Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Saule danguje @ 2011 03 15, 15:08)
Prieš du metus lubos nebuvo taip apkarpytos. Aš taip pat nespėjusi grįžti į darbą vėl išėjau motinystės atostogų ir gaunu jau ženkliai mažiau.
Sodroj paaiškino, kad nemoka už švenčių dienas (vasario 16-tą)  blink.gif Ar gali taip būti?

Jei tai dekretas, tai tikrai taip, nes moka tik už darbo dienas. Jei tai vaiko priežiūroa atsostogos, tai kiekvieno mėnesio darbo/poilsio dienos neturi reikšmės, nes moka už vidutinį mėnesinį tų metų darbo dienų skaičių.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 15, 15:17)
Jei tai dekretas, tai tikrai taip, nes moka tik už darbo dienas. Jei tai vaiko priežiūroa atsostogos, tai kiekvieno mėnesio darbo/poilsio dienos neturi reikšmės, nes moka už vidutinį mėnesinį tų metų darbo dienų skaičių.

hmm, tada nesuprantu, kur mano viena diena iškrito (vaiko priežiūros atostogų) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2011 03 15, 15:19)
hmm, tada nesuprantu, kur mano viena diena iškrito (vaiko priežiūros atostogų)  g.gif

Gal niekur neiškrito? Gal tiesiog šiemet jų vidutinis mėnesinis skaičius yra mažesnis nei tais metais, kai pirmąkart ėjot vaiko priežiūros atostogų.
Atsakyti
QUOTE(sonatos @ 2011 03 15, 16:01)
laba diena, turiu klausima kaip ir pries tai buvusi moteris, susipainiojau su ismokom, kaip suprantu dabar maksimali ismoka i rankas 3697.20 lt.
esu vaiko preiziuros atostogose, pries 2 metus taip pat juose buvau, tik pirmais metais uz diena man mokejo 209lt i rankas, o dabar iseina tik 172, kaip cia taip iseina, juk turetu moketi pagal pirma vaika? padekit paskaiciuoti prasau smile.gif

jei gerai supratau tai pries du metus jus uz vaika pirmais metais gavot po 100% t.y 209lt, dabar gi gaunat jau tik 90%, tai ir suma mazesne. Jei klystu gal kas patikslins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2011 03 15, 16:19)
hmm, tada nesuprantu, kur mano viena diena iškrito (vaiko priežiūros atostogų)  g.gif

VPA pašalpos dydis priklauso nuo to mėnėsio, kurį išeinama į VPA, darbo dienų skaičiaus. Kuo mažiau darbo dienų tą mėnesį, tuo didesnė pašalpa ir atvirkščiai. O dienos atlygis dauginamas iš vidutinio mėnesio darbų dienų skaičiaus (2011 m.- 21.1) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2011 03 15, 18:12)
VPA pašalpos dydis priklauso nuo to mėnėsio, kurį išeinama į VPA, darbo dienų skaičiaus. Kuo mažiau darbo dienų tą mėnesį, tuo didesnė pašalpa ir atvirkščiai.  O dienos atlygis dauginamas iš vidutinio mėnesio darbų dienų skaičiaus (2011 m.- 21.1)  4u.gif

Tada, kaip suprantu, maksimali išmoka gali būti skirtinga kiekvienai mamytei, priklausomai nuo to, kurį mėn išeinama VPA.
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2011 03 15, 18:12)
VPA pašalpos dydis priklauso nuo to mėnėsio, kurį išeinama į VPA, darbo dienų skaičiaus. Kuo mažiau darbo dienų tą mėnesį, tuo didesnė pašalpa ir atvirkščiai.  O dienos atlygis dauginamas iš vidutinio mėnesio darbų dienų skaičiaus (2011 m.- 21.1)  4u.gif

O kokiu būdu priklauso nuo darbo dienų skaičiaus, jei dauginama iš vidutinio mėnesinio tų metų darbo dienų skaičiaus, kuris kiekvieną mėnesį visus metus būna toks pat g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 15, 19:54)
O kokiu būdu priklauso nuo darbo dienų skaičiaus, jei dauginama iš vidutinio mėnesinio tų metų darbo dienų skaičiaus, kuris kiekvieną mėnesį visus metus būna toks pat g.gif

Priklauso skaičiuojant dienos atlygį, t.y. dalinant max.kompens.uždarbį iš d.d. skaičiaus to mėnesio, kurį prasideda VPA. Tuomet dienos atlygis dauginamas iš vidutinio tų metų d.d. skaičiaus.
Atsakyti
QUOTE(Rittule @ 2011 03 15, 23:01)
Priklauso skaičiuojant dienos atlygį, t.y. dalinant max.kompens.uždarbį iš d.d. skaičiaus to mėnesio, kurį prasideda VPA. Tuomet dienos atlygis dauginamas iš vidutinio tų metų d.d. skaičiaus.

O tai apskaičiuojant darbo dienos įkainį dalinamos ne visos per atitinkamą imamą laikotarpį gautos draudžiamosios pajamos iš per tą laikotarpį buvusių visų darbo dienų skaičiaus? Imamos tik to vieno mėnesio darbo dienos?
Atsakyti
Sveikos,

jei iseicaiu i darba dar nepasibaigus vaiko prieziuros atostogoms, pagal dabartini istatyma, jei mano alga butu mazesne, nei mano ismoka, Sodra ismoketu man skirtuma... Bet girdejau kad zada priimti nauja istatyma, pagal kuri galima bus uzsidirbti papildomai, nepraradus pasalpos... Gal kas nors daugiau zino apie tai??? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2011 03 15, 23:08)
Sveikos,

jei iseicaiu i darba dar nepasibaigus vaiko prieziuros atostogoms, pagal dabartini istatyma, jei mano alga butu mazesne, nei mano ismoka, Sodra ismoketu man skirtuma... Bet girdejau kad zada priimti nauja istatyma, pagal kuri galima bus uzsidirbti papildomai, nepraradus pasalpos... Gal kas nors daugiau zino apie tai???  g.gif  g.gif

Jis jau priimtas seniai ir įsigalios nuo liepos 1 dienos, bet galios tik naujai skiriamoms pašalpoms.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 03 16, 00:18)
Jis jau priimtas seniai ir įsigalios nuo liepos 1 dienos, bet galios tik naujai skiriamoms pašalpoms.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 03 16, 00:19)
cia jau busnuo liepos 1 d. naujai isejusiems mamoms i vaiko prieziuros atostogas.

O gal galetumet priminti kaip tas istatymas konkreciai suformuluotas... Kiek lieka pasalpos, kiek galima dirbti ir t.t

Ir jei galios tik naujai isejusiems mamoms, taip iseina, kad mamos kurios jau seniau isejusios i vaiku prieziuros atostogas, netures papildomos galimybes uzsidirbti??? g.gif
Atsakyti