Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 22, 10:24)

Pinavija, ar salotos pietums? Bet kokiu atveju geras pasirinkimas: maistingas, patrauklus akiai. Jei skirtas pietums, nuo savęs pridėčiau tuno arba kepenėlių.

vakarienei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 22, 11:30)
vakarienei  smile.gif

Turbūt pastebėjai, kad labai panašios į Nicos salotas. Tik ten bazė ne pupelės, o salotos. Visa kita tiesiog identiška. Jos užsotinamos tunu, bet man labiau patinka fetos sūris. Kaloringumas nesiekia 300 kcal thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 22, 10:56)
Tada tikrai rekomenduoju vyniotinį

3 kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Trynius gerai išplakti ir atsargiai sumaišyti su baltymų mase. Maišant suberti 90g miltų sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių, po truputį supilti į masę 2 šaukštus karšto vandens, lėtai bet gerai išmaišyti iki vientisos masės. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą, tolygiais paskleisti. Kepti įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 10 min. kol gražiai pagels viršus. Kątik iškeptą biskvitą išversti ant rankšluosčiu užtiesto pagrindo viršumi į apačią, atsargiai nulupti kepimo popierių, suvynioti į ritinį ir palikti ataušti. Per tą laiką galima pasiruošti pertepimą.
Jei sūris jau kartojasi, gali paruošti kepenėlių pašteto ir obuolių arba apelsinų užtepą. Dar galima pervynioti vytintu kumpiu su melionu; lašiša su varškės mase. Tik biskvito įdaras turi būti gana šlapias, kad dalis jo įsigertų į biskvitą. Arba prieš tepant įdarą patepti biskvitą tinkančiu padažu. Jau paruoštą vyniotinį standžiai susukti į maistinę plėvelę arba foliją ir atšaldyti šaldytuve. Tokį šliosą patogu ir nusivežti, ir supjaustytą riekelėmis patiekti.

aciu, bandysiu daryt per iseigines, jei gausis, darysiu per gimtadieni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 22, 11:24)
hondute,
man jis primena Italiją, kai užsisakai TIK 1 taurę vyno, o atneša 4-5 lėkštutes įvairiausių nedidelių užkandukų: sūrio lazdelių, sluoksniuotos tešlos pyragėlių, riešutukų.  essen.gif
Beje, kaip sekasi valdyti "pilnaties periodą"? Aš jau su baime pastebiu, kad man prasideda ledų sezonas. Vat su juo aš sunkiai tvarkausi. Blogiausia, kad man niekad neužtenka vienos porcijos.  blush2.gif

Pinavija, ar salotos pietums? Bet kokiu atveju geras pasirinkimas: maistingas, patrauklus akiai. Jei skirtas pietums, nuo savęs pridėčiau tuno arba kepenėlių.

Pavyko susitarti su savo apetitu jau sekmadieni. Penktadeini buvau nevaldoma, sestadieni jau lengviau nors irgi dar skrandis turejo apkrova. O va sekmadieni kaip ranka nuimta viskas thumbup.gif . Bandysiu sekanciai pilnaciai ivest savikontrole grieztesne siek tiek unsure.gif .
Atsakyti
man atrodo,kad ta pilnatis yra tik pasiteisinimas blush2.gif nepykit,merginos, gal as cia is savo varpines kalbu, bet tos pilnatys, pms, sveciai - yra tik priezastis pavalgyt. Valdykites ir tiek 4u.gif
nors pati siandien suvalgiau pora kvadrateliu juodojo sokolado blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 22, 12:31)
man atrodo,kad ta pilnatis yra tik pasiteisinimas  blush2.gif  nepykit,merginos, gal as cia is savo varpines kalbu, bet tos pilnatys, pms, sveciai - yra tik priezastis pavalgyt. Valdykites ir tiek  4u.gif
nors pati siandien suvalgiau pora kvadrateliu juodojo sokolado  blush2.gif

As taip nemanau 4u.gif . Sveciai taip, sutinku, tik pretekstas prisivalgyt. Bet tame nematau labai jau dideles bedos smile.gif . Nes nematau prasmes kankintis ir kai visi valgo skanu kepsni sedet ir grauzt obuoli, jei esi vegetare taip, bet jei nesii... schmoll.gif Juk ne kas diena ir tie sveciai buna. Bet pilnatis ir PMS.... as tarkim neseku, kada bus ta pilnatis, tam kad neva pavalgyt, arba del PMS jau is savo subjurimo ir potraukio sokoladui zinau kad tuoj tuoj mmm.. prasides. Tik del vaizdo pasiziuriu i kalendoriu, kad dar syki patvirtinciau, kad mano organizmas, taip reguoja. Ir reik idet daug daugiau pastangu nei kitom dienom, kad susivaldyt. O kitom dienom dazniausiai is vis nereikia pastangu. Tarkim del sokolado as ji is vis valgau tik pries mmm. Kitom dienom galima sakyt nemegstu. Gal tai pasamone, o gal hormonai ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 22, 12:31)
man atrodo,kad ta pilnatis yra tik pasiteisinimas  blush2.gif  nepykit,merginos, gal as cia is savo varpines kalbu, bet tos pilnatys, pms, sveciai - yra tik priezastis pavalgyt. Valdykites ir tiek  4u.gif
nors pati siandien suvalgiau pora kvadrateliu juodojo sokolado  blush2.gif

as is dalies sutinku, manau itakoja, bet valdyt save reikia, man pvz PMS kaip laikrodis, jei atrodo suvalgyciau drambli, ir kemsu viska is eiles, akurat, gausiu dovana, bet galima ir valdytis, pvz as vakaais noriu valgyt, bet apsiribuoju joguto indeliu, taip noriu bet nevalgau, ir jau pradejo judet svori, pomaz labai, bet svarbiausia kad juda, na o apimtis pas mane kazkaip klubai susitrauke, pilvas irgi, o kojos lieka, busiu paskui liekna ir storom liashkom gal g.gif sakiau sian vyrui, kai esi stora, tai stora ir tiek, o kai pradedi liekneti, islenda visokie siurprizai, paskui daugiau kompleksu turesiu nei pries tai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 22, 13:24)
as is dalies sutinku, manau itakoja, bet valdyt save reikia, man pvz PMS kaip laikrodis, jei atrodo suvalgyciau drambli, ir kemsu viska is eiles, akurat, gausiu dovana, bet galima ir valdytis, pvz as vakaais noriu valgyt, bet apsiribuoju joguto indeliu, taip noriu bet nevalgau, ir jau pradejo judet svori, pomaz labai, bet svarbiausia kad juda, na o apimtis pas mane kazkaip klubai susitrauke, pilvas irgi, o kojos lieka, busiu paskui liekna ir storom liashkom gal  g.gif  sakiau sian vyrui, kai esi stora, tai stora ir tiek, o kai pradedi liekneti, islenda visokie siurprizai, paskui daugiau kompleksu turesiu nei pries tai biggrin.gif

Zinok jo su tuo kudejimu beda. As buvau tiesiog apvalaina moteriskute ir lyg ir gerai jauciausi. Bet va uzsidegiau sulieknet ir pasiekt 18 metu svoriuka. Dabar apvalumai nuo visur dingo thumbup.gif , bet pilvas doh.gif . Jau pradedu kompleksuot del jo. Kiek maudomu matuojos atrodo viski tik isryskina pilva, jau net neisivaizduoju kaip reiks pleze visa ta geri parodyt. Ir nors jau trecias menuo mankstinuosi ir presiuka kankinu, nu nesikeicia liemens apimtis ir 5 cm po bamba apimtis doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 22, 13:41)
Zinok jo su tuo kudejimu beda. As buvau tiesiog apvalaina moteriskute ir lyg ir gerai jauciausi. Bet va uzsidegiau sulieknet ir pasiekt 18 metu svoriuka. Dabar apvalumai nuo visur dingo  thumbup.gif , bet pilvas  doh.gif . Jau pradedu kompleksuot del jo. Kiek maudomu matuojos atrodo viski tik isryskina pilva, jau net neisivaizduoju kaip reiks pleze visa ta geri parodyt. Ir nors jau trecias menuo mankstinuosi ir presiuka kankinu, nu nesikeicia liemens apimtis ir 5 cm po bamba apimtis  doh.gif .

sakau, man tas pats, ziuriu dabar virsus kusta, o apacia kazkaip nelabai ...
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 22, 14:02)
sakau, man tas pats, ziuriu dabar virsus kusta, o apacia kazkaip nelabai ...

o man atvirkščiai: kojos ir užpakalis jau kaip pas kumelę - vien raumuo, o viršutinė dalis (.)(.) marškinių sagas plėšia.

Prie viso ką parašiau anksčiau apie valgymo antplūdžius, dar norėčiau kai ką pridėti. Organizmas ne šeip sau susigalvoja ir pradeda signalizuoti, kad yra alkanas. Tai rodo medžiagų trūkumą. Aš nekalbu apie tuos kaprizus, kuriuos sukuria smegenys: "noriu šampano, noriu šokolado...". Bet kai jaučiat realų nuolatinį alkį, kuris nepraeina po pavalgymo arba neužilgo vėl užeina. Deja skrandis nemoka patikslinti ir kaip automobilio elektronika įžiebti atitinkamą lemputę. O mes nemokam suprasti, ką tas alkis reiškia. Ir reaguojam gana tiesmukiškai - kemšam šlamštą. Dietologai dabar jau siūlo gerai pagalvoti, ar alkis nėra tiesiog neteisingai suprastas troškulio signalas. Jeigu tai nėra troškulys, tai greičiausiai yra tam tikros medžiagos trūkumas: vitaminų, kalcio ir pan.
Atsakyti
Sagabona, o ka reikia valgyti,kad veido oda skaistetu ir nebutu su ja problemu ?smile.gif
gal yra kazkoks receptukas...
pietum suvalgiau 100gr krutineles ant groteliu keptos. pomidora,truputi agurko.
gal del maisto mano veidas nebesvyti, po akim tamsu, ir dingo spindejimas akiu...
nes valgau tikrai asketiskai labai schmoll.gif ne del to,kad kudinuos jau. o del to,kad niekas nebeskanu
Atsakyti
QUOTE(miyako @ 2011 03 22, 16:48)
Sagabona, o ka reikia valgyti,kad veido oda skaistetu ir nebutu su ja problemu ?smile.gif
gal yra kazkoks receptukas...
pietum suvalgiau 100gr krutineles ant groteliu keptos. pomidora,truputi agurko.
gal del maisto mano veidas nebesvyti, po akim tamsu, ir dingo spindejimas akiu...
nes valgau tikrai asketiskai labai  schmoll.gif ne del to,kad kudinuos jau. o del to,kad niekas nebeskanu

Man panasiai zinok buvo. Papilkejus, suglebus, issausejus. Bet mane tai paprotino kosmetologe. Sako raciono ivairumo trukumas ir dregmes organizme. Na ne ta tiesiogine prasme kad vandens, nes jo tikrai geriu daug, bet gal vaisiu darzoviu. Pakeiciau mityba. Pradejau darytis ivairias salotas kurias valgau ir prie mesos ir prie zuvies ir prie kosiu. Ir tikrai skaisteja oda ir gal keistai bet ne tokios gilios rauksleles atrodo.
Atsakyti