Įkraunama...
Įkraunama...

'Sveikuoliški' kepiniai

ogi kokia sausa tema g.gif ateinu sakau jau prisiskaitysiu biggrin.gif nekaloringi desertai man geriausia vasara vaisiai visokie, siaip megstu irgi vaisius su sokoladu namu gamybos (fundiu) paskui salotos bet su aisbergo kopustu nes jis toks traskus biggrin.gif slyvas megstu dar bigsmile.gif
Atsakyti
Pyragaiciai su datulemis
125 gr sviesto arba aliejaus
250 gr aviziniu dripsniu
250 gr datuliu be kauliuku
2 kiausiniai
100 gr smulkaus cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 sauksteliai kepimo milteliu

puodelyje istirpinkite sviesta ir palaipsniui suberkite avizinius dribsnius. palikite atausti.
datules supjaustykite kubeliais.
kiausinius suplakti i putota misini, plakant suberti cukru, vanilini cukru ir kepimo miltelius.
imaisykite avizinius dribsnius su sviestu ir datules. saukstu isdeliokite teslos gumuliukus ant sviestu pateptos skardos
dekite i orkaite ikaitinta iki 175 laipsniu ir kepkite 15-20 min

Kiek cia tu kaloriju tai neysivaizduoju, bet kad sveikuoliski tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
kokosiniai rutuliukai, virti ir kepti nereikes smile.gif

http://tikslai.bloga...bbles-1330.html
Atsakyti
Batonėliai / javainiai su bananais ( be cukraus ir sviesto)

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

1 puodelis speltos dribsnių,
1,5 puodelio avižinių dribsnių,
3 dideli gerai sunokę bananai,
1 gera sauja migdolų riešutų,
1 gera sauja lazdyno riešutų,
1 gera sauja tamsių razinų,
2 valg. š. natūralaus medaus,
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,
2 valg. š. Chia sėklų,
2 valg. š. sezano sėklų,
2 valg. š. linų sėklų,
2 valg. š. moligų sėklų,
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 valg. š. kokoso drožlių



Gaminimo eiga:
Dribsnius, riešutus bei sėklas suberti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje ( 160-180 laipsnių karščio) vis pavartant iki apskrus.
Inde į košę sutrinti bananus, sumaišyti su medumi ir makadamijų riešutų sviestu. Suberti paskrudusį riešutų/sėklų mišinį - viską labai gerai išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, gautą masę tolygiai paskirstyti , pastatyti kepti 30 minučių 160-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, vėliau supjaustyti stačiakampio formos batonėliais, juos įvynioti į sviestinį popierių ar maistinę plėvelę.
Paviršių galima glazūruoti lydytu šokoladu.
Atsakyti
Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

15- ai sausainėlių :

Reikės:


* 6 kupinų valg. š. grikių miltų
* 4 valg. š. kokoso palmių cukraus (galima keisti į nerafinuotą cukranendrių cukrų)
* 1 žiupsnis kepimo sodos ( galima keisti į kepimo miltelius)
* 1 žiupsnis Himalajų druskos ( tiks ir paprasta)
* 2 kupini valg. š. makadamijų kremo/sviesto ( galima keisti į migdolų piurė/sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. vandens ( nebūtinai)
* lazdyno riešutų papuošimui ( galima naudoti kitus riešutus)





Gaminimo eiga:


1. Giliame inde suberti grikių miltus, kokoso palmių cukrų, druską, kepimo sodą - viską gerai išmaišyti.


2. Įmušti kiaušinį, įdėti makadamijų riešutų kremo/sviesto - viską išmaišyti. Jei masė bus per biri - įpilti 1 valg. š. šalto vandens.


3. Iš tešlos (ji neturi lipti prie rankų) suformuoti cilindro formos ritinėlį ( ~5 cm skersmens), jį supjaustyti 1 cm (ar ploniau) pločio griežinėliais.


4. Tešlos griežinėlius sudėti į kepimo skardą, ant griežinėlių paviršiaus įspausti po lazdyno riešutą.


5. Pastatyti kepti 14 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180°C.

6. Atvėsinti ant grotelių.

7. Laikyti sandarioje dėžutėje.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Kokoso riešutėliai - sveikuoliški

user posted image

user posted image

user posted image


13~15- ai kokoso riešutėlių reikės:

baltam branduoliui:
* 100 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. natūralaus medaus
* 1 kupinas valg. š. bertoletijų sviesto


rudam kiauteliui:
* 250 g lazdyno riešutų (galima keisti kitais)
* 1 kupinas valg.š. bertoletijų sviesto (galima keisti į kitą sviestą)
* 50 kakavos ( ne mažiau nei 21-22 % riebumo)
* 3 kupini valg. š. natūralaus medaus

įdarui
* 13-15 graiškiškų riešutų branduolių

apvoliojimui:
* 50 g kokoso drožlių

1. Į smulkintuvą suberti kokoso drožles, įdėti medaus ir bertoletijų sviestą - viską sumalti iki drėgnos limpančios masės.

2. Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, kakavą, medų, ir malti iki vientisos lipnios masės - konsistencija turi gautis minkoma kaip plastilino.

3. Iš baltos masės suformuoti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus, atidėti į šoną. Iš rudos masės suformuoti blynelius, į vidų dėti baltus rutuliukus, ir aplipdyti-suformuoti rutuliukus.

4. Suformuotus kokoso riešutėlius apvolioti kokoso drožlėse, sudėti į formą ir pastatyti į šaldiklį ~ 30 min., kad sustingtų.

5. Išimti iš šaldymo kameros, peilio ( pakišto po karštu vandeniu) pagalba perpjauti pusiau, į viduriuką lengvai įspausti po graikiško riešuto branduolio puselę.

6. laikyti šaltai iki pateikimo ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Riešutiniai medalionai su bananais ir džiovintomis slyvomis

user posted image

user posted image

user posted image

25 vnt. ( ~ 5 cm skersmens) medalionams


Reikės:

200 g lazdyno riešutų
100 kokoso drožlių
50 g avižinių dribsnių
2 gerai prinokę bananai
100 g džiovintų slyvų
2 valg. š. medaus (nebūtinai)
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 valg. š. vanilės ekstrakto
25 vnt. grakinių riešutų puselių


Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180 laipsnių karščio.

1. Smulkintuvo pagalba sumalti iki miltų (pudros) lazdyno riešutus, avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Suberti į gilų indą.

2. Sulkintuvo pagalba sutrinti bananus bei nuplautas/mirkytas slyvas, įdėti medaus (nebūtinai) ir vėl permaišyti iki vientisos, gan skystos masės.

3. Paruoštą bananų/slyvų masę suversti ant riešutų miltų, įberti kepimo miltelių, įpilti vanilės ekstrakto ir viską labai gerai išmaišyti. Turi gautis masė, kiek minkštesnė už plastiliną.

4. Rankomis suformuoti rutuliukus (~ 5 cm skersmens), truputėlį suploti (gausis tokie lyg medalionai) , sudėti į kepimo skardą, įklotą kepimo popieriumi. Medalionų viduryje įspausti po graikiško riešuto puselę.

5. Pastatyti kepti, iki medalionai dailiai apskrus (~15 - 20 minučių) , išimti iš orkaitės, palikti atvėsti ant grotelių.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Išbandžiau vieną žaliavalgišką desertą, kurio gaminimą rodė per "Labą rytą". Visai patiko, todėl dalinuosi.
Reikės:
džiovintų datulių;
saulėgrąžų branduolių;
kokoso drožlių;
nesaldintos kakavos;
cinamono;
kokoso aliejaus.
Kiekio nerašau, nes tiksliai nežinau, todėl viską dėjau "iš akies". Taigi, datules išmirkom, po to susmulkinam. Sumalam saulėgrąžas, kokoso drožles (nemaliau labai smulkiai), visus ingredientus sudedam į krūvą ir sumaišom; galima permalti blenderiu ar kombainu, kaip kam patogu. Gautą "tešlą" sudedam į formelę ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. O aš dariau saldainukus - suformavau rutuliukus ir juos apvoliojau kokosų drožlėse. Kepti čia nereikia. Sveika, skanu ir tikrai sotu, bent jau man smile.gif
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti