Aš atkreipiau dėmėsį, kad daug JL narių yra studentiško amžiaus. Tai, juk nelabai ką gausi, nebent tai kaip investicija
.

Uzdirba ir tie,o kiek nauju galvu ten koncentruojasi ir tokie su" ateitim".Daugeli jaunimo atbaido labai koncervatoriska Kataliku Baznycia,o Vilties ir Paguodos kiekvienam reikia.Mane pribloske gal praejusia vasara vykes lietuvos Jl saskrydis.Dalyviu gausa.JL-tai ne religija ar sekta,tai-auksciausias ikyrumo laipsnis

QUOTE(Slinky-malinky @ 2011 01 15, 21:14)
Uzdirba ir tie,o kiek nauju galvu ten koncentruojasi ir tokie su" ateitim".Daugeli jaunimo atbaido labai koncervatoriska Kataliku Baznycia,o Vilties ir Paguodos kiekvienam reikia.Mane pribloske gal praejusia vasara vykes lietuvos Jl saskrydis.Dalyviu gausa.JL-tai ne religija ar sekta,tai-auksciausias ikyrumo laipsnis 

JL labai aktyviai gilinasi ir skleidžia savo Biblijos traktavimą. O tradicinės Bažnyčios atstovai skleidžia tikėjimą pasyviai.

Manau,kad cia jie yra rade ir naudojasi Krikscioniskaja-katalikiskaja silpnybe.Lt ir Lenkijoj daugybe pamaldziu zmoniu,bet kiek is ju yra skaite ar studijave Biblija.Nuo senoves tik sventikai galejo ta daryti ir perduoti liaudziai i ausi,taip lengviau banda suvaldyti.O va Korana privalo perskaityti kiekvienas ispazistantis islama.
QUOTE(Slinky-malinky @ 2011 01 15, 18:14)

Mano manymu tikrai tiesa pasakyta

Geriau , 'jehovistai', papasakokit už kokias babkes uždarą vos ne miestelį prie Kauno pasistatę, Giraitėje, su apsauga, tvorom, mūrais ir tt, a????
Nu, laukiu makaronų ausytes pasiruošus
Mano mamos kaimynai buvo juodi jehovos, tai nepamiršiu, kai jų vaikas atlėkė prie savo motinos, kuri tuo metu kalbėjo su kaimynėm ir sako :mamyte, galiu duonos atsipjaut?"
Visos buvo apakę
Tai kaip tai suprast? Irgi bais įdomu
Aj ta bobelka ilgai prie mano mamos lindo, nes ji mandagi rami moterškė...., kol nepatarėm pasiūst ją po velnių, t.y. , pas savo globėją
Papildyta:
judėjimas? Tai parasčiausia SEKTA, nes verbuoja žmones, lenda, traukia pinigėlius....
jau aukščiau parašiau vieną pavyzdžių, kur deda pinigus....

Nu, laukiu makaronų ausytes pasiruošus

Mano mamos kaimynai buvo juodi jehovos, tai nepamiršiu, kai jų vaikas atlėkė prie savo motinos, kuri tuo metu kalbėjo su kaimynėm ir sako :mamyte, galiu duonos atsipjaut?"
Visos buvo apakę

Tai kaip tai suprast? Irgi bais įdomu

Aj ta bobelka ilgai prie mano mamos lindo, nes ji mandagi rami moterškė...., kol nepatarėm pasiūst ją po velnių, t.y. , pas savo globėją

Papildyta:
QUOTE(Nox @ 2011 01 12, 21:57)
Lietuvoje religinė laisvė, reglamentuota įstatymų
. Tad nereikia stebėtis, kad įvairūs religiniai judėjimai bendrauja ir čia.

judėjimas? Tai parasčiausia SEKTA, nes verbuoja žmones, lenda, traukia pinigėlius....
QUOTE(VIVULIA @ 2011 01 12, 22:58)

QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 01 12, 23:23)
ne kazkoki tai procenta, bet net 20 procentu nuo savo pajamu! Ir tai gaunasi nemazi pinigai. Vien knygutems issipausdinti tiek tikrai nereikia. O kur likusius deda, tai kas cia zino 

jau aukščiau parašiau vieną pavyzdžių, kur deda pinigus....

Brashke77, ilgai teks makaronu laukti,jeigu jau kraujo perpilti jiems negalima tai tuo labiau internetu naudotis.Cia tik tema sukure kazkoks nuo tikejimo nuklydes avinukas.Galvoju,gal tos jusu kaimynes sheimoj buvo sugrieztinti saugumo reikalavimai,as irgi nenoreciau,kad 3-ju metu vaikas su duonriekiu po virtuve sklaidytus

Pas jehovistus, tikrai ne studenčiokai pagrinde darbuojasi. Jie netokie buki, kaip nori visiems įteikti savo pamokslais. Jie juk savo bendruomene pradeda rinkti nuo pačių aukščiausių sluoksnių: advokatai, gydytojai, teisėjai, verslininkai ir pan., o paskui ir studenčiokai. Čia kaip narkomafijos biznį, juodžiausią darbą kažkas turi atlikti
. O jų pamaldumas ir rūpestingas tai primena, turgaus prekeivį, kuris norėdamas prisivilioti klientą įvairiausių būdų prisigalvoja prekei išreklamuoti: ir skanu, ir gardu, ir net sparnai gali išaugti
.
P.S. Spėju dabar koks nors jehovistas pasiskaitė ir pamąstė, kokia bedievė ir bejausmė jos laukia ... param param ir t.t.
Norėčiau aš su jais dažniau pabendrauti, bet kažkodėl jie nuo manęs pabėga
, kaip pradedu diskutuoti apie bibliją ir naująjį testamentą.

P.S. Spėju dabar koks nors jehovistas pasiskaitė ir pamąstė, kokia bedievė ir bejausmė jos laukia ... param param ir t.t.

QUOTE(0-0_lina @ 2011 01 23, 23:48)
, kaip pradedu diskutuoti apie bibliją ir naująjį testamentą.

O-O lina ar skaitėte Bibliją? Kas turėtų padėti ją perprasti: ar kunigai, ar mes tarpusavyje stengtis suprasti, ar JL, ar dar kitokios denominacijos atstovai?

Aš šiuo metu "kankinuosi" šiuo klausimu. Matyt teks eiti į Bažnyčią ir pasipasakot kunigui

QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 23, 23:53)
O-O lina ar skaitėte Bibliją? Kas turėtų padėti ją perprasti: ar kunigai, ar mes tarpusavyje stengtis suprasti, ar JL, ar dar kitokios denominacijos atstovai?
Aš šiuo metu "kankinuosi" šiuo klausimu. Matyt teks eiti į Bažnyčią ir pasipasakot kunigui

Esu skaičiusi Senąjį ir Naująjį testamentus, ir kitus šaltinius. Naująjį perskaičiau kelis kartus. Iš pradžių galvojau, kad bus labai sunku, bet net pati nustebau kaip greit įveikiau. Greičiausia radau tai ko nesitikėjau atrasti man reikalingo

Galite eiti pas kunigą ar pas vienuoles, nes šiais laikais ir jos gan atviros pasauliečiams - jie padės, pasikalbės, patars, bet mano nuomone, žmogus ir pats turi savyje atrasti tą kelią į tikėjimą, kuris jam atrodo geriausias ir atrasti tikrąjį ryšį su religija.
Bet, tik ne per sektas, čia aš jau jas...

Cia visai neseniai isejo kalba apie kraujo donoryste su viena nuostabia moterimi. Ji mano dukros aukletoja. Sako as tau atnesiu knyga, kurioje rasoma, kad svetimas kraujas labai blogai. Atnese. Tik pamaciusi knygele iskart supratau, kad cia jehovos liudytoju leidinys. Na ka vistiek pasiemiau paskaityti. Bet perspejau, kad butinai padiskutuosim.
Aisku turinys
Kraujo transfuzija prilyginama neistikimybei. Tai labai didele nuodeme.
Be to aprasoma daugybe atveju kai gave donoro kraujo ligoniai uzsikrecia ivairiausiomis ligomis. Ir, kad liudytojai visada perspeja gydytojus, kad jei reiketu tokios proceduros, kad krauja pakeistu jo pakaitalais ar lasine.
Ka supratau: ta moteris rado kelia kaip pritraukti mane i liudytoju rata.
Taciau as netikiu dievu ir neturiu jokios religijos.
Esu kraujo donore ir zinau, kad siomis dienomis mano krauja istiria taip, kad jis nepakenktu ligoniui. Aisku, klaidu buna, bet kas neklysta. Dar ka norejau pasakyti, kad knygeleje visa liudna statistika priklauso iprastai medicinai. O jehovos liudytoju pasirinktas metodas isgelbeja daugiau zmoniu gyvybiu, negu tikras kraujo perpylimas.
Ryt nuvedusi dukryte i darzeli, noreciau itikinti, kad cia nesamone. Taciau zinonau, kad tokiu zmoniu neatkalbesi nuo religijos.
Aisku turinys

Be to aprasoma daugybe atveju kai gave donoro kraujo ligoniai uzsikrecia ivairiausiomis ligomis. Ir, kad liudytojai visada perspeja gydytojus, kad jei reiketu tokios proceduros, kad krauja pakeistu jo pakaitalais ar lasine.
Ka supratau: ta moteris rado kelia kaip pritraukti mane i liudytoju rata.
Taciau as netikiu dievu ir neturiu jokios religijos.
Esu kraujo donore ir zinau, kad siomis dienomis mano krauja istiria taip, kad jis nepakenktu ligoniui. Aisku, klaidu buna, bet kas neklysta. Dar ka norejau pasakyti, kad knygeleje visa liudna statistika priklauso iprastai medicinai. O jehovos liudytoju pasirinktas metodas isgelbeja daugiau zmoniu gyvybiu, negu tikras kraujo perpylimas.
Ryt nuvedusi dukryte i darzeli, noreciau itikinti, kad cia nesamone. Taciau zinonau, kad tokiu zmoniu neatkalbesi nuo religijos.
.
Papildyta:
"Tikroj biblijoj" dievo vardas Jehova, o Biblijoj Dievas neturi vardo, nes Dievas tai energija. Ir jis niekur neminimas jokiu vardu. Tik Jezus buvo zmogus, Dievo pranasas.
[/quote]
Jezus yra dievo sunus ir Dievas varda turi Jehova
Papildyta:
"Tikroj biblijoj" dievo vardas Jehova, o Biblijoj Dievas neturi vardo, nes Dievas tai energija. Ir jis niekur neminimas jokiu vardu. Tik Jezus buvo zmogus, Dievo pranasas.
[/quote]
Jezus yra dievo sunus ir Dievas varda turi Jehova