Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

QUOTE(hondute @ 2011 03 31, 14:30)
Va ir as tiem laisvinamiesiems sitoj vietoj nepritariu. Ten ir taip vien skysciai. As sakau gal vietoj savo planuotu sulciu pameginsiu sita varianta. Na as noriu ne tiek del svorio, kiek biski pailsint organizma nuo viso s... kuri suvalgiau per ziema ir biski atgaivint skonio receptorius, kad per naujo maisto skoni o ne prieskoniu ir padazu atrasciau. Sakiau jei sustos reikalai su WC ivesiu biski daugiau  lastelienos, pvz kokiu uzplikytu linu semenu gal. Tai pirmadieni startuosiu. Galesiu veliau nupasakot efektuka.


Jei skaitai, kad tau būtent šita dieta tinkamiausia, tai pirmyn. Eigoje vis pasipasakok, kaip sekasi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 31, 14:33)
na va zinosiu dabar, reik is jo pabandyt ka nors pagamint, bet as tikiu be krakmolo neapseina niekaip, nes kiek as siaip kepiau darzoves, man niekad nesigauna jos normaliai apkepusios, visad sultys isbega ir gaunas darzoviu torskinys



Žinoma, restoranuose visokių "triukų" naudoja. Indiškų prieskonių mišiniuose irgi yra tirštiklių. Aš naudoju Tikka Masala, Garam Masalla pirkau kažkada indų mugėj, bet jie nesvietiškai aštrūs, nors proporcijas mažinu net 10 kartų.
Bet tradiciškai kiek žinau krakmolas daugiau būdingas kinų virtuvei. Indiškos daržovės kepamos ilgiau, iki pilno minkštumo, skysčiai gali būti garinami, bet gali būti ir paliekami (pagal skonį). Visada pirmi į keptuvę eina prieskoniai, tik tada kai riebalai ir kepimo indas gerai įkaistą ir prisisotina aromatų, dedama mėsa, daržovės, ryžiai.
Mano visi namai kvepia nuo pupelių troškinio, net galva svaigsta blink.gif Vaikai, aišku, nevalgė mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 31, 15:07)
Žinoma, restoranuose visokių "triukų" naudoja. Indiškų prieskonių mišiniuose irgi yra tirštiklių. Aš naudoju Tikka Masala, Garam Masalla pirkau kažkada indų mugėj, bet jie nesvietiškai aštrūs, nors proporcijas mažinu net 10 kartų.
Bet tradiciškai kiek žinau krakmolas daugiau būdingas kinų virtuvei. Indiškos daržovės kepamos ilgiau, iki pilno minkštumo, skysčiai gali būti garinami, bet gali būti ir paliekami (pagal skonį). Visada pirmi į keptuvę eina prieskoniai, tik tada kai riebalai ir kepimo indas gerai įkaistą ir prisisotina aromatų, dedama mėsa, daržovės, ryžiai.
Mano visi namai kvepia nuo pupelių troškinio, net galva svaigsta  blink.gif  Vaikai, aišku, nevalgė  mad.gif


mano pazystami neseniai grizo is Indijos, tai sake vietiniu valgiu neimanoma valgyt, vien palaizus asaros musa, mums reik adaptuotu patiekalu musu europietiskam organizmui smile.gif na reikes ka nors per iseigines pagamint idomesnio, turiu farso, gal lazanija kokia, man patinka lazanija
Atsakyti
Vaje, kokios gurmanės aptilusios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 05, 21:05)
Vaje, kokios gurmanės aptilusios  g.gif


Pasninkas, nera cia ko gurmaniskais patiekaliukais dalintis ir erzint save smile.gif
Atsakyti
...sakot, nėra kas veikti gurmanėms per pasninką... wink.gif
Klebonėlis prisakė melstis. "Durniui darbas, kap daina" - taip ir man - meldžiuos prie puodų.

Pietų indijos ryžių ir žuvies sriuba (originalus receptas J. Oliver, bet truputį pakoregavau)

Įkaitinti troškintuve kokosų aliejų (tinka ir kitoks), pakepinti garstyčių sėklas, kmynus, kari prieskonius, smulkiai kapotus čili, ciberžolę ir garam masalos prieskonius, suberti svogūno galvą, imbiero gumbelį ir česnako 5 skilteles (susmulkintus), pakepinti ant nedidelės ugnies kol pagels, supilti basmati ryžius, pakepinti iki skaidrumo ir užpilti vandens. Virti ant lėtos ugnies uždengus. Po 15 min. įdėti bet kokios baltos žuvies stambiais gabaliukais be kaulų, saujelę šaldytų smulkių krevečių, užpilti kokosų pieno ir druskos, pavirti dar 10 min. Sriubą paskaninti laimo sultimis.


Gal matėt studentų viktoriną su Bumlausku, kur buvo klausimas, kodėl per pasninką buvo leidžiama mėgautis degtiene?

Tai vat Degtienės receptas

2 šaukštai ruginių miltų užpilami šaltu vandeniu, sudedami šiaudeliais supjaustyti išmirkyti džiovinti obuoliai, įdedama cukraus arba garstyčių, išmaišoma. Rauginama 2 paras, valgoma prie virtų bulvių su lupena.

Gal kas mėginot tokį receptą? Aš nedrįstu, man čia tokia buiza.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 08 balandžio 2011 - 09:37
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 08, 10:23)
...sakot, nėra kas veikti gurmanėms per pasninką... wink.gif
Klebonėlis prisakė melstis. "Durniui darbas, kap daina" - taip ir man - meldžiuos prie puodų.

Pietų indijos ryžių ir žuvies sriuba (originalus receptas J. Oliver, bet truputį pakoregavau)

Įkaitinti troškintuve kokosų aliejų (tinka ir kitoks), pakepinti garstyčių sėklas, kmynus, kari prieskonius, smulkiai kapotus čili, ciberžolę ir garam masalos prieskonius, suberti svogūno galvą, imbiero gumbelį ir česnako 5 skilteles (susmulkintus), pakepinti ant nedidelės ugnies kol pagels, supilti basmati ryžius, pakepinti iki skaidrumo ir užpilti vandens. Virti ant lėtos ugnies uždengus. Po 15 min. įdėti bet kokios baltos žuvies stambiais gabaliukais be kaulų, saujelę šaldytų smulkių krevečių, užpilti kokosų pieno ir druskos, pavirti dar 10 min. Sriubą paskaninti laimo sultimis.
Gal matėt studentų viktoriną su Bumlausku, kur buvo klausimas, kodėl per pasninką buvo leidžiama mėgautis degtiene?

Tai vat Degtienės receptas

2 šaukštai ruginių miltų užpilami šaltu vandeniu, sudedami šiaudeliais supjaustyti išmirkyti džiovinti obuoliai, įdedama cukraus arba garstyčių, išmaišoma. Rauginama 2 paras, valgoma prie virtų bulvių su lupena.

Gal kas mėginot tokį receptą? Aš nedrįstu, man čia tokia buiza.


Na sriubyte skamba skaniai, bet meginsiu jau tik po pasninko thumbup.gif . Jis pas mane be zuvytes ir mesos. O del diektienes nezinau, skaniai man neatrodo lotuliukas.gif .
Atsakyti
Nagi, kur visos gurmanes prapuole. As baigiau savo valymosi cikla. buvo labai labai labai sunku. Nes motyvacijos nebuvo visai. Dariau del to kad susiplanavau. daugiau niekada nedarysiu kai nebus stiprios motyvacijos. Na dabar bus vegetariskas pasninkas iki velyku.

Kadangi jos ne uz kalnu, tai gal jau pradekim dalintis mintimis. Kas ka skanaus ir originalaus planuojat darytis. Mane ypac domina kokie idomaus skonio, neiprasti, bet lengvai paruosiami desertai ir karsti patiekalai. Gal pasidalinkit.
As pradesiu: kadangi turesiu sveciu abi dienas tai galvos sukimo dvigubai. Pirmai dienai kaip karstas patiekalas bus karpis idarytas grudeta varske su prieskoninemis zolelemis. Kepsiu orkaitej arba folijoj ant ugnies. O va antrai dienai kol kas nesugalvoju. Su desertais kol kas is vis neturiu jokiu minciu.

Atsakyti
Mielas gurmanes kviečiu paskaityti ką tik iškeptą straipsnį apie Vėlykų šventės ruošimą, stalo puošybą ir maisto gaminimą. Atsiprašau, jei bus klaidų ar neaiškumų. Sakykit pastabas - pasitaisysiu. Tiesiog labai skubu, nes užderėjo daug darbo.
Su šiltėjančiomis saulėtomis dienomis! Džiugaus Vėlykų laukimo, malonaus ir kupino idėjų pasiruošimo ir šiltos jaukios šventės Jums ir Jūsų šeimoms! 4u.gif

http://www.virtuvesragana.lt/page3.php
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 04 19, 19:30)
Mielas gurmanes kviečiu paskaityti ką tik iškeptą straipsnį apie Vėlykų šventės ruošimą, stalo puošybą ir maisto gaminimą. Atsiprašau, jei bus klaidų ar neaiškumų. Sakykit pastabas - pasitaisysiu. Tiesiog labai skubu, nes užderėjo daug darbo.
Su šiltėjančiomis saulėtomis dienomis! Džiugaus Vėlykų laukimo, malonaus ir kupino idėjų pasiruošimo ir šiltos jaukios šventės Jums ir Jūsų šeimoms!  4u.gif

http://www.virtuvesragana.lt/page3.php

net su puikiu regėjimu sunku skaityti- labai smulkus šriftas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 04 19, 21:48)
net su puikiu regėjimu sunku skaityti- labai smulkus šriftas  4u.gif


pritariu smile.gif

na o kaip siaip sekasi musu merginoms? beje uzsimaniua balandeliu, ar butina kopustus plykit? ar galima gal kinietiskuose padaryt? g.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif

QUOTE(KaZantipA @ 2011 04 20, 09:59)
pritariu smile.gif

na o kaip siaip sekasi musu merginoms? beje uzsimaniua balandeliu, ar butina kopustus plykit? ar galima gal kinietiskuose padaryt?  g.gif



Simta metu nedarius tikru balandeliu. Visada darau tik tinginio varianta, kai sudedu i puoda pjaustyta kopusta, morkas ir farso kotletukus maziukus. Ir visa tai vadinu tinginio balandeliais biggrin.gif . O del kinietisku manau galima tikrai. Esu pas teta ragavus is ivairu variantu ir net i buroku lapus susuktus, ji ir i kazkokias salotas suka, kurios karstam vandeni nepasileidzia.

Merginos gal kuri turit receptuka skanios velykines bulkos. Labai domina kazkas tokio, kaip parduotuvese parduodamos saldytos Mantingos bulkos su surio ar prieskoniuoto sviesto idaru. Tik labai noriu pasidaryt namie pati. Gal kuri kazkur matet receptuku ar pacios kepat?????????????
Atsakyti