Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *52 Namučiai...

QUOTE(marakeš @ 2011 02 27, 16:32)
"Žalčio žvilgsnis" tikrai netiks, jei reikia ko nors lengvo, šilto ir pūkuoto smile.gif
Jasna smile.gif Vadinasi lovon tempsiuos "Vakarinius kursus" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 02 27, 16:33)
laugh.gif praeitą savaitgalį draugavau su ja :lol:tik mes apie LDK mokomės.  smile.gif užtat šiandien su biologija ir anglų draugausiu  doh.gif

Fu, kaip nelaukiu Lietuvos istorijos doh.gif Kitą savaitę parašysim iš JAV nepriklausomybės ir Prancūzijos revoliucijos, o tada prasidės kokie du mėnesiai Lietuvos frusty.gif

O tai tu ir biologiją, ir istoriją pasiėmus A lygiu unsure.gif

Pavyzdžiu dėl anglų, man šita pamoka - atgaiva sielai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 02 27, 17:23)
Ech, kaip aš nekenčiu istorijos  doh.gif Vietoj to, kad skaityčiau „Popiežę Joaną“, dabar turiu kankintus su visokiom reformacijom, kontrreformacijom, kapitalizmais, didžiasiais geografiniai atradimais ir visu kitu šalmštu  doh.gif Ir taip beveik kiekvieną savaitgalį  doh.gif

Žinok kartais neapykanta virsta meile. Kalbu iš asmeninės patirties, o tau mėgstančiai skaityti, bet nemėgstančiai istorijos (gal kol kas?? biggrin.gif ) rekomenduoju šių dienų istorijos guru Norma Davies veikalą "Europa: istorija"
Šiam autoriui dėkoju už maksimalų istorijos vbe rezultatą ir kitokį požiūrį į istoriją, čia turbūt viena iš tų knygų, kuriai darau reklamą nuo tos akimirkos, kai pati perskaičiau biggrin.gif pavyzdžiui šalia prancūzijos karalių kaitos sužinosi kodėl žmonės pradėjo valgyti pelėsinį sūrį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 27, 13:05)
Enrique Vila-Matas "Paryžius niekada nesibaigia"

Man tai patinka tokio tipo knygos. Visai norėčiau ir šitą dar kartą perskaityti, nes nieko, kas rašyta apie rašytojus, išskyrus Hemingvėjų, nebeprisimenu. Gal dabar jau daugiau žinočiau. smile.gif

SS, aš skaičiau ir "Mokslo draugus", ir "Vakarinius kursus", o dabar kaip tik skaitau "Raudonlapį buką", tai siūlyčiau "Kursus", nes panašiau į "Buką" (nors man patiko abi).

laTulipe, visai neblogas pirkinys. Kai man reikia išsirinkti knygą už čekį, irgi dešimt kartų lentynas apžiūriu, kol pagaliau apsisprendžiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 27, 16:47)
Žinok kartais neapykanta virsta meile. Kalbu iš asmeninės patirties, o tau mėgstančiai skaityti, bet nemėgstančiai istorijos (gal kol kas??  biggrin.gif ) rekomenduoju šių dienų istorijos guru Norma Davies veikalą "Europa: istorija"
Šiam autoriui dėkoju už maksimalų istorijos vbe rezultatą ir kitokį požiūrį į istoriją, čia turbūt viena iš tų knygų, kuriai darau reklamą nuo tos akimirkos, kai pati perskaičiau  biggrin.gif pavyzdžiui šalia prancūzijos karalių kaitos sužinosi kodėl žmonės pradėjo valgyti pelėsinį sūrį  biggrin.gif

Šiaip, istorija kaip pamoka man įdomi ir netgi truputį patinka, tik nervuoja, kai kontroliniui reikia viską iškalti mintinai doh.gif

O dėl knygos rekomendacijos, dėkui, reikės pasidairyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 02 27, 17:47)
Man tai patinka tokio tipo knygos. Visai norėčiau ir šitą dar kartą perskaityti, nes nieko, kas rašyta apie rašytojus, išskyrus Hemingvėjų, nebeprisimenu. Gal dabar jau daugiau žinočiau.  smile.gif
<...>

Tiesa Hemingvėjus man labai patinka, buvo visai įdomu sužinoti apie jį daugiau. Bet ties vienu sakiniu sustojau, perskaičiau jį dar kartą, o galų gale nepatikėjusi, o gal net šiek tiek supykusi puoliau prie visagalio interneto patikrinti informacijos. Deja Enrique nemelavo, Hemingvėjus nusižudė šūviu į galvą 1961 metų Liepos 2d. man tai buvo naujiena.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Argija: 27 vasario 2011 - 17:00

QUOTE(katilina @ 2011 02 27, 16:47)
SS, aš skaičiau ir "Mokslo draugus", ir "Vakarinius kursus", o dabar kaip tik skaitau "Raudonlapį buką", tai siūlyčiau "Kursus", nes panašiau į "Buką" (nors man patiko abi).
Nu va, dar vienas pliusiukas "Vakariniams kursams" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 02 27, 17:50)
Šiaip, istorija kaip pamoka man įdomi ir netgi truputį patinka, tik nervuoja, kai kontroliniui reikia viską iškalti mintinai  doh.gif

O dėl knygos rekomendacijos, dėkui, reikės pasidairyt  bigsmile.gif

Aš toje knygoje praverčiau tik puslapius apie akmens amžių blush2.gif
O mokytis mintinai neman, aš pagal savo sistemą mokiausi lotuliukas.gif atsimenu istorijos mokytos reakciją, kai ji pamatė mano viduramžių konspektą, jis užima lygiai du a4 formato sąsv. puslapius. Jei nori galiu tau atskanuoti? tik tai padaryčiau universitete pirmadienį, nes namie skenerio neturiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 02 27, 17:44)
O tai tu ir biologiją, ir istoriją pasiėmus A lygiu  unsure.gif

Pavyzdžiu dėl anglų, man šita pamoka - atgaiva sielai  wub.gif

biologijos b lygis, bet ryt kontrolinis, o nieko nemoku doh.gif ir visai nesiseka man ji kažkodėl unsure.gif
anglų tai visai nieko, bet tik ne tuomet, kai reikia pasakoti doh.gif turiu didelę problemą dėl tarimo ir šiaip, kol išmoksiu doh.gif
o istorijos ir aš nemėgstu doh.gif vienas laikmetis man įdomus : XX a. daugiau niekas doh.gif nors kartais visai įdomu paklausyt būna, bet kad mokytojas dažnai į pievas nuklysta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 27, 17:54)
Tiesa Hemingvėjus man labai patinka, buvo visai įdomu sužinoti apie jį daugiau. Bet ties vienu sakiniu sustojau, perskaičiau jį dar kartą, o galų gale nepatikėjusi, o gal net šiek tiek supykusi puoliau prie visagalio interneto patikrinti informacijos. Deja Enrique nemelavo, Hemingvėjus nusižudė šūviu į galvą 1961 metų Liepos 2d. man tai buvo naujiena..  unsure.gif

Nusižudė, bet blogesniu rašytoju dėl to netapo (kaip ir kiti rašytojai, taip pasielgę). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2011 02 27, 16:59)
Aš toje knygoje praverčiau tik puslapius apie akmens amžių  blush2.gif 
O mokytis mintinai neman, aš pagal savo sistemą mokiausi  lotuliukas.gif  atsimenu istorijos mokytos reakciją, kai ji pamatė mano viduramžių konspektą, jis užima lygiai du a4 formato sąsv. puslapius. Jei nori galiu tau atskanuoti? tik tai padaryčiau universitete pirmadienį, nes namie skenerio neturiu  unsure.gif

Tikrai galėtum? bigsmile.gif Gali man atskanuot viską, ką turi apie istoriją, mielai priimsiu biggrin.gif Dėkui blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnĖ.**: 27 vasario 2011 - 17:07
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 02 27, 18:07)
Tikrai galėtum?  bigsmile.gif Gali man atskanuot viską, ką turi apie istoriją, mielai priimsiu  biggrin.gif Dėkui  blush2.gif

Visos medžiagos Vilniuje neturiu, tik sąsvinuką ir papkutę biggrin.gif o visi amžiai domina? nes nemažai skenuoti reikės. biggrin.gif galėsi iš mano piešinių pasijuokti lotuliukas.gif

O jei bent kiek į temą, tai pradėjau skaityti Clare Morrall "Kitų kalba" ax.gif
Atsakyti