Įkraunama...
Įkraunama...

Jehovos liudytojai

[quote=nijalota,2011 01 24, 20:59]
.

Papildyta:
"Tikroj biblijoj" dievo vardas Jehova, o Biblijoj Dievas neturi vardo, nes Dievas tai energija. Ir jis niekur neminimas jokiu vardu. Tik Jezus buvo zmogus, Dievo pranasas.
[/quote]
Jezus yra dievo sunus ir Dievas varda turi Jehova
[/quote]
Visų pirma norėčiau pridurti, kad katalikų biblijoje dievo vardas yra pakeistas titulais: Dievas, Viešpats. Bet senajame testamente, kūrį iki šiol naudoja žydai, aiškiai rašomas dievo vardas raidėmis JHVH. Taigi katalikų ir kitų 'krikščionių' kurie norėjo įbrukti savo tikėjima Kryžiaus žygiais pagonims bei jiems įtikti, ėmė skleisti ereziją, kraipyti ir savaip aiškinti šventąjį raštą, kurti šventes, jas tapatinti su pagonių apeigom( pvz vėlykos), kad tik kuo greičiau gi visi KRIKŠČIONIAIS TAPTŲ!. Rodos tai kodėl visi nėra žydai, kodėl jie nelaikomi pagrindu viso krikščioniškojo tikėjimo? NES JIE NEPRIPAŽINO JĖZAUS KAIP MESIJO, kuris skelbė, kad visi turi galimybę amžinai gyventi, nes iki tol jie tiki, jog tik žydai yra išrinktoji tauta. Bet Jėzus...(wiki: „Jėzus“ kilęs iš graikų Ιησους (Jesous), o šis verstas iš
* (aramėjų kalbos ישוע) Ješua „Viešpats (Jahveh) gelbėja“
arba
* (hebrajų kalbos יְהוֹשֻׁעַ) Jošúa „Viešpats gelbėja“.
„Kristus“ yra teologinis vardas, kilęs iš graikiško Χριστός (Christos), versto iš hebrajų Mašiach (Mesijas), reiškiančio „pateptasis“. atiduodamas savo gyvybę)... jis mirė ir atpirko žmonių padarytas nuodėmes, davė galimybę gyventi amžinai tiems kas jo klausys ir vygdys jo nurodymus. rolleyes.gif Jehovos liūdytojai tuo ir skiriasi, kad remiasi pilnai šventu raštu, o ne tradicijomis. Ir pridūrimas iš širdies blush2.gif : aš nenoriu nugyventi gyvenimo veltui, kiekvienas privalo ieškoti tiesos, juk tai Velnio ir Dievo kova wink.gif ir laimėtojas yra aiškus.
O dėl to, kad Jehovos liudytojai savo organizaciją remia savanoriškomis piniginėmis aukomis, tai norėčiau paklausti. Kaip gali išsilaikyti ir atlikti savo pareigą organizacija: leisti žurnalus, rengti sueigas, be jokios paramos? Jums vat ir smagu kai bažnyčią valstybė remia ir šalimais Valdovų rūmus stato milijoninius ax.gif įdomu kas labiau čia nusikalsta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 28, 21:13)
Visų pirma norėčiau pridurti, kad katalikų biblijoje dievo vardas yra pakeistas titulais: Dievas, Viešpats.

Tu netikslus- Dievo vardai tai ir El, elohim,Savaof,adonai ir ttt...
o kur čia problema?

Bet senajame testamente, kūrį iki šiol naudoja žydai, aiškiai rašomas dievo vardas raidėmis JHVH.

Na tai atsiversk masorietišką kodeksą ir pasitikrink-pamatysi kad vardų daug ir yra knygų kuriose YHWH visai neminimas.

Taigi katalikų ir kitų 'krikščionių' kurie norėjo įbrukti savo tikėjima Kryžiaus žygiais pagonims bei jiems įtikti, ėmė skleisti ereziją, kraipyti ir savaip aiškinti šventąjį raštą.....

kad kryžiaus žygiai velyvas fenomenas)) jau beveik visos pagonių gentys buvo apkrikštytos iki to.
... kurti šventes, jas tapatinti su pagonių apeigom( pvz vėlykos)

Vėlykos perimtos iš judėjų tradicijos, tai kad nusišneki..

Jehovos liūdytojai tuo ir skiriasi, kad remiasi pilnai šventu raštu, o ne tradicijomis.

Kad nea))- jūsų vertimo Biblijos jokie mokslininkai nepripažysta dėl to kad jis falsifikuotas. Jūs bibliją dėja bet labai prastai žinote.

Ir pridūrimas iš širdies blush2.gif : aš nenoriu nugyventi gyvenimo veltui, kiekvienas privalo ieškoti tiesos, juk tai Velnio ir Dievo kova wink.gif ir laimėtojas yra aiškus.

Bet kad dėja gyveni veltuj- JL totalitarinė sekta tave išnaudos ir išspjaus kai busi nebereikalingas. Jei jau nori ieškoti tiesos na tai bent jau pradėk tikrint savo sektos teiginius.

Atsakyti
WesternDust,butent vienas is pozymiu,kad Jl visuomet nurodineje kitu religiju klaidas,taip lengviau populiariu tapti ,tiesa?Is jusu postringvimu supratau,kad atstovaujate siai sektai.Smagu,kad uzsukot. Kokia biblija yra Kataliku Biblija?Kodel krikscionys rasomi su ',ka tas zenklas nusako?Ka manote apie tradicijas ?Kur yra jusu tikejimo centras.Kas vadovauja siam susivienijimui?
Atsakyti
Elohim (אֱלהִים) - šis žodisis yra daugiskaita sudaryta iš žodžio eloah, kitaip žydiškai dar išplito ir įvardijamas kaip אֱל, ēl . Tai dažnai naudojama žodžio Dievas forma Hebrajų Biblijoje. Šie žodžiai nurodo reikšmę kaip Izraelio Dievas, beto vienaskaita dažnai naudojo ir pagonys.
Kiti dievo titulai yra:
• Adir—"Strong One"
• Adon Olam—"Master of the World"
• Aibishter—"The Most High" (Yiddish)
• Aleim—sometimes seen as an alternative transliteration of Elohim
• Avinu Malkeinu—"Our Father, our King"
• Boreh—"the Creator"
• Ehiyeh sh'Ehiyeh—"I Am That I Am": a modern Hebrew version of "Ehyeh asher Ehyeh"
• Elohei Avraham, Elohei Yitzchak ve Elohei Ya`aqov—"God of Abraham, God of Isaac, God of Jacob"
• Elohei Sara, Elohei Rivka, Elohei Leah ve Elohei Rakhel—"God of Sarah, God of Rebecca, God of Leah, God of Rachel"
• El ha-Gibbor—"God the hero" or "God the strong one" or "God the warrior"
• Emet—"Truth"
• E'in Sof—"endless, infinite", Kabbalistic name of God
• HaKadosh, Baruch Hu—"The Holy One, Blessed be He"
• Kadosh Israel—"Holy One of Israel"
• Melech HaMelachim—"The King of kings" or Melech Malchei HaMelachim "The King, King of kings", to express superiority to the earthly rulers title. Phillip Birnbaum renders it "The King Who rules over kings"
• Makom or HaMakom—literally "the place", perhaps meaning "The Omnipresent"; see Tzimtzum
• Magen Avraham—"Shield of Abraham"
• Ribono shel `Olam—"Master of the World"
• Ro'eh Yisra'el—"Shepherd of Israel"
• YHWH-Yireh (Adonai-jireh)—"The LORD will provide" (Genesis 22:13–14)
• YHWH-Rapha—"The LORD that healeth" (Exodus 15:26)
• YHWH-Niss"i (Adonai-Nissi)—"The LORD our Banner" (Exodus 17:8–15)
• YHWH-Shalom—"The LORD our Peace" (Judges 6:24)
• YHWH-Ro'i—"The LORD my Shepherd" (Psalm 23:1)
• YHWH-Tsidkenu—"The LORD our Righteousness" (Jeremiah 23:6)
• YHWH-Shammah (Adonai-shammah)—"The LORD is present" (Ezekiel 48:35)
• Tzur Israel—"Rock of Israel"
Neverčiau, nes man rodos viskas yra labai aišku. 
Taigi dievas turi vardą- Jehova. O kai kaikurie mano jog dievo vardas Dievas paskaitykite 1 Kor 8:1-6 (http://www.biblija.lt), bet patarčiau skaityti kas mokate angliškai, nes vertimai yra tikslesni.
Pats svarbiausias ir labai dažnai rašytas judėjų dievo vardas yra Tetragramatonas , keturraidis Dievo vardas, žinomas kaip יהוה(skaityti iš kairės į dešinę), arba YHWH. Šios keturios raidės - יהוה biblijoje minimos 6,828 kartus. Pirmąjį kartą Jehovos vardas paminėtas Pradžios knygoje (2:4), tačiau lietuviškai verčiamas kaip "Viešpats". Genesis 2:4
Originalas: ד אֵלֶּה תוֹלְדוֹת הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ, בְּהִבָּרְאָם: בְּיוֹם, עֲשׂוֹת יְהוָה אֱלֹהִים--אֶרֶץ וְשָׁמָיִם.(Užboldinau, skaityti iš kairės į dešinę.)
Anglų kalba: 4 These are the generations of the heaven and of the earth when they were created, in the day that the LORD God made earth and heaven.
Lietuvių kalba: 4 Toks yra pasakojimas apie dangų ir žemę, kaip jie buvo sukurti. (Kur kažin išvis dingo nors Dievas? g.gif Ar Viešpats? Ar Tėvas? Man asmeniškai įdomu, nes esu moksleivis, ne koks visažinis, bet siekiu tų žinių.) wink.gif
*sigh*
Dėl Adonai:
Žydai taip pat vadina Dievą Adonai (אֲדֹנָי), hebrajiškai ‘mano viešpats’, kilę iš žodžio adon, reiškiantį “Viešpats, Valdytojas”. Tai yra taip pat titulas. Pažiūrėjau kaip parašyta ta eilutė angliškai:
Psalmių 83:18 Let them know that you alone, whose name is ADONAI, are the Most High over all the earth. Nutariau paieškoti originalo kalba- žydiškai ir vat:
יט וְיֵדְעוּ-- כִּי-אַתָּה שִׁמְךָ יְהוָה לְבַדֶּךָ: עֶלְיוֹן, עַל-כָּל-הָאָרֶץ. 19 That they may know that it is Thou alone whose name is the LORD,
the Most High over all the earth.(Parenkami betkokie titulai, o vardas neišverčiamas.)

Dar viena vieta, kur vardas yra slepiamas. Išėjimo knygoje 6:2 paties dievo žodžiai:
ב וַיְדַבֵּר אֱלֹהִים, אֶל-מֹשֶׁה; וַיֹּאמֶר אֵלָיו, אֲנִי יְהוָה./2 And God spoke unto Moses, and said unto him: 'I am the LORD;

Tikiuosi supratote. Kai ką verčiau iš wiki mirksiukas.gif Į kitus klausimus pasistenksiu atsakyti vėliau.
Atsakyti
Kox skirtumas kaip koki dieva kas vadina,viena yra aisku ir negincijama, kad jehova-sekta. Kam gilintis i tas biblijas,cia tik akiu dumimas, mes visi zinom ka reiskia jehova ir kuo tai baigiasi...

As gal grieztai cia, bet man juokingi tie visi gilinimaisi ir beprasmiai aiskinimaisi,sugalvojo,matai, religija su sekta prilyginti... doh.gif
Atsakyti
Nėra tai koks skirtumas. Ir Jehovos liudytojai nėra sekta. Mes neesame uždara organizacija. Sekta įtraukia ir slepia. O čia straipsnis iš mūsų literatūros apie vėlykas rusų kalba:
Выяснение точки зрения Бога

«День Пасхи, Праздник Воскресения нашего Господа — это величайший праздник Христианской Церкви»,— сказала в своей книге «Пасха и пасхальные обычаи» Кристина Хоул. С ней соглашаются и другие авторы. Роберт Дж. Майерз отмечает в книге «Празднования» («Celebrations»): «Никакой другой священный день или праздник Христианского года не может сравниться по важности с Пасхальным воскресеньем». Но это порождает некоторые вопросы. Если празднование христианской Пасхи настолько важно, то почему в Библии не дается четкого повеления делать это? Есть ли какое-нибудь сообщение о том, что первые ученики Иисуса отмечали Пасхальное воскресенье?

Библия не обходит молчанием вопрос о том, что нам следует праздновать, а что нет. Бог был очень конкретен, когда говорил об этом древнему народу Израиль, и, как уже отмечалось раньше, христианам было дано четкое повеление продолжать отмечать Вечерю воспоминания смерти Христа (1 Коринфянам 11:23—26; Колоссянам 2:16, 17). В одном из первых изданий «Британской энциклопедии» («The Encyclopædia Britannica») говорится: «Ни в Новом Завете, ни в писаниях святых отцов церкви не упоминается о праздновании христианской Пасхи. Идея священности праздничных дней была чужда первым христианам. [...] Ни Господь, ни его апостолы не повелевали соблюдать этот или какой-либо другой праздник».

Некоторые полагают, что веселье, царящее на таких праздниках, и радость, которую они приносят, являются достаточным оправданием, чтобы их соблюдать. Однако мы можем извлечь урок из того, что произошло, когда израильтяне заимствовали египетский религиозный обряд и переименовали его в «праздник господу». Народ также «сел... есть и пить, а после встал играть». Но их действия вызвали очень сильный гнев Иеговы Бога, и он сурово наказал израильтян (Исход 32:1—10, 25—28, 35).

Слово Бога очень точно. Не может быть ничего общего у «света» истинных верований со «тьмою» сатанинского мира; не может быть «согласия» между Христом и языческим поклонением. Нам говорится: «И потому выйдите из среды их и отделитесь, говорит Господь, и не прикасайтесь к нечистому, и Я прииму вас» (2 Коринфянам 6:14—18).

В Библии христианам повелевается праздновать не Пасху, а только Вечерю, значит, именно ее и нужно отмечать.
Šaunu kas rusų moka smile.gif Vėlykos buvo švenčiamos kaip žydų išėjimo iš Egipto vergovės šventė. O dabar jas mini kaip Jėzaus prisikelimo. Bet biblijos požiūris į tai aukščiau straipsnyje. Nėra minimi dabar naudojami simboliniai elementai kaip triušiai, dažyti kiaušiniai- jie visi perimti iš pagonių apeigų. Vėlykų išvis minėti nereikia, nes jas minėjo tik pirmieji krikščionys iki tol kol Jėzus pasakė jų nebeminėsęs. Beto išgalvotų švenčių dievas nepakenčia. ax.gif
Atsakyti
Is kur zinote,kad dievas isgalvotu svenciu nepakencia? Gal susitinkat su dievu siaip paplepet ir jis jums pasake? g.gif
O pvz,kaledos, dievas turbut labai pyksta kai susirenka seima pabendrauti,pasidziaugti vieni kitais ir siaip pabuti laimingais... (Sakyciau tada tas dievas musu tironas,kazkokia pabaisa..) lotuliukas.gif
Sakykite,o gimtadienis irgi isgalvota svente? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Komendante: 29 sausio 2011 - 17:16
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 29, 13:12)
Elohim (אֱלהִים) - šis žodisis....................
........YHWH-Shammah (Adonai-shammah)—"The LORD is present" (Ezekiel 48:35)
Tzur Israel—"Rock of Israel"
Neverčiau, nes man rodos viskas yra labai aišku. 
Taigi dievas turi vardą- Jehova.

Visų pirma Iš tavo pateikto gan prastoko teksto aišku kad Dievas turi daug vardų- o ne vieną.
Antra- Jehovos tarp jų nėra. Jo ir negali būti -tik XII am. žydų talmudo mokykla jį sukuria istatydami į tetrogramatoną YHWH, balses iš Adonai.

YHWH - tai daugiau ne vardas o Dievo laisvės išpažinimas. Tuo meto pagoniškam mentalitete žinojimas dievų vardų reiškė ir turėjimą valdžios jiems. kai dievas privalo paklusti žmoguj žinančiam tikrajį jo vardą- tokia pagoniška logika vadovaujasi ir JL -manydami kad Dievas atsilieps tik šaukiant Jį Jahovą- apsurdas kažkoks.. Tau kaip ir į tėvus savo tik vardais kreipies,kitaip neatsiliepia???

Tai tik Jahovistų spekuliacijos:

Dan 9:19
Viešpatie, išgirsk! Viešpatie, atleisk! Viešpatie, išklausyk ir veik! Dėl savęs paties nedelsk, mano Dieve, nes tavo miestas ir tavo tauta vadinasi tavo vardu“.
http://biblos.com/daniel/9-19.htm
Tai Izrael ir Jerusalem- abiejuose Dievo vardas EL.
Mesijo vardas pagal pranašystes -Emanuel- ir vėl Dievas -El

NT yra tik viena eilutė aramėjų kalba-
"Eloji, Eloji, lema sabachtani? Tai reiškia: Mano Dieve, mano Dieve, kodėl mane apleidai?!"

Apaštalus Jėzus nemokė melstis "Jahve,jahve.." o Tėve mūsų..

"Jn 17:6 Aš apreiškiau tavo vardą žmonėms,
kuriuos man davei iš pasaulio.
Jie buvo tavo,
o tu juos atidavei man,
ir jie laikėsi tavojo žodžio."

Tai kokį vardą apreiškė? jei jahve NT jokiam rankraštį nesutinkamas?

Nori stipriai nustebinsiu?)):
Šiaip tai krikščionys sutinka Dievo vardas YHWH ,tik su patikslinimu- tai ne Dievo tėvo- o Dievo sunaus vardas.
Kristus Pontokratorius ikonose yra trys raidės OWN- tai graikiškas atitikmuo tetrogramatonui- Ego eimi-Aš esu. Visada kai Jėzus pavartoja šią formą jį žydai nori suimti. užmušti, už tai ir nuteisia.

John 18:5
ἀπεκρίθησαν αὐτῷ· Ἰησοῦν τὸν Ναζωραῖον. λέγει αὐτοῖς· ἐγὼ εἰμι.
5 Jie atsakė „Jėzaus Nazariečio!“ Jėzus tarė: „Tai aš“. Jo išdavėjas Judas irgi stovėjo tarp jų.
6
Kai tik Jėzus ištarė: „Tai aš“, jie atšoko atgal ir parpuolė ant žemės.

Mark 14:62

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι, καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον μετὰ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

62 Jėzus jam atsakė:
Taip, Aš Esu....

63 Tada vyriausiasis kunigas persiplėšė drabužius, šaukdamas: „Kam dar mums liudytojai?

Dabar susirask ST pagal kokį istatymą kunigas privalėjo persiplėšti savo mantiją ir nuteistas mirtimi?- galiu padėti- jei išgirs tyčiojimasi ar paniekinimą Dievo vardo...
Kas jo manymu ir įvyko kai Jėzus prisistatė JHWH.

Leviticus 24:16
וְנֹקֵ֤ב שֵׁם־ יְהוָה֙ מֹ֣ות יוּמָ֔ת רָגֹ֥ום יִרְגְּמוּ־ בֹ֖ו כָּל־ הָעֵדָ֑ה כַּגֵּר֙ כָּֽאֶזְרָ֔ח בְּנָקְבֹו־ שֵׁ֖ם יוּמָֽת׃
16 Kas piktžodžiautų VIEŠPATIES(YHWH) vardui, bus nubaustas mirtimi.
Užmušti jie negalėjo nes neturėjo tokios teisės-tam ir prireikė Piloto.

Originalas: ד  אֵלֶּה תוֹלְדוֹת הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ, בְּהִבָּרְאָם:  בְּיוֹם, עֲשׂוֹת יְהוָה אֱלֹהִים--אֶרֶץ וְשָׁמָיִם.(Užboldinau, skaityti iš kairės į dešinę.)
......

Ar Viešpats? Ar Tėvas? Man asmeniškai įdomu, nes esu moksleivis, ne koks visažinis, bet siekiu tų žinių.) wink.gif

Jai sieki žinių, tai tikrink originalą su pažodiniu vertimu- ir lietuvių ir anglų vertimai labai supaprastinti tokiai analizej netiks- daviau nuorodas- ten rasi kad ir kur JL išvertė "jahova" yra ne JHWH o Adonai ar kiti vardai.
Papildyta:
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 29, 17:20)
Nėra tai koks skirtumas. Ir Jehovos liudytojai nėra sekta. Mes neesame uždara organizacija. Sekta įtraukia ir slepia.

dėja bet ne Aš sugalvojau kad jūs totalitarinė sekta- yra toks dalykas kaip mokslas.Jei aš pacituosiu :"Wach tower" tekstus kur nariams liepiama meluoti, kur visos kitos religijos, prilyginimos satanizmuj, ar jūsų 5 neivykusias apokalipses pranašystes, laišką Hitleriuj?- gi nepatikėsi-tai jau gal nerutuliok šios temos..
O čia straipsnis iš mūsų literatūros apie vėlykas rusų kalba:

Šaunu kas rusų moka smile.gif Vėlykos buvo švenčiamos kaip žydų išėjimo iš Egipto vergovės šventė. O dabar jas mini kaip Jėzaus prisikelimo. Bet biblijos požiūris į tai aukščiau straipsnyje. Nėra minimi dabar naudojami simboliniai elementai kaip triušiai, dažyti kiaušiniai- jie visi perimti iš pagonių apeigų.

Kvailokas straipsnis- o kiaušiniai ir triušiai ne prie ko-Tu teisus- bet tai ir niekada nebuvo Krikščionybės mokymas- čia tokie liaudies prietarai- tai pretenzijos ne vietoj. Neparodėj kolkas kur ten velykos iš pagonybės kilo- ką Kristaus prisikelimą pagonys švenčia?

Beto išgalvotų švenčių dievas nepakenčia.

o neiįšgalvotų nea? pažiurėk ka Dievas ST sako apie savo paskirtas švesti šventes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 29 sausio 2011 - 19:14
QUOTE(dekor @ 2011 01 29, 19:54)

ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν· ἐγώ εἰμι, καὶ ὄψεσθε τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐκ δεξιῶν καθήμενον τῆς δυνάμεως καὶ ἐρχόμενον μετὰ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ.

62 Jėzus jam atsakė:
Taip, Aš Esu....

63 Tada vyriausiasis kunigas persiplėšė drabužius, šaukdamas: „Kam dar mums liudytojai?

Dabar susirask ST pagal kokį istatymą kunigas privalėjo persiplėšti savo mantiją ir nuteistas mirtimi?- galiu padėti- jei išgirs tyčiojimasi ar paniekinimą Dievo vardo...
Kas jo manymu ir įvyko kai Jėzus prisistatė JHWH.

O tau neatrodo, kad ego eimi, "aš esu", yra toks įprastas žodžių junginys, kad jį ne kartą pavartoja bet kuris kalbantis žmogus? smile.gif "ego eimi" Naujajame Testamente galima rasti daug kartų, ir be jokios metafizinės prasmės.
Daugelis Biblijos vertėjų, norėdami pritempti Jėzų prie JHVH, Jėzaus kalboje pasitaikantį "ego eimi" kelis kartus išverčia didžiosiomis raidėmis "Aš Esu", tačiau tos didžiosios raidės tėra tų vertėjų interpretacija, neturinti pagrindo graikiškame tekste.
Atsakyti
QUOTE(WesternDust @ 2011 01 29, 18:20)
Ir Jehovos liudytojai nėra sekta. Mes neesame uždara organizacija.

Nu nejuokinkit lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai pasakykit, nors vieno savo VIRŠININKO, vadinamojo LYDERIO vardą pavardę, kur jie būna, ką jie veikia? Kuom užsiima? Kodėl čia tokia paslaptis, kad visuomenėje apie tai visai nieko nekalbama? Kodėl juodą darbą atlieka paruošti specialūs klapčiukai išmokę atmintinai savąją "bibliją", o kaip paklausi kitokių dalykų išpučia akis kaip velnią priešais save pamatę blink.gif ?
Jeigu jūs tokie ATVIRI, kodėl į jūsų bažnyčia ne bet kas gali patekti?
Organizacija - tai jau yra uždara sistema. O, kad Jehova organizacija su iškreipto mąstymo modeliu - tai čia faktas. Ir nereik čia mėtytis protingais žodžiais ir frazėmis, daug kas moka skaityti istorines knygas ir jomis manipuliuoti. umn.gif
Ir aš niekad nesupratau tokio dalyko, kam reikalinga fanatikų organizacija, kuri įtikinėtų žmogų, prieš tai jam susimokant, kad kažkas yra.. Bet čia turbūt ne mano durnai galvai suprasti lotuliukas.gif hihihi.gif
Atsakyti
Atleiskit, nenoriu užgauti niekieno religinių įsitikinimų, bet man Jehovos liudytojų "draugija" panašį į tinklinį marketingą:
- Noriu padiskutuoti.
- Ne.
- Noriu padiskutuoti.
- Ne.
- Noriu padiskutuoti.
- Ne. Aš katalikas/budistas/pagonis.
- Noriu padiskutuoti...
Ir veržiasi į privačias valdas, pudrina žmonėms smegenis, gaišina laiką... doh.gif Tarsi tas, kuris "suklijuos" daugiau "trikampių", gaus daugiau "bonusų" iš Dievo. doh.gif Įkyriau už čigonus. doh.gif

Negerbiu jehovistų. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(krantas @ 2011 01 30, 10:08)
O tau neatrodo, kad ego eimi, "aš esu", yra toks įprastas žodžių junginys, kad jį ne kartą pavartoja bet kuris kalbantis žmogus?  smile.gif "ego eimi" Naujajame Testamente galima rasti daug kartų, ir be jokios metafizinės prasmės.

Nu va- atėjo rimtesnis Jahovos liudytojas- tai tikiuosi bus imanoma konstruktyvai padiskutuoti.

QUOTE(krantas @ 2011 01 30, 10:08)
O tau neatrodo, kad ego eimi, "aš esu", yra toks įprastas žodžių junginys, kad jį ne kartą pavartoja bet kuris kalbantis žmogus?  smile.gif "ego eimi" Naujajame Testamente galima rasti daug kartų, ir be jokios metafizinės prasmės.

Argumentas aiškus- sutinku yra vietų kur "aš esu" yra paprastas teiginys. bet aš kalbu apie tas vietas kur sakinys praranda prasme jei taip interpretuojamas:
John 18:5
Kas ateina suiminėti Jėzų?- tuo meto šventyklos policija-Jie buvo paskiriami iš uolių tikinčiujų -Tai buvo tik judėjų privilegija Romos imperijoj- nes pagonis neturėjo teisės ižengti į šventyklą kad jos neišniekinti ,o tvarką palaikyti reikėjo. Taigi koks žodis galėjo priversti parklupti ant kelių uolius judėjus jei ne YHWH?, kad Kristus pasakė aš esu- jam jie pagarbos nejautė.

Taip pat kad paneigti- Tau reikėtu vis dėlto rasti pagal kokį įstatymą ST Jėzus buvo nusipelnęs mirties. Kad jis vadino save mesiju?- nėra tokio- žydų istorijoj tų "mesijų" kruva buvo- ne karto jie nebuvo persiakiojami-Vienas iš paskutiniujų mesijų, į kurį daug žydų itikėję buvo-aplamai islamą po to priemė-na ir nieko))
Žydai ortodoksai-ne anarchistų grupuotė- visus savo sprendimus jie remia ST-taigi prašyčiau tos vietos kur JL manymu ir grįstas nuosprendis.

O tokių vietų daugiau:

John 8:24

Dėl to aš jums sakiau,
kad jūs numirsite savo nuodėmėse.
Tikrai! Jeigu jūs netikėsite, kad Aš Esu, –
jūs numirsite savo nuodėmėse“.

Jei Tai tik reiškia kad aš egzistuoju- tada šis teiginys beprasmiškas, kad kažkuris žmogus yra tai empyrinis pažinimas o ne tikėjimo klausymas.

25 Tuomet jie paklausė: „Kas gi tu toks esi?“ Jėzus atsakė:
„Kaip tik tas, ką aš jums sakau!
Čia prastas jau lietuvių vertimas- pagal originalą tiksliau būtų :
Jėzus atsakė: nuo pradžios esantis, kaip ir jums sakau.

28 O Jėzus tęsė:

„Kai Žmogaus Sūnų būsite aukštyn iškėlę, –

suprasite, kad Aš Esu

58 Jėzus tarė:

„Iš tiesų, iš tiesų sakau jums:

pirmiau, negu gimė Abraomas,

Aš Esu!“

O čia labai aiškiai- kodėl nevartojamas "aš buvau"? Todėl kad hebrajų kalboje YHWH yra veiksmas ne laike- mes tokio laiko neturim- tai reiktų versti- aš buvau,aš esu, aš busiu.
Jėzus kalbėjo tuo meto šnekamają kalba-aramėjų,ji ir neturi laiko ne laike. Bet šis tarsi nelogiškai pavartotas laikas, ir yra YHWH.

Šiaip tai Jūs ,save ivardinantys kaip biblijos tyrinėtojus, turėtumėte šiuos argumentus žinoti- tai krikščionybės teologija- taigi kaip ir jūsų kolegos. IIIam. buvo iškilusi Arijaus erezija su panašiom idėjom kaip JL- ir buvo argumentuotai paneigta.
O argumentų aš čia pateikiau mažą dalį- gi pasakyta buvo Kristaus tyrinėkit šventajį raštą (ST) jis šneka apie mane.
Viskas kas yra Kristus (NT) yra YHWH(ST):

Zechariah 11:13
Jie atsvėrė man algos trisdešimt sidabrinių šekelių. 13 Bet VIEŠPATS man tarė: 'Įmesk tai į iždą, – šią šaunią kainą, kuria jie mane įvertino'.
ST tai kaina kuria ivetintas YHWH- NT- Kristus.

Iz 40
10 Štai Viešpats DIEVAS ateina su galybe,
jojo ranka – valdinga.
Atlygį štai jis turi su savimi,
o algą moka į priekį.
11 Ganys kaip piemuo jis savo kaimenę,
savomis rankomis surinks ėriukus,
....
Jn 10
11 Aš – gerasis ganytojas.
Geras ganytojas
už avis guldo gyvybę.

ST ganytojas YHWH- NT -Kristus
--------------

Iz 44
6 Taip kalba VIEŠPATS, Izraelio karalius ir atpirkėjas,
Galybių VIEŠPATS:
„Aš esu pirmas, aš – paskutinis,
kito dievo, be manęs, nėra.

Apr 22
13 Aš esu Alfa ir Omega, Pirmasis ir Paskutinysis, Pradžia ir Pabaiga.
---------------
Iz 48
12 „Išgirsk mane, Jokūbai, –
Izraeli, kurį vardu pavadinau!
Aš esu Tas pats, –
aš pirmasis, aš ir paskutinis!
13 Mano rankos padėjo žemės pamatus,
mano dešinioji išskleidė dangus.
ir
Iz 45
7 Darau šviesą ir kuriu tamsą,
sukuriu gerovę ir sukeliu negandas, –
aš – VIEŠPATS – visa tai padarau.
24 Taip kalba VIEŠPATS, tavo atpirkėjas,
kuris tave sukūrė motinos įsčiose:
„Aš – VIEŠPATS, kuris sukūrė visatą
ir vienas pats dangus ištempė...
Kai klojau žemę, ar dar kas buvo su manimi?
-------------------
NT:
Jn 1
3 Visa per jį atsirado,
ir be jo neatsirado nieko,
kas tik yra atsiradę.

Žyd 1:10
Iš pradžių tu, Viešpatie, sukūrei žemę,
ir dangūs – tavo rankų darbas.

ST visa ko atpirkėjas ir kurėjas YHWH- o NT -Kristus
------------
Fil 2
9 Todėl ir Dievas jį išaukštino
ir padovanojo jam vardą, kilniausią iš visų vardų,
10 kad Jėzaus vardui priklauptų kiekvienas kelis
danguje, žemėje ir po žeme
--------------
Na jau jūs tikrai žinote koks vardas kilniausias iš visų vardų, ir kam ST tik galima buvo klauptis..

Ir tokių paralelių dar galiu pateikti ~30
Kokie bus Jūsų kontraargumentai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekor: 30 sausio 2011 - 16:01