti vaika... As nezinau, kodel nusprendei nebematinti diena... Gal neverta?
Atsakyti
nuraminot, mamos 4u.gif
vadinas neverta pradet atpratint nuo pietu miegelio su mp. bet maniskis prabunda per pietu miegeli ir irgi praso mp, tai kazi kaip butu darzely su tuo miegu...
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 03 20, 16:33)
nuraminot, mamos 4u.gif
vadinas neverta pradet atpratint nuo pietu miegelio su mp. bet maniskis prabunda per pietu miegeli ir irgi praso mp, tai kazi kaip butu darzely su tuo miegu...

mums tas pats buvo. Isejau i darba - priprato ir miega ramiai po 1.5-2 val pietu. Na kartais atsikelia sysiu.
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2011 03 20, 15:27)
Pas mus lygiai tas pats buvo. Galvojau, kad pries darzeli reikia butinai atpratinti, kad nebutu darzelyje streso. Bet beveik 2 metuku pradejo lankyti. Ir JUOKIu problemu su uzmigimu nebuvo.  Nors pries darzeli neuzmigdavo pati. Beje, ir dabar savaitgaliais, jei as esu namie, tai nori MP pries miega. O jai jau beeik 3 metai. ka cia kalbeti apie 1.5 metu neturinti vaika... As nezinau, kodel nusprendei nebematinti diena... Gal neverta?

Gal ir neverta. Lengva guostis mintimi, kad ismoks pats uzmigti ateityje. Bet sunku ka nors daryti to labui. Galvoju gal ka ne taip darau. Kazkokia svelnia forma noretusi vaika pripratinti bent jau prie supratimo, kad ne visada uzmigs su MP.

Mane kankina mintis, kad rudeni teks eiti i darba, o busiu neatlikusi namu darbu: neaptratinusi sunaus nuo MP. Tada bus sunku mums abiem - man i darba eiti neissimiegous, jis stresuos darzelyje be manes.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 03 20, 16:57)
Gal ir neverta. Lengva guostis mintimi, kad ismoks pats uzmigti ateityje. Bet sunku ka nors daryti to labui. Galvoju gal ka ne taip darau. Kazkokia svelnia forma noretusi vaika pripratinti bent jau prie supratimo, kad ne visada uzmigs su MP.

Mane kankina mintis, kad rudeni teks eiti i darba, o busiu neatlikusi namu darbu: neaptratinusi sunaus nuo MP. Tada bus sunku mums abiem - man i darba eiti neissimiegous, jis stresuos darzelyje be manes.

as nelabai isivaizduoju, kokia ta svelni forma turetu but atpratinimo g.gif nes maniskis iskart uzsiklyktu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 03 20, 19:09)
as nelabai isivaizduoju, kokia ta svelni forma turetu but atpratinimo g.gif  nes maniskis iskart uzsiklyktu doh.gif

Zinok gali, kai ateina tam laikas. As irgi neisivaizdavau kaip as apskritai atjunkysiu tuos savo vaikus. O atejo laiaks ir viskas ivyko svelniai, ramiai ir be jokiu klykimu.
As manau svelnia forma galima vaikui tiesiog apie tai sneketi. Kad jis jau uzaugo, kad pienuko mazeja pas mamyte ir pan. Vaikas pasiruos, apsipras su mintim ir atejus laikui lengvai supras kad ivyko tai kas turejo ivykti. As pries iseidama i darba daug snekejau vaikams apie tai. Aiskinau kaip viskas bus, su kuo jie bus, ka mama veiks, kada gris, ka veiksim kartu ir pan. Zinoma, pirma savaite verkdavo man iseinant pro duris, bet gan greit apsiprato. Tas pats ir su MP. TIkrai ismoks ir viska supras. Vaikai labai protingi. Reik su jais kalbetis. Zinoma, su 10 men kudikiu ne ka prikalbesi, bet su 1.5 m vaiku manau jau daug ka galima susitarti.
Papildyta:
QUOTE(Aronia @ 2011 03 20, 18:57)

o iki rudens dar daug laiko. Iki tol vaikutis ugtels, taps savarankiskesnis. Ruoskit darzeliui apskritai, ne vien tik del MP sumazinimo. Kalbekit kas tas darzelis, ka veikia ten vaikai, ka jis veiks, kaip viskas bus. Galit nueit pasiziuret ir tt ir pan.
MP tokiam vaikui jau yra ne del paties valgymo o del proceso - mamos artumo, svelnumo, saugumo. Isejus i darzeli visi sitie dalykai susijaukia ir tai nesusije su MP. Net ir nemaitinamiems vaikams manau tas pokytis tai vienas is isbandymu, kuriam reik ruostis ir kuri reik praeit.
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 03 20, 18:57)

Nereikia kankinti save tokiosmis mintimis. 4u.gif kol yra galimybe duoti vaikui MP, duokite! Tikrai, sakau, kad nereikia daryti kazka per prievarta. As irgi bijojau, kad nemiegos darzelyje. Bet nebuvo problemos. Vaikai labai greitai pripranta prie pokyciu. Mama gris namo ir tada duos MP. O po pusmecio tikrai bus paprasciau, jau bus lengva suprasti, kad nera mamos nera MP. ateina mama, tada ir reikia is jos reikalauti MP.
Zinau, kad kankina abejones, bet laikykites! 4u.gif Tikrai nedaroma juokia zala vaikui, jei jis uzmiega su mama. wub.gif
Atsakyti
Sveikos!
As ir manau, kad ateis laikas ir vaikutis pats uzmigs, iseis i kita kambari, tik reikia to islaukti, ir suprantu, kaip sunku islaukti. Mano sunui jau greitai 3metai ir as ji visa dar zindau pagal poreiki diena ir nakti, na kartais dienomis meginu nukreipti demesi i kita veikla bet nelabai iseina... O siaip tai dziaugiuosi, kad vis dar zindau savo sunu nes taip as suprantu kaip jis jauciasi, kokia jo nuotaika. Pries kelias dienas jis eme ciaudeti, koscioti, zinoma pradejo daugiau zysti tiek diena tiek nakti ir daviau tiek kiek norejo ir mes nesusirgom. Pora dieneliu ir jis sveikut sveikutelis be jokiu vaistu ir t.t . As tikiu stebuklinga mamos pieno galia ir tegul sako man kas ka nori, kvaila as, neryztinga ar dar kokia, bet mamos pieno ir artumo tikrai niekas nepakeis smile.gif
Atsakyti
As taip pat neimciau i galva zindymo ir ramiai laukciau kol vaikutis pats papuko atsisakys, jei man nereiktu i darba. Deja, neturesiu galimybes tris metus nedirbti ir auginti vaika namie.
Kai suneliui sukaks dveji, eisiu darban. Darbas atsakingas, reikalaujantis atidumo, negaliu nueiti neissimiegojusi, pavargusi, nesusitvarkiusi. Turiu ir jaustis, ir atrodyti gerai. Siuolaikinis gyvenimas kelia aukstus reikalavimus moteriai - buti gera motina, gera darbuotoja, daryti karjera, buti gera meiluze, atrodyti kaip supermodelis wink.gif Na, cia siaip, lyriskas nukrypimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 03 21, 19:17)
As taip pat neimciau i galva zindymo ir ramiai laukciau kol vaikutis pats papuko atsisakys, jei man nereiktu i darba. Deja, neturesiu galimybes tris metus nedirbti ir auginti vaika namie.
Kai suneliui sukaks dveji, eisiu darban. Darbas atsakingas, reikalaujantis atidumo, negaliu nueiti neissimiegojusi, pavargusi, nesusitvarkiusi. Turiu ir jaustis, ir atrodyti gerai. Siuolaikinis gyvenimas kelia aukstus reikalavimus moteriai - buti gera motina, gera darbuotoja, daryti karjera, buti gera meiluze, atrodyti kaip supermodelis  wink.gif Na, cia siaip, lyriskas nukrypimas  mirksiukas.gif

tai visoms mums taip,. Man dabar tai reiks metuku vaiki palikt...nes nepragyvensim is pasalpos...na nebent vyrui pavyks gera darba rast, kas mazai tiketina...
O tu nesijaudink anksciau laiko, 1.3 ir 2 metu vaikai tikrai laaabai skiriasi.
Atsakyti
apie ilga zindyma..
http://www.mothering...ing-hula-hooper
Atsakyti