jau metai praėjo nuo breketų sudėjimo. Dabar kankinuosi su keturiais išrautais protiniais dantimis, jausmas siaubingas, turbut geriau operaciją iškentėt. apie operaciją kaip ir kada dar niekas nekalba, matyt dar reikės palaukt. o taip jau norisi, kad viskas greičiau pasibaigtų.
Sveikos
Aš irgi prisiduodu: iškentėta dviejų protinių dantų operacija, apatinio žandikaulio operacija ir jau po mėnesio būsiu be breketų
Šiandien mama į telefoną atsiuntė nuotrauką, darytą kitą dieną po operacijos. Viskas pasimiršo, atrodo, tarsi ne man tą operaciją darė, visiškai nepamenu tų išgyventų emocijų, nemalonių pojūčių. Kaip greit lekia laikas

QUOTE(Eeelle @ 2011 09 25, 16:08)
Super, kovo!
Naujienos lb geros
ne daug liko kaip busi po op, o tada tik grazyn
Mane planuoja operuot ant pavasario - vasaros

Mane planuoja operuot ant pavasario - vasaros

Na aš tikiuosi, jog ir tos smulkmenos neužsitęs labai ilgai, nors visko gali būti, tad per daug nedžiūgauju, jog netektų skaudžiai nusivilti :]
Na o tavo naujienos ir visai geros, bent jau žinai maždauk kada, nekankina nežinia ir vasaros arba pavasario lauksi dar labiau negu visada :]
QUOTE(Innamoratta @ 2011 08 10, 16:29)
Sveikos merginos,
As jau gerus metelius zinau, kad mano galiniam sakandziuj reikia operacijos. Gyd. Dalia Latkauskiene sake, kad tiktu ir Herbsto aparatas, tik tas griztamasis poveikis galimas.
Ar yra cia nors viena mergaite turinti Herbsta ? Ar jau po jo ?
Man paciai vizualiai tas sakandis netrukdo, o ir dantukai gana tiesus, tik kad apatinai dantys siek tiek traumuoja virustines dantenas, tai cia jau nera malonu, kad jos istinusios ir pakraujuoja, o ir priekiniai danys siek tiek i prieki svyra...
Operacijos prisibijau labiausiai del lesu, tai idomu kaip su tuo kitu baisingu apratu...gal kuri isbandet ?
As jau gerus metelius zinau, kad mano galiniam sakandziuj reikia operacijos. Gyd. Dalia Latkauskiene sake, kad tiktu ir Herbsto aparatas, tik tas griztamasis poveikis galimas.
Ar yra cia nors viena mergaite turinti Herbsta ? Ar jau po jo ?
Man paciai vizualiai tas sakandis netrukdo, o ir dantukai gana tiesus, tik kad apatinai dantys siek tiek traumuoja virustines dantenas, tai cia jau nera malonu, kad jos istinusios ir pakraujuoja, o ir priekiniai danys siek tiek i prieki svyra...
Operacijos prisibijau labiausiai del lesu, tai idomu kaip su tuo kitu baisingu apratu...gal kuri isbandet ?
O ką tas herbstas? Jis tik trukteli apatinį žandikaulį į priekį?

Kaip sekasi mergaitem gyti ? O gal jau dziaugiates idealiu rezultatus ir vaisktot issisiepus nuo ausies iki ausies ?
O as siandien buvau patikrai pas ortodonte nuejus, eilini kart patvirtino, kad reikalinga operacija, nes dantukai bando judet is vietos, o ir sukast dantis nebepatogu pasidare...
Tai va savaitgali reiks daryt seimos susiburima ir sprest si klausima...
Bet pagalvojus labai brangu apie 20 000 operacija ir dar plius breketai....

O as siandien buvau patikrai pas ortodonte nuejus, eilini kart patvirtino, kad reikalinga operacija, nes dantukai bando judet is vietos, o ir sukast dantis nebepatogu pasidare...
Tai va savaitgali reiks daryt seimos susiburima ir sprest si klausima...
Bet pagalvojus labai brangu apie 20 000 operacija ir dar plius breketai....

Laba mergaitės,
skaitau jūsų temelę, nes mano artimam žmogeliukui reikia žandikaulio operacijos - ruošiasi, daug galvojam ir svarstom. Ir va mane domina toks klausimas - ar jūs darėte kažką nuo paauglystės? ar bandėt plokšteles, kabes nuo 10-11 metų? klausiu todėl, kad ir pas mano dukrą (jai kol kas 8 m. ) jau negražus sukandimas - ortodontė jau kalba apie kabes nuo 10 metų - va įdomu ar nebus pinigai į balą?
skaitau jūsų temelę, nes mano artimam žmogeliukui reikia žandikaulio operacijos - ruošiasi, daug galvojam ir svarstom. Ir va mane domina toks klausimas - ar jūs darėte kažką nuo paauglystės? ar bandėt plokšteles, kabes nuo 10-11 metų? klausiu todėl, kad ir pas mano dukrą (jai kol kas 8 m. ) jau negražus sukandimas - ortodontė jau kalba apie kabes nuo 10 metų - va įdomu ar nebus pinigai į balą?

Sveikos visos šio forumo dalyvės
dažnai teko čia lankytis bet pirmą kartą nusprendžiau pasireikšti pati.
žodžiu, manęs irgi laukia operacija, tik pati turiu nuspręsti ar vieno ar abiejų žandikaulų. labiau norėčiau dviejų, bet kaina gerokai baido
mano odontologė sakė, jog šią operaciją galima atlikti pas gyd. Simoną arba Kauno klinikose pas kt. chirurgą, kuris toje srityje nėra toks patyręs, bet galbūt pasiruošimo kaina būtų mažesnė.
tai vat ir noriu paklausti, galbūt yra tokių kurios girdėjo apie tokią alternatyvą, buvo konsultacijoj ar net operavosi pas kt. chirurgą?
lauksiu atsakymų
Ačiū

žodžiu, manęs irgi laukia operacija, tik pati turiu nuspręsti ar vieno ar abiejų žandikaulų. labiau norėčiau dviejų, bet kaina gerokai baido
mano odontologė sakė, jog šią operaciją galima atlikti pas gyd. Simoną arba Kauno klinikose pas kt. chirurgą, kuris toje srityje nėra toks patyręs, bet galbūt pasiruošimo kaina būtų mažesnė.
tai vat ir noriu paklausti, galbūt yra tokių kurios girdėjo apie tokią alternatyvą, buvo konsultacijoj ar net operavosi pas kt. chirurgą?
lauksiu atsakymų

QUOTE(Delovez @ 2011 10 06, 20:21)
Sveikos visos šio forumo dalyvės
lauksiu atsakymų
Ačiū

lauksiu atsakymų

Va mane tai irgi labai domina, kaip tik siandien bandziau rast informacijos apie ta kita chirurga bet nelabai pavyko. Ortodonte taip pat siule Grybauska.
O jus jau buvot konsultacijoje ar kaip, kad leidzia rinktis paciai viena ar du zandikaulius operuoti ?
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2011 10 06, 18:00)
Laba mergaitės,

Dantukus tvarkyt patartina kuo greiciau, kai tik pamatot, kad kreiveja. va siandien kaip tik mergaite su daug pieniniu dantu konsultavo del ploksteliu, jei vaikystei sutvarkai, tai ir sakandi istiesini ir dantukus patatai kaip reik. O kai jau viskas susiformave padaryt idealu rezultata labai sunku.
Beje ieskojau informacijos ir apie kitu gydytojus ne tik Grybauska, nors ji man ir ortodonte rekomendavo. radau toki gydytoja Bojarska dirba klinikose, tai bandysiu gal pirma pas ji nubekti paziuresiu ka kalbes, po to pas Grybauska ir tada ziuresim kuris variantas priimtinesnis. Apei Bojarska tai tik is vienos moters girdejau, kad siule pas ji eit, o daugiau tai kaip ir nezinomas, bet desto draugui, tai sake nueit del situacijos ivertinimo...

QUOTE(kramtuskee @ 2011 10 06, 20:08)
Va mane tai irgi labai domina, kaip tik siandien bandziau rast informacijos apie ta kita chirurga bet nelabai pavyko. Ortodonte taip pat siule Grybauska.
O jus jau buvot konsultacijoje ar kaip, kad leidzia rinktis paciai viena ar du zandikaulius operuoti ?
Papildyta:
Dantukus tvarkyt patartina kuo greiciau, kai tik pamatot, kad kreiveja. va siandien kaip tik mergaite su daug pieniniu dantu konsultavo del ploksteliu, jei vaikystei sutvarkai, tai ir sakandi istiesini ir dantukus patatai kaip reik. O kai jau viskas susiformave padaryt idealu rezultata labai sunku.
Papildyta:
Taip, vakar buvau jau antroj konsultacijoj, kur gydymo planą pristatė. Vieno (apatinio) žandikaulio operacija man yra būtina dėl netaisyklingo sąkandžio, o antro (viršutinio) - labiau dėl estetinio vaizdo, kad visos veido proporcijos būtų daugmaž idealios.
tai vat nusprendžiau apsistoti ties vieno žandikaulio operacija, nes pati veido estetika man labai netrugdo.
[/quote]
O kur čia konsultavo? gal jūs iš Vilniaus ir galite vaikui gerą ortodontą rekomenduoti? galima ir AŽ - AČIŪ labai