QUOTE(Eureka @ 2011 07 19, 13:22)
Ir aš norėčiau paklausti. Neužilgo man reiks taisyti dantį, be anestetikų matyt neapseisiu. Paklausiau gydytojos, ar žindant galima, saugu anestetikus leisti. Tai ji tik numykė kažką, sako nežinau, per kiek laiko pasišalina iš organizmo. Tai norėčiau jūsų paklausti nuomonės, po kiek laiko galima žindyti ir po kiek laiko pasišalina iš organizmo anestetikai, ar visi saugūs?
Saugu ir tikrai galima.
Net po bendrosios nejautros, jau po maždaug 12 val. galima maitinti, tai ką kalbėti apie vietinę...
Aš taisausi visus dantukus, dar skiepijuosi nuo pasiutligės ir maitinu.
Anestetikų veikimas trumpas, ilgiau veikia anestetikai su adrenalinu, kuris sustiprina anestetinį poveikį... jeigu anestetikai be adrenalino, tai jau po nepilnos valandos prasideda vaistų skilimas..
Pamaitinkit prieš vizitą pas odontologą, įspėkit gyd. kad dar maitinat, o vidutiniškai visi vietinei nejautrai naudojami anestetikai (net su adrenalinu) suskyla per 2 val.
Nėštumo ir žindymo metu dažniausiai naudoja amidinius anestetikus. Mažiausia, manau, pienuką paveiktų artikainas (greičiausiai skyla), labiausiai prilokainas, bet ir tai be jokio pavojaus vaikučiui. Būkit rami. Sugedę dantukai gali daugiau žalos padaryti jums, pienukui ir vaikiukui

.
QUOTE(ast_alaus @ 2011 07 19, 19:29)
Va va... baisu.

Kokios tu odontologu zinios

Buteliuko kariesas nuo super cukriniu misiniu, nuo saldziu gerimu girdymo su zinduku...tik ne nuo MP!
MP dantukus SAUGO nuo karieso

Svarbu nesmaliziauti ir nepamirsti dantuku valyti.

Tik pavadinimas 'buteliuko kariesas'...Vakar sūneliui su narkoze sutaisėm visus dantukus, kai į pooperacinę palatą atėjo gyd., tai juokais paklausė, kas taip dantukus sugadino..
Mano dukra iki 5 metų gėrė mišinėlius iš buteliuko dienom/naktim - nė vieno skylėto dantuko..dar dabar (trečiokėlė) geria kasnakt po puodą stipriai saldintos arbatos, vos įkalbu kasdien bent kartą išsivalyt....pieniniai buvo 'holivudiniai' ir nuolatiniai sveikutėliai...tiesiog idealūs..
Sūnus tik prie papio, o ištirpę pusę dantų
Vakar gyd. atmetė išvis tas versijas apie ilgą maitinimą krūtimi, saldžias arbatėlės, saldainiukus, cukriukus..Bent jau man aiškino, kad ateis laikas, kai 'buteliuko ėduonis' bus pervardintas. Dažniausiai dantų emalio problemas sukelia medžiagų apykaitos sutrikimai (t.y. mineralų lygyje), aplinkos, maisto ir t.t. įtaka nėštumo metu, kai formuojasi dantukų užuomazgos, šiek tiek paveldimumas. Aš tuo labai tikiu. Ko tik nedariau dėl sūnelio, kiek pastangų įdėjom nuo pirmojo dantuko, bet dantukus praradome..nei saldžias arbatėles geria, nei žinduko kada ragavęs, nekalbu apie mišinėlius..
Dukra mano MP maitinta vos pusę metų, tad aš buvau tikresnė, kad MP labiau kenkia nei mišinukai, kol nesutikau tai neigiančių gyd.