Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 17:00)
Man panasiai zinok buvo. Papilkejus, suglebus, issausejus. Bet mane tai paprotino kosmetologe. Sako raciono ivairumo trukumas ir dregmes organizme. Na ne ta tiesiogine prasme kad vandens, nes jo tikrai geriu daug, bet gal vaisiu darzoviu. Pakeiciau mityba. Pradejau darytis ivairias salotas kurias valgau ir prie mesos ir prie zuvies ir prie kosiu. Ir tikrai skaisteja oda ir gal keistai bet ne tokios gilios rauksleles atrodo.


as jau turiu toki iproti valgyti mesa su salotom, o ryzius/bulves/grikius su darzovem.
man kitaip - jau per sunku atrodo.
gaila tik,kad dabar darzoves parduotuvese nebedarzoves. agurkai minskti, pomidorai be skonio... bet yra sezoniniu darzoviu, ir yra daug salotu receptu. reikia pasidomet..
o vaisiu beveik nebevalgau. doh.gif
kazkoki bloga "kirmina" paleidau i smegenis, kuris itikino mano prota ,kad vaisiai-cukrus. kurio man nereikia.ir nebevalgau.
o ant veido taip ir parasyta - kankine.
gal mazai gryno oro...
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 22, 17:07)
as jau turiu toki iproti valgyti mesa su salotom, o ryzius/bulves/grikius su darzovem.
man kitaip - jau per sunku atrodo.
gaila tik,kad dabar darzoves parduotuvese nebedarzoves. agurkai minskti, pomidorai be skonio... bet yra sezoniniu darzoviu, ir yra daug salotu receptu. reikia pasidomet..
o vaisiu beveik nebevalgau.  doh.gif
kazkoki bloga "kirmina" paleidau i smegenis, kuris itikino mano prota ,kad vaisiai-cukrus. kurio man nereikia.ir nebevalgau.
o ant veido taip ir parasyta - kankine.
gal mazai gryno oro...


Aga as ir nesenai (gal pries pora metu) tik supratau, kad darzoves ne tik agurkai ir pomidorai bigsmile.gif , dar yra burokai ir morkos (aisku kazkas sakys kad tai irgi cukrus), dar yra kopustai, zirneliai, cukinijos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 17:23)
Aga as ir nesenai (gal pries pora metu) tik supratau, kad darzoves ne tik agurkai ir pomidorai  bigsmile.gif , dar yra burokai ir morkos (aisku kazkas sakys kad tai irgi cukrus), dar yra kopustai, zirneliai, cukinijos ir t.t.


skaiciau,kad daugaiusia cukraus virtose morkose ir morku sultyse.
burokai-cukrus, bet juose daug naudingu medziagu...

as daug morku valgau, kopustus irgi megstu ,bet man nuo ju skauda pilva daznai.tai kopustai nera mano megstamiausias pasirinkimas
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 22, 16:48)
Sagabona, o ka reikia valgyti,kad veido oda skaistetu ir nebutu su ja problemu ?smile.gif
gal yra kazkoks receptukas...
pietum suvalgiau 100gr krutineles ant groteliu keptos. pomidora,truputi agurko.
gal del maisto mano veidas nebesvyti, po akim tamsu, ir dingo spindejimas akiu...
nes valgau tikrai asketiskai labai  schmoll.gif ne del to,kad kudinuos jau. o del to,kad niekas nebeskanu


Tokio visiems tinkančio recepto nėra. Probleminė oda gali būti ir užteršto organizmo, ir vitaminų ir vandens trūkumo ženklas. Keletas tendencijų: avižos, visagrūdžiai kepiniai (vitB kompleksas), alyvuogių aliejus, medus, vandeninga, vitamininga ląsteliena: citrusai, morkos, ridikėliai, kopūstai..., riboti druską, aštrius prieskonius. Kad maistas nebeskanus irgi gali būti sutrikimo priežastis. Sakau labai atsargiai, bet gal kepenys netvarkoj? O gali būti visai ne maisto priežastis, bet dulkėtumo, streso, nervinės įtampos.

Kai atsibos vištos file, gali pereiti prie pieniškų - įsivesti panyrą, kamemberą. Pomidorus agurkus dabar verčiau pakeisti šviežiena: ridikėliais, šv.kopūstu. Man tokia intuityvinė mintis sukasi: grūdinių pakankamai valgai?

Ir baikit jūs man vaisius vadinti cukrumi nono.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 22, 17:50)
Tokio visiems tinkančio recepto nėra. Probleminė oda gali būti ir užteršto organizmo, ir vitaminų ir vandens trūkumo ženklas. Keletas tendencijų: avižos, visagrūdžiai kepiniai (vitB kompleksas), alyvuogių aliejus, medus, vandeninga, vitamininga ląsteliena: citrusai, morkos, ridikėliai, kopūstai..., riboti druską, aštrius prieskonius. Kad maistas nebeskanus irgi gali būti sutrikimo priežastis. Sakau labai atsargiai, bet gal kepenys netvarkoj? O gali būti visai ne maisto priežastis, bet dulkėtumo, streso, nervinės įtampos.

Kai atsibos vištos file, gali pereiti prie pieniškų - įsivesti panyrą, kamemberą. Pomidorus agurkus dabar verčiau pakeisti šviežiena: ridikėliais, šv.kopūstu. Man tokia intuityvinė mintis sukasi: grūdinių pakankamai valgai?

Ir baikit jūs man vaisius vadinti cukrumi  nono.gif


Oho,kaip graziai aprasei!
Is grudiniu valgiau grikius praeita savaite. Bet siaip,pakakamai mazai. reikia ryte isivesti avizu kose.
Riboti druska! Maziau stresuoti, buti grynam ore.
man jau senokai yra tokia mintis pasitikrint kepenis (bet visad galvoju,kam as cia sau ligu prisigalvoju, nes nieko neskauda, kazkokiu itarimu nera,bet vat tokia mintis kartais prabega)
Vitaminus geriu, vandeni irgi, medaus irgi nevengiu..
Reikia isivesti grudinius dalykus i raciona.
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 21, 20:52)
o kaip jus ar perkant produktus ziurit kad juose nebudu modifikuoto krakmolo ir E 621? as ziurejau kad nebudu krakmolo modifikuoto, tai kad daugiau nei pusiu produktuose jis yra ...
per iseigines dariau skania trinta sriuba:


na modifikuotas, kiek as suprantu nieko blogo. kudikiu misineliuose yra modifikuotu produktu. blogai yra genetiskai modifikuotas.
pacituosiu:
Įvairių pieno, konditerijos, kulinarijos produktų, padažų, kisielių ir kt. gamybai naudojamas modifikuotas krakmolas – chemiškai, o ne genetiškai
modifikuotas (pakeistas).odifikuotas krakmolas yra toks krakmolas, kurio molekulėje yra pakeistos kelios jungtys, dėl ko krakmolas greičiau tirštėja. Modifikuojant krakmolą,
pakeičiama jo technologinės savybės, nekeičiant jo, kaip produkto, esmės.

Modifikuotas gali būti kukurūzų, bulvių, ryžių krakmolas.

Modifikuotas krakmolas yra pripažintas kaip fiziologinis maisto priedas, kuris maistą tirština, stabilizuoja, išlaiko tam tikrą jo konsistenciją.
Lietuvos higienos normoje HN 53:2003 ,,“Leidžiami vartoti maisto priedai” modifikuotas krakmolas apibrėžtas kaip medžiaga, gauta vieną ar kelis kartus chemiškai apdorojant valgomąjį krakmolą, kuris gali būti paveiktas fizikiniu būdu ar fermentais, praskiestas ar balintas rūgštimis arba šarmais.
Modifikuotas krakmolas maisto produktų ženklinimo etiketėse žymimas , “E” raide su atitinkamu skaičiumi 1404 – 1451. E 1404 – oksiduotasis krakmolas,
E 1410 - monokrakmolo fosfatas,
E 1412 – dikrakmolo fosfatas,
E 1413 – fosfatuotas dikrakmolo fosfatas,
E 1414 – acetilintas dikrakmolo fosfatas,
E 1420 – acetilintas krakmolas,
E 1422 – acetilintas dikrakmolo adipatas,
E 1440 – Hidroksipropilkrakmolas,
E 1442 – Hidroksipropilkrakmolo fosfatas,
E 1450 – krakmolo natrio oktenilsukcinatas,
E 1451 – acetilintas oksiduotasis krakmolas.

Visos šios išvardintos chemiškai modifikuoto krakmolo rūšys yra saugios, gali būti naudojamos maisto produktų gamyboje.

gal kuri geriau pakomentuos.
Atsakyti
Kur jau čia geriau. Matosi, mergina kruopščiai ruošia namų darbus wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites parsinesiau is parduotuves kalakutienos farso. Noriu kazko naujo ir idomaus pasigamint. Gal kas norit pasidalint kokiais gurmaniskais, o gal paprastais bet idomiais receptukais ta tema. Gal kas turit idomiu variaciju tarkim to netikro zuikio?? Is kart aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 23, 11:06)
Mergaites parsinesiau is parduotuves kalakutienos farso. Noriu kazko naujo ir idomaus pasigamint. Gal kas norit pasidalint kokiais gurmaniskais, o gal paprastais bet idomiais receptukais ta tema. Gal kas turit idomiu variaciju tarkim to netikro zuikio?? Is kart aciu  4u.gif


galima sriuba gaspachio padaryt, su pomidorais, mmm
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 23, 11:19)
galima sriuba gaspachio padaryt, su pomidorais, mmm


Aga, gal tuomet biski detaliau ax.gif . Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 09, 08:37)

Paukštienos burgeriai

500 g paukštienos faršo
1 vidutinio dydžio cukinija (120 g), sutarkuota
1 vidutinio dydžio morka (120 g), sutarkuota
2 v. š. miltų
2 a. š. cajun prieskonių

Sumaišyti faršą, cukiniją, morkas, miltus ir prieskonius. Suformuoti burgerius ir apkepti iš abiejų pusių.

P. S. cajun prieskonių neradau, tai naudojau tiesiog paukštienos prieskonius...

user posted image



QUOTE(hondute @ 2011 03 23, 10:06)
Mergaites parsinesiau is parduotuves kalakutienos farso. Noriu kazko naujo ir idomaus pasigamint. Gal kas norit pasidalint kokiais gurmaniskais, o gal paprastais bet idomiais receptukais ta tema. Gal kas turit idomiu variaciju tarkim to netikro zuikio?? Is kart aciu  4u.gif


Papildyta:
šitie laaabai skanūs
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 12:22)
Kadangi Maximoje akcija ir kalakutienos faršas atpigintas, tad teko gaminti kukulius tongue.gif

user posted image

Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais

500 g faršo
1 pakelis svogūnų sriubos
1 kiaušinis
1 v. š. kapotų petražolių
1 nedidelis obuolys
1 v. š. krakmolo
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Glazūra
1 v. š. medaus
1 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. apelsinų sulčių
Obuolį nulupti ir smulkiai sutarkuoti, šiek tiek nuspausti sultis. Į kombainą ar blenderį sudėti faršą ir kitus ingredientus. Išmaišyti, kad obuolys visiškai susismulkintų. Padėti faršą į šaldytuvą 20 min.
Suformuoti kukulius ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Glazūrai sumaišyti visus ingredientus, aptepti kukulius ir dar kepti 5 – 7 min.

P. S. labai švelnūs ir skanūs kukuliai... rolleyes.gif  Vietoje svogūnų sriubos galima dėti grybų ar panašios, arba tiesiog pagardinti kitais prieskoniais...

Patiekiau su citrininiu kuskusu...

Citrininis kuskusas

3/4 puodelio vandens ar sultinio
1/8 puodelio šviežių citrinų sulčių
1 a. š. citrinos žievelės
1 v. š. sviesto
1/2 - 1 a. š. druskos
3/4 puodelio greito paruošimo kuskuso

Nedideliame puode pakaitinti sultinį, citrinos sultis, žievelę, sviestą ir druską, kol užvirs. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 min. Išmaišyti šakute.

Atsakyti
Šiandien nėra kada net pagalvoti apie maistą - darbas, kaip vilkas, baigia kulnus nugraužt. blink.gif
Kam įdomu maisto srities naujovės ir tendencijos, užeikit pasiskaityti, kokį top10 sudarė amerikiečių tinklapis The Food Chanel.

Išverčiau tik pačius punktus ir sutrumpintus paaiškinimus http://www.virtuvesr...lt/receptai.php

Originalas angliškai http://www.foodchann...od-trends-2011/

Greit turėčiau pabaigti straipsnį apie pasninką.
Atsakyti