Įkraunama...
Įkraunama...

'Sveikuoliški' kepiniai

QUOTE(isdykelee_ @ 2008 01 31, 20:10)
Mamytes padekit surrender.gif

Turiu moliuga-ka butu galima nekoloringo pasigamint g.gif


nu ko tik pageidausit mirksiukas.gif

http://www.supermama...amp;hl=moliugas
Atsakyti
thumbup.gif , jau išbandžiau.
Atsakyti
Puiku, kad tokia tema atsirado thumbup.gif As propoguoju visokius sveikus saldumynus, ir artimiausiu metu, kai turesiu daugiau laiko reiks pasireiksti ir cia .
Atsakyti
Kad ir kiek kovoju su svoriu, turiu pripažint, kad meilė saldumynams amžina. Niekaip tiek metų nepavyko sau įrodyt, kad salotos lapas ar obuolys man toks pats saldus kaip šokoladas lotuliukas.gif Arba kad saldumynai ne oras, galima gyvent ir be jų schmoll.gif biggrin.gif

Tai sakau, gal geriau rast kompromisą ir pasigamint kažką, kas iš skonio yra desertas, o ne savęs apgaudinėjimas, tik su nedaug kalorijų?

Žinau, kad bandau ir vilką padaryti sotų ir avį sveiką... bet - o gal įmanoma? Tai kas žinot desertų receptų su nuliu kalorijų a? biggrin.gif

Tiktak'as - tik dvi kalorijos - nesiskaito schmoll.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 15 sausio 2010 - 22:07
Vietoj rafinuoto cukraus rinktis nerafinuotus saldėsius: agavų, datulių, auksinį sirupą, rudąjį cukrų, medų. Želė tortai, desertai nėra tokie kaloringi, bet labai skanūs. Šiaip aš kadangi esu medaus mėgėja, tai saldainius ir saldumynus man atstoja pora šaukštelių medaus su arbata. Internete, ypač anglų kalba, idėjų begalybė. Tie vadinamieji makeover galėtų būti išeitis. Ten tiesiog tradiciniuose kepiniuose sumažina riebalų, cukraus kiekį. Ir reikia atsiminti, kad cukrus toks dalykas, prie kurio labai greit priprantama, tad reiktų stengtis į desertus dėti juo kuo mažiau. Kad saldžiau būtų, rinkis saldesnius vaisius. O šiaip saldumynų nereikia baidytis. Reikia išmokti su jais nesipykti, mėgautis kiekvienu kąsneliu ir nepiknaudžiauti. Nes yra didelis skirtumas tarp mažo prabangaus skonio pyrago gabalėlio ir šlykščiai saldaus didelio torto gabalo...
Atsakyti
Kiek zinau, tai be zeles daugiau tokiu mazai kaloringu nera verysad.gif
o medus irgi nemazai kaloriju turi.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 01 16, 14:07)
Kiek zinau, tai be zeles daugiau tokiu mazai kaloringu nera  verysad.gif 
o medus irgi nemazai kaloriju turi.

Na, taip, bet medus kitaip nei cukrus organizme nepavirsta riebalais ir nenusėda ant negerų vietelių. Be to, medaus daug nesuvalgysi, jis labai saldus. Porą šaukštelių ir gana biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2010 01 22, 21:06)
Na, taip, bet medus kitaip nei cukrus organizme nepavirsta riebalais ir nenusėda ant negerų vietelių.

o čia kaip taip? tiek medus, tiek cukrus skaldomas organizme pavirsta gliukogeniniais dariniais, ir kaip tada cukrus at jau virsta riebalais, o medus ne? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2010 01 15, 23:06)
Žinau, kad bandau ir vilką padaryti sotų ir avį sveiką... bet - o gal įmanoma? Tai kas žinot desertų receptų su nuliu kalorijų  a?  biggrin.gif

va va, panašu į tą istoriją apie vilką lotuliukas.gif viskas kas skanu yra arba nesveika, arba uždrausta įstatymo tongue.gif
Bet jei tik rasit tokį receptą be kaloriju busiu pirma jo gerbeja....
Atsakyti
Kai manoji buvo maža mažytė ir tik pradėjo nuo pienelio atitolti, kažkaip toks desertukas atsirado mūsų racione:
Tarkuotos morkos, obuolys, medus. Viską makal-makal sumaišau. Vyresni ir riešutais pasibarsto, ir razinų, ir dar kokių džiovintų vaisių. Beje, man visai avižiniai dribsniai čia tinka...

Ir dar - įmečiau prie nekeptų, bet gal čia tas receptėlis net labiau tiktų, nors dėl sviesto... Nežinau... Gal labai nepyksit ir dėl pasikartojimo:

Ištirpinti sviestą, dėti cukraus, pakaitinti, tada - avižinių dribsnių. Kaitinti, kol karamelizuojasi (bet neprisvilinti). Skonis primena griliažą.
Atsakyti
Radau kažkokiam sportininkų forume varškės apkepą:

500g liesos varškės
10 šaukštų avižų sėlenų
3 šaukštai cukraus
1 stiklinė tiršto jogurto
2 kiaušiniai
4 - 5 obuoliai
1 citrinos žievelė
sauja geltonų razinų
cinamono

Varškę pertrinti ,
sumaišyti su jogurtu, cukrum, nutarkuota citrinos žievele, sėlenom ,išmirkytom razinom, tryniais, cinamonu ir tarkuotais obuoliais. Įmaišyti išplaktus baltymus.
Kepti apie valandą 175 laipsnių orkaitej.
Dar nekepiau, bet neužilgo bandysiu smile.gif
Atsakyti
Pasijutau visiškai beviltiška, nes pas mus namie varškės apkepas - tai normalus maistas, o ne saldumynas lotuliukas.gif

Bet šitą receptą tai būtinai bandysiu, nes pas mus varškės apkepas yra mėgstamas patiekalas.
Atsakyti