Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Esha @ 2011 02 18, 12:52)
Sveiki, mamukai,
Kazkaip panorau susrasti kazkokia panasia tema ir pasiskaitineti...
Dar budama nescia buvau nusprendus, kad maitinsiu vaikuti iki metuku ir pasku jau atsisveikinsim.
Iki metuku valgeme pienuka labai sekmingai. Per pirmaji gimtadieni susimasciau- ar mums tikrai reikia atsisveikinti?? Nenoriu. Ir nematau prieszasciu kodel tureciau... Tad nusprendziau maitinti bent iki 1,5 m.
Pries pora dienu mano mazylis sukarsciavo... ko pasekoje atsisake mp  verysad.gif  Buvo mums tu ligeliu ir anksciau. Ir nenoro valgyti buvo. Bet ne taip- jau dvi paros, sukasi nuo kruties kaip nuo didziausio prieso  verysad.gif  Negaliu kaip man liudna (nakti ne viena posmeli ir nuverkiau del to). As dar taip noreciau maitinti...
Labai tikiuosi, kad kai maziukui pageres vel irms zisti. Labai labai tikiuosi.

Manau patyrusios mamytės duos daugiau patarimų. Žinau tik, kad miegančiam arba snaudžiančiam vaikui kartais galima įsiūlyti krūtį po atsisakymo. Bet gal jau bandėte... 4u.gif Tikiuosi viskas susitvarkys greitu laiku.
Atsakyti
QUOTE(DaSi @ 2011 02 18, 14:17)
Manau patyrusios mamytės duos daugiau patarimų. Žinau tik, kad miegančiam arba snaudžiančiam vaikui kartais galima įsiūlyti krūtį po atsisakymo. Bet gal jau bandėte...  4u.gif Tikiuosi viskas susitvarkys greitu laiku.

Taip, bandziau... Na as dar tikiuosi, kad ji nesveikata vercia atsisakyti, o kai pageres iskart vel gris prie seno. Kolkas nusitraukineju. Bet kad ir nutraukto nelabai nori..
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 02 18, 15:31)
Taip, bandziau... Na as dar tikiuosi, kad ji nesveikata vercia atsisakyti, o kai pageres iskart vel gris prie seno. Kolkas nusitraukineju. Bet kad ir nutraukto nelabai nori..

man irgi labai aktualus sis klausimas smile.gif tik is priesingos puses blush2.gif . man buvo tokia bedele kai mazylei buvo 2 men. atsisake kruties ir ne pro kur schmoll.gif . tai nusitraukinejau 3 menesius ir duodavau is buteliuko, bet vis pasiulydavau ir krutiIR VIENA DIENA JI VEL PAEME KRUTI IR VISKAS LAIMINGAI TESIASI IKI SIOS DIENOS. laimingos esame abi,man malonu ja maitinti,o jai didziausias nusiraminimas ir skaniausias maistas yra MP. mums jau 21 menuo eina. taigi ,o i darbeli planuoju keliauti kai sueis 2 metukai. taigi jau laikas butu ir nujunkyti, bet nezinau net kaip. prisiskaiciau sia tema labai daug. tagi nemazai mamyciu dabar dziaugiasi,kad joms buvo TAS momeentas kai mazylis pats atsisake kruties. taigi pagalvokite,gal jums tas momentas ir atejo. nes kuo vyresnis vaikiukas tuo labaiu prisirisa prie pacio proceso. aisku,jei jus nepalnuojate ilgesniam laikui palikti savo vaikelio tai jau kita situacija.
Atsakyti
Esha, o jis dar karščiuoja, ir ar valgo kitokį maistą? Gal jis tiesiog dėl ligos atsisako valgyti...
Atsakyti
QUOTE(DaSi @ 2011 02 18, 15:06)
Esha, o jis dar karščiuoja, ir ar valgo kitokį maistą? Gal jis tiesiog dėl ligos atsisako valgyti...

Nebekarsciuoja, bet valgo isties labai prastai. Jam dar ir dantukai prie visko prisidejo.
Tikiu, kad del to nevalgo. Tik tiek, kad jau 3 para eina be mp. Juk jie kiek zinau labai greitai atpranta
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 02 18, 14:16)
Nebekarsciuoja, bet valgo isties labai prastai. Jam dar ir dantukai prie visko prisidejo.
Tikiu, kad del to nevalgo. Tik tiek, kad jau 3 para eina be mp. Juk jie kiek zinau labai greitai atpranta

Dėl atpratimo nežinau, neteko susidurti. Bet Ingulka35 pavyzdys rodo, kad labai norint galima vėl pripratinti. Tikrai daug esu skaičius kur vaikučiai po ilgesnio laiko vėl paima krūtį. Žinoma, tai nereiškia, kad jūsiškis ilgai lauks. Gal kai tik pasijus geriau iškart ir prilips smile.gif Taip kad aukščiau nosį, vaikučiui daug meilės ir rūpesčio, ir viskas susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 02 18, 16:16)

Iki metų patys neatsisako- būna priežastis. (jums- dantys, o kaip su sloga ir ausytėm???)
Kalbant apie naturalų nujunkymą- 3-4metai.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 02 18, 16:58)
Iki metų patys neatsisako- būna priežastis. (jums- dantys, o kaip su sloga ir ausytėm???)
Kalbant apie naturalų nujunkymą- 3-4metai.

bet tai kas tada buvo mums g.gif . sveikiausias kudikis,jokiu dantuku nelaukem 2 menesiu, o kai tik kruti artyn burnytes niurzga ir neima,tik buteliukas. taigi priezastis nei ligoje nei dantukai, burnos gleivine buvo svari.
Atsakyti
ingulka 4u.gif
Kad žinot visus atsakymus...
Gal skiepas, gal čiulptukas, gal pakeistas mamos prausiklis, milijonas gal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaSi @ 2011 02 18, 11:33)
Bet jeigu jau apie tai prakalbote, tai rūkymas butent ir siejamas su nepatenkintu žindymo refleksu. O daugelis neurozių ir psichoziu siejamos su vaiko traumavimu ankstyvoje vaikysteje, tame tarpe ir "neteisingu" žindymu. Žmogus tyrinėjamas jau ne vieną amžių.

as irgi manau, kad daugumai 'nukrypimu' suaugus itakos turi vaikystes patyrimas...

del to nujunkymo isejus i darba, juk galima sekmingai pamaitinti ryte, vakare, nakti, jei yra poreikis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IsaDora* @ 2011 02 18, 00:02)
Pritariu. Visi šitie dalykai "normalūs", o žindymas....  unsure.gif

Na, kad del baznycios ir poziurio i pedofilija, tai kaip gi jie kitaip galetu ziureti... smile.gif
Nenoriu nieko apkalbineti, bet apie kunigu ir berniuku "draugyste" kalbos sklinda nuo senu laiku...
Atsakyti
Darbas, vaiko auginimas, žindymas...Kai gimė mano pirmagimis, mano a.a. anyta vis įkyriai siūlė savo pagalbą, sakydama: "Va, nuo 3 mėnesių eik dirbt, kaip aš kažkada,pinigų gi reikia, o aš anūkėlį auginsiu. Pieną darbe galėsi nusitraukinėti. " Aš jai aiškinau, gi šiais laikais moka pašalpą valstybė visus metus, dabar jau nepamenu, gal 60 proc. nuo algos tada? Tai likau nesuprasta, man buvo pasakyta, kad per maža pašalpa mokama, reikia daugiau pinigų ir t.t., o vaiką galėsiu naktimis prižiūrėti bei savaitgaliais. blink.gif Na, mes su vyru jau tada buvom pasiėmę būsto paskolą. Pinigų nebuvo per daug, bet ir nebadavome. Svarbiausia, kad ir mano vyras prisiklausęs tokių kalbų ragino mane eit dirbt, o paskui ir mano mama pradėjo, nes kai kas paįtakojo... Buvo sunku priešintis, nervino tos kalbos.
Pamokyta buvo ir kita marti, net buvo labai pasipiktinta, kad va, sėdi namuose, nedirba, o pinigų tai reikia.
Na, vienu žodžiu, senoji karta remiasi savo patirtimi ir net visai dažnai nesupranta, kad laikai pasikeitė. Ir kas senam žmogui svarbiausia pasaulyje visada buvo ir liko, tą jis bando įtikinti ir kvailą jaunimą.
Atsakyti