Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(bim-bam @ 2011 06 28, 17:25)
man sesele keliskart yra sakius, kad va nesergat visai dabar, uztat kai baigsi maitint sirgs vaikas daug rolleyes.gif

na mums tai pasitvirtino...siemet tikrai daugiau serga nei anksciau...bet yra kaip yra. O gal tiesiog dabar daugaiu su vaikais bendrauja ir todel bacilu prisigaudo.
Beje, mazoji mano sirgi jau du kartus, nors dar gyvena su mumis tik tris menesius. Taip kad.....
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 06 28, 14:46)
O gal tiesiog dabar daugaiu su vaikais bendrauja ir todel bacilu prisigaudo.
Beje, mazoji mano sirgi jau du kartus, nors dar gyvena su mumis tik tris menesius. Taip kad.....

Taigi, papuolus i vaiku kolektyva nori nenori tenka igyti butent tos vaiku grupes 'imuniteta'. Sirgti tenka, bet is mano pastebejimu - ilgiau zindyti serga kurkas paprasciau, be dideliu komplikaciju ir pns.

O kai seimoje ne vienas vaikelis - vel kita situacija. Daznai vyresniukai 'parnesa' ligu (net nebutinai patys sirgdami).
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2011 06 23, 11:27)
Na tada tikrai sveikinu! Sulaukete naturalaus atsisakymo! Puiku! Dar vienas gyvenimo pavyzdis, kad tikrai patys vaikai atsisako. Ir tikrai tai ivyksta ne 18 metu  mirksiukas.gif

Čia kaip rašiau su truputį mano paskatinimu, bet be streso ir pan. smile.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2011 06 24, 16:30)
Kaip miela  wub.gif
Smagios visgi tokios akimirkos, nors gal kiek ir liudnos mums, mamoms, nes tada supranti, kad vaikelis jau isties UZAUGO!.
Ar paminejot kazkaip si ivyki?

Taip, paminėjom. smile.gif ir pakankamai didelėj auditorijoj. ax.gif Kiti turėjo atspėti ką švenčiam, nes niekas kaip ir nežinojo ten, o sūnus labai norėjo ten, bendruomenėj su visais švesti. rolleyes.gif Tai ten visi buvo pasimetę, kad taip ilgai žindžiau ir tik pastorius paklausė kaip taip ilgai man išėjo maitinti, tai pasakiau, kad nebuvo minčių, kad nebus pieno, o kad taip ilgai, tai Kajaus reikia klausti. smile.gif jis gi atsakingas už tai. biggrin.gif Tai va, nupirkom tortą, Kajus dar paprašė žvakučių. biggrin.gif paskui užpūtė ir sakė, jau nebevalgysiu ni-ni. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(negriuke @ 2011 07 03, 18:29)
Kajus dar paprašė žvakučių. biggrin.gif paskui užpūtė ir sakė, jau nebevalgysiu ni-ni. wub.gif

wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Nebuvau sioje temoje nuo pirmo vaikucio maitinimo. Bet daznai paskaitau ax.gif Pirma vaika maitinau 1,5, nes palikau nescia ir maitinau puse nestumo, nes pienukas dingo pats.
Dabar antraji vaikuti maitinu. Siandien jai metukai ir 8 menesiai suejo, pienukas jai svarbus kaip oras tongue.gif
Aisku, gydytoja isvis numojo ranka, kad nesamone, kiti irgi jau stebisi, bet jauciu, kad greitai tai liks tik musu paslaptimi smile.gif
Vienintele ginekologe nenustebo is visu gydytoju smile.gif

Valgo pienuka kada tik nori, galima sakyti. Uzmiega tik su pienuku. Nakti prabudus irgi iesko, kitaip neuzmiega. Miegame kartu.

Rudeni keliaus i darzeli verysad.gif aaaaa, kaip man sunku su tuo susitaikyti cry.gif Is pradziu buvo mintis atpratinti nuo pienuko, bet supratau, kad as negaliu, o vaikas tuo labiau dar nepasiruoses. Kazkada juokais sakau, nera pienuko, kad pradejo verkti unsure.gif

Dabar galvoju, kaip cia bus g.gif Siandien pirma karta palikau mamai nuo puses nakties, nes reikejo isvaziuoti. Atsikele paryciais, ieskojo pieno, pamate mociute ir uzmigo toliau. Su manim taip nesigautu ax.gif

Uz menesio reikes vel isvaziuoti man. Kaip manot, isbus nakti be manes? Va mazi vaikai lengviau isbuna, nera mamos, pasupai ir miega. O cia supranta jau, bijau, kad labai uzsiverks.

Nu ir dar pasisakysiu blush2.gif Kazkada diskutavot, kad kitos mamos nesupranta ilgai maitinanciu. Bet as jas suprantu is dalies. Nes kai pats ko nors nedarai, tai ir sunku suprasti tai. Kai as maitinau 4 men vaika, atrode daug. Galvojau, kaip reikes metu maitinti. Kai metai suejo, pagalvojau, ojei kokia dar maza ax.gif Bet nesuprasdavau tu, kas maitina 3 metus. Dabar greitai 2 metukai bus, kai pienuka geria, tai tokia maza dar buna wub.gif Nors uz ilga zindyma as, bet 3 atrode daug. Dabar jau jauciu, kad visai ir 3 metai nedaug atrodo biggrin.gif Bet kol kas 4 man jau per daug. Kas cia zino, gal po metu vel kitaip atrodys smile.gif
Atsakyti
eda9 4u.gif
Važiuok drąsiai, palieki vaikus patikimose rankose. Grįši- pamaitinsi.
Darželio lankymas ir žindymas- suderinami dalykai. Vaikui- nauja aplinka ir t.t.- namuose pienukas ir mamos artumas bus labai reikalingi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 07 04, 08:20)
eda9  4u.gif
Važiuok drąsiai, palieki vaikus patikimose rankose. Grįši- pamaitinsi.
Darželio lankymas ir žindymas- suderinami dalykai. Vaikui- nauja aplinka ir t.t.- namuose pienukas ir mamos artumas bus labai reikalingi  wub.gif

Tik as bijau tu rytu. Nes kol visi susiruosim, kol aprengsiu savo 3 metu krizes uzpuolusia panele tongue.gif O maziuke megsta rytais pakaboti valandele, tiesiog pasnausti ant manes. O dabar reikes greitai. Nu kaip nors ax.gif
Galvoju, prasys aukletojos pienuko ar ne g.gif Bus kokia senamadiska aukletoja, sakys, kas cia per nesamone toki vaika maitinti tongue.gif Isvis galvoju, kad aukletojai nebutina to zinoti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 07 04, 09:24)
Tik as bijau tu rytu. Nes kol visi susiruosim, kol aprengsiu savo 3 metu krizes uzpuolusia panele tongue.gif O maziuke megsta rytais pakaboti valandele, tiesiog pasnausti ant manes. O dabar reikes greitai. Nu kaip nors ax.gif

tai tiesiog ryte anksciau ja pasiimsi pas save 4u.gif
Atsakyti
Sveikos:)
Norejau konsultacijos, mano mazius darzelyje pagavo kazkokia bacila ir jau menesis laiko kaip kosejam, niekaip nepraiena. Gerem visokiausius sirupelius ir t.t, deja, niekas nepadeda, gal kas zino kokiu liaudisku priemoniu nuo kosulio?
Beje, norejau pasiteirauti labiau patyrusiu mamyciu, ar normalu, kad kartais mano trimetis lb daznai ima prasyti papelio. Pastebejau, kad visa tai prasidejo nuo jo ejimo i darzeli pradzios ir mano isejimo i darba. Kai mes susitinkam jis gali vos ne kaboti prie papelio, meginu jam grieztai sakyti, kad negalima, kad pieniukas bus tik pries miega, bet matau, kad jam labai sunku, tampa irzlus, ima verkti del menkiausio nieko, nepaleidzia manes is akiracio. O dbr dar tas kosulys kankina, tai zinda tikrai daznai. Bandau jam aiskinti, kad didelis, kad galima ka nors kita atsigerti, pavalgyti, siulau zaisti, o jis noriu papelio ir viskas, man skanus papelis. Kartais apima toks beviltiskas jausmas, kad niekaip nepavyksta sumazinti maitinimu skaiciaus, pradedu jausti, kad as jau pavargau, nebera jegu, net darbe neina normaliai dirbti, kai ateini neismiegojusi, plius dar pastovios artimuju replikos," kad jau man stogas nuvaziavo, toki dideli berna maitinti, ka tu isauginsi?Nemoki savo vaikui grieztai pasakyti, kad negalima, kad pienelio nebera". Bet mano vaikas juk ne koks kvailys, zino, kad to pienelio yra ir jis kam skaniau uz bet ka... Galvojau as jau sia vasara apie nujunkyma, bet apsirgom ir vel viska teks atideti. Nezinau, asmeniskai man labai sunkiai sekasi atsiriboti nuo tu neisprususiu nuomoniu ir neigiamo poziurio i trimecio zindyma, is artimuju absoliuciai niekas nepalaiko, o kad niekas nezinotu apie zindyma ir neiseina nes mazius kai nori visada prieina ir papraso. Bandziau tartis, kad paprasytu tyliai, bet jis pamirsta, o kiti pamate, kad mes jau iseinam i kita kambary, tuoj kokia replikele nusviedzia man arba vaikui. As tai nutyliu, o mano sunus pasako :"Yra pieniuko, man jis skanus ir man cia nepasakok..."
Atsakyti
Is liaudisku priemoniu nuo kosulio, azuolo zieves, avieciu, svogunu lukstu arbatos.
Tarkuotas imbieras maisytas su medum. Svoguno sultys su medum. Ridiko sultys su medum.
Dar vienas budas su bulvem. Reikia supjaustyti zalias bulves ir apibarstyti cukrum, palaukti kol nusistoves skystis, ir ta skysti gerti po saukteli tris kartus per diena.

Naturalu, kad mazylis nori dazniau kaboti, nes darzelis vaikui yra labai didelis stresas. Ypac neseniai pradejusiam lankyti. Zysdamas jis nusiramina. 4u.gif
Atsakyti
dar varskes kompresus deda kazkokius.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 04, 16:55)
dar varskes kompresus deda kazkokius.

Pasildo varske, deda ant krutines, uzdeda plevele, apvynioja ir palieka visai nakciai. (rase naturalaus gydymo skyrelyje)
Mes tokio budo dar neisbande. smile.gif Dazniausiai su svogunais gydomes, o jei buna ridiku, tai su ridikais.
Atsakyti