Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės vairuoti kartu

QUOTE(Naguciu_feja @ 2011 03 10, 12:55)
zebras yra mokykla  4u.gif

supratau lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Nu ka laba diena,
aš po egzo neišlaikyto doh.gif , ko labiausiai bijojau tas ir pakišo koją, užgesau sankryžos vidury. Bet šiaip sakė egzaminuotojas, kad vairuoju gerai, sakė po kokios poros pamokų viskas turėtų būt liuks. Ir šiaip egzaminuotojas labai malonus pasitaikė ir geranoriškas, po kiekvieno pratimo aikštelėje pagyrė, kad šaunuolė biggrin.gif

tei va kažkaip nosies nenukabinau ,jau užsirašiau šeštadieniui. O vaizdų mačiau aš irgi šį kartą tiek verkiančių , net iki isterijos merginų vienoj vietoj, man biškį juokinga buvo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anytė: 10 kovo 2011 - 12:44
Na ką, einu teorijos mokyklinį laikyt... Kažkaip kojos dreba, pilvą suka biggrin.gif biggrin.gif atrodo viską pamiršau, nieko nebemoku.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 03 10, 14:30)
Na ką, einu teorijos mokyklinį laikyt... Kažkaip kojos dreba, pilvą suka  biggrin.gif  biggrin.gif atrodo viską pamiršau, nieko nebemoku....  blush2.gif

svarbiausia RAMIAI. teorija nieko sudetingo!
Atsakyti
Hey visos esamos ir būsimos ralistės hi.gif
Senokai buvau užsukusi pas Jus 4u.gif Pavasarėja, vairuoti darosi lengviau ir maloniau. Visoms laikysiančioms egzaminus (nesvarbu, kelintą kartą) linkiu sėkmės, o visoms jau turinčioms vairavimo pažymėjimus - tobulėti, tobulėti ir kasdien vis mažinti vairavimo baimę ir stresą gatvėse smile.gif Pastarojo linkiu ir sau lotuliukas.gif
Užkliuvo man jadziuko istorija... tai ta tema ir išsiplėsiu šį kartą.
Deja, bet mums iki išsivysčiusiose vakarų šalyse esančios bendravimo kultūros, teikiamų paslaugų lygio dar labai labai toli ir yra kur tobulėti. Lietuvoje dar labai daug varganų, sovietų "palikimo" sužalotų žmogelių vaikšto, kurie ne tik nežino, ką reiškia kultūringas bendravimas, bet ir nenori jo išmokti... Dar ne viena karta turės pasikeisti, kol nebeteks girdėti apie mužikėlius instruktorius ir / arba egzaminuotojus, leidžiančius sau sakyti beleką, belekaip ir belekur... Asmeniškai aš, visuomet gerbiu savo pašnekovą ir tuo pačiu save. Jeigu pašnekovas negerbia manęs, vadinasi mums nepakeliui... Kas čia per baimės, merginos?? Baimė pasakyti, kad teikiama paslauga ir bendravimo kultūra netenkina? Nebijokit pastovėti už save! Ne tik bendraudamos su instruktoriais / vairavimo mokyklų administracija / egzaminuotojais, bet ir, apskritai, gyvenime... Jūs mokate pinigus ir tikitės už tai gauti kokybišką paslaugą. Jeigu paslauga nesuteikta arba suteikta netinkamai - reikalaujate grąžinti pinigus arba jų dalį. Viskas tikrai paprasta. Statykit visus savo kelyje pasitaikančius nepraustaburnius į vietą drinks_cheers.gif
Toliau nurodysiu kelis teisės aktus, kurie atsakys Jums į daug kylančių klausimų.
Yra toks Susisiekimo ministro patvirtintas "Vairuotojų pirminio mokymo tvarkos aprašas". Jį galite rasti čia.
Iš esmės, jis yra skirtas vairavimo mokykloms, bet tos, kurios negauna iš vairavimo mokyklų to, ko tikėjosi, turėtų susipažinti su šiuo teisės aktu ir, jei reikia, pamosikuoti juo mokykloms prieš nosį. Viso dokumento necituosiu, kam reikės smulkiau - tas pasiskaitys visą, tačiau pažymėsiu keletą svarbesnių nuostatų:
Mokymo valanda yra 45 minutės.
B kategorijos teorijos kurso trukmė privalo būti ne trumpesnė kaip 40 valandų.
B kategorijos praktinio vairavimo kursas - ne mažiau kaip 30 valandų (4 valandos aikštelėje, 16 valandų mieste, 2 valandos užmiestyje, o likusios 8 valandos paskirstomos pagal individualų poreikį). Tiesa, jeigu instruktorius mato, kad vairuojate gerai, vairavimo mokykla turi teisę iki 20 proc. sumažinti praktinio vairavimo mokymo kursų valandų skaičių.
Norėčiau atkreipti dėmesį, kad pagal šį teisės aktą negalima mokyti praktinio vairavimo ilgiau kaip 3 valandas per parą.
20-ame punkte išvardintos vairavimo mokyklos pareigos. Daugeliui bus svarbus būtent 20.7 punktas, kuriame yra nustatyta, kad mokykla privalo bet kada, mokiniui paprašius, išduoti tokį "tarpinį" dokumentą (apie jį minėjau senesnėje temoje), kuriame yra nurodyta kiek teorijos / praktikos pamokų turėjote, žodžiu, dokumentą, kuriame surašyta kiek iš viso ko išmokote toje mokykloje smile.gif Tai nėra mokyklos baigimo liudijimas. Pavyzdžiui, Jūs norite pakeisti mokyklą. Tuomet reikalaujate šito popieriuko ir viskas. Pasiskaitykit tą punktą, suprasit smile.gif

Pakeisti vairavimo mokyklą arba instruktorių galite visuomet. Kaip jau minėjau, nesileiskite įžeidinėjamos, išnaudojamos ar dar kaip kitaip engiamos! Jūs juk ne už dyką, ne išmaldos prašote.

Labai puikus vaistas nekokiai vairavimo mokyklai yra užsiminimas apie Valstybinę kelių transporto inspekciją lotuliukas.gif Visos "šaraškinos" bijo jos kaip velnias kryžiaus, nes minėtoji Inspekcija gali sustabdyti arba panaikinti tokios alia "mokyklos" veiklą, jeigu nustatys pažeidimus, kurie yra išdėstyti ilgą pavadinimą turinčiame kitame teisės akte, kurį galite rasti čia.
Šituo teisės aktu pamosikavus, vairavimo mokykla išpildys visus Jūsų norus drinks_cheers.gif lotuliukas.gif

Sėkmės dar kartą, gražaus pavasario savaitgalio ir dar... nepatingėkit pavartyti senesnę temą, joje rasite daug atsakymų į Jus dominančius klausimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba, laba. Atžygiavau čia su tokiu klausimu :]] Kai Jūs parkuojatės galinį arba įstrižą kaip tiksliai nusistatote, kad jau tikslingai privažiavote prie galinės linijos? Žiūrite į kairįjį ratą ir dešiniąją rankenėlę durų (čia taip mane mokino)? Ar žinote ir kitokių būdų?
Atsakyti
as vaziuoju kol kairys ir desinys ratai (stacias atbulinis parkavimas) butu apie 0,5 - 0,30 metro iki linijos, o istriza atbulini ziuriu tik pagal desini rata. tik nezinau ar to norejot paklausti.
Atsakyti
QUOTE(jadziukas @ 2011 03 09, 16:46)
Na, va, kad aš bijau, labai vengiu konfliktų, kol viskas nesusikaupia, tiesiog norėjau šiandien sustoti.. Normalu, kad ir labiausiai įgudusį vairuotoją gali iš vėžių išmušt su tokiom nesąmonėm, ir kaip agresyviai kalba, na net negaliu, nenormalu jau tikrai, tiesiog noriu ramiai dingt iš ten, tik va, tėvai finansavo vairavimo mokymą, gaila jų pinigų..
Tai va, kad dar 4 važiavimai likę, aišku, dzin man tie važiavimai, kad tik tą pažymą duotų.. Ai, jau nebežinau, kasdien su baime, na nenormalu.. Sėdžiu, tyliu ir laukiu, kol griebs ir ims tampyt už vairo, kad duobę apvažiuotų.. O po visko sako:"susitvarkyk su savo nervais" doh.gif  biggrin.gif  Kiba reikia susikaupt, susitvarkyt ir jo kalba pakalbėt.. Einu info ieškot biggrin.gif  biggrin.gif

Baisu doh.gif O dėl to dar 1000Lt, jų nereikės. Tiesiog pasakai mokyklos direktoriui, kad nori išeiti, jie tau nepanaudotus pinigus tikrai grąžins, ir parašys dokumentą, kuriame bus nurodyta kiek tu valandų išvažinėjusi, kiek praėjusi teorijos, ir su šiuo dokumentu tave priims į bet kokią kitą mokyklą, kurioje tu galėsi pabaigti vairavimą sumokėdama tą likusią sumą.

Dėl to bijojimo. Kai aš mokyklos vadovui pasakiau, kaip elgiasi tas instruktorius, tarp jų matyt įvyko pokalbis, nes su kitais mokiniais jis pradėjo normaliau elgtis. Taip, kad tokus dalykus vertėtų padaryti ne tik dėl savęs, bet kartais ir dėl kitų ax.gif Nors, savaime suprantama, kiekvienas privalo mokėti už save pastovėti ir pakovoti už savo teises.

Dar dėl pinigų grąžinimo. Čia SM skaičiau, kaip kažkoks žmogus neišlaikė vairavimo (ar teorijos, dabar tai nėra labai svarbu) ir susigrąžino iš mokyklos pinigus, argumentuodamas tuo, kad mokykla įsipareigojo jį išmokyti vairuoti, tačiau jis neišlaikė egzamino, o tai reiškia, kad jo neišmokė. Žinoma, čia galima ginčytis iki begalybės, kas kaltas ir kas ne, bet faktas, kad tam žmogui buvo grąžinti visi pinigai.

QUOTE(Creiza @ 2011 03 10, 16:59)
Laba, laba. Atžygiavau čia su tokiu klausimu :]] Kai Jūs parkuojatės galinį arba įstrižą kaip tiksliai nusistatote, kad jau tikslingai privažiavote prie galinės linijos? Žiūrite į kairįjį ratą  ir dešiniąją rankenėlę durų (čia taip mane mokino)? Ar žinote ir kitokių būdų?

Aš žiūriu į dešinįjį ratą smile.gif
Atsakyti
Gal dar gali pakomentuoti ką turi matyt? :]]
Atsakyti
Sveikos,senai pas jus buvau ,dabar aplankysiu dazniau ,nes persikelem is lietuvos vel atgal i norvegija,tai db turiu nemazai laisvo laiko smile.gif tik va snd dar skubu ,namie siokia tokia svente tongue.gif tai uzsuksiu ryt ir paskaitinesiu kaip gyvenat ...cia sniego laaabai daug ,nepanasu net i pavasari ,o ir vazinet baisoka man dar cia ,kol keliai snieguoti ,ateis pavasaris ,tai sakiau sesiu ir vazinesiu ,kad normaliai ismokt vaziuot,o rudeni kai grisim i lt ,kad galeciau pati drasiai vazinet smile.gif
sekmes besimokinancioms smile.gif ir drasos kely,kurios neseniai issilaiket wink.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Creiza @ 2011 03 10, 18:39)

jei gerai suprantu ,tai tu klausi to ,kaip suprast ,kada jau stot ,kad gale ant linijos neuzvaziuot ?
man tai aiskino stebet prieki ,jei jau matau kad priekis isiparkavo ir jau masinos kapotas su gairelem ,tai jau ir gana ,masina iparkuota tvarkinagai ,nu aisku ir i gala uzmeti aki ,paziuri ,matosi ten gi tos linijos...o regitroj irgi viskas nuvalyta(bent vln kai laikiau vasario menesi ,tai manau db tikrai svaru bus) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(beprotiskai_fantastiska @ 2011 03 10, 14:30)
Na ką, einu teorijos mokyklinį laikyt... Kažkaip kojos dreba, pilvą suka  biggrin.gif  biggrin.gif atrodo viską pamiršau, nieko nebemoku....  blush2.gif

iir kokios naujienos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Creiza @ 2011 03 10, 18:39)

Vaziuoji kol visas mašinos priekis normaliai telpa i parkavimosi vieta. Bent jau as tai pagal prieki ziuredavau . wink.gif zodz kai masina jau lygiagreciai stovi, dar biski atgal pavaziuoji ir vsio. aj nezinau, niekad nematavau, per egza uzmeciau aki i gala bet tikrai nesuvokiau kiek ten cm like. biggrin.gif

Sataniste, nu kokia saunuole. bigsmile.gif

Jadziukas, kaip siandien sekes?
Atsakyti
QUOTE(anytė @ 2011 03 09, 21:37)

man kažkaip aikštelėj kaip tik užkliuvo, suvažiuoja 10 mašiniukų, visi instruktoriai stovi būrelyje rūko, o mokiniai patys malasi po tą aikštelę. Nu niekaip nesuprantu kaip  tie mokiniai išmoksta.

as kai mokiausi ,tai matydavau ,kad jau tie ,kur paskutines pamokos ,tai vazineja ir vieni ,instruktorius islipes ...as galvojau kad manes turbut niekad instruktorius vienos nepaleis biggrin.gif bet kai liko dvi paskutines pamokos aikstelej ,tai islipo ir jis ,sako pavazinek viena ,nu ir zinokit visai kitas jausmas,keista kad ner nieko salia ,kad niekas pedalu nepaspaus jei ka pridirbsi ... nu bet jie gal mato ,kada jau gali leist bandyt be instruktoriaus pasibandyt ,nes kitaip jei duotu nuo pirmo karto vieniems vazinet ,tai nespetu masinu is servisu traukt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dr.: 10 kovo 2011 - 18:06