Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 01, 09:42)
Baikit pult žmogų, tuoj nenorės nieko klausti. Gal užsieny gyvena ir sunku lietuviškai, automatiškai išeina  biggrin.gif

Kažkaip tvarkingai lietuviškom raidėm rašo, tai nemanau, kad sunku lietuviškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 01, 08:42)
Baikit pult žmogų, tuoj nenorės nieko klausti. Gal užsieny gyvena ir sunku lietuviškai, automatiškai išeina  biggrin.gif

Niekas ir nepuola, čia tik šiaip pastebėjimas.. smile.gif Bėgu į vizitą.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(blondie* @ 2011 03 01, 10:09)
Niekas ir nepuola, čia tik šiaip pastebėjimas..  smile.gif  Bėgu į vizitą..  thumbup.gif

Gero vizito ax.gif
Man šiandien du egzaminai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 01, 09:19)
Gero vizito  ax.gif
Man šiandien du egzaminai  doh.gif

O tau gerų egzaminų.. 4u.gif
Atsakyti
Man siandien des apacia, pagaliau busiu pilnai breketuota. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolis73 @ 2011 03 01, 03:07)
Sveiki,

užsukau į šį forumą su keliais klausimėliais.. wink.gif Jau senai žadu ir žadu išsitiesint dantis... bet kai jau išaušo ta diena, pradėjau dvejoti.. lankiausi pas kelis odontologus.. jie pasakė, kad man jokie invisalign, incognito ir panašus biesas nepadės.. padėtų tik '6 months smile' ir paprasti breketai. Pirmu atveju nereiktų traukti dantų.. tiesiog visus dantis kažkaip į priekį iškeltų. Tačiau pagalvojau, kad atrodyčiau tikrai nekaip.. tai kažkaip apsistojau su breketais.

Bet va iškilo man tokia problema, kad reikia traukti du viršutinius dantis (angliškai - premolar).. Tačiau paskaičius internete kitų žmonių atsiliepimus atšoko noras išvis tuos breketus dėtis.. tipo ištraukus dantis veido forma pasikeičia, visokios ligos užpuola ir panašiai.. nejaugi viskas yra taip blogai?

Taip pat kažkaip keistai pasirodė, jog odontologas nori dėti breketus viršuje ir apačioje, nors apačioje mano dantys vos ne perfect.. kaži ar galim ten kanors patiesint. Tai jis čia nori daugiau šlamančių sau į kišenę įsidėt, ar čia yra kažkokia būtinybė..?

Dar vienas klausimas iškilo.. ar verta aukot papildomus 500svarų dėl keramikinių breketų..? Ar likt prie metalinių? Anyway, at the end of the day, vistiek juos tik porą metelių tenešiosiu, kaži ar gera investiciją būtų?smile.gif

Oh one, more thing.. Kaip dažnai lankotės pas savo odontologą? smile.gif Lietuvoje domėjaus šiuo dalyku, tai gydytoja minėjo, jog reiktų lankytis maždaug kas tris mėnesius.. O vietinis odontologas sakė, kad reiks lankytis kas 7-8 savaites.. tai nesuprasi čia:)

Ok, dėkui už jūsų sugaištą laiką, skaitant šį wall of text!:) Lauksiu atsakymų.

Na pirmiausiai dažnas atveji kai nešiojant breketus tenka raut dantis, taip kad no worries wink.gif O veido forma nešiojant breketus jei ir pasikeičia, tai tik į gerą, nes kaulai visi į savo vietas sustoja wink.gif
Antra, keistai pasirodytų jei tau ortodontas tik ant vieno žandikaulio dėtų breketus, nes kiek žinau taip nebūna wink.gif kadangi tiesinant viršų keičiasi ir sukandimas, todėl reikia ir apačią stumdyt..
Trečia, dėl keramikinių ar metalinių - geriausia paklaust savo ortodonto kokie tavo atveju tau tinka labiausiai. Aš asmeniškai visada už metalą thumbup.gif
O pas ortodontę su paprastai metaliniais lankomės kas mėnesį, su beligatūriniais retesni vizitai smile.gif
O tu dėsies LT ar užsieny?
Papildyta:
QUOTE(aistuliaa @ 2011 03 01, 09:42)

drinks_cheers.gif kai nori taip rašo.... Kodėl Flegmai nieks nieko nesakot, kad ji žemaitiška varo? biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif Seniai svajoju apie breketukus ir jiem po truputį taupau, tačiau jie labai brangūs... verysad.gif Bet gal galit patarti, kur Kaune juos man įdėtų pigiausiai? 4u.gif
Atsakyti
Dėl viršaus ir apačios, tai deda ir po vieną. Manęs irgi atsiklausė ar aš noriu apačią dėtis, bet tradiciškai deda ir viršuj ir apačioj, manau todėl kad net ir esant taisyklingam sąkandžiui vis tiek išsikraipo gydant, tai lengviau atstatinėti kai ir viršus ir apačia g.gif bent jau aš taip manau smile.gif o mano didžiam nustebimui pasirodo galima dėtis breketus ir ant kelių dantų, man tokį variantą irgi pasiūlė, bet nu be ryšio tada iš viso atrodytų, o ir nesutvarkytų visko, tik tas vietas kur problema didžiausia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simavi @ 2011 03 01, 11:47)
Sveiki smile.gif Seniai svajoju apie breketukus ir jiem po truputį taupau, tačiau jie labai brangūs...  verysad.gif Bet gal galit patarti, kur Kaune juos man įdėtų pigiausiai?  4u.gif

Sveika:) aš irgi labai ilgai svajojau ir juos susidėjau tiktais tada, kai pradėjau normaliai dirbti..nes tėvų tikrai nebūčiau išdrįsus prašyti tokios sumos..o suma tikrai didelė..
bet tiesiog pataupyt gerai reikia:)
Atsakyti
QUOTE(Karolis73 @ 2011 03 01, 01:07)
Sveiki,

užsukau į šį forumą su keliais klausimėliais.. wink.gif Jau senai žadu ir žadu išsitiesint dantis... bet kai jau išaušo ta diena, pradėjau dvejoti.. lankiausi pas kelis odontologus.. jie pasakė, kad man jokie invisalign, incognito ir panašus biesas nepadės.. padėtų tik '6 months smile' ir paprasti breketai. Pirmu atveju nereiktų traukti dantų.. tiesiog visus dantis kažkaip į priekį iškeltų. Tačiau pagalvojau, kad atrodyčiau tikrai nekaip.. tai kažkaip apsistojau su breketais.

labai saunu thumbup.gif
del dantu traukimo, istikruju daugumai reikia ta daryti, nes tiesiog neuztenka zandikaulyje vietos, kad dantys tiesiai stovetu. bet buna atveju, kai vienas ortodontas rekomenduoja rauti dantis, kitas pasiulo gydymo plana be dantu rovimo, tad gal verta investuoti i dar viena konsultacija ax.gif
labai retai buna, kad deda breketus ant vieno zandikaulio, nes tiesinant viena sukandimas pasikeicia, tada reikia ir kita zandikauli atitinkamai pritaikyt.
keramikiniai be abejo daug maziau matomi nei metaliniai, bet vyrauja nuomone, kad metaliniai truputi greiciau savo darba daro, tad jei tau nera kompleksu dekis metalinius. bus ir pigiau, ir greiciau.
vizitai su paprastais breketais turbut vidutiniskai kas 4-6 savaites, jei su beligatiuriniais (damon), tada kas 6-8.
Atsakyti
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 03 01, 11:32)
Na pirmiausiai dažnas atveji kai nešiojant breketus tenka raut dantis, taip kad no worries wink.gif O veido forma nešiojant breketus jei ir pasikeičia, tai tik į gerą, nes kaulai visi į savo vietas sustoja wink.gif
Antra, keistai pasirodytų jei tau ortodontas tik ant vieno žandikaulio dėtų breketus, nes kiek žinau taip nebūna wink.gif kadangi tiesinant viršų keičiasi ir sukandimas, todėl reikia ir apačią stumdyt..
Trečia, dėl keramikinių ar metalinių - geriausia paklaust savo ortodonto kokie tavo atveju tau tinka labiausiai. Aš asmeniškai visada už metalą  thumbup.gif
O pas ortodontę su paprastai metaliniais lankomės kas mėnesį, su beligatūriniais retesni vizitai smile.gif
O tu dėsies LT ar užsieny?
Papildyta:

drinks_cheers.gif kai nori taip rašo.... Kodėl Flegmai nieks nieko nesakot, kad ji žemaitiška varo? biggrin.gif

Visu pirma, dėkui už jūsų atsakymus, truputį prasklaidėt debesis:))
Sorry už tuos angliškus žodžius, tiesiog buvau pas ortodontą konsultacijoj, tai kaip pasakė 'premolar', taip ir parašiau.. ieškojau googlej vertimo, bet deja neradau. Čia ketvirtas ar penktas dantis skaitosi.smile.gif

Kas dėl pačių breketų, tai niekaip neapsisprendžiu kuriuos dėtis.. Nuotrauka , aišku geriau būtų tie iš kairės pusės, visgi mažiau aplinkiniams į akis krenta, o ir pats maloniau jauties.. (čia keramikiniai, ar kažką maišau? sorry jei klystu!)
O dėl dėjimosi, tai šiuo metu gyvenu užsienyje, tai svarstau visas galimybes. Čia turėjau keletą konsultacijų, tai vienur kaina kosminė (~4000svarų) už breketus, bet gydytojai aukštos kvalifikacijos, o kur kaina nesikandžioja, tai gydytojai kažkokie neaiškūs.. ir dar free whitening duoda po viso kurso:))
Taip pat teko domėtis dėl breketų ir Lietuvoje (pas rastaniene), tai kainos nuo 6500 iki 8000lt, tačiau pridėjus skraidymo išlaidas.. tai gaunas visai apvali sumelė,, žodžiu nekas:)
Atsakyti
QUOTE(Karolis73 @ 2011 03 01, 12:34)
Taip pat teko domėtis dėl breketų ir Lietuvoje (pas rastaniene), tai kainos nuo 6500 iki 8000lt, tačiau pridėjus skraidymo išlaidas.. tai gaunas visai apvali sumelė,, žodžiu nekas:)

o tu kokius galvoji dėtis (paprastus ar beligatūrinius)? nes jei paprastus tai manau kad kaina kosminė g.gif
Atsakyti