Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, saldžiosios paprikos

QUOTE(AisteZ @ 2011 03 30, 15:06)
Bet neauga ir pas mane siemet, nu nors tu ka... doh.gif

Palauk, tuoj prieis Kindziulis ir pasakys... bigsmile.gif
Atsakyti
Persodinau kai kuriuos čilius... Nu bet žinokit labai prastos pas juos šaknys - gal dėl to ir auga taip lėtai g.gif

Ką daryt? Kokiu stimuliatorium gal paliet? Turiu DELFAN, SEASOL ir HUMIVERD

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 30, 15:04)
Va čia man gali duot nosinaičių verysad.gif Šitos paprikos dygo daugiau kaip mėnesį, sėjau sausio pabaigoje (pirmam plane trys daigai, arčiau lango čili) Jau kovo pabaiga, o dar tik kokios teužaugo.. Pradedu abejot ar iki rudens sulauksiu derliaus...

user posted image

Jos vidutinio ankstyvumo. Gal gali pasakyt po kiek laiko dera? Bent jau žinočiau ar verta dėt pastangas auginant...

labai panašiai, na gal kiek didesnė yra medusėlė, tokia gražiai kompaktinė. Kaip pas tave foto viršuj, kairiam kampe. Pavadinimus parašyk, grįžus parašysiu, kada derėt pradeda ir kada pas kitus augintojus wink.gif

QUOTE(Ex @ 2011 03 30, 15:09)
Palauk, tuoj prieis Kindziulis ir pasakys... bigsmile.gif

atėjau cool.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 30 kovo 2011 - 14:22
na kokie pas mane mizerijos yr tai ne viena neikelet biggrin.gif striusenos kazkokios ir kodel neauga g.gif jau noris svilpint lauk kitus,tik vieta uzima unsure.gif
o mano ligoniai ciliai tai is tu taskeliu ant kitu lapu skylutes atsirado,viena jau begailescio svilpinsiu lauk,nu ant ribos,o dar du proto ribose,manau issikapstys,o jei eis blogyn tik svilp lauk ir ner ax.gif esu supykus ant ju rupuziu...ale sokineju kaip apie vaikus,o joszbitkas krecia
dar pastebejau,kad paprika seta daug veliau,t.y.atseta daug sparciau auga nei ta kur labai anksti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 30, 15:22)
Pavadinimus parašyk, grįžus parašysiu, kada derėt pradeda ir kada pas kitus augintojus wink.gif
atėjau  cool.gif  lotuliukas.gif

Nėr pavadinimo, ten rusiška, nehibridinė kažkokia "šapokliako" veislė, raudonos spalvos, normalaus dydžio paprikos. Tik tiksliai žinau, kad vidutinio ankstyvumo, todėl ir sėjau anksti, tikėjausi, kad gegužyje su žiedais bus...
O nervas jama todėl, kad dauguma paprikų pas mane geltonos spalvos, noriu konservuot su medum ir kad būtų visokios spalvos stiklainiuke.. tongue.gif Apsižiūrėjau per vėlai, kad teturiu dvi išlikusias Stanley, bet gi man mažai unsure.gif

O ten tam kampe ir yra Medusiuko čiliukas biggrin.gif Bet jis labai žemas krūmelis būna, apie 15-20 cm teužauga, todėl toks nykštukas ir dabar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 30 kovo 2011 - 15:35
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 03 30, 16:04)
na kokie pas mane mizerijos yr tai ne viena neikelet biggrin.gif

dar pastebejau,kad paprika seta daug veliau,t.y.atseta daug sparciau auga nei ta kur labai anksti g.gif

Įkelčiau, tik kaip man tas tavo mizerijas įkelt... g.gif smile.gif Kada jas sėjai?

Aš tai rimtai susirūpinusi, nes sausio pabaigoj sėta, o dar tik pirmus lapukus leidžia.. Nusitupėję po žemėm kažkokie, bet Agnės paskatinta iš smalsumo šiandien išroviau tuos daigelius, tai šaknytės tikrai vešlios blink.gif žodžiu, paprikytėms šiaušys ne ant galvos, o ant ****** auga...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 30, 16:30)
Nėr pavadinimo, ten rusiška, nehibridinė kažkokia "šapokliako" veislė, raudonos spalvos, normalaus dydžio paprikos. Tik tiksliai žinau, kad vidutinio ankstyvumo, todėl ir sėjau anksti, tikėjausi, kad gegužyje su žiedais bus...
O nervas jama todėl, kad dauguma paprikų pas mane geltonos spalvos, noriu konservuot su medum ir kad būtų visokios spalvos stiklainiuke.. tongue.gif Apsižiūrėjau per vėlai, kad teturiu dvi išlikusias Stanley, bet gi man mažai unsure.gif

aaa, tai vidutinis ankstyvumas laikomas 69-80d.

Jei nepasididžiuosi, tai galiu dvi Robertinas duodi - raudoni vaisiai 4u.gif

Kas dėl dydžių, tai mano pastebėjimas būtų toks, kad vistik auginimo sąlygos laaabai daug apsprendžia. Turiu sudėjus į dėžutes išvežimui kitiems augintojams, visos iš tų pačių sėjimų ir tokio pačio dydžio atskirtos. Dėžutės ant žemės stovi ~2 savaites. Taigi, tos, kur ant palangės ir dėžutinės - skiriasi kaip diena ir naktis, pirmosios vos ne dvigubai didesnės, riebesnės, antrosios, tarsi užsikoncervavusios nuo sudėjimo laiko.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 30, 17:39)
aaa, tai vidutinis ankstyvumas laikomas 69-80d.

Jei nepasididžiuosi, tai galiu dvi Robertinas duodi - raudoni vaisiai  4u.gif

Kas dėl dydžių, tai mano pastebėjimas būtų toks..

Aha, labai dėkui už info 4u.gif
Bet čia 80 dienų nuo sudygimo iki vaisių nokimo ar iki žydėjimo? blush2.gif Paskaičiavau, jei iki nokimo, tai tada sulauksiu savo paprikų, tik vėliau.. Konservuot bet kada galiu ax.gif

Nepasididžiuočiau, bet jei savo šitų "šapokliakų" sulauksiu, tuomet man pakaks ir savų 4u.gif

Nugi ant palangės visus lepinu kol telpa, stengiuos kad šviesos visiems po lygiai tektų. Va dar oras pagerės, tai kasdien jau į šiltnamį tampysiu smile.gif
Atsakyti
mano Aji formuoja zieduka new_russian.gif yess.gif O as ji, nabaga, dar mazam indeli laikau.. gerai, kad zemiu parsiveziau (Maxej paskutini paka Verdeteros paemiau blink.gif Ar cia SM uzpuole?? Iki sio laiko pilna buvo), persodinsiu ji, brangiausiaji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 30, 18:20)
Bet čia 80 dienų nuo sudygimo iki vaisių nokimo ar iki žydėjimoblush2.gif Paskaičiavau, jei iki nokimo, tai tada sulauksiu savo paprikų, tik vėliau.. Konservuot bet kada galiu ax.gif

Nugi ant palangės visus lepinu kol telpa, stengiuos kad šviesos visiems po lygiai tektų. Va dar oras pagerės, tai kasdien jau į šiltnamį tampysiu smile.gif

o vat čia yra dvi nuomonės, vieni sako, kad nuo sudygimo iki derėjimo pradžios toks terminas, o antrieji teigia, kad nuo daigo persodinimo į nuolatinę vietą iki derėjimo pradžios.

O bet tačiau, jei augalas ir taip augs vazone, tarkim kažkas iš pipirų, tai reikia manyti, kad nuo sudygimo reikia skaičiuoti laiką

Ir dar, jei įdomus mano pastebėjimas, tai persodinant į dirvą, tik trumpam augalas pratinasi prie naujų augimo sąlygų, savaitę, maksimum dvi - žiūrint kiek yra išlepęs biggrin.gif. Tiek auginant pomidorus, tiek agurkus daigais, derlius sulaukiamas kaip ir nurodyta. Pernai šalia ankstyvų sodinau Excelsior ( vidutinio vėlyvumo), tai taip ir davė vaisius, pirmieji anksčiau, minėtasis 3 savaitėmis vėliau. Visos sėklos sėtos vieną ir tą pačią dieną, į šiltnamį taip pat perkelti daigai tą pačią dieną.

A, kas dėl oro, tai ir aš taip manau, kad tuoj pajus pavasario šilumą ir pasirodys visame gražume wub.gif

Saintlina, kur gi ne, neakivaizdžių skaitytojų - milijonai. Anksčiau šiltnamiai ar buvo puošiami tagetėmis, dabar visos pernykštės šiltnamių nuotraukos su žydinčiais kvietkais biggrin.gif ( o dar juokiatės, kad nutyliu kažką tongue.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 30 kovo 2011 - 17:34
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 03 30, 18:31)
o vat čia yra dvi nuomonės, vieni sako, kad nuo sudygimo iki derėjimo pradžios toks terminas, o antrieji teigia, kad nuo daigo persodinimo į nuolatinę vietą iki derėjimo pradžios.

Štai čia įžvelgiu kažkokį absurdą.. blink.gif tai jei į nuolatinę vietą sodinsiu pradedančius žydėti?....
Pasidariau sau išvadą, kad 80 dienų (gal 69 rolleyes.gif ) turi praeiti nuo sudygimo iki derėjimo (ar vaisių mezgimo) pradžios.. Reiškia, apie liepos mėnesį jau spoksosiu į kabančius paprikų burbulus biggrin.gif
assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 30, 12:54)
Prašom užsimaukšlint akuliorius, rodau 1/10 dalies savo čili "nykštukų".... tarp jų yra paprikų...............rolleyes.gif
Vazonėliai 7X7 cm.................
QUOTE(madmuazele @ 2011 03 30, 13:00)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif čia ir žlibas tokius įžiūrėtų...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(aaagnex @ 2011 03 30, 14:16)
Persodinau kai kuriuos čilius... Nu bet žinokit labai prastos pas juos šaknys - gal dėl to ir auga taip lėtai  g.gif

Ką daryt? Kokiu stimuliatorium gal paliet? Turiu DELFAN, SEASOL ir HUMIVERD

Gali ir stimuliatorium paliet, nepakenktų gi, bet, manau, kantrybės reikia 4u.gif Kai "pagaus" jie tą augimą, tai ir šoktels aukštyn thumbup.gif Vienos mano paprikos irgi apie mėnesį laiko stovėjo tokios kaip kad Ex parodė, kur akuliorius liepė užsidėt, o paskui per kokias dvi savaites paaugo taip, kad tikrai iš jų tokio spartaus šuolio nesitikėjau bigsmile.gif g.gif Turėtų ir taviškiai apsigalvot, juk pavasaris sparčiai žengia, tai turi ir paprikos/pipiriukai pajust g.gif
Atsakyti