Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(janone @ 2011 02 17, 21:27)
Va viena pazistama dabar pati spjaudosi, kad taip ilgai vaika zinde, nes vaikas baisus maminukas, net dabar kai jam 6metai po keturis ir daugiau kartu skambina mamai telefonu.

O dėl to šešiamečio aš nesupratau. Jis gal mokyklą lanko, ar kaip? Jei vaikas, pvz. darželyje, kas jam ten leis telefonu naudotis? Ar jis su aukle būna?

Papildyta:
Šiaip nemanau, kad normalus žmogus sies alkoholizmą, psichozes, depresijas ir pan. su žindymo trukme.

O kad žindo kai kurios tik metus tai vis tiek, manau, pagirtina, nes kai kurios dėl vienokių ar kitokių priežasčių tik kelias dienas "ištempia". Žiūrėjau kitų šalių statistiką, tai galiu pasakyti, kad Lietuvoje nėra pati liūdniausia situacija.
Atsakyti
O as tikrai nieko nesmerkiu, kad zindo neilgai. Na jau kam kaip gavosi.
Bet man labiausiai nepatinka, kai mane smerkia del to, kad as ilgai zindau savo vaika. Kodel moteri, kuri maitino savo kudiki vos kelias dienas visi supranta ir sako, kad na jai taip gavosi, buvo tokios aplinkybes? O tas moterys, kurios maitina ilgai vaika, tai jau smerkia ir sako, kad jos kazka blogai daro?! Kad jos nenormalios doh.gif
Na tikrai kazkokie keisti standartai... doh.gif
O kad yra valstybiu, kur liudnesne situacija, tai neabejoju...
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 02 16, 16:40)

Lietuviskas poziuris toks: vaikai vargelis, mamai su tuo reik susitaikyt, numest kuo greiciau auklei ar i darzeli ir kuo skubiau grist i darba, zindyt kiek imanoma maziau, pradangint piena pageidautina iki metu, i vaiku poreikius nekreipt demesio , nes tai oziukai ir tik sugadinsi vaika ,jei i ji kreipsiesi kaip i asmenybe ir svarbiausia rtupintis savimi kirpyklos, gozio salonai, tusofkes su draugais ir t.t.  unsure.gif

Kodėl taip kategoriškai? smile.gif Gal kai kurios turi gerą darbą, gal darbdaviai kviečia išskėstomis rankomis, gal reikalauja grįžt, tai ir grįžta anksčiau, nes darbą brangina. dabar į darželius leidžia apie 2 metus dažniausiai.Ir dėl tų darželių, tai kartais džiaugtis reikia, kad atsiranda laisva vieta. O ar blogai ar gerai, daug kas priklauso nuo jame dirbančių darbuotojų. Be to, manau socializacija nėra taip blogai. Sako darželiniai vaikai mokykloje mažiau serga, o naminiai dažniausiai daug pamokų praleidžia dėl ligų, sunkiau prisitaikyti prie aplinkos.
Mano vyresnėlis irgi, atseit, lanko darželį. Na, kaip čia pasakius, retkarčiais po 3 val., kad su vaikais pabendrautų, pasilavintų, nes jam namuose, žiūriu nelabai įdomu, trūksta kompanijos. Kieme dabar jo amžiaus vaikų nelabai ir surasi. Tiesą sakant, dabar, kai aš namuose, tai retai lanko, atrandu ką nors, ką reikia išgydyti. Dabar adenoidus ir tonziles mažiname. Tiesą sakant, aš ir pati pritingiu ten jį vedžioti . blush2.gif
Tusovkės-nežinau, man tai neaktualu. Kažkaip studijų metais prisilaksčiau. Kirpyklos-kaip ir visada, 1 kart į metus, kad plaukus patvarkytų. Grožio salonai-tai manikiūrai? Niekad nedariau ten. blush2.gif

O ar Airijoje mamos neskuba į darbą? Žinau, ten vieną gyvenančią lietuvę. Vaiką žindė 6-7 mėn., į darbą grįžo po 10 mėn., norėjo vaiką į darželį atiduoti, bet darželiai pilnut pilnutėliai airiukų. Sako, jei ir būtų galimybė ilgiau sėdėt su vaiku, nesėdėtų, nes apkerpytų. Jos manymu, kad nereikia visos savęs atiduoti vaikui, o kartais ir savimi pasirūpinti, atitrūkti. Vat čia akmuo į mano daržą.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Noreciau ir as prisijungti. Mano zindomam maziukui pusantru metuku. Ruosiuosi zindyti iki 2 metu, jei bus poreikis, tai ir ilgiau.
Zindau tiek kiek nori ir kada nori. smile.gif Ir man ir jam taip gerai.

QUOTE(ada21lt @ 2011 02 17, 17:35)
Is tikruju, mes tikriausiai keiciames tik va ,manau , i gera, o kitiems taip nepatinka, juk nesmagu kai kazkas geresnis salia  tongue.gif
Mano poziuris po vaiku gimimo i daug ka pasikeite....As ir net nesvajojau tiek zindyti ir ziniu kazin kiek negavau is pradziu.

Kitoms bamba grauzia,kad budama su vaikais namie moteris jauciasi laiminga, kad nieko daugiau tuo metu ir nereikia, nei restoranu , nei kinu , nei naktiniu klubu, nu ner man vidinio poreikio.... Jei kur einam, einam su vaikais ir man smagu su jais , su jais atrandu pasauli is naujo, as gyvenime nesijauciau tokia laiminga, nejutau tiek meiles ir dziaugsmo  wub.gif

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Zindziau, zindau ir zindysiu mirksiukas.gif

QUOTE(janone @ 2011 02 17, 20:27)
As uz vaikus, o ypac uz antra, trecia, juk taip smagu juos auginti, vargo tai aisku bus, bet dziaugsmo trigubai daugiau smile.gif
Taip maciau vaiku kuriuos maitino kai jiems buvo virs triju, tikrai nesamone. Tokie vaikai jau gali apseiti be kruties, o jei dar zindzia, tai tik todel, kad MAMOS PACIOS NORI. Va viena pazistama dabar pati spjaudosi, kad taip ilgai vaika zinde, nes vaikas baisus maminukas, net dabar kai jam 6metai po keturis ir daugiau kartu skambina mamai telefonu. O antra abiem tiek mamai tiek jam ispuvo dantys. Sake, kad antro vaiko tikrai tiek nezindys....

Dieve Dieve, kokia skaudi, nepataisoma maitinimo zala!!! lotuliukas.gif Viskas, verta susigrauzti, sugrauzti vaika ir dar patikinti kitus nedaryti "TOKIOS KLAIDOS" - vaikas per daug myli mama!
O as maciau vaika, kurio mama nezinde, ir kuris budamas ketvirtokas skambinejo mamai po 20 kartu i diena. NA IR KAS?
Cia ne zindymo pasekmes, o vaiko budas. O KODEL SUNKU PAGALVOTI, KAD ZINDYMO DEKA VAIKAS JAUCIASI DAUG SAUGESNIS IR VIETOJ 20 KARTU JIS MAMAI SKAMBINA JAU TIK KETURIS?
Kam skubinti tuos vaikus, viskam savas laikas - dar nebuvo taip, kad sveikas zmogus pas mama kabetu ant papo, su pampersais iki mirtis juos isskirs. pasitikekit ir gamta truputi.
O dantis reikia valytis (abiems) ir naudoti atitinkamus mikroelementus, lankytis pas stomologa. mirksiukas.gif
As nelabai suprantu, kodel zmones daro tai ka mano turintys daryti, taciau paskui, susidurus su menkiausiu neitinkanciu dalyku staiga apsigrezia ir ima griauti tai i ka sitiek meiles idejo ??? g.gif . Tas vaikas gyvenime atras daug graziu dalyku, jis zisdamas kruti gauna meile ir mokosi buti laimingas. Tai didziule investicija.

Bukit miela janone, perduokit tai savo pazistamai, kad ji saunuole ir, kad tegu neabejoja savo sirdim. Jums irgi to linkeciau
Mamos, zindykit, gimdykit, bei saugokit savo sveikata!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kactukas: 18 vasario 2011 - 10:40
NESUTINKU:)
as nelankiau darzelio, mano pusbrolis nelanke darzelio ir mes NE KARTO MOKYKLOJE NESIRGOM...bendravimo problemu neturim, skaityti rasyti ismokom metai pries mokykla, mokykla baigem aukstais ivertinimais, kompanijos mums niekada netruko, taip, kad ypatingos socializacijos mums nereikejo- nors tevai patys papraschiausi ..TIESIOG LEIDO DZIAUGTIS VAIKYSTE IR JAUCHIAM IKI SIOL JU MEILE IR RUPESTI, draugu turim begales ivairiuose pasaulio kampuose...dabar auginant vaika...jie taip ir liko tie patys..niekas uz ilgesni nei metu zindyma niekada nesmerke...net kai teko zindyti kazkur ne namie..nebuvo jokiu keistu zvilgsniu smerkimu ir tt..i darba niekas neskubina...galbut del to, kad vadovai patys turi panasaus amziaus vaiku ir supranta, kokie svarbus pirmieji trys vaiko augimui metai bunant namie...neteko susidurti su jokiais pashaipiais zvilgsniais, nepagarba mamai ir vaikui viesose vietose..visur uzleidzia, sypsosi ir netgi pasiulo pagalbos..ir tai TA PATI LIETUVA, kurioje ir Jus gyvenate;)
O sedejimas namie..jei esi aktyvus ..ir turi supratinga padedanti vyra..si bei ta galima nuveikti..ir nebutinai i salonus vaikscioti, nors plaukus kerpuosi kas du menesius:)...pasportuoti, pasimokyti nauju dalyku..

Manychiau viskas priklauso nuo MUSU PACHIU..MUSU POZIURIO I SAVE I SAVO VAIKA..
Nemanau, kad kas nors gyvenime gali pajudinti mano apsisprendimus del vienu ar kitu dalyku ir juos kazkaip itakoti, jei pati to nepanoresiu pakeisti..
Ir ypac jei esi palaikomas savo artimuju ir draugu..visa kita visai nesvarbu..

QUOTE(Eureka @ 2011 02 18, 09:26)
Kodėl taip kategoriškai?  smile.gif  Gal kai kurios turi gerą darbą, gal darbdaviai kviečia išskėstomis rankomis, gal reikalauja grįžt, tai ir grįžta anksčiau, nes darbą brangina. dabar į darželius leidžia apie 2 metus dažniausiai.Ir dėl tų darželių, tai kartais džiaugtis reikia, kad atsiranda laisva vieta. O ar blogai ar gerai, daug kas priklauso nuo jame dirbančių darbuotojų. Be to, manau socializacija nėra taip blogai. Sako darželiniai vaikai mokykloje mažiau serga, o naminiai dažniausiai daug pamokų praleidžia dėl ligų, sunkiau prisitaikyti prie aplinkos.
Mano vyresnėlis irgi, atseit, lanko darželį. Na, kaip čia pasakius, retkarčiais po 3 val., kad su vaikais pabendrautų, pasilavintų, nes jam namuose, žiūriu nelabai įdomu, trūksta kompanijos. Kieme dabar jo amžiaus  vaikų nelabai ir surasi. Tiesą sakant, dabar, kai aš namuose, tai retai lanko, atrandu ką nors, ką reikia išgydyti. Dabar adenoidus ir tonziles mažiname. Tiesą sakant, aš ir pati pritingiu ten jį vedžioti .  blush2.gif
Tusovkės-nežinau, man tai neaktualu. Kažkaip studijų metais prisilaksčiau. Kirpyklos-kaip ir visada, 1 kart į metus, kad plaukus patvarkytų. Grožio salonai-tai manikiūrai? Niekad nedariau ten.  blush2.gif 

O ar Airijoje mamos neskuba į darbą? Žinau, ten vieną gyvenančią lietuvę. Vaiką žindė 6-7 mėn.,  į darbą grįžo po 10 mėn., norėjo vaiką į darželį atiduoti, bet  darželiai pilnut pilnutėliai airiukų.  Sako, jei ir būtų galimybė ilgiau sėdėt su vaiku, nesėdėtų, nes apkerpytų. Jos manymu, kad nereikia visos savęs atiduoti vaikui, o kartais ir savimi pasirūpinti, atitrūkti. Vat čia akmuo į mano daržą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 18 vasario 2011 - 10:55
QUOTE(Nikolia @ 2011 02 18, 10:50)

as nelankiau darzelio, mano pusbrolis nelanke darzelio ir mes NE KARTO MOKYKLOJE NESIRGOM...bendravimo problemu neturim, skaityti rasyti ismokom metai pries mokykla, mokykla baigem aukstais ivertinimais, kompanijos mums niekada netruko, taip, kad ypatingos socializacijos mums nereikejo- nors tevai patys papraschiausi ..TIESIOG LEIDO DZIAUGTIS VAIKYSTE IR JAUCHIAM IKI SIOL JU MEILE IR RUPESTI, draugu turim begales ivairiuose pasaulio kampuose..
Manychiau viskas priklauso nuo MUSU PACHIU..MUSU POZIURIO I SAVE I SAVO VAIKA..
Nemanau, kad kas nors gyvenime gali pajudinti mano apsisprendimus del vienu ar kitu dalyku ir juos kazkaip itakoti, jei pati to nepanoresiu pakeisti..
Ir ypac jei esi palaikomas savo artimuju ir draugu..visa kita visai nesvarbu..

drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 02 18, 10:26)
Kodėl taip kategoriškai?  smile.gif

Suprantat, as apie poziuri kalbejau. Va tokia mama ,kuri turejo labai gera darba, gera atlyginima, kurios darbdasviai labai laukia, ar butu suprasta aplinkiniu ir ivertinta uz tai, kad nusprendzia likti namie auginti vaikus, kad tai butu suprasta kaip zymiai svarbesne veikla? g.gif Manau Mazute2008 labai vaizdziai apie tai rase.
Kita sneka, kai moteris neturi pasirinkimo del finansines situacijos, kaip yra Airijoj. Cia dekretines ir motinystes atostogos is vis 20 sav, kaip nori taip susidelioji, ir tai suma ,kuria gauna tuo laiukotarpiu ,mazesne dazniausiai nei atlyginimas. Moterys grizta, dazniausiai del to,kad turi paskolu, visi namai pirkti taip ir paprasciausiai vienas vyras uz viska nesumoketu o ir vaikeliu buna ne vienas, o kokie 4.
Ir dar negirdejau, kad pasilikusi su vaikais moteris butu smerkiama unsure.gif ar smerkiama del to ,kad ilgai zinda.
Jei zinda ir grista idarba ten sudaromos salygos testi zindyma, pgl istatyma yra numatytos papildomos pertraukos. Drauge taip grizo, tai gaudavo net daugiau pertrauku , nei pgl istatyma turetu, visi labai maloniai ir supratingai elgiasi. Juk sakiau cia vyrauja dideles seimos vaiku pilna visur ir zmones geranoriskai ju atzvilgiu nusiteike.
Turejau as dabar interviu del darbo, 3 val tik i sav ir tai paklause, kiek vaikams metu, oi, sako dar leliukai, pasitikslino ar tikrai galesiu tiek skirti laiko per sav darbui biggrin.gif
O jusu drauge juk lietuve ar ne?apie toki poziuri ir kalbu, ne duok dieve, atiduosi savo laika savam vaikui pirmus kelis metus doh.gif
As pati lankiau darzeli nuo 2m , zinde mane 2 men ir sirgau sirgau sirgau...jau keliu men pasigavau plauciu uzdegima ir mokykloj sirgau, ir po mokyklos, ir dabar dar biggrin.gif sako angina isaugama, nef.....ji tik perauga i reumata....tai va, o del socializacijos tikrai dvimeciui nereikia socializuotis 8 val kas dien be mamos. Jus ir pati tai suprantat, nes vedat vaika tik kartais ar ne? Airijoj yra tokios tevu , vaiku grupes kur gali ir tevai pabendrauti ir vaikai smile.gif
As kaip tik skaiciau psichol str apie tai ,kad anksti pradeja darzeli vaikai , uzauge linke i darboholizma....
Visa kita parasiau kaip galimus pvzs, nesakau,kad nereikia grazintis, bet svarbu kur prioritetai, nes buvo atvejas, kai mama turi vesti vaika pas gydytoja ir tuo pat metu uzsirasiusi i grozio salona, tai pasirinko grozio salona doh.gif Ir tokiom daznai ir nesigauna ilgai zindyti, nes jos tikslo nemato, joms asmenine seveliura ir lakuoti nagai svarbiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 02 17, 16:36)

ir tikrai nemanau, kad kada nors bus geriau, todel, kad bent jau mano tevu kartos zmones labai retai kada pasakys gera zodi zindymo klausimu. mano mama man sako:"As tave tik menesi zindziau, o ka neuzaugai? " Uzaugau, tik zinot is vaikystes ka prisimenu, ne mama ar teti, o mociute ir seneli, ne atostogas su tevais, o parduotas vasaras kaime. mano tevai gyveno savo gyvenima, mokesi, keliavo, o mes buvom auklejamos kitu. Prisimenu daug skaudziu akimirku, kai norejosi buti su tevais, vaziuoti kur, o tau pasakydavo, ne dabar, su jumis per daug vargo...
O man buvimas su vaiku - dziaugsmas, as ji matau kiekviena diena, vis ka naujo suzinau. Pavargstu tikrai ne nuo zindymo ir buvimo su vaiku, o nuo buities nes vyras daug dirba ir gryzes i namus nieko nebenori daryti.
Jei galeciau, tai as sau motinystes atostogas iki kokiu 7 metu pasidaryciau nes taip norisi buti su sunum, kad paskui niekada netektu gailetis, kad tiek mazai laiko skyriau vaikams.

Su vyresnės kartos žmonemis geriau nediskutuoti šiuo klausimu. Kiekviena mama, kokia ji bebutų, myli savo vaiką ir nori jam viso ko geriausio. Jos uzaugino vaikus, sveikus(iš ošvaizdos smile.gif) vadovaudamosi "protingais' vadovėliais, dažniausiai parašytais VYRŲ, o dabar paaiškėja, kad jos nedavė vaikams tiek kiek jiems reikėjo. Sunku ir skaudu tai pripažinti, todėl smegenys tiesiog tai blokuoja, o jos gina savo tiesą.

QUOTE(Eureka @ 2011 02 18, 09:02)

Šiaip nemanau, kad normalus žmogus sies alkoholizmą, psichozes, depresijas ir pan. su žindymo trukme.

Šiaip aš ir nesiejau šito savo pasisakyme. Turėjau omeny, kad visuomenėje tai mažiau kelia nuostabą už "trimetį vaiką su papu burnoj. "
Bet jeigu jau apie tai prakalbote, tai rūkymas butent ir siejamas su nepatenkintu žindymo refleksu. O daugelis neurozių ir psichoziu siejamos su vaiko traumavimu ankstyvoje vaikysteje, tame tarpe ir "neteisingu" žindymu. Žmogus tyrinėjamas jau ne vieną amžių.

QUOTE(Kactukas @ 2011 02 18, 10:32)
Sveikutes,
Zindziau, zindau ir zindysiu mirksiukas.gif
Dieve Dieve, kokia skaudi, nepataisoma maitinimo zala!!! lotuliukas.gif  Viskas, verta susigrauzti, sugrauzti vaika ir dar patikinti kitus nedaryti "TOKIOS KLAIDOS" - vaikas per daug myli mama!
O as maciau vaika, kurio mama nezinde, ir kuris budamas ketvirtokas skambinejo mamai po 20 kartu i diena. NA IR KAS?
Cia ne zindymo pasekmes, o vaiko budas. O KODEL SUNKU PAGALVOTI, KAD ZINDYMO DEKA VAIKAS JAUCIASI DAUG SAUGESNIS IR VIETOJ 20 KARTU JIS MAMAI SKAMBINA JAU TIK KETURIS?
Kam  skubinti tuos vaikus, viskam savas laikas - dar nebuvo taip, kad sveikas zmogus pas mama kabetu ant papo, su pampersais iki mirtis juos isskirs. pasitikekit ir gamta truputi.
O dantis reikia valytis (abiems) ir naudoti atitinkamus mikroelementus, lankytis pas stomologa.  mirksiukas.gif
As nelabai suprantu, kodel zmones daro tai ka mano turintys daryti, taciau paskui, susidurus su menkiausiu neitinkanciu dalyku staiga apsigrezia ir ima griauti tai i ka sitiek meiles idejo ??? g.gif . Tas vaikas gyvenime atras daug graziu dalyku, jis zisdamas kruti gauna meile ir mokosi buti laimingas. Tai didziule investicija.
Bukit miela janone, perduokit tai savo pazistamai, kad ji saunuole ir, kad tegu neabejoja savo sirdim. Jums irgi to linkeciau
Mamos, zindykit, gimdykit, bei saugokit savo sveikata!

+100
Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2011 02 18, 11:50)
TIESIOG LEIDO DZIAUGTIS VAIKYSTE IR JAUCHIAM IKI SIOL JU MEILE IR RUPESTI,

Jusu tokie visada teigiami pasisakymai ir aplinka jusu teigiama, dabar aisku,kodel tvirta pagrinda gavot vaikystej 4u.gif
Va kai tu pagrindu neturi gana sunku kazka gero sukurti bandai bandai , o gaunasi kaip visada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 02 17, 16:36)
Zinot, as kai susitinku su kitom mamom tai pasijauciu toookia tundra, ju vaikai su auklem auga arba darzeliuose, jos daro karjera, keliones, vakareliai ir t.t. O as sedziu su vaiku+dar ji tebezindau. kai susitinkam tai ir paklausia:"Tu vis dar....?" ka as jom galiu pasakyti????? Nejau pulsiu paskaitele pravesti apie zindymo nauda? manau, kad protingi zmones ir taip turetu suprasti, kad tai yra geris, o ne kazkas neigiamo ir smerktino.

Įkyruoliams galima gražiai nusišypsoti ir garsiai pareikšti užuojautą, kad jie negali pajusti to neapsakomo malonumo smile.gif
O kai jau visai nelaiko nervai nuo komentarų, turiu porą ilgai maitinančių mamyčių perliukų:
1. Kaip MANO vaiko valgymo ypatumai apriboja JŪSŲ teises???
2. O jūs su vyru dar užsiimate seksu? Manau jau laikas butų rišti su tuo....
O čia atsakymas vaiko į klausimą ar iki kariuomenės papą čiulps:
"NEEEE iki kariuomenės tikrai nečiulpsiu, čiulpsiu iki pensijos" lotuliukas.gif Šito jo niekas nemokino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaSi: 18 vasario 2011 - 12:51
Sveiki, mamukai,
Kazkaip panorau susrasti kazkokia panasia tema ir pasiskaitineti...
Dar budama nescia buvau nusprendus, kad maitinsiu vaikuti iki metuku ir pasku jau atsisveikinsim.
Iki metuku valgeme pienuka labai sekmingai. Per pirmaji gimtadieni susimasciau- ar mums tikrai reikia atsisveikinti?? Nenoriu. Ir nematau prieszasciu kodel tureciau... Tad nusprendziau maitinti bent iki 1,5 m.
Pries pora dienu mano mazylis sukarsciavo... ko pasekoje atsisake mp verysad.gif Buvo mums tu ligeliu ir anksciau. Ir nenoro valgyti buvo. Bet ne taip- jau dvi paros, sukasi nuo kruties kaip nuo didziausio prieso verysad.gif Negaliu kaip man liudna (nakti ne viena posmeli ir nuverkiau del to). As dar taip noreciau maitinti...
Labai tikiuosi, kad kai maziukui pageres vel irms zisti. Labai labai tikiuosi.
Papildyta:
QUOTE(DaSi @ 2011 02 18, 13:49)
Įkyruoliams galima gražiai nusišypsoti ir garsiai pareikšti užuojautą, kad jie negali pajusti to neapsakomo malonumo  smile.gif
O kai jau visai nelaiko nervai nuo komentarų, turiu porą ilgai maitinančių mamyčių perliukų:
1. Kaip MANO vaiko valgymo ypatumai apriboja JŪSŲ teises???
2. O jūs su vyru dar užsiimate seksu? Manau jau laikas butų rišti su tuo....
O čia atsakymas vaiko į klausimą ar iki kariuomenės papą čiulps:
"NEEEE iki kariuomenės tikrai nečiulpsiu, čiulpsiu iki pensijos"  lotuliukas.gif Šito jo niekas nemokino.

thumbup.gif
Atsakyti