Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 73 tema

QUOTE(tutele @ 2011 03 04, 22:23)
Picoult mane itikino (bent jau kol kas), Samarago - ne.
Picoult kažkada kažką pradėjau skaityti, taip ir liko nuograuža. pomidorai2.gif Neįtikina manęs, kaip pati labai tiksliai išsireiškei, literatūrą primenanti dokumentalistika schmoll.gif .
O štai Saramago vizijos man visiškai priimtinos. biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 04, 23:02)
Prajuokino vienas atsiliepimas is amazon  biggrin.gif

"Flanagan's use of literary surrealism takes us down into a world where even Hieronymus Bosch might have nightmares."

(Flanagan'o literaturinis siurrealizmas perkelia mus i pasauli, kuriame net Hieronymus Bosch'ui sapnuotusi kosmarai.)
Prajuokino ir mane. hihihi.gif
Hieronymus Bosch, išlindęs iš savo tamsaus, niūraus iškreiptų vaizdinių pragaro, neturėtų išsigąsti Flanagan'o žuvyčių. lotuliukas.gif Galvoju, gal jau pats laikas pakartotinai perskaityt "Guldo žuvų knygą"? g.gif Nežiūrint "juodos" istorijos kažkaip labai "šviesiai" aš ją prisimenu. bigsmile.gif
Papildyta:
Puoliau į mūsų svetainę ir net nustebau, kiek daug apie šią knygą rašiau doh.gif .

Labai vangiai pradėjau skaityti „Guldo žuvų knygą“. Po kokių 20 psl. ėmė darytis vis įdomiau ir įdomiau. Paskui „pasipiršo“ klastingas jausmas, kad „neteisingai“ skaitau. Puoliau ieškot vaizdų iš knygoje aprašomos knygos. Deja, jokiuose Australijos, Tasmanijos muziejuose jokios info neradau... Eisiu toliau „neteisingai“ skaityt, nes tikrai labai įdomu.
[…]
Man priminė G. G. Markesą ir jo sugebėjimą rašyti apie viską iš karto. Flanaganas aprėpia daugybę tik iš pirmo žvilgsnio nesusijusių dalykų, kurie pamažu susilieja, ir pasimato keistas spalvoto smėlio paveikslas.
[…]
Dar nebaigiau skatyti, bet jau drąsiai galiu sakyt, kad „Guldo žuvų knyga“ – viena iš keisčiausių ir įdomiausių mano skaitytų knygų.
[…]
Perskaičiau. Esu priblokšta ir sužavėta! Skaitydama nuolat tikėjausi netikėtumų ir jų tikrai nestigo. Žiaurūs, dramatiški, tragiški įvykiai aprašomi ironiškai ir sarkastiškai, tai sušvelnina niūrų įspūdį ir suteikia savotiško žaismingumo. Apstulbau supratus, su kokiu Karalium šnekasi Guldas kalėjimo kameroj, ne mažiau pribloškė ir laiškas Lempriui apie kaukolę MH-36. Manyčiau, labai geras vertimas be jokių kalbos kultūros naujovių.
[...]
Mane ir stilius, ir turinys, ir siužetas labai "vežė". Aišku, nėra ten jokių psichologinių vingrybių, jokių sentimentalių išgyvenimų, jokių paverkšlenimų dėl "neteisingo likimo", bet humoro - per akis.
Galų gale, tai - pasaka! Nori, tiki ta istorija, nenori - netiki. Aš patikėjau. Net bandžiau nete rasti kokių reprodukcijų ar kažko... Naršiau po visokius Australijos, Tasmanijos muziejus, deja, kaip visuomet pakišo koją anglų kalbos nemokėjimas.

/klopedija, 2008 rugpjūtis, spalis, lapkritis/
Atsakyti
"Aklume" radau daug prasmės. Ir ją prisitaikiau sau asmeniškai. Filme nieko neliko.

Picoult jokių prasmių nematau tik turinį ir gerą pasakojimo manierą. Bet man tai grynų gryniausia spekuliacija žmogaus jausmais, ypač motiniškais. Tiesa kaip ir gintarelia skaičiau tik "Mano sesers globėją". Daugiau nenoriu, nes man jos moralas per daug tiesmukas, įvyniotas į daug sluoksnių žiaurumų. Manipuliacija be jokios prasmės, tik tam, kad sugraudinti žmogų.

Kažkodėl įtariu, kad man trečias Larsonas ne itin patiks g.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2011 03 05, 12:15)
"Guldo žuvų knygą"?  g.gif 

Aš ją irgi turiu, bet taip ir neskaičiau schmoll.gif nes iki savų knygų neprieinu.

Ačiū už "Midlseksą" ir rekomendaciją. Puikiai tiesiog!! Dar tik tiek galiu pasakyti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 kovo 2011 - 11:21
Užsikabinau už savo "neteisingai skaitau" ir mąstau, kad ir Zygfridą neteisingai skaitau. Perskaičiau beveik 70 psl., o vis dar tik nelabai reikšminga pradžia, neapčiuopiu jokios filosofinės minties, kaip rašoma anotacijoje. g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 03 05, 12:24)
Užsikabinau už savo "neteisingai skaitau" ir mąstau, kad ir Zygfridą neteisingai skaitau. Perskaičiau beveik 70 psl., o vis dar tik nelabai reikšminga pradžia, neapčiuopiu jokios filosofinės minties, kaip rašoma anotacijoje.  g.gif

Matai kaip g.gif O aš jos taip norėjau. Gal dar paistaisys g.gif

Atsakyti
Labai tikiuosi, dabar Herteris atvyksta pas kažkokius senukus. Lyg mezgasi intriga. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2011 03 04, 20:40)

Luizianos deka pagaliau pradedu susipazinti su Jodi Picoult kuryba. 4u.gif Po 200 psl. sunku vertinti literaturine "Mano sesers globejo" verte, taciau jau dabar zinau, kad tai is tu knygu, kuriu nesinori paleisti is ranku, neperskaicius iki galo... Panasiai kaip "Begantis paskui aitvara", romanas stiprus savo emocine puse su stipriais heroju psichologiniais portretais. Sukrecia aprasoma tema, taciau dar daugiau susimastyti privercia kiekvieno veikejo mintys tam tikrais gyvenimo momentais ir apie ta pati ivyki...  Kol kas "keliu kepure" pries Picoult. cool.gif

Saunu,kad ji suteike Tau skaitymo malonuma 4u.gif ,pas mane ji tik dulkejo lentynoje ir niekada matyt nebebutu panaudota,nes as tikrai jos antra kart neskaitysiu,o drauges kurios skaitancios,tai taip pat kitokia literatura pripazysta... Man si knyga nepatiko,isvis nemegstu skaityti apie tokias ligas...ne mano tipo knygos tai...

QUOTE(gintarelia @ 2011 03 04, 23:04)

O Picoult aš padėčiau šalia "Da Vinčio kodo" - tokios pat pretenzijos į šokiruojančią temą, panašus bandymas išlaikyti įtampą ir visiškas negebėjimas pabaigti istoriją. Po "Globėjos" skaityti antrą šios rašytojos knygą minčių nekilo.

Visikai kaip ir man drinks_cheers.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 03 04, 23:06)
O jei serija kas nors prates, tai as neskaitysiu... taip kaip Larssonas, vis tiek neparasys  schmoll.gif

na,bet ketvirtoji knyga jau beveik jo buvo pabaigta,gal tik kazkiek prie kuliminacijos prisides jo drauge,tai nemanau,kad labai keis stiliu,o vat jei jau penktaja kazkas rasytu jo vardu,matyt nebepataikytu,nes tai individualu ir neatkartojama,kiekvienas turi savita stiliu ir braiza...bet manau mirusio zmogaus vardu knygu niekas ir nerasys...o ketvirtaja,jei isleis kada nors vistik rizikuosiu ir skaitysiu,tikiuosi,kad ji bus dar Larssono rasyta,nors ir nepilnai baigta...
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2011 03 05, 12:51)
na,bet ketvirtoji knyga jau beveik jo buvo pabaigta,gal tik kazkiek prie kuliminacijos prisides jo drauge,tai nemanau,kad labai keis stiliu,o vat jei jau penktaja kazkas rasytu jo vardu,matyt nebepataikytu,nes tai individualu ir neatkartojama,kiekvienas turi savita stiliu ir braiza...bet manau mirusio zmogaus vardu knygu niekas ir nerasys...o ketvirtaja,jei isleis kada nors vistik rizikuosiu ir skaitysiu,tikiuosi,kad ji bus dar Larssono rasyta,nors ir nepilnai baigta...

Aš manau, bus kaip su Da Vinčio kodu: "Iškoduoti Da Vinčio kodą"; "Da Vinčio kodo paslaptys" ir pan. Tai čia gal: "Lisbetos seserys ir vaikai" bigsmile.gif

Manau, besipelnančių tikrai atsiras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 kovo 2011 - 11:57
QUOTE(Forget @ 2011 03 05, 11:56)
Aš manau, bus kaip su Da Vinčio kodu: "Iškoduoti Da Vinčio kodą"; "Da vičio kodo paslaptys" ir pan. Tai čia gal: "Lisbetos seserys ir vaikai"  bigsmile.gif

Manau, besipelnančių tikrai atsiras  biggrin.gif

Pagyvensim pamatysim,gal dar nieko nebus isvis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tutele @ 2011 03 04, 22:23)
Manau, zymiai sunkiau suzaveti skaitytoja isivaizduojamais siuzetais nei literatura primenancia dokumentalistika, kuri aktualiomis ir "beveik" tabu temomis pati savaime itraukia daug nesusimastant apie jos literaturine verte.

Siryt pagalvojau, kad labai taikli mintis. Nors, zinia, cia ir nuo skaitytojo daug priklauso, kuo ji lengviau suzaveti. Bet - gal tuo ir skiriasi is esmes talentas nuo amatininko, kad renkasi sunkesni kelia? Nes zino, kad sugebes ji iveikti ir tiksla pasieks?

QUOTE(Forget @ 2011 03 05, 11:20)
Ačiū už "Midlseksą" ir rekomendaciją. Puikiai tiesiog!! Dar tik tiek galiu pasakyti  biggrin.gif .

Fantastiskai gera knyga, man labai labai patiko thumbup.gif drinks_cheers.gif

Man vis dar nesibaigia letojo skaitymo periodas. Nebeismanau, ko imtis po "Guldo zuvu knygos", tai skaitineju toliau Borgesa. Jau baigineju antraji rinkini. Bet kaip zinia, Borgeso greitai nepaskaitysi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 05 kovo 2011 - 13:04
QUOTE(Forget @ 2011 03 05, 12:20)
1. "Aklume" radau daug prasmės. Ir ją prisitaikiau sau asmeniškai. Filme nieko neliko.

2. Ačiū už "Midlseksą" ir rekomendaciją. Puikiai tiesiog!! Dar tik tiek galiu pasakyti  biggrin.gif .

1. drinks_cheers.gif tarsi mano mintis butum pasakius smile.gif

2. paburk, ar man patiks? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 03 05, 11:20)
Manipuliacija be jokios prasmės, tik tam, kad sugraudinti žmogų.

Tai kad daugybė knygų rašoma dėl šios priežasties doh.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 03 05, 11:24)
Užsikabinau už savo "neteisingai skaitau" ir mąstau, kad ir Zygfridą neteisingai skaitau. Perskaičiau beveik 70 psl., o vis dar tik nelabai reikšminga pradžia, neapčiuopiu jokios filosofinės minties, kaip rašoma anotacijoje.  g.gif

Klopedija, tu ką? blink.gif

Nejaugi literatūroje išsisėmė Jėzaus šeimos idėja? Dabar gvildena Hitlerio galimus vaikus? lotuliukas.gif

p.s. o kur romanas apie kokią nors Mahometo gyvenimo juodą pusę, ką? biggrin.gif
Nepatinka man šie siužetai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saule^ @ 2011 03 05, 16:27)
2. paburk, ar man patiks? ax.gif

Tik pradėjau, bet buriu, kad patiks rolleyes.gif netgi esu beveik garantuota biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 05 kovo 2011 - 15:45