Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Mamytės klausimuką turiu 4u.gif

Reikės man rytoj ilgesniam laikui išeiti ir palikti mažiuką tad reikės ir daugiau pieno palikti, žadu palikti 2 buteliukus dėl šventos ramybės, bet ryte tikrai nenutrauksiu tiek daug pieno doh.gif Ar nieko tokio jei tarkim vieną buteliuką nutrauksiu šiandien vakare ir padėsiu į šaldytuvą, o kitą ryt ryte ? arba puse buteliuko apie 6 valanda, o po to dar puse prieš einant miegot ir kitka ryt ryte ? ar nieko tokio, kad šviežesnis pienukas maišysis su jau pastovėjusiu kažkiek laiko ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandruciukass @ 2011 03 07, 14:28)
Mamytės klausimuką turiu  4u.gif

Reikės man rytoj ilgesniam laikui išeiti ir palikti mažiuką tad reikės ir daugiau pieno palikti, žadu palikti 2 buteliukus dėl šventos ramybės, bet ryte tikrai nenutrauksiu tiek daug pieno  doh.gif  Ar nieko tokio jei tarkim vieną buteliuką nutrauksiu šiandien vakare ir padėsiu į šaldytuvą, o kitą ryt ryte ? arba puse buteliuko apie 6 valanda, o po to dar puse prieš einant miegot ir kitka ryt ryte ? ar nieko tokio, kad šviežesnis pienukas maišysis su jau pastovėjusiu kažkiek laiko ?  g.gif

man mistika, kaip nutraukti tiek pieno, jei vaikas isvalgo viska is (.). Nebent traukt is kitos? Bet tada sekantis maitinimas bus "nuskriaustas". Ypac, jei jis anksciau nei po 3 valandu (o to nesuplanuosi, bent jau mano atveju).
Ar jus maitinat pakaitom tai is vienos, tai is kitos kruties? MAn kartais tenka vienu maitinimu is abieju, nes prasosi kleckas g.gif po maitinimo jau nera ka nutrauktinet.
Beje, kai syki krutine buvo kieta labai, o kleckas miegojo, tai pradejus savaime begt pienukui, tiesiog nieko nespausdama, nenusitraukinedama, pridejau sterilu indeli, ir leidau laseti. Prikapsejo 30 ml ir krutine siek tiek atsileido g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandruciukass @ 2011 03 07, 12:28)
Mamytės klausimuką turiu  4u.gif

Reikės man rytoj ilgesniam laikui išeiti ir palikti mažiuką tad reikės ir daugiau pieno palikti, žadu palikti 2 buteliukus dėl šventos ramybės, bet ryte tikrai nenutrauksiu tiek daug pieno  doh.gif  Ar nieko tokio jei tarkim vieną buteliuką nutrauksiu šiandien vakare ir padėsiu į šaldytuvą, o kitą ryt ryte ? arba puse buteliuko apie 6 valanda, o po to dar puse prieš einant miegot ir kitka ryt ryte ? ar nieko tokio, kad šviežesnis pienukas maišysis su jau pastovėjusiu kažkiek laiko ?  g.gif

Siandien nusitrauk pienelio po 00val, tada jis geresnis, paskui ryte iki 12val nusitrauk. Vakarinis pienelis - liesas pienelis.
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2011 03 07, 20:36)
man mistika, kaip nutraukti tiek pieno, jei vaikas isvalgo viska is (.). Nebent traukt is kitos? Bet tada sekantis maitinimas bus "nuskriaustas". Ypac, jei jis anksciau nei po 3 valandu (o to nesuplanuosi, bent jau mano atveju).
Ar jus maitinat pakaitom tai is vienos, tai is kitos kruties? MAn kartais tenka vienu maitinimu is abieju, nes prasosi kleckas  g.gif  po maitinimo jau nera ka nutrauktinet.

galiu patarti iš savo patirties....pirmiausias nusitraukimas yra sunkiausias, nes man pienuko taip pat yra tik tiek, kiek reikia ir nė lašo į šoną unsure.gif tai darydavau taip- duodu pažįsti truputį, kad numašint troškuliuką, tada likutį nutraukiu.....po kiek laiko vėl duodu pažįsti, likutį nutraukiu ir faktiškai per tuos du kartus ir pavalgydinu vaiką ir pritraukiu tiek, kiek žinau, kad suvalgys iš buteliuko (iki šiol tik 100 ml suvalgo, o kombinuojant su koše, kurios šiek tiek suvalgo, tai net tų 100 ml neįveikia)....
to pieniuko taip duodant pažįsti, nutraukiant ir pasigamina daugiau, nes į nutraukto pienuko vietą gaminasi naujas.....
pastebėjau, kad kaip sakant ,,užkūrus pienuko fabriką" vėliau viskas einasi lengvai ir viena papildoma porcija visada būna...pabandykit 4u.gif bet matau, kad Jūsų vaikelis mažiukas, bet ir pienelio kiekis mažesnis reikalingas 4u.gif
nes iš pradžių man taip ir būdavo- vienu sykiu pritraukdavau kokis 30 ml, kitu sykiu 30/40 ...tik aš bijodavau maišyti, tad pašildydavom abu buteliukus ir tik pašildžius sumaišydavom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožė Marija: 07 kovo 2011 - 20:00
QUOTE(Loveco @ 2011 03 07, 20:36)
Ar jus maitinat pakaitom tai is vienos, tai is kitos kruties? MAn kartais tenka vienu maitinimu is abieju, nes prasosi kleckas  g.gif  po maitinimo jau nera ka nutrauktinet.
Beje, kai syki krutine buvo kieta labai, o kleckas miegojo, tai pradejus savaime begt pienukui, tiesiog nieko nespausdama, nenusitraukinedama, pridejau sterilu indeli, ir leidau laseti. Prikapsejo 30 ml ir krutine siek tiek atsileido  g.gif

tesiog duodu valgyt tiek kiek nori ir dar krūtį to pieno kažkiek lieka, kad ir nedaug, kitą sykį kai maitinu vėl duodu tą pačią krūtį ir jam dažniausiai to užtenka kas ten prisigamina, jei neužtenka aišku vaiko nemarinu badu ir duodu pilnesnę krūtį, jei vaikučiui maisto užtenka tai kita krūtis iš kurios nemaitinu per kokius 2 maitinimus prisipildo pakankamai ir aš iš jos nutraukiu beveik visą reikiamą kiekį pienuko, jei dar trūksta nutraukiu vėliau.... tai lengva daryti naktį kai vaikutis rečiau valgo, bet naktį labai jau sunku prisiversti keltis ir tą pientraukį maigyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 07, 19:57)
galiu patarti iš savo patirties....pirmiausias nusitraukimas yra sunkiausias, nes man pienuko taip pat yra tik tiek, kiek reikia ir nė lašo į šoną unsure.gif tai darydavau taip- duodu pažįsti truputį, kad numašint troškuliuką, tada likutį nutraukiu.....po kiek laiko vėl duodu pažįsti, likutį nutraukiu ir faktiškai per tuos du kartus ir pavalgydinu vaiką ir pritraukiu tiek, kiek žinau, kad suvalgys iš buteliuko (iki šiol tik 100 ml suvalgo, o kombinuojant su koše, kurios šiek tiek suvalgo, tai net tų 100 ml neįveikia)....
to pieniuko taip duodant pažįsti, nutraukiant ir pasigamina daugiau, nes į nutraukto pienuko vietą gaminasi naujas.....
pastebėjau, kad kaip sakant ,,užkūrus pienuko fabriką" vėliau viskas einasi lengvai ir viena papildoma porcija visada būna...pabandykit 4u.gif bet matau, kad Jūsų vaikelis mažiukas, bet ir pienelio kiekis mažesnis reikalingas 4u.gif
nes iš pradžių man taip ir būdavo- vienu sykiu pritraukdavau kokis 30 ml, kitu sykiu 30/40 ...tik aš bijodavau maišyti, tad pašildydavom abu buteliukus ir tik pašildžius sumaišydavom 4u.gif

na as kai maitinau pirmaja dukryte, tai po maitinimo jau nelabai daug budavo galima pritraukti, sikart irgi panasiai, bet vaikas istraukia dar. Pientraukis jau ne. Zinau, kad taip buna, tai negalvoju, kad visai neturiu pieno smile.gif tiesiog... o vaikas man geriau valgo tada, kai krutis buna pilna, kuo kietesne (bet tada atpylineja, nes nespeja ryt tiesiog begancio pienuko). Pustuste dar ima, bet vos ji pasidaro minksta, jam sunkiau traukt, ir pradeda raukytis, nepaima normaliai spenelio. Tas pats buvo su dukra. Tai net nezinau, siti niuansai del mano fiziologijos, ar abu vaikai tokie smile.gif smile.gif
Atsakyti

Su austanciu pavasariu,
Su vyturio daina,
Su tulpiu puokste,
Su Kovo 8-ta smile.gif Sveikinu visas su moteru svente!

user posted image
Atsakyti
Noriu patarimo. Mano mazei jau pirmadieni puse metu. Jau pradejau duot ragaut darzovieniu. Daviau morka, bulve, o dabar morka-bulve antra diena. Suvalgo maksimum 30 gramu. Iki siol su tustinimusi nebuvo jokiu problemu, o vat siandien visa diena nekakojo. Vakare tiek stena, tiek stena, net visa raudona pasidaro ir verkt pradeda. Nezinau kaip galeciau padeti savo mergytei? Pilvuka masazavau, kojytes lanksciau, ant pilvo guldziau, bet nepadejo. Taip ir uzmigo nepakakojusi. Gal ir nieko tokio, gal be reikalo triznioju, bet taip gaila vaiko, kai stena stena.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 03 10, 21:24)
Noriu patarimo. Mano mazei jau pirmadieni puse metu. Jau pradejau duot ragaut darzovieniu. Daviau morka, bulve, o dabar morka-bulve antra diena. Suvalgo maksimum 30 gramu. Iki siol su tustinimusi nebuvo jokiu problemu, o vat siandien visa diena nekakojo. Vakare tiek stena, tiek stena, net visa raudona pasidaro ir verkt pradeda. Nezinau kaip galeciau padeti savo mergytei? Pilvuka masazavau, kojytes lanksciau, ant pilvo guldziau, bet nepadejo. Taip ir uzmigo nepakakojusi. Gal ir nieko tokio, gal be reikalo triznioju, bet taip gaila vaiko, kai stena stena.

juk nuo tirsto maisto kieteja viduriukai, tai normalu. As pradejau primaitini astuonis menesius viduriuojancia dukryte, tai jos viduriai susitvarke 4u.gif kaip padeti? sakyciau, 2-3 kartai per savaite tustintis yra normalu ax.gif
Atsakyti
virtos morkos kietina vidurius. tad siūlyčiau duoti slyvų tyrelės retkarčiais, jos jau galima ramiai duoti, dažniausiai ji nealergizuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 03 10, 23:24)

Rekomenduojama primaitinimą pradėti nuo pilnų 6mėn. t.y 7mėn. pradžioje.
Produktus įvedinėti PO VIENĄ kas 5-7d. stebint, neforsuojant.
Kaip minėjo laukianti-29,- morkos kietina, bulvės- taip pat, neskystina viduriukų. Galit kelioms dienoms atidėti primaitinimą, dažnaiu pasiūlykit mp.
Ieškokit moliūgo, jis viduriukų nekietina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 03 11, 11:18)
Rekomenduojama primaitinimą pradėti nuo pilnų 6mėn. t.y 7mėn. pradžioje.
Produktus įvedinėti PO VIENĄ kas 5-7d. stebint, neforsuojant.
Kaip minėjo laukianti-29,- morkos kietina, bulvės- taip pat, neskystina viduriukų. Galit kelioms dienoms atidėti primaitinimą, dažnaiu pasiūlykit mp.
Ieškokit moliūgo, jis viduriukų nekietina  mirksiukas.gif

Aisku. Gal kiek ir paskubejau su primaitinimu, bet kad ji vis viena nelabai dar ka suvalgo, labiau ragavimas, o ne valgymas kol kas. Kol valge tik morka (6 dienas), buvo pakieteje, bet tustinosi kasdien, o vat ivedus bulve ir pradejo steneti be rezultato. Tuomet kelias dienas neduosiu, valgys tik MP. Ziuresim kaip bus.
Aciu 4u.gif
Atsakyti