Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Reikia palaikymo arba "paprotinimo" smile.gif 4u.gif
Dukrai metukai ir du menesiai, ketvirta para karsciuoja (38,5 - 39, siandien 38,2), kraujo ir slapimo tyrimai uzdegimo nerodo, kazkoks virusas puola. As iki siol ja maitinu (valgo MP 8-10 kartu per para). O del kitu skysciu gerimo, tai cia labiau atrakcija, pasizaidimas, vandens per para isgerdavo iki 100 ml. Ir dabar kai serga irgi panasiai isgeria. Paskutine para gulejom ligoninej ir gydytoja liepe girdyti vandeni, kad ir per prievarta, pirmiausia vanduo, po to MP. Nes del mano brukamo MP, ji ir atsisako vandens, o vanduo dabar butinas, nes plaus virusa. Vandens kol serga turetu isgerti apie 800 ml. Nors slapime acetono nerado. Dar nustate, kad hemoglobinas 109, tai liepe po ligos MP stipriai mazint, nes pienas neleidzia pasisavinti gelezies.
As visada uz maitinima MP, bet po sitokio smegenu plovimo imu galvoti gal as per didele aktyviste sioj srity?..
1. Kaip daryt su skysciais? Pirma MP, tada kiek nori vandens? Ar atvirksciai? Ir girdyt vandeni per prievarta?? Maniau, kad jei truksta skysciu jauciamas troskulys, bet gal vaikams tai negalioja?
2. Del gelezies pasisavinimo - zinau, kad negalima gelezies turinciu produktu maisyt su kalcio turinciais. Taip stengiuosi ir daryt, neuzgerinejam mesos pienu, ziurim laiko intervalu tarp tokiu valgymu. Bet tai kaip del MP? Gydytojos manymu per daznai ji geriam, delto gelezies neimanoma pasisavint is maisto?
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2011 06 26, 16:03)
1. Kaip daryt su skysciais? Pirma MP, tada kiek nori vandens? Ar atvirksciai? Ir girdyt vandeni per prievarta?? Maniau, kad jei truksta skysciu jauciamas troskulys, bet gal vaikams tai negalioja?
2. Del gelezies pasisavinimo - zinau, kad negalima gelezies turinciu produktu maisyt su kalcio turinciais. Taip stengiuosi ir daryt, neuzgerinejam mesos pienu, ziurim laiko intervalu tarp tokiu valgymu. Bet tai kaip del MP? Gydytojos manymu per daznai ji geriam, delto gelezies neimanoma pasisavint is maisto?

as vis tik duociau tiek mp kiek vaikas nori, o tik paskui vandens...
maniskis ir dabar negeria daug vandens, nors ir mp 'suvartojimas' sumazejes, bet matyt tiek kiek geria vandens, tiek jam ir uztenka.
o del gelezes, velgi geriau manau rinktis tiesiog maisto produktus daugiau gelezies turincius, po mesytes duoti sulciu naturaliu atsigert, kad vitC padetu gelezi isisavint ir siaip gal kiek mityba pareguliuot, jei iseina. o del mp...tiek kiek vaikui reikia. jeigu yra reikalas, galima naturalios gelezies papildu pavartot g.gif

QUOTE(Lovella @ 2011 06 26, 16:14)
Nors ir ne man skirtas postas (kitu necituosiu), bet...
Tiesa pasakius net rasyt nesinori, pastebejau jei esi pries dvimecio ar trimecio zindyma (butent zindyma, o ne maitinima MP) ir cia pasisakysi

betgi tema skirta butent toms, kurios zindo ilgai 4u.gif
ne diskusijoms, ar pritariat ilgam zindymui, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2011 06 26, 18:03)
Dar nustate, kad hemoglobinas 109, tai liepe po ligos MP stipriai mazint, nes pienas neleidzia pasisavinti gelezies.

mano kavalieriaus buvo Hgb 99 rolleyes.gif ir iki 11 mėn. valgė beveik viena mano pienuką, tačiau mūsų daktaras, beje, jaunas ir modernus medikas, mane sveikina, kad maitinu ir rekomenduoja kuo ilgiau maitinti 4u.gif nebuvo net kalbos apie nutraukimą, neįsisiavinimą.....geležiai atstatyti yra maistas papildomas, preparatai- manau, kad pasvėrus, kas naudingiau- žindymas tikrai pirmoje vietoje 4u.gif

p.s aš pakolkas net neįsivaizduoju kaip galėčiau netekti tų pusvalandžių artumo su savo mažyliu wub.gif

Man tai kalbos, esą vyresnio vaiko žindymas kažkas amoralaus kelia šysepną, norisi pasakyti adaptuotais Biblijos žodžiais: Atleiskite, nes jie nežino, ką šneka rolleyes.gif Kažkodėl mūsų Marijos žemėje kur kas labiau smerkiama ilgai vaiką žindanti mama, apskritai, kur nors kamputyje parke žindandi mama (juk amoralu rolleyes.gif o štai net vagys ar chuliganai nekeikiamai, nes juk dar pats gali gaut atgalios...o ką čia mama su vaikeliu padarys doh.gif
man atrodo, kad tai tik mano ir mano vaikelio, mano šeimos reikalas rolleyes.gif
Lietuviai labai lenda į ne savo reikalus- vis domina, kada ženysies, kada vaikų susilauksi, jei ženyjies, jau laukiesi, o jei nesilauki- aha, neišeina...kiek uždirbi, kur dirbi, kodėl žindai, kodėl nežindai ir panašiai...visur su žvake nori stovėti laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 26 birželio 2011 - 18:07

QUOTE(oge @ 2011 06 26, 15:03)

Ech, dar viena neisprususi medike biggrin.gif doh.gif
1. MP visada kada vaikelis praso, vandenukas pasizaidimui. Nupirk vaikeliui patinkanti puodeli (tegul pats issirenka) ir tegul vandens jame buna nuolat - kiek nores ir kada nores - tiek ir siurbtels. mirksiukas.gif Vaikams taippat 'veikia' troskulio principas. biggrin.gif
2. Mamos pienas nera karves pienas (kuris trukdo pasisavinti gelezi). Priesingai, MP padeda pasisavinimui ir net po mesisku patiekalu puikiausiai tinka.

Garbaliukas, tikrai niekam nesinori sioje temoje pykciu ir patyciu, bet ar zinai kurios mamytes ilgiau maitina krutimi mazylius/savo vaikucius? Pasidomek, tada galesi pabandyti pareiksti nuomone apie 'isprusimo lygi'. Izeidinedama kitas tikrai nepanasu, kad ir pati tuo ypatingai pasizymetum. g.gif

Vat ir as niekaip nesupratau ir nesuprasiu kaip galima nezindyti savo kudikio, kuri po sirdimi nesiojai 9 menesius, kurio laukei ir kuri beprotiskai myli??? Kuo jis nusikalto, kad ramia sirdimi nusispjaunama i jo prigimtines TEISES, kad Mamos Pienelis butu keiciamas...sintetiniu karves pienu? Ko truksta toms mamoms? g.gif
Atsakymo nereikia. Tebunie tai retoriniai klausimai...

Atsiprasau, bet si tema nera skirta toms, kurios nezinde, nezindo ir neplanuoja to daryti. 4u.gif 4u.gif

Nors....visada laukiam sveciu su graziomis mintimis ir idejomis. mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti

i 
Merginos, tikrai negražūs "pasikandžiojimai" čia vyksta. Pasinaudokite vienos iš čia pasisakiusių patarimu ir žinutes, kurios jums atrodo dėmesio nevertos, ignoruokite, tačiau nepulkite agresyviai reikštis ir įžeidinėti.
Ypač Måkes norėčiau paprašyti savyje atrasti šiek tiek daugiau pakantumo kitokiai nuomonei. Čia - viešas forumas, todėl natūralu, jog tų kitokių nuomonių buvo ir bus, uždrausti vieniems ar kitiems lankytis tam tikrose temose negalima. Kitą kartą gerai apgalvokite savo žodžius, prieš paleisdama juos į eterį.
Na, o tų, kurios nepritaria vyresnio vaiko žindymui, tačiau vis tik sugalvoja pareikšti savo nuomonę ar tiesiog nori draugiškai padiskutuoti, paprašysiu tai daryti be įžeidinėjimų, puolimo ir paniekos (kuri dažnai jaučiama temos svečių žinutėse). Tema skirta mamytėms, žindančioms vyresnius vaikučius, tad, jei jau užeinate į šią temą, gerbkite tų mamyčių pasirinkimą. Nemokate ar nenorite to daryti - susilaikykite nuo komentarų, kurie dažnai žeidžia ir skaudina.

Ačiū.

Visoms gražių akimirkų žindant ir sėkmės bei stiprybės toms, kurios pamažu galvoja apie nujunkymą;)
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 06 27, 13:05)
Vat ir as niekaip nesupratau ir nesuprasiu kaip galima nezindyti savo kudikio, kuri po sirdimi nesiojai 9 menesius, kurio laukei ir kuri beprotiskai myli??? Kuo jis nusikalto, kad ramia sirdimi nusispjaunama i jo prigimtines TEISES, kad  Mamos Pienelis butu keiciamas...sintetiniu karves pienu? Ko truksta toms mamoms?  g.gif
Atsakymo nereikia. Tebunie tai retoriniai klausimai...

Atsiprasau, bet si tema nera skirta toms, kurios nezinde, nezindo ir neplanuoja to daryti.  4u.gif  4u.gif

Na taip,svarbiausia,kad Jums nieko netruksta.O as nesuprantu,kaip galima manyti,kad tik zindymo kudikiui truksta iki pilnos laimes.Atsakymo nereikia.

Atsiprasau moderatores,kad cia taip negraziai gavosi.Bet,kaip pati sakote,cia viesas forumas ir diskutuoti galima.Tema apie nezindyma buvo buvo pilna uzkietejusiu zindytoju ir visos nuomones buvo priimamos.
Atsakyti
biggrin.gif turbut kazkieno savimeile uzgauta, kad negalejo zindyt ilgai arba prieme bloga sprendima nutraukdama, o dabar gailisi . ax.gif
lenkiu zemai galva mamytems taip ilgai zindancioms savo aukselius, tikiuosi ir as kazkada galesiu tuo pasigirti wub.gif visoms sekmes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 06 26, 18:18)

QUOTE(Stikliukas @ 2011 06 26, 19:05)

QUOTE(ast_alaus @ 2011 06 27, 13:05)

Aciu uz palaikyma 4u.gif
As irgi tokios nuomones, kad pirma MP, po to skysciu tiek kiek nori, o ne per prievarta girdyt. Taip ir ligoninej elgemes, bet kai sitaip visos - ir gydytoja, ir seseles, skanduoja vandens vandens!!, MP=kotletas ar kose, o vanduo geris, tai ima lyst mintis i galva, kad negi gali taip but, kad visos jos kvailos, o as viena protinga cia tarp ju likusi doh.gif
Atsakyti
mano vaikai buvo noro virusa pasigave, (panasus i roto), 11 men, tai gulejom ligoninej. Daktare pasake taip - "nu zinoma, ir MP maitinami vaikai pasveiksta" doh.gif
jauciausi zudanti savo vaikus doh.gif kai pasveikom skambinau visais varpais ieskodama info kad issiaiskinti ar daktare teisi. Issiaiskinau. Neteisi. MP padeda sveikti prie viduriavimu, vemimu. Karves pienas ne. Kazkaip daznai pastebejau gydytojai taiko tas taisykles MP, nors jos galioja tik karves pienui.....
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 06 28, 10:32)
Issiaiskinau. Neteisi. MP padeda sveikti prie viduriavimu, vemimu. Karves pienas ne. Kazkaip daznai pastebejau gydytojai taiko tas taisykles MP, nors jos galioja tik karves pienui.....

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes kiek sirgom, tai visad gydytoja tik uz maitinima MP buvo. Sakydavo, greiciau pasveiksit. smile.gif Ir aplamai musu gydytoja, kai pagimdziau, patare butinai maitinti iki 2 metu.
Atsakyti
man sesele keliskart yra sakius, kad va nesergat visai dabar, uztat kai baigsi maitint sirgs vaikas daug rolleyes.gif
Atsakyti