Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(ast_alaus @ 2011 07 19, 12:03)
Labai liudna. Ir liudna, kad tave tai labai veikia. Turbut nesusidurus su tokia situacija sunku ta suvokti.
As, pvz nekreipiu demesio i kalbas, ir dar dazniau pati megstu paaiskint kodel tai darau ir KODEL tai nudinga vaikui ir man... Paprastai tiek pakanka. Bet, matyt,ne visiem...

Aš buvau toli nuo šeimos, bet kai pradėjo tikrai spausti - taip pat arčiau trijų metukų - mes sulindom į pogrindį ir atvažiavę pas senelius žindėm tik naktimis. Jie net nežino, kada mes užbaigėm. O jeigu vyras šalia ir jis sakykim pasiduoda labai mamos įtakoj, jai viską papasakoja, tada yra sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2011 07 17, 00:27)
O toks spokiukas jau labai gerai viska supranta.  smile.gif  Kai taip padaro - istrauk speneli is burnytes ir pikta veido israiska pabark, tiesiog pasakyk, kad mamytei skauda ir taip daryti negalima. Ir kaskart, kai taip darys - kartok tuos pacius veiksmus. Jeio po keletos pabarimu vistiek taip elgsis - pasakyk jog pienelio nebus, jei taip daro ir 'atstumk' nuo kruties. Po keletos pastabu turetu suprasti, kad tau tai visai ne zaidimas. Paprastai vaikuciai taip elgiasi kai jau yra pavalge arba nera labai isalke...

Na gal ir pavyko padaryti pradzia, dabar supranta, kad to nedaryti, bet daro svelniau, ir ziuri gudriai - ka sakysiu... sakau ta pati., kad taip negalima....

Aciu labai uz atsakyma!!!!
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 07 19, 12:22)
Ir aš norėčiau paklausti. Neužilgo man reiks taisyti dantį, be anestetikų matyt neapseisiu. Paklausiau gydytojos, ar žindant galima, saugu anestetikus leisti. Tai ji tik numykė kažką, sako nežinau, per kiek laiko pasišalina iš organizmo. Tai norėčiau jūsų paklausti nuomonės, po kiek laiko galima žindyti ir po kiek laiko pasišalina iš organizmo anestetikai, ar visi saugūs?

As taisausi ir nuskausminima gaunu. Kai buvo mazas lelius, tai leisdavo mazai vaistu, o dabar net nesakiau, kad maitinu, nes odontologe sake, kad tik isdygus pirmam dantukui naktini maitinima reikia nutraukti, nes atsiranda buteliuko kariesas. Cia ta pati klinika ir Mazylio zurnale straipsni rase apie tai ax.gif Nu bet nebutina jai zinoti visko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2011 07 19, 16:12)
nes odontologe sake, kad tik isdygus pirmam dantukui naktini maitinima reikia nutraukti, nes atsiranda buteliuko kariesas. Cia ta pati klinika ir Mazylio zurnale straipsni rase apie tai  ax.gif

Va va... baisu. doh.gif Kokios tu odontologu zinios doh.gif Buteliuko kariesas nuo super cukriniu misiniu, nuo saldziu gerimu girdymo su zinduku...tik ne nuo MP!
MP dantukus SAUGO nuo karieso mirksiukas.gif Svarbu nesmaliziauti ir nepamirsti dantuku valyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 07 19, 13:22)
Ir aš norėčiau paklausti. Neužilgo man reiks taisyti dantį, be anestetikų matyt neapseisiu. Paklausiau gydytojos, ar žindant galima, saugu anestetikus leisti. Tai ji tik numykė kažką, sako nežinau, per kiek laiko pasišalina iš organizmo. Tai norėčiau jūsų paklausti nuomonės, po kiek laiko galima žindyti ir po kiek laiko pasišalina iš organizmo anestetikai, ar visi saugūs?

Saugu ir tikrai galima.
Net po bendrosios nejautros, jau po maždaug 12 val. galima maitinti, tai ką kalbėti apie vietinę...

Aš taisausi visus dantukus, dar skiepijuosi nuo pasiutligės ir maitinu.

Anestetikų veikimas trumpas, ilgiau veikia anestetikai su adrenalinu, kuris sustiprina anestetinį poveikį... jeigu anestetikai be adrenalino, tai jau po nepilnos valandos prasideda vaistų skilimas..
Pamaitinkit prieš vizitą pas odontologą, įspėkit gyd. kad dar maitinat, o vidutiniškai visi vietinei nejautrai naudojami anestetikai (net su adrenalinu) suskyla per 2 val.
Nėštumo ir žindymo metu dažniausiai naudoja amidinius anestetikus. Mažiausia, manau, pienuką paveiktų artikainas (greičiausiai skyla), labiausiai prilokainas, bet ir tai be jokio pavojaus vaikučiui. Būkit rami. Sugedę dantukai gali daugiau žalos padaryti jums, pienukui ir vaikiukui 4u.gif .

QUOTE(ast_alaus @ 2011 07 19, 19:29)
Va va... baisu.  doh.gif  Kokios tu odontologu zinios  doh.gif  Buteliuko kariesas nuo super cukriniu misiniu, nuo saldziu gerimu girdymo su zinduku...tik ne nuo MP!
MP dantukus SAUGO nuo karieso  mirksiukas.gif Svarbu nesmaliziauti ir nepamirsti dantuku valyti.  mirksiukas.gif

Tik pavadinimas 'buteliuko kariesas'...Vakar sūneliui su narkoze sutaisėm visus dantukus, kai į pooperacinę palatą atėjo gyd., tai juokais paklausė, kas taip dantukus sugadino..
Mano dukra iki 5 metų gėrė mišinėlius iš buteliuko dienom/naktim - nė vieno skylėto dantuko..dar dabar (trečiokėlė) geria kasnakt po puodą stipriai saldintos arbatos, vos įkalbu kasdien bent kartą išsivalyt....pieniniai buvo 'holivudiniai' ir nuolatiniai sveikutėliai...tiesiog idealūs..
Sūnus tik prie papio, o ištirpę pusę dantų verysad.gif

Vakar gyd. atmetė išvis tas versijas apie ilgą maitinimą krūtimi, saldžias arbatėlės, saldainiukus, cukriukus..Bent jau man aiškino, kad ateis laikas, kai 'buteliuko ėduonis' bus pervardintas. Dažniausiai dantų emalio problemas sukelia medžiagų apykaitos sutrikimai (t.y. mineralų lygyje), aplinkos, maisto ir t.t. įtaka nėštumo metu, kai formuojasi dantukų užuomazgos, šiek tiek paveldimumas. Aš tuo labai tikiu. Ko tik nedariau dėl sūnelio, kiek pastangų įdėjom nuo pirmojo dantuko, bet dantukus praradome..nei saldžias arbatėles geria, nei žinduko kada ragavęs, nekalbu apie mišinėlius..

Dukra mano MP maitinta vos pusę metų, tad aš buvau tikresnė, kad MP labiau kenkia nei mišinukai, kol nesutikau tai neigiančių gyd.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 19 liepos 2011 - 20:47
QUOTE(Rasma @ 2011 07 19, 21:17)

Tik pavadinimas 'buteliuko kariesas'...Vakar sūneliui su narkoze sutaisėm visus dantukus, kai į pooperacinę palatą atėjo gyd., tai juokais paklausė, kas taip dantukus sugadino..
Mano dukra iki 5 metų gėrė mišinėlius iš buteliuko dienom/naktim - nė vieno skylėto dantuko..dar dabar (trečiokėlė) geria kasnakt po puodą stipriai saldintos arbatos, vos įkalbu kasdien bent kartą išsivalyt....pieniniai buvo 'holivudiniai' ir nuolatiniai sveikutėliai...tiesiog idealūs..
Sūnus tik prie papio, o ištirpę pusę dantų verysad.gif

Aš tai mamytes nuraminčiau po Rasmutės laiškelio - mano pirmoji mergytė apturėjo tokį patį džiaugsmą kaip Rasmutės berniukas. Kai Mildai buvo 2 m. 10 mėn. - su narkoze taisėm 6 dantukus...........o maitinau ją iki 2 m. 8 mėn.
Antroji dar iki šiol maitinama (tik dienos miegeliui, bet... mirksiukas.gif ), o dantukai tik dabar pradeda (deja) gesti... Padėjo sustabdyti profilaktika - daugiau kaip metai tepam stipriu fluoto tepaliuku, valom.
Bet iš kitos pusės sutinku - čia genetika, seilių struktūra įtakoja ir pan. Va pvz. aš labai prižiūriu savo dantis, valau profilaktiškai taisau, o akmenys kaupiasi nuolat ir gausiai - tenka kas metus valyti doh.gif O kiti tokio džiaugsmo neturi ir neturės. Paveldėjau iš mamos mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, mamytės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2011 07 19, 14:09)
Aš buvau toli nuo šeimos, bet kai pradėjo tikrai spausti - taip pat arčiau trijų metukų - mes sulindom į pogrindį ir atvažiavę pas senelius žindėm tik naktimis. Jie net nežino, kada mes užbaigėm. O jeigu vyras šalia ir jis sakykim pasiduoda labai mamos įtakoj, jai viską papasakoja, tada yra sunkiau.

Mes irgi lisim i pogrindi pas MB tevus tongue.gif Jau metu kai vaikas buvo, tai israudus mama klausdavo, ar dar?? Ka jau bekalbeti, kad vis dar ax.gif
Atsakyti

Dekui visom mamom uz atsakymus:)
O mano vyro mama vel mane vakar nustebino...Atejo ir sako:"Zinai, as sutikau Mato gydytoja, ir ji manes paklause, ar as dar tebemaitinu ji; as jai pasakiau, kad taip. Tuomet ji pasake, kad buvo naujausioj konferencijoj ir ten teige, kad ilgai zindomi vaiki blogai mokosi kalbu, turi prasta dikcija, blogai raso diktantus". Sykart kazkaip nei moralavo nei ka, bet is veido supratau, kad as kenkiu savo vaikui ir kaip as tai drystu daryti. Esu is tu zmoniu, kurie geriau"durniams"duoda kelia, bet jau atsibodo, manau, kad viena diena nepatylesiu nes tas tylejimas mane labai grauzia is vidaus. Nesuprantu as nei mediku, nei tu lektoriu kompetencijos skleisti tokia informacija, kuo jie remiasi ir ka reiskia "Ilgai zindomi". Juk kitai mamai ir sesis menesius maitintas vaikas jau yra ilgai zindes.
Kiek suprantu Lietuvoj sauni mama yra ta, kuri anksti gryzta i darba, siekia karjeros, vaikus numeta auklem,seneliam, speja atrodyti sauni, seksuali ir t.t. O mama, kuri zindo savo vaika ilgiau nei 6men, jam kenkia...Liudna verysad.gif Siaip as esu is tu mamu, kuri ne viska speja, bet as dziaugiuosi, kad su vaiku galejau praleisti tiek laiko, kiek norejau, kad galejau stebeti sliauziancia sraige ar skubancia skruzdele, kad ismokau, palaukti, sustoti- vaikai daug ko ismoko. Taip, jie pakeicia gyvenima, bet ir padaro ji tukstanti kartu prasmingesni smile.gif
Geros dienos visoms:)
Atsakyti
Kiek suprantu Lietuvoj sauni mama yra ta, kuri anksti gryzta i darba, siekia karjeros, vaikus numeta auklem,seneliam, speja atrodyti sauni, seksuali ir t.t. O mama, kuri zindo savo vaika ilgiau nei 6men, jam kenkia...Liudna verysad.gif Siaip as esu is tu mamu, kuri ne viska speja, bet as dziaugiuosi, kad su vaiku galejau praleisti tiek laiko, kiek norejau, kad galejau stebeti sliauziancia sraige ar skubancia skruzdele, kad ismokau, palaukti, sustoti- vaikai daug ko ismoko. Taip, jie pakeicia gyvenima, bet ir padaro ji tukstanti kartu prasmingesni smile.gif
Geros dienos visoms:)

na ne labai taip. Jeigu pagimdysi ir grįši į darbą - busi motina gugutė. Jeigu ilgiau negu metus maitinsi - susibobėjusi... labai siauros tos remos pas mus, tas ir keista smile.gif
Atsakyti
O man įdomu, ką pasakytų gyd. K.Vitkauskas dėl to, kad "ilgai žindomi vaikai blogai mokosi kalbų, turi prastą dikciją, blogai rašo diktantus".
O dėl to, kad anksti grįši į darbą ir esi gera mama, tai nežinau, matyt priklauso nuo aplinkos. Aš su pirmagimiu grįžau į darbą dėl finansinių priežasčių, kai jam buvo 1,5 metų, tai išklausiau moralą visų bendradarbių, kad reikia vaikus auginti iki 3 metų, o šiaip galima ir iki 8 metų, nes valstybė sumoka visus draudimus ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eureka: 21 liepos 2011 - 13:43
Man pasidare idomu, kaip galima zindyma susieti su diktantu rasymu hihihi.gif
Atsakyti