Labas visoms. Paskaitinėju karts nuo karto jūsų temelę, bet vis dar nesijungiu į būrį, nes mažąją maitinau dar tikrai neilgai - tik 11 mėnesių

Bet kad jau Edora klausia, kaip atpratinti didesnį vaiką, nutariau pasidalyti savo patirtimi. Vyrenėlį žindžiau iki 2 m. ir 6 mėn. Nutraukiau savo iniciatyva, nes po 3 mėn. ketinome pradėti leisti į darželį, o kadangi maniškis mokėdavo užmigti tik pakibęs ant "pupulio", tai bijojau, kad patirs didelį stresą darže, kai teks migdytis pačiam.
Mums buvo likę tik žindimai prieš miegą (užsimigdymo ritualas) ir nakties metu. Pradėjau iš anksčiau, nuo to, kad pripratinau migdytis žindant su žaisliuku rankoje. Pagalvojau, kad jei jau atimsiu pupulį, tai bent miego žaisliukas vaikui liks
Buvau nusiteikusi, kad mažinsim palaipsniui: iš pradžių atsisakysim čiunkimo prieš dienos miegą, o nuo naktinio čiunkimo atprasim vėliau. Bet planai netikėtai pasisuko kita linkme.
Vieną dieną atsigulėm į lovą pietinio miegelio ir... tiesiog nedaviau. Pradėjau aiškinti, kad pienukas išėjo pas mažus vaikučius, o jis jau didelis, jam nebereikia... Mano vaikas visai nebuvo nusiteikęs staiga tapti dideliu ir pakėlė galingą isteriją. Žviegė, klykė, cypė kokia 15 min. Aš visą laiką glosčiau jį, raminau ir aiškinau apie išėjusį pieniuką ir jau didelį vaiką. Atrodė, kad manęs net negirdi. Bet po kurio laiko staiga nurimo, atsikėlėm, nes supratau, kad be pačiunkimo jis tikrai nemiegos, ir išėjom į lauką

O kas keisčiausia, vakare jis manęs net nebeprašė pažįsti! Atsigulėm į lovą, jis man išaiškino apie išėjusį pienelį (pasirodo, viską girdėjo!), pasekiau pasaką ir užmigo. Ir daugiau nebereikalavo! Tiesa, dieną nebemiegodavo.
Dabar jam jau 7 metai. Jam buvo labai keista sužinoti, kad jį kažkada maitinau taip pat, kaip dabar sesutę. O dar keisčiau, kad jis visai neketino to maitinimo atsisakyti