Įkraunama...
Įkraunama...

Jehovos liudytojai

Vėlykų simboliai kaip margučiai, triušiai yra perimti iš pagonių.

Kiaušiniai iš germanų, anglų-saxų dievo Eostre = Ostrt = Ostare = Ostara = Ostern = Eostra = Eostur = Eastra = Eastur = Easter = Oester = Austron = Ausos = Oestre (f.; Saxonian)
Eostre is seen as a variant of Ishtar. [D. Cardona, 'The evolution of the cosmogonic egg', Aeon, III. 5, 1994, 52-70: 68]Oestre was identical with the Baltic Auszrine. [Sh. McGrath, The sun goddess; myth, legend and history, 1997]The Easter-hare lays the Easter-eggs. [R. Briffault, The mothers; a study of the origins of sentiments and institutions, I-III, 1927: II 618]Eostre was probably the planet Venus. [L. M. Greenberg, 'Thanatos and anastasis', Aeon, III. 4, 1993, 24-31: 27]On Oestre’s festival, the New Year and spring, eggs were offered and hung on trees. [Sh. McGrath, The sun goddess; myth, legend and history, 1997]Oestre was a sun maiden. [Sh. McGrath, The sun goddess; myth, legend and history, 1997]

O triušis iš semitų dievybės Astartės, ji buvo siejama su vaisingumu ir sexualumu.Ji buvo Veneros planetos dieviškoji forma. Labiausiai buvo siejama su seksu, jos kulte buvo sakralinė prostitucija, jos simbolis triušis, kiaušiniai, taip pat ji buvo vaizduojama su milžiniškais lytiniais organais, kiškiu ir kiaušiniu rankoje.

Dėl vėlykų pagoniškos kilmės daugiau čia http://www_spauda_lt...end/velykos.htm.

Papildyta:
Kas iš to, kad tavo biblija yra pripažįstama jeigu ji yra netiksli, daug kas nuslepiama ir akivaizdus įrodymas yra hebrajų rankraščiai. Ir dievo vardas Ia. pr rankraščiuose parašytas, o ne kokiam XVI ar kaip ten sakei. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Laba Diena @ 2011 01 30, 12:22)
Atleiskit, nenoriu užgauti niekieno religinių įsitikinimų, bet man Jehovos liudytojų "draugija" panašį į tinklinį marketingą:
- Noriu padiskutuoti.
- Ne.
- Noriu padiskutuoti.
- Ne.
- Noriu padiskutuoti.
- Ne. Aš katalikas/budistas/pagonis.
- Noriu padiskutuoti...
Ir veržiasi į privačias valdas, pudrina žmonėms smegenis, gaišina laiką...  doh.gif  Tarsi tas, kuris "suklijuos" daugiau "trikampių", gaus daugiau "bonusų" iš Dievo.  doh.gif  Įkyriau už čigonus.  doh.gif

Negerbiu jehovistų.  schmoll.gif

Įkyrūs ir landūs. Vos ne kiekviena šeštadienio rytą 9 valandą išverčia iš lovos su skambučiu į duris, siūlo visokias neaiškaus turinio knygiūkštes. Nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 30, 18:15)
Vėlykų simboliai kaip margučiai, triušiai yra perimti iš pagonių.

Aš ir apie tą- bet tai nebuvo niekada bažnyčios mokymas, Tau nelabai sekas suvokti ką aš rašiau.

Kas iš to, kad tavo biblija yra pripažįstama jeigu ji yra netiksli, daug kas nuslepiama ir akivaizdus įrodymas yra hebrajų rankraščiai.

Kokia da mano?- gi ash i pirminius šaltinius tau nuorodas daviau. Niekas ten neslepiama- Septuaginta yra senesnis ir tikslesnis tekstas nei masorietiškas kodeksas- hebrajų ST. nes žydai po 70 metų perašė kanoną ir sudegino visus iki to buvusius šventraščius- nors aš citavau hebrajišką variantą- Tu ne apsurdiškus kaltinimus čia metinėk- o paneiginėk mano argumentus, kur aš čia bibliją iškraipiau?

Ir dievo vardas Ia. pr rankraščiuose parašytas, o ne kokiam XVI ar kaip ten sakei.

Nuorodą prašyčiau- kur konkrečiai kuriame tekste yra paminėtas JAHOVA Ia. YHWH yra -JAHOVA nėr.

Papildyta:
QUOTE(cindy @ 2011 01 30, 18:25)

Puiku- man tai JL patinka. Galite truputį palaukti nes čia kaip ir diskusija vyksta?
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 30, 18:31)
Aš ir apie tą- bet tai nebuvo niekada bažnyčios mokymas, Tau nelabai sekas suvokti ką aš rašiau.

Tu juokingas rolleyes.gif Ką aš ir sakau, kad bažnyčia vien tradicijom remta, vieną sako, kitą visi daro. Bažnyčia išvis žmonių nieko nemoko, gyvena užsislėpę ir žmonės su jais kaip su artimiausiais draugais tikrai nebendrauja.Viskas yra paviršutiniška. Pamokslai, kurių niekas neklauso, tas puošnumas, apeigos kaip sakant, kodėl senovėje visi žodžio skelbėjai buvo nepasiturintys, paprasti žmonės, pvz ir apaštalai, ėjo nuo durų prie durų, jų ir tuomet daug kas nekentė. Beto kunigai neeina ir patys neskelbia, o pasikėlę laukia kol ateis jų ir prašys pagalbos ir žinių. O jų juolab reikia šiandieniniam pasauliui, nes jis dvasiškai išalkę. Aš manau, kad taip visi ir apsileido, tai dabar ir nedomina, bet kai ateina senatvė, tai kažkaip visi susiinteresuoja gyvenima prasme. Nesutinki?
Nuorodą prašyčiau- kur konkrečiai kuriame tekste yra paminėtas JAHOVA Ia.  YHWH yra -JAHOVA nėr.

Jehova yra labiausiai pasaulyje paplitęs šių raidžių tarimas. Jis nėra tikslus žinomas. Ir įvairiomis kalbomis įvairiai rašomas dievo vardas: angliškai Jehovah, žydiškai skamba kaip Jahvė. Argi taip sunku suprasti tokius paprastus dalykus smile.gif kas tau hebrajiškam tekste tarp kitorių raštmenų Jehovą lotyniškais įterps. biggrin.gif
Kokie jūs atstumiantys wink.gif
Tardo mat.. Kas nori sužinoti kur vyksta mūsų sueigos galima parašyti laišką adresui nurodytą ant mūsų literatūros galo. ) taip galima pradėti studijas. Po apsilankymo salėje, jei jums patiks galėsite lankytis kiekvieną sekmadienį. Galiu supažindinti su sekmadienio veiksmų eiga: 1)daina, paremta pagal kokias nors eilutes iš biblijos 2)malda, po kurios pradedamas susitikimas 3) kalba trunkanti apie 40 min 4) daina( jos nėra tikrai ilgos) 5) Nagrinėjama kiekvieną susitikimą nauja tema iš Sargybos Bokšto. Scenoje skaitomos pastraipos, žmonės tiesiog kelia rankas, atsakinėja į literatūroje užduodamus klausimus 6) daina ir galutinė malda, kuria pabaigiama sueiga. Viskas trunka 1 su puse valandos. mirksiukas.gif Kaip dvi pamokos mokykloje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 30, 21:02)
Tu juokingas  rolleyes.gif Ką aš ir sakau, kad bažnyčia vien tradicijom remta, vieną sako, kitą visi daro.

Ką tu sakai,jei to neargumentuoji, man visiškai neidomu- ieškok toliau dogmatikoj tų velykinių kiaušinių..

Bažnyčia išvis žmonių nieko nemoko,...................... O jų juolab reikia šiandieniniam pasauliui, nes jis dvasiškai išalkę. Aš manau, kad taip visi ir apsileido, tai dabar ir nedomina, bet kai ateina senatvė, tai kažkaip visi susiinteresuoja gyvenima prasme. Nesutinki?

Isterija man irgi neidomi dėja-
kad žmonės dvasiškai išalkę aiškiai sutinku- bet jau geriau badauja negu būtų šeriami melu.

Jehova yra labiausiai pasaulyje paplitęs šių raidžių tarimas. Jis nėra tikslus žinomas. Ir įvairiomis kalbomis įvairiai rašomas dievo vardas: angliškai Jehovah, žydiškai skamba kaip Jahvė.

Angliškai -Yahweh
Kas ten labiausiai paplitę- man ir neidomu- taigi tik po XVI am. - moksliniuose šaltiniuose naudojamas- Jahvė- arba tetrogramatonas.
O JAHOVA yra YHWH +Adonai- sukurtas dirbtinai nes Žydų tikėjimų YHWH negalima tarti nei viešai nei maldoje.- taip jie interpretavo istatymą -netark mano vardo be reikalo

Argi taip sunku suprasti tokius paprastus dalykus smile.gif kas tau hebrajiškam tekste tarp kitorių raštmenų Jehovą lotyniškais įterps.  biggrin.gif

O kas tau sakė kad hebrajiškai?- yra pilna kitų kalbų-ieškok.

Kokie jūs atstumiantys wink.gif
Tardo mat.. Kas nori sužinoti kur vyksta mūsų sueigos galima parašyti laišką adresui nurodytą ant mūsų literatūros galo. ) taip galima pradėti studijas.

Dėkui- bet aš manau apie JL žinau daugiau nei Tu.
O apie jūsų studijų kokybę jeigu galima spresiu- kai pateiksit kontraargumentus. Tai gal pradėk atsakinėti į užduotus klausymus

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 30, 17:01)
Argumentas aiškus- sutinku yra vietų kur "aš esu" yra paprastas teiginys. bet aš kalbu apie tas vietas kur sakinys praranda prasme jei taip interpretuojamas:
John 18:5
  Kas ateina suiminėti Jėzų?-  tuo meto šventyklos policija-Jie buvo paskiriami iš uolių tikinčiujų -Tai buvo tik judėjų privilegija Romos imperijoj- nes pagonis neturėjo teisės ižengti į šventyklą kad jos neišniekinti ,o tvarką palaikyti reikėjo. Taigi koks žodis galėjo priversti parklupti ant kelių uolius judėjus jei ne YHWH?, kad Kristus pasakė aš esu- jam jie pagarbos nejautė.

Ką gi, pagirtinas Tavo uolumas, kad nepatingėjai tiek prirašyti smile.gif
Jono 18:4-8 paryškinau vietas, kur graikiškai yra "ego eimi". Tava interpretacija, esą šventyklos sargybiniai parpuolė iš pagarbos Dievo vardui, yra įdomi, bet ar nemanai, kad viską galima paaiškinti kur kas paprasčiau? Jėzus tiesiog atsako į klausimą, kas iš jų esąs Jėzus Nazarietis. Beje, Biblijos vertėjas Č. Kavaliauskas irgi taip traktavo, nes "ego eimi" išvertė paprasčiausiai "tai aš".
O kodėl jie parpuolė ant žemės? Čia interpretacijų yra įvairių. Viena realiausių, mano manymu, yra tokia: Jėzus privertė juos parpulti ant žemės pasinaudodamas savo antgamtine jėga, kad jie nemanytų, jog jis tėra paprastas apsišaukėlis, ir kad jie suprastų, jog į jų rankas Jėzus patenka tik todėl, kad pats taip nusprendė.
O jeigu jie būtų parpuolę ant žemės vien dėl to, kad išgirdo "ego eimi", tai ar įsivaizduoji, kaip dažnai žydai būtų turėję puldinėti ant žemės? Juk tokius žodžius kasdienėje kalboje ištardavo dažnas žmogus.

JONO 18:4-8: Jėzus, žinodamas visa, kas jo laukia, išėjo į priekį ir paklausė: „Ko ieškote?“ Jie atsakė „Jėzaus Nazariečio!“ Jėzus tarė: „Tai aš“. Jo išdavėjas Judas irgi stovėjo tarp jų. Kai tik Jėzus ištarė: „Tai aš“, jie atšoko atgal ir parpuolė ant žemės. O jis vėl juos klausė: „Ko ieškote?“ Jie atsakė: „Jėzaus Nazariečio“. Jėzus atsiliepė: „Jau sakiau jums, kad tai aš. Jei manęs ieškote, tai leiskite šitiems pasišalinti“.

Mark 14:62
Taip pat kad paneigti- Tau reikėtu vis dėlto rasti pagal kokį įstatymą ST Jėzus buvo nusipelnęs mirties.  Kad jis vadino save mesiju?- nėra tokio- žydų istorijoj tų "mesijų" kruva buvo- ne karto jie nebuvo persiakiojami-Vienas iš paskutiniujų mesijų, į kurį daug žydų itikėję buvo-aplamai islamą po to priemė-na ir nieko))
Žydai ortodoksai-ne anarchistų grupuotė- visus savo sprendimus jie remia ST-taigi prašyčiau tos vietos kur JL manymu ir grįstas nuosprendis.

Jėzui buvo primestas kaltinimas piktžodžiavimu. Kas yra piktžodžiavimas, ST labai tiksliai apibrėžta nebuvo. Tai galėjo būti bet kokia įžūli kalba Dievo atžvilgiu. O nužudyti Jėzų žydų kunigai buvo nutarę jau iš anksto. Jiems reikėjo tik formalaus preteksto. Mk 14:61 Kajafas Jėzaus klausia: "Ar tu esi Mesijas, Šlovingojo Sūnus?" Jėzus atsako "ego eimi", ir tai tėra teigiamas atsakymas į Kajafo klausimą. Ir štai šį atsakymą kunigai traktavo kaip piktžodžiavimą: jis apsišaukėliškai dedasi Šlovingojo Dievo Sūnumi! Tą patvirtina ir vėliau tą dieną pačių kunigų žodžiai Poncijui Pilotui: "Jis turi mirti, nes laikė save Dievo Sūnumi" Jono 19:7.
Taigi, nemanyčiau, kad "ego eimi" šiose ištraukose reikėtų aiškinti taip paslaptingai, kaip Tamsta.

Į kitus klausimus dabar nespėsiu atsakyti. Gal kitą kartą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krantas: 30 sausio 2011 - 22:23
o man l. įdomu, kodėl jahovos liūdytojai visai nereaguoja į tas žinutes, kaip buvo papostinta prieš tai, kad eina per namus rytais, kol dar žmonės miega, koks jūsų tikslas? taip prisiverbuoti, kad ir gatvėje kaišialioja tas savo brošiūras? ar jum tai neatrodo žema?
bet mano tėvas l. mėgsta jus biggrin.gif žmogus laivamanis, pensininkas, turi daug laivo laiko tai jusiškius ir arbatėle pavaišina, bet kas kart po jo argumentų ateina naujos ir vis kitos aukos biggrin.gif niekaip jo neprisišaukia į jūsų sektą biggrin.gif žmogus perskaitęs ir ŠR ir viskas kitas knygas nes labai jau skaitantis žmogus, ir net tą jūsų sargybos bokštą kiekvieną kartą perskaito, kad turėtų klausimų jūsų naujam apsilankymui. mane tai juokas ima, kokios diskusijos užverda biggrin.gif
nors iš tikro tai dėkui jums, užimat mano tėvo pensininko be veiksmo dienas, o jam diskusijos l. patinka, bet dbr jau negyvenu pas tėvus, bet mama sakė kad kuo toliau tuo rečiau jie apsilanko, matyt pamatė kad neįmanoma bus jo įtraukti į savo jahovos sūkurį biggrin.gif ir naksčiau ateidavo viena moterėlė, paskui ateidavo dvi biggrin.gif o dar vėliau į savo pajėgas įtraukė ir vyriškį, ale niekaip nepavyko įtraukti į savo liūną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krantas @ 2011 01 30, 23:19)
Ką gi, pagirtinas Tavo uolumas, kad nepatingėjai tiek prirašyti smile.gif

O kodėl jie parpuolė ant žemės? Čia interpretacijų yra įvairių. Viena realiausių, mano manymu, yra tokia: Jėzus privertė juos parpulti ant žemės pasinaudodamas savo antgamtine jėga, kad jie nemanytų, jog jis tėra paprastas apsišaukėlis, ir kad jie suprastų, jog į jų rankas Jėzus patenka tik todėl, kad pats taip nusprendė.

Labai neitikinamas argumentas- Dievas niekada nepavergia žmogaus valios taip, Čia jau kažkoks okultizmas. ir jei Jis butų parodęs tokią galią tai tada nelogiškas jų tolesnis elgesys:

63 Jėzų saugantys vyrai tyčiojosi iš jo ir mušė. 64 Uždengę jam akis, jie klausinėjo: „Pranašauk, kas tave užgavo!“ 65 Ir visaip kitaip įžeidinėjo jį.

O jeigu jie būtų parpuolę ant žemės vien dėl to, kad išgirdo "ego eimi", tai ar įsivaizduoji, kaip dažnai žydai būtų turėję puldinėti ant žemės? Juk tokius žodžius kasdienėje kalboje ištardavo dažnas žmogus.

Nea -esmė kokiam kontekste tie žodžiai sakomi.

O nužudyti Jėzų žydų kunigai buvo nutarę jau iš anksto. Jiems reikėjo tik formalaus preteksto.

Na tai pažiurim kokie buvo pretekstai nužudyti, visus atvėjus kada žydai nori jį užmušti: " jis daro save Dievu"- ar ne taip parašyta?- Tai koks čia yra kitas formalus pretekstas?

Mk 14:61 Kajafas Jėzaus klausia: "Ar tu esi Mesijas, Šlovingojo Sūnus?" Jėzus atsako "ego eimi".....
  Taigi, nemanyčiau, kad "ego eimi" šiose ištraukose reikėtų aiškinti taip paslaptingai, kaip Tamsta.

Ne aš taip "paslaptingai" aiškinu- teologija-mano asmuo čia ne prie ko.
Taip. Kristaus atsakymas yra: Aš esu YHWH.
Nesamonė kad pikdžodžiavimas pareikšti kad esi dievo sunus- jei pats Dievas yra pareiškęs -jūs esate Dievo sūnus.

Gal yra stipresnių argumentų?

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 30, 23:58)
Ne aš taip "paslaptingai" aiškinu- teologija-mano asmuo čia ne prie ko.
Taip. Kristaus atsakymas yra: Aš esu YHWH.
  Nesamonė kad pikdžodžiavimas pareikšti kad esi dievo sunus- jei pats Dievas yra pareiškęs -jūs esate Dievo sūnus.
Gal yra stipresnių argumentų?

Tik nereikia pradėti išsisukinėti. Kajafas juk neklausė Jėzaus "ar tu esi JHVH?" Jis klausė "ar tu esi Mesijas, Šlovingojo Sūnus?" Vadinasi, klausė su mintimi, kad patvirtinimo pakaks piktžodžiavimui įrodyti. Taip ir įvyko. Taip pat prašau nepamiršti to, ką žydai paskui sakė Pilotui: "jis dėjosi Dievo Sūnumi". Ne Dievu, o Dievo Sūnumi.
Atsakyti
QUOTE(krantas @ 2011 01 31, 00:14)
Tik nereikia pradėti išsisukinėti. Kajafas juk neklausė Jėzaus "ar tu esi JHVH?" Jis klausė "ar tu esi Mesijas, Šlovingojo Sūnus?" Vadinasi, klausė su mintimi, kad patvirtinimo pakaks piktžodžiavimui įrodyti. Taip ir įvyko. Taip pat prašau nepamiršti to, ką žydai paskui sakė Pilotui: "jis dėjosi Dievo Sūnumi". Ne Dievu, o Dievo Sūnumi.

Išsisukinėti sakai?)))

iš kur tu trauki kad pasiskelbimas mesiju ar dievo sunumi yra pigdžodžiavimas Dievuj?- citata iš biblijos jeigu galima pateik.

Kodėl Pilotui buvo pasakyta kad dėjosi ne dievu o dievo sunumi?- labai paprasta- yra toks dalykas kaip Romos teisė. Žydai neturėjo teisės nieko nuteisti mirtimi, tai gi Jiems reikėjo romenų kad nužudytų Kristų- taigi ir kaltinimo kuris pagal Romėnų teisę būtų vertas mirties bausmės. Jei būtų apkaltinę kad Kristus skelbiasi dievu- iš to nebūtų jokios naudos, daugių daugiausia būtų paskelbę pamišeliu , bet jie jį apkaltino kad jis yra mašiach kas tolygu žydų karaliui,ir taip tai pateigdami kad tarsi Jėzus gali būti neramumų ir maišto priežastis.
Na negi visai nestudijavai biblijos kad tokius elementarius dalykus turiu aiškinti??- Gi kaltinimas ir prie kryžiaus prikaltas buvo- Jėzus nazarietis-žydų karalius

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2011 01 31, 01:12)
iš kur tu trauki kad pasiskelbimas mesiju ar dievo sunumi yra pigdžodžiavimas Dievuj?- citata iš biblijos jeigu galima pateik.

O tai gal tu gali pateikti Biblijos vietą, kur būtų apibrėžta, koks konkrečiai elgesys laikytinas piktžodžiavimu?
Dar kartą pažvelkim į Mk 14:62: "Jėzus jam atsakė: „Taip, Aš Esu. Ir jūs dar pamatysite Žmogaus Sūnų, sėdintį Visagalio dešinėje ir ateinantį dangaus debesyse“."
Taigi, Jėzus ne tik patvirtino esąs Mesijas, Šlovingojo Sūnus, bet ir pritaikė sau Danieliaus 7:13: "Vis stebėdamas nakties regėjimus, mačiau tarsi žmogaus sūnų, ateinantį dangaus debesimis. Jis priėjo prie Amžinojo, ir buvo jam pristatytas."
Pasiskelbimas tokios didingos pranašystės veikėju buvo dar vienas lašas į menamo piktžodžiavimo taurę. Be to, kunigams daug ir nereikėjo. Juk žinai, kad jie buvo nusprendę Jėzų nužudyti jau iš anksto. Beje, ne dėl "ego eimi", o dėl visai kitos priežasties. Tikriausiai žinai, kokios?
Antra, evangelistas Matas atpasakoja tą patį epizodą kaip Mk 14:62, tik visai be "ego eimi". Tačiau pati esmė sutampa: Jėzus pripažįsta esąs Mesijas.
Trečia, įsižiūrėkime, kaip kunigai ir kiti tyčiojosi iš nukryžiuoto Jėzaus. Mato 27:39-43: "Praeiviai užgauliojo Jėzų, kraipydami galvas 40 ir sakydami: „Še tau, kuris sugriauni šventyklą ir per tris dienas atstatai; gelbėkis pats! Jei esi Dievo Sūnus, nuženk nuo kryžiaus!“ 41 Taip pat tyčiojosi aukštieji kunigai su Rašto aiškintojais ir seniūnais, 42 kalbėdami: „Kitus gelbėdavo, o pats negali išsigelbėti. Jeigu jis Izraelio karalius, tenužengia dabar nuo kryžiaus, ir mes juo tikėsime... 43 Jis pasitikėjo Dievu, tad teišvaduoja jį dabar, jeigu juo rūpinasi, nes jis yra sakęs: 'Aš Dievo Sūnus'“.
Argi iš to ne akivazdu, kaip jie suprato Jėzaus pasisakymus?

Atsakyti
dekor,neatsakete i mano zinute rolleyes.gif
Atsakyti