Įkraunama...
Įkraunama...

Netaisyklingas sąkandis

QUOTE(barboraa @ 2011 11 01, 21:45)
5 išrovė. 4 protiniai (vienas iš jų neišdygęs buvo, tai operacija darė) ir dar vieną šone, nes priekinių dantų asimetrija buvo.

Protinius kaip suprantu rauna dėl to, kad tose vietose per operaciją būna pjūviai daromi?
Aš tai kažkaip išsigandau, nes man irgi sakė, kad reikia rauti du protinius ( nes kitoje pusėje jie net nesusiformavę) ,beje, vienas taip pat yra neišdygęs tai turbūt irgi darys operaciją. Ir plius dar raus 3 dantis ... (vieno ir šiaip neturiu) Tai man kažkaip labai baisiai pasirodė. Tai pagalvojau,jog jei turėčiau visus protinius, tai viso išrautų 8 dantis!!!!! doh.gif Na gal todėl man taip, kad atsikišimas dantų nemenkas... Kažkur jie turės juk suvažiuoti..
Labai bijau to rovimo. O beje, kaip ta operacija neišdygusio danties labai nemaloni?

Papildyta:
QUOTE(Pareigyte @ 2011 11 01, 23:16)

Dar vieną niuansą prisiminiau. kai priverčiau vardinti visas galimas neigiamas pasėkmes, buvo paminėtas apakimas, labai išsigandau, nes turiu bėdų su akim. Tai liepė prieš tai gauti okulisto leidimą. čia dėl tos 6 valandų operacijos, nes narkozė, žemas spaudimas, vienu žodžiu ne juokas. Manau, kad geriau išsiaiškinti iškart visas neigiamas pasėkmes, nes nesinori pakliūti į tą kad ir menką procentą nenusisekusiųjų.. tad man ir dėl akių greičiausiai niekas neleistų viršutinio žandikaulio operuot.

O apakimas galimas tik viršutinį žandikaulį operuojant, ar tokia pat grėsmė yra darant ir tik apatinio žandikaulio operaciją?
Nes aš esu trumparegė tai man irgi tada aktualu gali būti... Man, beje, nieko apie tai nesakė ...
Atsakyti
QUOTE(nerce111 @ 2011 11 02, 00:06)
Protinius kaip suprantu rauna dėl to, kad tose vietose per operaciją būna pjūviai daromi?
Aš tai kažkaip išsigandau, nes man irgi sakė, kad reikia rauti du protinius ( nes kitoje pusėje jie net nesusiformavę) ,beje, vienas taip pat yra neišdygęs tai turbūt irgi darys operaciją. Ir plius dar raus 3 dantis ... (vieno ir šiaip neturiu) Tai man kažkaip labai baisiai pasirodė. Tai pagalvojau,jog jei turėčiau visus protinius, tai viso išrautų 8 dantis!!!!!  doh.gif  Na gal todėl man taip, kad atsikišimas dantų nemenkas... Kažkur jie turės juk suvažiuoti..
Labai bijau to rovimo. O beje, kaip ta operacija neišdygusio danties labai nemaloni?

O tai tau atsikisusius dantukus patrauks atgal isrovus kelis sveikuosius dantis ?
Na man ta operacija nebuvo tokia baisi, kaip isivaizdavau, prileido vaistu, tada prapjove istrauke danti, isvale, uzsiuvo. Nieko nejutau, tik po to teko kelias dienas atsargiau valgyt, skalaut spec. skysciu, pirma diena antibijotiku israse.Patinimas gal kokias 3-4 dienas laikes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kramtuskee: 01 lapkričio 2011 - 23:14
QUOTE(kramtuskee @ 2011 11 02, 00:12)
O tai tau atsikisusius dantukus patrauks atgal ?
Na man ta operacija nebuvo tokia baisi, kaip isivaizdavau, prileido vaistu, tada prapjove istrauke danti, isvale, uzsiuvo. Nieko nejutau, tik po to teko kelias dienas atsargiau valgyt, skalaut spec. skysciu, pirma diena antibijotiku israse.Patinimas gal kokias 3-4 dienas laikes.

Taip sakė, kad tie tarpai kur bus išrauti 3 sveiki dantys ( nes vieno jau neturiu smile.gif ) užsipildys, nes dantys suvažiuos atgal ir jiems reikia tam vietos...
O patinimas buvo vidinis, ar ir išorėje matėsi patinimas žando ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerce111: 01 lapkričio 2011 - 23:22
QUOTE(nerce111 @ 2011 11 02, 00:18)
Taip sakė, kad tie tarpai kur išrauti dantukai užsipildys, nes dantys suvažiuos atgal ir jiems reikia tam vietos...
O patinimas buvo vidinis, ar ir išorėje matėsi patinimas žando ?

O tai tau gal jei patrauks priekinius, tai jie nebebus atsikise ir nereiks operuot virsutinio zandikaulio ? smile.gif
Matesi isoriskai gokias 2dienas, o po to is vidaus ir po zandikauliu atsirado melynes smile.gif bet is isores tokios gelsvos nelabai pastebimos. O va jau burna tai melynoka buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2011 11 01, 23:16)
1. na tai čia turbūt nuo klinikos priklauso, daktaras tai vienas ir sukasi per n klinikų biggrin.gif
2. dabar kai gerai pagalvoju, jeigu man anksčiau net nekildavo minčių, kad viršutinė dalis netobula, tai abejoju, kad ką nors ten patobulinti dar gali. pagrindinį tikslą, įskaitant ir estetinį turėtų pasiekti sutvarkius apatinį žandikaulį.

Dar vieną niuansą prisiminiau. kai priverčiau vardinti visas galimas neigiamas pasėkmes, buvo paminėtas apakimas, labai išsigandau, nes turiu bėdų su akim. Tai liepė prieš tai gauti okulisto leidimą. čia dėl tos 6 valandų operacijos, nes narkozė, žemas spaudimas, vienu žodžiu ne juokas. Manau, kad geriau išsiaiškinti iškart visas neigiamas pasėkmes, nes nesinori pakliūti į tą kad ir menką procentą nenusisekusiųjų.. tad man ir dėl akių greičiausiai niekas neleistų viršutinio žandikaulio operuot.

Apakimas?! Nu nieko sau, idomu kodel gydytojas nesako pats apie tai pries operacija. As jau seniai isoperuota, ir viskas sekmingai praejo, bet jei zinociau apie apakimo komplikacija, neaisku ar buciau sutikusi operuotis. Aciu Dievui, kad tik dabar apie tai perskaiciau.
Sekmes visoms, laukiancioms operacijos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nerce111 @ 2011 11 02, 00:12)
O apakimas galimas tik viršutinį žandikaulį operuojant, ar tokia pat grėsmė yra darant  ir tik apatinio žandikaulio operaciją?
Nes aš esu trumparegė tai man irgi tada aktualu gali būti... Man, beje, nieko apie tai nesakė  ...

Na aš nežinau, kiek ten realus tas apakimas, bet ilga narkozė su žemu spaudimu yra rizika didinantis veiksnys.

O tai sutartį kažkokią duoda prie operciją pasirašyti? ten juk turėtų būti surašyta visos galimos neigiamos pasėkmės, kaip kad vaistų anotacijose..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareigyte: 02 lapkričio 2011 - 06:40
QUOTE(kramtuskee @ 2011 11 02, 00:23)
O tai tau gal jei patrauks priekinius, tai jie nebebus atsikise ir nereiks operuot virsutinio zandikaulio ? smile.gif
Matesi isoriskai gokias 2dienas, o po to is vidaus ir po zandikauliu atsirado melynes smile.gif bet is isores tokios gelsvos nelabai pastebimos. O va jau burna tai melynoka buvo biggrin.gif

Man irgi sakė,kad viršutinis tik dėl estetikos, o sąkandžio problemas išspręs ir tik apatinio žandikaulio operacija. Tai vat dėl viršutinio žandikaulio dar pagalvosiu ...
Žodžiu reikia nusiteikti kelias dienas būti žavingai patinus ir tikėtis švelniai melsvos su gelsvu atspalviu veido odos verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Pareigyte @ 2011 11 02, 07:38)
Na aš nežinau, kiek ten realus tas apakimas, bet ilga narkozė su žemu spaudimu yra rizika didinantis veiksnys.
O tai sutartį kažkokią duoda prie operciją pasirašyti? ten juk turėtų būti surašyta visos galimos neigiamos pasėkmės, kaip kad vaistų anotacijose..

Bet ištikrųjų juk darant bet kokią operaciją galima tikėtis ir laukti bet ko... Aš irgi esu jau turėjusi vieną operaciją ( aišku nieko bendro su dantimis smile.gif ), tai pamenu prieš operaciją irgi atnešė pasirašyti, o ten buvo parašyta,kad galima netgi mirtis ir kad sutinku su visomis galimomis pasekmėmis... Darant operaciją niekas nieko negali garantuoti 100 proc...
Tik, aišku, jeigu jau yra kažkokios pasekmės, kurios daug kam kartojasi, tai norėtųsi jas visas žinoti ... O jei kalbėjo apie teorines galimybes tai vėl kas kita.
Nežinau... aš tai jau pasiryžau, bet vistiek aišku neramu, kad tik viskas būtų gerai...
Kažkaip labai paguodė ir tai, kad merginos šitame forume, kurios jau pasidarę yra patenkintos ir laimingos, kad lyg ir be kažkokių baisių pasekmių ( na bent jau niekas apie tai nerašė). Na viskas turi būti ok- būsim ir mes gražios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerce111: 02 lapkričio 2011 - 08:15
O beje, kaip ta operacija neišdygusio danties labai nemaloni?

Man pats S. Grybauskas rekomendavo gyd, kuris gerai rauna. Aš roviausi 4 iš karto. atkentėjau vienu metu ir viskas smile.gif. Man asmeniškai to neišdygusio danties operacija pati neskausmingiausia, ir bijot tikrai nėra ko. Gal dar ir nuo gyd. priklauso, nežinau...Po savaitės reikėjo siūlus išsitraukt, nes siuvo dantenas. Kelias dienas teko pasikankint su tais išrautais dantimis.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 11 01, 21:40)
O negalima butu operuoti tik vieno zandikaulio, atsisakant operacijos tik del estetiniu priezascius ?
As irgi vis laukiant konsultacijos, kuri dar labai labai toli pradedu dvejoti....
Mane estetika veido tenkina, todel nelabai noreciau ismest pinigus tik del to, kad jam taip geriau...
Beje,kiek laiko laukete konsultacijos ir po to plano pristatymo ?
Kieklaiko jums numate nesioti breketus ? Ir dar iki kada reik apsisprest ar operuosites ar ne ? smile.gif

kaip jau anksčiau berods rašiau, man ir leido rinktis ar dviejų ar vieno žandikaulio operacijos noriu. ir planus padarė abiem variantam, kad galėčiau palyginti. tai tiesą pasakius tas skirtumas tikrai nėra toks žymus, tik įgudus akis turbūt ir gali pastebėti.
paprašiau dar kad man tas nuotraukas kaip atrodytų veidas po operacijos atsiųstų emailu, tai namuose geriau apsižiūrėjau ir su namiškiais pasitariau.
galiausiai, kai pasakiau kad noriu tik vieną žandikaulį operauotis, tai Simonas pasakė kad geras sprendimas smile.gif nors gal ir kitu atveju būtų tą patį sakęs rolleyes.gif
bet tikrai nebandė perkalbinėti ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Delovez @ 2011 11 03, 21:21)
kaip jau anksčiau berods rašiau, man ir leido rinktis ar dviejų ar vieno žandikaulio operacijos noriu. ir planus padarė abiem variantam, kad galėčiau palyginti. tai tiesą pasakius tas skirtumas tikrai nėra toks žymus, tik įgudus akis turbūt ir gali pastebėti.
paprašiau dar kad man tas nuotraukas kaip atrodytų veidas po operacijos atsiųstų emailu, tai namuose geriau apsižiūrėjau ir su namiškiais pasitariau.
galiausiai, kai pasakiau kad noriu tik vieną žandikaulį operauotis, tai Simonas pasakė kad geras sprendimas smile.gif nors gal ir kitu atveju būtų tą patį sakęs rolleyes.gif
bet tikrai nebandė perkalbinėti ar pan.

O tai jus vis del to pasirinkote viena zandikauli smile.gif Na jei man siulys vieno tai manau iskart plosiu rankom, aisku sake del kainos reik su juo labai pasiderinti, bet taip kaip derejimosi talento pas mane isvis nera tai sutiksiu su bet kokia suma biggrin.gif biggrin.gif
Nors nezinau ar cia as viena tokia kvaila ar kaip...Bet jau nusistaciau,kad viskas bus ne taip kaip as noriu ir kaina daugiau nei kosmine ir t.t biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee @ 2011 11 03, 20:45)
O tai jus vis del to pasirinkote viena zandikauli smile.gif Na jei man siulys vieno tai manau iskart plosiu rankom, aisku sake del kainos reik su juo labai pasiderinti, bet taip kaip derejimosi talento pas mane isvis nera tai sutiksiu su bet kokia suma biggrin.gif biggrin.gif
Nors nezinau ar cia as viena tokia kvaila ar kaip...Bet jau nusistaciau,kad viskas bus ne taip kaip as noriu ir kaina daugiau nei kosmine ir t.t biggrin.gif

Tai turbūt geriausia iš karto blogiausiam variantrui nusiteikti, tai paskuij nereikės nusivilti tongue.gif
aš derėtis irgi nelabai moku, bet ir tos kainos tik apytikslės...
Atsakyti

Man pats S. Grybauskas rekomendavo gyd, kuris gerai rauna. Aš roviausi 4 iš karto. atkentėjau vienu metu ir viskas smile.gif. Man asmeniškai to neišdygusio danties operacija pati neskausmingiausia, ir bijot tikrai nėra ko. Gal dar ir nuo gyd. priklauso, nežinau...Po savaitės reikėjo siūlus išsitraukt, nes siuvo dantenas. Kelias dienas teko pasikankint su tais išrautais dantimis.
[/quote]
Oho blink.gif vienu metu 4... O kaip tada valgyti gijimo metu, kai abi pusės skaudančios? Nors aišku atkentėjai vienu metu ir viskas, o čia man turbūt gausis,kad per 3 kartus turbūt teks rautis dantis doh.gif
Beje, kurioje stadijoje esi? Su breketais laukianti operacijos, ar jau po ?
Atsakyti