Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(hondute @ 2011 03 17, 10:14)
As save irgi pagaunu kisant vaikui maista per prievarta. Ir irgi pasizadu, kad daugiau taip nedarysiu. Bet matyt kazkokie motiniski saugikliai isijungia tuo metu, kad valgyt reikia kitaip gi nusilps ir t.t..

as vaikams nekisu maisto, gal esu bloga mama, buna kad net pora dienu "badauja" t.y. suvalgo tik darzoves is patiekalo ar ryzius. bet zinau kad trecia diena pacios pasakys ko nori ir tada valgys jau daugiau. seniau bandziau kist, bet kazkoks kosmaras. doh.gif pamenu kai auginau pirmaja budavo su saukstu vaikomes po kambarius, lektuvus vaizduojame noredamos ikist kasni i burna. dabar nepraktikuojam zaidimu. prie ju ir pripranta , kartais ir noredamos valgyti, lauzia uzsiimt zaidimais. pas mus nori valgyt, susigalvoja ko nori, padarom tada valgo. nenori nereik. isalks tada pavalgys. mano mama pyksta kad vaikais nesirupinu bet manau per prievarta grust irgi neiseitis doh.gif

QUOTE(miyako @ 2011 03 17, 17:13)
as stengiuos bulves valgyti vienas, be mesu,zuvu. man bulves - yra savarankiskas patiekalas... bet kad po jo sunku ir miegas ima- tai tikrai  doh.gif
bet kunas labai sporto reikalauja,tai siandien pasistengsiu truputi sudeginti suvalgytu kaloriju;)
o ir niekad dietu nesilaikiau, labaiu vadovaujuos sveika ir subalansuota mityba. Aisku, pasitaiko,kad nelabai imanoma subalansuot kazko sveciuose  ax.gif  ar kartais tiesiog labai norisi vyno ir prie vyno kokio skanaus surio ar panasiu uzkandziu  4u.gif  bet dabar tai buan labai retai, ir tikria matau rezultata  ax.gif

man bulves kazkaip tik su saltibarsciais. nesinori paskutiniu metu, ypac po dietologo konsultaciju. neuzdraude ju tikrai, galiu valgyt, bet paskutiniu metu atradau grikius, ryzius perlines kruopas. man jos skaniau prie mesos ar zuvies.
tik vaikam darau bulviu kose prie guliaso, nes joms skaniau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 19, 12:39)
Sveikos mergytes  4u.gif .
Pasiguosiu as vakar vakare nu kaip apsesta nenulipau nuo saldytuvo. Atrodo galejau valgyt viska is eiles, nesvarbu megstu nemegstu.  Bet kadangi skrandis jau neprates prie tokiu kruviu ir taip labai nesuderinamo maisto, tai bloga buvo ne tik likusi vakara bet ir puse nakties. Ir man kilo toks klausimukas. Cia gal SAGABONA atsakytu. Ar is tiesu per pilnati pakyla apetitas ir labai sunku ji suvaldyt? Ar cia mane viena taip veikia?. Nors vakar oficialiai dar ir ne pilnatis buvo. Nes as pagal savo apetita nepaziurejus i dangu galiu pasakyt kada pilnatis yra.


smile.gif Nederėtų atsakomybės suversti mėnuliui. Aišku, gamta mus įtakoja, bet savo organizmą labiausiai valdome patys - sąmoningai ir pasąmoningai. Mėnulio fazės reguliuoja potvynius - atoslūgius, panašiai vyksta ir mūsų organizme: valgymai - nevalgymai. Mėnulis, metų laikas, paros laikas, sezonas ir kiti dėsniai gali duoti tik labai nežymų impulsą organizmui, visą kitą sukuriame patys. Pamėginsiu paaiškinti, kas GALBŪT vyksta su tavim. Viskas prasidėjo nuo nežymaus valgymo suintensyvėjimo, apetito pakilimo. Kažkiek leidusi sau pavalgyti, vėliau įjungi stabdžius - viskas, nuo šiandien (nuo rytoj, nuo pirmadienio...) riboju maistą, normalizuoju mitybą. Po kažkurio laiko vėl jauti padidėjusi alkį. Tu žinai, kad kažkada tai baigsis ir tada vėl ateis normalaus valgymo ar nevalgymo periodas. Su laiku toks bangavimas vis progresuoja: valgymo periodas darosi intensyvus ir net keliantis nerimą, o susilaikymas irgi labiau išreikštas. Pirmiausia reikia išmokti tai suvaldyti. Pats neteisingiausias būdas - bausti save. Jei perėjai valgymo piką, toliau nereikėtų imtis atsakomųjų veiksmų: griežtinti mitybos, apriboti raciono, nes tik didinsi bangavimą. Pirmiausia į valgymo periodus žiūrėk pozityviai ir racionaliai. Mėnulis tau tik palengvins kontroliavimą. Prieš pilnatį pasiruošk šviežių salotų, medaus, vaisių ir kitokių vitaminingų maistingų produktų. Vieną valgymą prikimšai sausainių ar kitokio šlamšto, kitą valgymą prikimšk salotų, gerk arbatą su medum, naminį limonadą (vanduo+citrina), valgyk vaisių. Geriau nesisverk - mažiau nervų. Nori daug valgyti - leisk sau kada tik nori ir kiek tik nori, bet pamažu gerink racioną, pereik prie vis sveikesnių ir geresnių produktų. Antras žingsnis, kai baigsis valgymo periodas stabilizuoti maitinimosi rėžimą. Jei valgei 6 kartus per dieną, valgyk 4. Jei valgei kas 1,5-2 valandas, ilgink tarpus iki 3 vėliau 4 valandų. Jei po valgymo laikotarpio seka nevalgymo, t.y. pastebi, kad nėra apetito, nesinori jokio rimto sotaus maisto, reikėtų sąmoningai susidaryti valgymo rėžimą ir tegul po nedaug, bet maistingai ir nustatytu laiku pavalgyti. Svarbu sąmoningai valdyti, o ne inertiškai pasiduoti. Perėjimai turi būti kuo švelnesni, kuo atsargiau tolygiau pereisi iš kimšimo į normalią mitybą, tuo geriau sukontroliuosi kitą pilnaties periodą.
Atsakyti
susiimkite ,pavasaris gi umn.gif o tuoj ir vasara 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miyako: 21 kovo 2011 - 12:44
o kaip jus ar perkant produktus ziurit kad juose nebudu modifikuoto krakmolo ir E 621? as ziurejau kad nebudu krakmolo modifikuoto, tai kad daugiau nei pusiu produktuose jis yra ...
per iseigines dariau skania trinta sriuba:
1 svogunas, brokoli virti ir sparagines pupeles, konservuotos raudonuos pupeles, lydekos file, viska pertrinau, ipiliau zuvies buljono, preskoniu idejau, niam niam niam, ir paviriau ant nedideles ugnies 5 min ( tiesa visi produktai buvo isvirti) cia gavosi sriuba kas liko saldytuve ax.gif

dar norejau paklausti, arteja mano gimtadienis, reikes darbe padaryt nedideli stala, gal kas zino kokiu lengvu uzkandziu (ovz. kolege atnese vaisius ir lavasa su zuvim, kumpiu ir pan.), as galvojau gal krepselius padaryt, tik nelabai zinau KA det i vidu blush2.gif o daugiau nelabai isiv blush2.gif izduuoju ka tokio, kad dar puse dienos formos neprarastu, nes pradedam svest visad po piet
Atsakyti
As nesenai savo gimtadieniui i krepselius dariau ir visiems labai patiko. Emiau viena indeli pirktos varskes su zalumynais ir viena paprasta liesos varskes pakeli. Dejau lasisos (kur buna salotom) siektiek pyliau pieno, ir viska su blenderiu isukau. Idejus mases i krepseli ant virsaus uzdejau po kelis ikriukus kaip papuosimui.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 21, 21:52)

dar norejau paklausti, arteja mano gimtadienis, reikes darbe padaryt nedideli stala, gal kas zino kokiu lengvu uzkandziu (ovz. kolege atnese vaisius ir lavasa su zuvim, kumpiu ir pan.), as galvojau gal krepselius padaryt, tik nelabai zinau KA det i vidu  blush2.gif  o daugiau nelabai isiv blush2.gif izduuoju ka tokio, kad dar puse dienos formos neprarastu, nes pradedam svest visad po piet



o ką geriate per gimtadienius? Su krepšeliais daug darbo, nežinau, kiek pas tave kolegų ir kaip jie valgo, bet pas mus viskas būdavo suryjama vos ne su visa lekšte. Jei po pietų švenčiat pavalgę, tai geriausiai tinka desertiniai užkandžiai. Labai nesudėtingas receptas yra biskvitinio vyniotinio. Gali vieną iškepti nesaldų ir privynioti pelėsinio sūrio su kapotais žalėsiais ir riešutais - labai tinka prie vyno. Antrą iškepk saldų ir įvyniok vaisių, uogų, patepk lydytu šokoladu. O jei nori visai greitai ir paprastai, tai naudok šaldytą sluoksniuotą tešlą. Ją reikia iškočioti iki dvigubo ilgio, pabarstyti riešutais, tada perlenkti ir lengvai pakočioti, kad riešutai sueitų į tešlos masę, tada užbarstyti kapotų žalėsių ir vėl įkočioti, tada pabarstyti truputį džiūvėsėlių ir užtepti pelėsinio sūrio (varškės arba ricotos sūrio) sumalto su kiaušiniu masės, dar pabarstyti džiūvėsėlių (jie sugers sūrio skystį) dar kartą perlenkti ir supjaustyti pagal fantaziją. Galima ilgom lazdelėm, kokios būna prie vyno ar alaus, galima išpausti nedidelius forminius sausainiukus.
Atsakyti
musu yra 9 zmones, gersim vyna, praeitais metais pvz nesiau suriu visokiu, labai patiko visiems, tai kazko originalaus norisi smile.gif
Atsakyti
alyvuogės, aš dar dėjau balzamico acto ir truputį medaus
pyragėliai

dar keliau pyragėlius iš sluoksniuotos tešlos, porus pakepinau su cukrum ir citrinos sultim - nerealus, netikėtas skonis, uždėjau kumpio gabaliukų
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 22, 10:33)
musu yra 9 zmones, gersim vyna, praeitais metais pvz nesiau suriu visokiu, labai patiko visiems, tai kazko originalaus norisi smile.gif


Tada tikrai rekomenduoju vyniotinį

3 kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Trynius gerai išplakti ir atsargiai sumaišyti su baltymų mase. Maišant suberti 90g miltų sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių, po truputį supilti į masę 2 šaukštus karšto vandens, lėtai bet gerai išmaišyti iki vientisos masės. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą, tolygiais paskleisti. Kepti įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 10 min. kol gražiai pagels viršus. Kątik iškeptą biskvitą išversti ant rankšluosčiu užtiesto pagrindo viršumi į apačią, atsargiai nulupti kepimo popierių, suvynioti į ritinį ir palikti ataušti. Per tą laiką galima pasiruošti pertepimą.
Jei sūris jau kartojasi, gali paruošti kepenėlių pašteto ir obuolių arba apelsinų užtepą. Dar galima pervynioti vytintu kumpiu su melionu; lašiša su varškės mase. Tik biskvito įdaras turi būti gana šlapias, kad dalis jo įsigertų į biskvitą. Arba prieš tepant įdarą patepti biskvitą tinkančiu padažu. Jau paruoštą vyniotinį standžiai susukti į maistinę plėvelę arba foliją ir atšaldyti šaldytuve. Tokį šliosą patogu ir nusivežti, ir supjaustytą riekelėmis patiekti.
Atsakyti
Sagabona pirmas receptukas thumbup.gif . Kazko panasaus vis ieskodavau, pasisedejimams prie vyno taures, bet nieko krintancio i akis nerasdavau.
Atsakyti
planuose šitos salotos, atrodo sočios smile.gif
Atsakyti
hondute,
man jis primena Italiją, kai užsisakai TIK 1 taurę vyno, o atneša 4-5 lėkštutes įvairiausių nedidelių užkandukų: sūrio lazdelių, sluoksniuotos tešlos pyragėlių, riešutukų. essen.gif
Beje, kaip sekasi valdyti "pilnaties periodą"? Aš jau su baime pastebiu, kad man prasideda ledų sezonas. Vat su juo aš sunkiai tvarkausi. Blogiausia, kad man niekad neužtenka vienos porcijos. blush2.gif

Pinavija, ar salotos pietums? Bet kokiu atveju geras pasirinkimas: maistingas, patrauklus akiai. Jei skirtas pietums, nuo savęs pridėčiau tuno arba kepenėlių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 22 kovo 2011 - 10:26