Batonėliai / javainiai su bananais ( be cukraus ir sviesto) 


Reikės:
1 puodelis speltos dribsnių,
1,5 puodelio avižinių dribsnių,
3 dideli gerai sunokę bananai,
1 gera sauja migdolų riešutų,
1 gera sauja lazdyno riešutų,
1 gera sauja tamsių razinų,
2 valg. š. natūralaus medaus,
1 valg. š. makadamijų riešutų sviesto,
2 valg. š. Chia sėklų,
2 valg. š. sezano sėklų,
2 valg. š. linų sėklų,
2 valg. š. moligų sėklų,
1 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 valg. š. kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Dribsnius, riešutus bei sėklas suberti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje ( 160-180 laipsnių karščio) vis pavartant iki apskrus.
Inde į košę sutrinti bananus, sumaišyti su medumi ir makadamijų riešutų sviestu. Suberti paskrudusį riešutų/sėklų mišinį - viską labai gerai išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, gautą masę tolygiai paskirstyti , pastatyti kepti 30 minučių 160-180 laipsnių karštumo orkaitėje. Ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atvėsti, vėliau supjaustyti stačiakampio formos batonėliais, juos įvynioti į sviestinį popierių ar maistinę plėvelę.
Paviršių galima glazūruoti lydytu šokoladu.