Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(eda9 @ 2011 07 04, 09:24)
Galvoju, prasys aukletojos pienuko ar ne g.gif Bus kokia senamadiska aukletoja, sakys, kas cia per nesamone toki vaika maitinti tongue.gif Isvis galvoju, kad aukletojai nebutina to zinoti, ar ne?

Aš savo vaikiną palikau auklytės priežiūrai ir išėjau dirbti, kai jam buvo 2 m ir 3 mėn.
Paprašyt (.)(.) pas auklytę sugebėjo biggrin.gif Bandė aiškintis kur pas tetą pienukas, bet teta pasakė, kad pienuko nėr ir atsipirko buteliuku arbatėlės. Antrąkart ir nebeprašė.

Niekada nemačiau reikalo aptarinėti vaiko maitinimo krūtimi su auklyte, nors tikrai nuostabus žmogus ir gerai sutariam. Šiemet žingsniuosim į darželį ir tikrai nežadu aiškintis auklėms, kad dar nesu atpratinus nuo krūties. O taip, labai baisu ir būtų apie ką pakalbėt, nes manajam jau virš 3 m.

QUOTE(mazute2008 @ 2011 07 04, 15:25)
Beje, norejau pasiteirauti labiau patyrusiu mamyciu, ar normalu, kad kartais mano trimetis lb daznai ima prasyti papelio. Pastebejau, kad visa tai prasidejo nuo jo ejimo i darzeli pradzios ir mano isejimo i darba.

Absoliučiai tas pats buvo ir man..po darbo grįžusi net siaubingai išvargdavau, nes kaip įsitaisydavo ant kelių, taip ir nenorėdavo paleist doh.gif Krūtis taip sugebėjo nugraužt, kad teko vėl pirkti kompresėlius..prašė labai dažnai ir kabėt galėjo nuo ryto iki vakaro (savaitgaliais) doh.gif Maždaug per keletą mėnesių vėl grįžo ankstesnis gyvenimas, t.y. pienukas tik prieš nakties miegą..
Bet rudenį vėl žinau ko laukti, išeis į daržiuką ir vėl tos mamos trūks kaip oro smile.gif
Atsakyti
cia ne i tema, bet sas su siaubu laukiu kol mazoji prades eit i darzeli. JI neskiepyta. Tai jauciu oi kiek komentaru susilauksiu. NU bet koks kieno reikalas. Juk ka mes darom/nedarom su savo vaikais yra kiekvienos seimos reikalas.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 04, 23:05)
cia ne i tema, bet sas su siaubu laukiu kol mazoji prades eit i darzeli. JI neskiepyta. Tai jauciu oi kiek komentaru susilauksiu. NU bet koks kieno reikalas. Juk ka mes darom/nedarom su savo vaikais yra kiekvienos seimos reikalas.

niekas gal per daug nesidomes, nebent papasakosi. smile.gif
Sveikatos pazymoje, kuria reikia pristatyti darzeliui, nieko apie skiepus neraso. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2011 07 04, 23:23)
niekas gal per daug nesidomes, nebent papasakosi.  smile.gif
Sveikatos pazymoje, kuria reikia pristatyti darzeliui, nieko apie skiepus neraso.  4u.gif

o man viena mamyte sake kad jos vaikui didelem raidem irase NEVAKCINUOTA blink.gif nors siaip tai pagalvojus koks skirtumas, juk kiti vaikai skiepyti, taigi kaip ir apsaugoti, tai cia tik mano vaikui rizika, o jiems tai jokios biggrin.gif
Atsakyti
Manau kad tikrai tokį faktą į pažymą įrašo unsure.gif mes va su mažaja keičiam dabar polikliniką, tai iš karto manęs klausė, ar skiepų knygutė pas mane, ar buvusioje kortelėje - ir būtent užklausė, ar eisim į darželį ax.gif
Įdomu, ar nėra pas mus dar apie tai kalbama oficialiai, nes daugelyje šalių jūs net negalėtumėt be skiepų pretenduoti į lankančiųjų sąrašą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 04, 20:05)
NU bet koks kieno reikalas. Juk ka mes darom/nedarom su savo vaikais yra kiekvienos seimos reikalas.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kaip tik skaitau knygele apie skiepus... Pvz. 1986 m. Texas, Corpus Christi buvo tymu protrukis ir 99% sirgusiuju buvo butent...nuo tymu skiepyti vaikai! Tad idomu kas kam pavojingesni?? biggrin.gif

QUOTE(Mazule @ 2011 07 04, 20:48)
Įdomu, ar nėra pas mus dar apie tai kalbama oficialiai, nes daugelyje šalių jūs net negalėtumėt be skiepų pretenduoti į lankančiųjų sąrašą  blush2.gif

Manau, kad civilizuotose salyse privalomu skiepu nera ir neskiepyti vaikai nelaikomi baltomis varnomis mirksiukas.gif (tikriau laikomi, bet ju negali izoliuoti biggrin.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 05 liepos 2011 - 01:05
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 04, 23:05)
Juk ka mes darom/nedarom su savo vaikais yra kiekvienos seimos reikalas.

Ir taip, ir ne...
Aš tai nesakyčiau, kad ką darom/nedarom su savo vaikais yra vien šeimos reikalas ax.gif Yra tūkstančiai atvejų, kai šeimos neužtikrina saugios vaiko vaikystės ir į tai turi būti reaguojama.

Pvz., jei jūs neskiepytumėte beglobio šuns sukandžioto vaiko, aš su visa atsakomybe ir rimtumu sakau, kad tuojau pat ieškočiau būdų, kad jūsų vaikas taptų ne vien jūsų šeimos reikalu. Čia su savimi galima daryti/nedaryti ką nori...

Jei visi laikytųsi tokio požiūrio, tai būtų dar daugiau į sieną užtrankytų kūdikių, numarintų badu, išsekintų ligos vaikų verysad.gif
Nes pagal tokią filosofiją, tai badu marinto Neduko mamos reikalas buvo ką ji daro/nedaro su savo vaiku..o ir daug kitų baisių atvejų... šeima manė esanti teisi maitindama kūdikį sojos pienu ir skiestom obuolių sultimis, kol kūdikis mirė, bet juk šeima buvo prisiekę veganai...

Yra situacijų, kai tai tampa ne vien šeimos reikalu, nes vaikas dar visų gyvenimo taisyklių nežino, jis dažnai yra tik tėvų požiūrio, įgeidžių ir gyvenimiškosios filosofijos įkaitas. Tas pats ir dėl maitinimo krūtimi, ir dėl skiepų, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 07 05, 07:28)
Ir taip, ir ne...
Aš tai nesakyčiau, kad ką darom/nedarom su savo vaikais yra vien šeimos reikalas ax.gif Yra tūkstančiai atvejų, kai šeimos neužtikrina saugios vaiko vaikystės ir į tai turi būti reaguojama.

Pvz., jei jūs neskiepytumėte beglobio šuns sukandžioto vaiko, aš su visa atsakomybe ir rimtumu sakau, kad tuojau pat ieškočiau būdų, kad jūsų vaikas taptų ne vien jūsų šeimos reikalu. Čia su savimi galima daryti/nedaryti ką nori...

Jei visi laikytųsi tokio požiūrio, tai būtų dar daugiau į sieną užtrankytų kūdikių, numarintų badu, išsekintų ligos vaikų verysad.gif
Nes pagal tokią filosofiją, tai badu marinto Neduko mamos reikalas buvo ką ji daro/nedaro su savo vaiku..o ir daug kitų baisių atvejų... šeima manė esanti teisi maitindama kūdikį sojos pienu ir skiestom obuolių sultimis, kol kūdikis  mirė, bet juk šeima buvo prisiekę veganai...

Yra situacijų, kai tai tampa ne vien šeimos reikalu, nes vaikas dar visų gyvenimo taisyklių nežino, jis dažnai yra tik tėvų požiūrio, įgeidžių ir gyvenimiškosios filosofijos įkaitas. Tas pats ir dėl maitinimo krūtimi, ir dėl skiepų, ir t.t.

ne, as tikrai ne tokias situacijas turejau minty. Manau supratot. Zinoma internetas tokia vieta kur sunku perduoti ka tikrai nori pasakyti.
Suns apkandziota vaika zinoma kad skiepyciau.
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2011 07 04, 23:48)
Manau kad tikrai tokį faktą į pažymą įrašo  unsure.gif  mes va su mažaja keičiam dabar polikliniką, tai iš karto manęs klausė, ar skiepų knygutė pas mane, ar buvusioje kortelėje - ir būtent užklausė, ar eisim į darželį  ax.gif
Įdomu, ar nėra pas mus dar apie tai kalbama oficialiai, nes daugelyje šalių jūs net negalėtumėt be skiepų pretenduoti į lankančiųjų sąrašą  blush2.gif

na cia jau nukrypsim nuo temos, bet privalomu skiepu nera niekur. Kiekvienas skiepas yra rizika, kaip ir ne skiepas yra rizika ir tik tevai gali apsispresti, pasitare zinoma su gydytojais, kuri rizika didesne ir ka daryt.
Del to iraso sutikciau visai kad jis butu, nes pvz vaikui stipriau susizeidus aukeltojos darzely turetu zinoti kad jis neskiepytas.
Papildyta:
nu kokie pokyciai pasauly vyksta biggrin.gif http://pramogos.delf...i.d?id=47269445

Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 07 05, 02:00)

Manau, kad civilizuotose salyse privalomu skiepu nera ir neskiepyti vaikai nelaikomi baltomis varnomis mirksiukas.gif  (tikriau laikomi, bet ju negali izoliuoti  biggrin.gif ).

Žiūrint ką jūs vadinate civilizuotu pasauliu mirksiukas.gif pvz jei norėtumėt su šeima metus-du gyventi JAV ir vežtis kartu mažus vaikus - be vėjaraupių skiepo nė kojos ten neįkeltumėt ne tik kad į darželius-mokyklas, bet ir pačią šalį.
Kai gyvenome Parancūzijoje, mūsų mergaitės irgi į darželį neįleido tol, kol nepateikėme tam tikrų skiepų patvirtinančio lapelio...
Kiek žinau, kiekviena šalis turi savotiškų išeičių esamai situacijai (pvz spec darželius tokiems vaikiukams arba darželius, toleruojančius tokius vaikiukus ir pan. - bet reikia gilintis kiekvienoje šalyje į niuansus. Pas mus manau kol kas dar toli iki to, bet įrašo pažymoje tikrai nebijočiau - daug geriau kad visi žinotų, jog vaikiukas neskiepytas - ne dėl kitų - o visų pirma dėl jo paties 4u.gif 4u.gif

Mūsų irgi daržiukas rudenį laukia - ojojo nežinau....tokia mamyčiukė-bailiukė ji pas mane unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 07 04, 09:24)
Galvoju, prasys aukletojos pienuko ar ne g.gif Bus kokia senamadiska aukletoja, sakys, kas cia per nesamone toki vaika maitinti tongue.gif Isvis galvoju, kad aukletojai nebutina to zinoti, ar ne?

Maniškis neprašė auklėtojų, tik pasakydavo, kad valgo ni-ni, o auklėtojos vis klausdavo kas tai reiškia ni-ni. biggrin.gif

QUOTE(mazute2008 @ 2011 07 04, 15:25)
Sveikos:)
1. Norejau konsultacijos, mano mazius darzelyje pagavo kazkokia bacila ir jau menesis laiko kaip kosejam, niekaip nepraiena. Gerem visokiausius sirupelius ir t.t, deja, niekas nepadeda, gal kas zino kokiu liaudisku priemoniu nuo kosulio?
2.  Beje, norejau pasiteirauti labiau patyrusiu mamyciu, ar normalu, kad kartais mano trimetis lb daznai ima prasyti papelio.

1. Nenorit pasidaryti tyrimų nuo chlamidijų ir mikoplazmų?
2. Normalu. smile.gif ypač kai stresas, tai blogai jausdavausi, kad jis neina pažaisti ar dar ką. Paskui nusprendžiau visą dėmesį maitinant skirti jam (pasakoti kažką, gostyti plaukus). wub.gif Niu ir nebesekiojo tam kartui.

QUOTE(Rasma @ 2011 07 04, 20:20)
... doh.gif Krūtis taip sugebėjo nugraužt, kad teko vėl pirkti kompresėlius..prašė labai dažnai ir kabėt galėjo nuo ryto iki vakaro (savaitgaliais) doh.gif Maždaug per keletą mėnesių vėl grįžo ankstesnis gyvenimas, t.y. pienukas tik prieš nakties miegą..
Bet rudenį vėl žinau ko laukti, išeis į daržiuką ir vėl tos mamos trūks kaip oro smile.gif

O man pieno vėl prisigamino po tokio streso ir kabėjimų, paskui pati kišdavau jam ir vaikščiodavau iš paskos, niu davai ni-ni pagerk. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 05, 08:56)
ne, as tikrai ne tokias situacijas turejau minty. Manau supratot. Zinoma internetas tokia vieta kur sunku perduoti ka tikrai nori pasakyti.

aš apibendrintai pasisakiau ax.gif Kadangi tema ne apie skiepus, tai jos vystyti labai ir nenoriu . Bet šiaip galvoju, kad kol pasirinkimas yra proto ribose, tai aišku tėvų pasirinkimo reikalas..man rodos, kad toks sprendimas priimamas viską apsvarsčius, apgalvojus ir žinant tiek skiepijimo/tiek neskiepijimo galimas pasekmes. Ar kalbėtume apie skiepus, ar apie maitinimą krūtimi ir pan. Jei vaikas išsekęs, jis jau tokio amžiaus, kad gali valgyti pats ir gauti jam reikalingų medžiagų su kitu maistu, o mama dar vis jam krūtį kiša, tai irgi ne kažikoks gėris.
Visur turi būti sveikas protas, harmonija sprendimuose..gal taip pasakyčiau smile.gif

QUOTE(negriuke @ 2011 07 05, 13:22)
O man pieno vėl prisigamino po tokio streso ir kabėjimų, paskui pati kišdavau jam ir vaikščiodavau iš paskos, niu davai ni-ni pagerk. doh.gif

Taip, šitą irgi pamiršau paminėti drinks_cheers.gif Man tas pats, irgi po 'pakabėjimų' prisiminiau ką reiškia (.)(.) veržimas, tempimas ir noras, kad būtų lengviau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 04, 22:05)

Mano vyresnele isejo su ne visais skiepais ir niekas pazymoje to nerase. Antroji isvis kol kas be skiepu keliaus. Kai nuejom pazymos, tai net neuzsimine apie tai.

Sakykit, 1.8 metu vaikas gali kiek laiko be MP isbuti? Jei as isvaziuociau diena ir grizciau tik kitos vakare?

Nes dabar pirma karta kai palikau pusei paros, tai grizus net mamos nereikejo. Paziurejo i mane ir nuejo sau su mociute. Tik kai paklausiau, ar MP noretu, tai tada jau pakibo valandelei.

Nera mamos, nera problemos. O kai as namie, tai valgo kaip kudikis pagal poreiki tongue.gif
Atsakyti