Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Tikrai neturiu nieko pries zindyma iki 3 metuku, bet man turbut butu sunku atlaikyti svetimu spaudima ir nuostaba ax.gif Mano maziukei greit metai, vis dar maitinu pati, bet vis tiek sulaukiu keistu reakciju i jau ganetinai didelio vaiko zindyma, nes "juk jau supranta ir kokia geda, jei vaikas sveciuose ims plesti mamai drabuzius", todel paveikta tokiu komentaru dienos metu dukros nebezindau. Liko tik vakarinis ir naktinis zindymas. Kita vertus dienos metu nepastebiu, kad dukra noretu zysti, bet vakare jau kisa galvyte man i pazasti biggrin.gif o gavusi papuka net akis is malonumo uzvercia biggrin.gif Netrukus ketinu grizti i darba, todel ketinu nuo metuku nutraukti zindyma, tik man atrodo, kad ne tiek vaikui, kiek man paciai bus sunku baigti savo zindymo "istorija" ax.gif Juk taip nesinori suprasti, kad mano mazam vaikui as jau nebe tokia gyvybiskai svarbi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(virbalaite @ 2011 03 08, 00:09)
Tikrai neturiu nieko pries zindyma iki 3 metuku, bet man turbut butu sunku atlaikyti svetimu spaudima ir nuostaba  ax.gif Mano maziukei greit metai, vis dar maitinu pati, bet vis tiek sulaukiu keistu reakciju i jau ganetinai didelio vaiko zindyma, nes "juk jau supranta ir kokia geda, jei vaikas sveciuose ims plesti mamai drabuzius", todel paveikta tokiu komentaru dienos metu dukros nebezindau. Liko tik vakarinis ir naktinis zindymas. Kita vertus dienos metu nepastebiu, kad dukra noretu zysti, bet vakare jau kisa galvyte man i pazasti biggrin.gif o gavusi papuka net akis is malonumo uzvercia biggrin.gif Netrukus ketinu grizti i darba, todel ketinu nuo metuku nutraukti zindyma, tik man atrodo, kad ne tiek vaikui, kiek man paciai bus sunku baigti savo zindymo "istorija"  ax.gif  Juk taip nesinori suprasti, kad mano mazam vaikui as jau nebe tokia gyvybiskai svarbi  blush2.gif

ai kad labai maziukas dar jusu vaikiukas ir tirkai dar esate jam gyvybiskai svarbi. O darbas zindymui ne kliutis tikrai.
Atsakyti
QUOTE(virbalaite @ 2011 03 07, 23:09)
Tikrai neturiu nieko pries zindyma iki 3 metuku, bet man turbut butu sunku atlaikyti svetimu spaudima ir nuostaba  ax.gif Mano maziukei greit metai, vis dar maitinu pati, bet vis tiek sulaukiu keistu reakciju i jau ganetinai didelio vaiko zindyma, nes "juk jau supranta ir kokia geda, jei vaikas sveciuose ims plesti mamai drabuzius", todel paveikta tokiu komentaru dienos metu dukros nebezindau. Liko tik vakarinis ir naktinis zindymas. Kita vertus dienos metu nepastebiu, kad dukra noretu zysti, bet vakare jau kisa galvyte man i pazasti biggrin.gif o gavusi papuka net akis is malonumo uzvercia biggrin.gif Netrukus ketinu grizti i darba, todel ketinu nuo metuku nutraukti zindyma, tik man atrodo, kad ne tiek vaikui, kiek man paciai bus sunku baigti savo zindymo "istorija"  ax.gif  Juk taip nesinori suprasti, kad mano mazam vaikui as jau nebe tokia gyvybiskai svarbi  blush2.gif

neseniai atsventem 3m.gimtadieny, man iki tu nuomone svelniai tarent susispjausti. biggrin.gif
o jusu vaikutis dar maziukas, tad nepasiduokit ir toliau linkiu sekmingai zindyti, nes juk nera nieko geriau uz mamos pienely 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

del darzelio, jei tik yra galimybe, as uz privatu. aisku, priklauso, koks. bet vis tiek dauguma privaciu darzeliu kazkuom geresni uz valdiskus, nors ir liudna tai pripazint, bet dazniausiai juk geresni pedagogai dirba, geresni atlyginima, galbut didesne motyvacija, nors ir valdiskuose priklauso nuo pedagogu.

apie darba ir mp, cia buvo jau ne karta kalbeta, kad galima suderint, tuo labiau jei vaikutis zindomas ryte, vakare, nakti.

maniskis kuo toliau tuo labiau pakomentuoja ta maitinima ir taip juokingai hihihi.gif vakare vis sneka kad eis pienuko valgyt, o kai ateina laikas valgyt, tai rodo ir kartoja 'sita sita' wub.gif kazkam gal ir atrodytu nepriimtina, vis tik neuzilgo 2 metukai, bet man kai iprasta ir priimtina, tai tokie mieli tie momentai wub.gif wub.gif ryte atsibudes irgi ateina pienuko, nors nera ten ka eit - lova prie musu lovos su nuimtu sonu, tai tik apsidairo, kurioj pusej mama ir atropoja hihihi.gif
Atsakyti
o as vis dar svarstau kaip cia su dickiais reisk daryt kai naujas lelius atsiras...jei jau pareiske kad jei suvalgys visa pienuka o sesyte valgys burokeliu sriuba ir miegos vezimeli (savo lovu neuzleis) doh.gif
Atsakyti
wytaute69, Namuose tvarką nustato tėvai. Mažiems vaikams- maži pasirinkimai mirksiukas.gif
Bet mažyliai auga, ir lovas "išauga".
Drąsiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 09, 13:39)
wytaute69, Namuose tvarką nustato tėvai. Mažiems vaikams- maži pasirinkimai  mirksiukas.gif
Bet mažyliai auga, ir lovas "išauga".
Drąsiau  4u.gif

tai viskas ok, lova nuprikta didele ir dviaukste smile.gif miega diena jei ten. Nakti ne...bet nieko, pamiegosim penkiesi kuri laika manau jeigu ka. Nenoriu as ju versti labai.
O del papuku tai nezinau....neapsisprendziau dar. Matysim pagal situacija.
Atsakyti
Mano ir mazoji po truputi mane paleidzia smile.gif Kai gristu is kur nors jau irgi nebepraso is kart pienuko, bet pabuna apsikabinusi, papasakoja ka veike wub.gif nakti irgi aprimo, paryciais tik pradeda pienuko prasyti, bet tokiu balsu, kad jau mane galutinai isbudina biggrin.gif O brolis sako, gal jau uzteks tau pienuko biggrin.gif ji jam atsako ,kad iki 3 metuku dar gers biggrin.gif ir apie dar viena leliuka jie pasvajoja, sako mama , reikia mums dar vieno leliuko ir pienuka atiduotu, ir priziuretu ir t.t. wub.gif
Kaip grazu kai viskas vyksta naturaliai ...
Nors as ir jau po truputi darbuojuos ,kol kas tik 3 val per savaite, tai tokia ir man ir jiems gera pradzia apsiprasti...
Meginsim eit i darzeli, apsiziuresim gal bent ta pusdieni pabutu unsure.gif kol kas vyras priziuri, bet nezinau kiek ilgai gales...o mesti visko nenoriu.
O cia buvo kalba apie darzelius, tai as ir buciau gal uz privacius(aisku konkrecia pgl situacija), juolab kad skaiciau apie viena labai gera prie Vilniaus uz miesto nuosavam name, taip gana patraukliai viskas atrodo. Rinkciaus is Montesori , Valdorfo ar pan., aisku svarbi ir aukletoja...Cia Airjoj visi privatus, daug dirba pgl Montesori metodus , tai ner nei ka galvoti renkiesi pagal atstuma , kokybe paciu patalpu ir ar yra lauke pakankamai vietos zaisti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos
noreciau Jusu patarimo - mano dukrytei 2.5 metu, zindziau iki siu metu kovo men. diena ir nakti, kai tik paprasydavo, bet nutariau, kad reiktu risti su tuo dieniniu maitinimu, juo labiau, kad maciau, jog pienuko kaip ir nereikia, cia labiau nusiraminimo ar laiko leidimo budas, o pasirode mergina mano jau pakankamai didele. Galvojau, paliksiu maitinima nakti kiek tik jai reikes, bet diena - viskas. Kalbejom apie tai pries kelias savaites, nusistatem diena, nuo kada pienukas bus tik nakties miegeliui, ir viskas buvo pakankamai paprasta - pora kartu pazyziojo pienuko, bet suprato, kad diena nebegaus, ir buvo ramu, laukdavo vakaro, budavo labai laiminga, kad tada gaus. Bet susiduriau su problemomis - viena is ju - pietu miegas. Mazoji buvo ipratusi ir diena ir vakare uzmigti su pieneliu. Pati uzmigti negali ir viskas. Yra kelis kartus nuluzusi is nuovargio i vakara, bet tuomet po pusvalandzio atsibudusi ima verkti pienuko (nes nori miegoti toliau), ir tuomet ji buna apgailetina, verkia ilgiausiai, po to dar ilgai buna pikta ir neissimiegojusi.
Mamos, tos, kurios maitina ilgai - kaip suprantu, maitinate naktimis ir rytais - bet ka darete su dienos miegu? Kur mano klaida - turbut, kad neismokiau vaiko uzmigti paciam? Bet ka man tada daryti? Gal turit minciu ir patarimu?
Nes is esmes jau pati sau nusprendziau atsiprasyti dukrytes ir pasakyti jai kad pienukas bus tik uzmigimui ne tik nakti, bet ir diena. Labai nemegstu tokio dalyko, kaip suprantu, savotiskai sumakaluoju vaika, ir jis jau nebezino, tai kokios gi tos dabar musu gyvenimo "taisykles". Bet tiesa pasakius sumautai jauciuosi ir matau, kaip smarkiai ji pergyvena. Praejo 2 savaites, bet situacija negereja, kartais manau - blogeja.
Ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(renaciute @ 2011 03 11, 22:00)
Sveikos, mamos
noreciau Jusu patarimo - mano dukrytei 2.5 metu, zindziau iki siu metu kovo men.

Sunka ka patarti, dukryte tebemaitinu ir kazkaip palaipsniui ji pati mazina zindymu skaiciu g.gif man atrodo taip paprasciau.
Sunu daugiau as pati atjunkiau, nes turejau gimdyti ir tada atrode taip geriausia. Tai jis irgi buvo ismokes uzmigti valgydamas, tai as pietu miegelio migdydavau su pasakom, atsiguldavau salia ir pasakodavau pasakodavau kol jis uzmigdavo, kartais ir valanda ir dabar dar tap migdomes, nes siaip jau neitu miegoti, bet man paciai geriau ,kai abu pamiega ir jie pailsi ir as tuo paciu smile.gif Dar pastebejau svarbu, kad iki to fiziskai pavargtu , pabutu lauke.... Nors su dukra tai visai nevveikia, ji sako arba pasaka ir pienukas, arba visai jai tos pasakos nereikia biggrin.gif
Atsakyti
bet ka darete su dienos miegu?

As tiesiog isejau i darba ir viskas savaime gavosi. Tai cia su pietu miegeliu. O paskui kai nusprendziau visiskai nujunkyti, tia tiesiog po truputi po truputi tardavomes. Ai tiesa, buvo like savaitgaliais pietu miegas. Kiek pamenu irgi tariausi kad pienukas - tik vakare. Per kazkiek laiko pavyko. As darydavau tiap - vis trumpindavau zindymo laika. Ta rpasme duodu kruti ir sakau, truputeli pavalgot - visa kita - vakare. Vaikams buvo apie 2 metukus tada.
Atsakyti

Mamos, tos, kurios maitina ilgai - kaip suprantu, maitinate naktimis ir rytais - bet ka darete su dienos miegu? Kur mano klaida - turbut, kad neismokiau vaiko uzmigti paciam? Bet ka man tada daryti? Gal turit minciu ir patarimu?
Nes is esmes jau pati sau nusprendziau atsiprasyti dukrytes ir pasakyti jai kad pienukas bus tik uzmigimui ne tik nakti, bet ir diena. Labai nemegstu tokio dalyko, kaip suprantu, savotiskai sumakaluoju vaika, ir jis jau nebezino, tai kokios gi tos dabar musu gyvenimo "taisykles". Bet tiesa pasakius sumautai jauciuosi ir matau, kaip smarkiai ji pergyvena. Praejo 2 savaites, bet situacija negereja, kartais manau - blogeja.
Ka daryti?

Siaip as labai staigiai galima sakyti palikau tik vakarini ir rytini maitinima, o diena migdemes su pliusiniais zaisliukai. Vaikas verkia, o as ikalbinelu apsikabin ti zailiuka ir liulintis. Po keliu dienu tiesiog vesdavosi mane i kambari uz rankos, bandydavo prasyti pienuko, bet nebeverkdavo, po to pats imdavo zaislus i glebi ir guldavosi, dar parodydavo kur gultis man smile.gif
Dabar, kadangi labai sudetingas tarpsnis gyvenime ir vis kokio alaus ar ko isgeriu buteli, atsisakom pamazu ir vakarinio pienuko. Migdosi labai neblogai, aisku kartais sunkaiu, bet siaip visada migdau vaika tik tada kai matau, kad nori miegucio.
Pienukas pas mus liko tik ryte pries kelaintis ir sito dar nesiruosiam atsisakyti ilgai.
Atsakyti