Įkraunama...
Įkraunama...

Gurmanės ir kulinarės lieknėja!

Nagi gurmanės norit karštos maisto naujienos?

RŪKYTŲ ALYVŲ ALIUJUS.

Kas ragavot, kelkit letenėles, kas ką žinot - pasakokit. Kas pasakysit, kur Lietuvoj nusipirkti, tai first.gif
Atsakyti
Ar per sunki užduotis, ar tiesiog nedomina? o gal aliujus turėtų būti ALIEJUS... blush2.gif

Gerai, duosiu paprastesnį "namų darbą"

o kaip jums DARŽOVIŲ DULKĖS (arba daržovių pelenai)?

Apie šitą moną galiu ir aš daugiau papasakot, nes jau išbandžiau. Tam tikras daržovių derinys susmulkinamas pakepinamas ir džiovinamas orkaitėje apie 12 val. 120-150 C. Kol sudega iki pelenų. Tiksliau, jos pasidaro panašios į apanglėjusias granules. Visiškai sausas. Sutrinama blenderiu ir gaunam daržovių pelenus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 25 kovo 2011 - 13:24
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 25, 13:23)

Apie šitą moną galiu ir aš daugiau papasakot, nes jau išbandžiau. Tam tikras daržovių derinys susmulkinamas pakepinamas ir džiovinamas orkaitėje apie 12 val. 120-150 C. Kol sudega iki pelenų. Tiksliau, jos pasidaro panašios į apanglėjusias granules. Visiškai sausas. Sutrinama blenderiu ir gaunam daržovių pelenus.  4u.gif

ir ką daryt su pelenais? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 25, 10:58)
Nagi gurmanės norit karštos maisto naujienos?

RŪKYTŲ ALYVŲ ALIUJUS.

Kas ragavot, kelkit letenėles, kas ką žinot - pasakokit. Kas pasakysit, kur Lietuvoj nusipirkti, tai  first.gif

QUOTE(Sagabona @ 2011 03 25, 14:23)
Ar per sunki užduotis, ar tiesiog nedomina? o gal aliujus turėtų būti ALIEJUS...  blush2.gif

Apie šitą moną galiu ir aš daugiau papasakot, nes jau išbandžiau. Tam tikras daržovių derinys susmulkinamas pakepinamas ir džiovinamas orkaitėje apie 12 val. 120-150 C. Kol sudega iki pelenų. Tiksliau, jos pasidaro panašios į apanglėjusias granules. Visiškai sausas. Sutrinama blenderiu ir gaunam daržovių pelenus.  4u.gif

cia mums per sudetinga biggrin.gif

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 25, 14:39)
ir ką daryt su pelenais?  unsure.gif

matyt kaip prieskonius naudot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 25 kovo 2011 - 14:30
QUOTE(Sagabona @ 2011 03 25, 14:23)
Ar per sunki užduotis, ar tiesiog nedomina? o gal aliujus turėtų būti ALIEJUS...  blush2.gif

Na kad aliejus ko gero susipratom biggrin.gif , bet va kur jo gauti ir koks jo skonis cia jau sudetingas klausimas.
O ka su tais darzoviu pelenais daryti, nes kol kas man skonio receptoriu aprasymas nesuzadina schmoll.gif ???
Atsakyti
galvą barstyt laugh.gif vietoj valgymo
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 25, 16:06)

jeigu nuo to liekniejama, su mielu noru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 25, 16:06)

QUOTE(KaZantipA @ 2011 03 25, 16:38)
jeigu nuo to liekniejama, su mielu noru biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif

tradiciškai daržovių dulkės naudojamos kaip sūrių plutelė. Ypač mažai brandinti balti, ožkos pieno sūriai dažnai būna padengti tokia plutele. Bet dabar naujiena paniruoti pvz. karališkas krevetes arba krabų mėsos gabalėlius, suktinukus. Na, kaip barstot džiūvėsėliais, sezamo, moliūgo ir kt. sėklomis. Skonis karstelėjęs padūmavęs, bet labai gerai išryškina ypač švelnios žuvies arba jūros produktų skonį. Nuo savęs pridedu, kad daug terlionės (iš pirmo karto nepavyko), bet verta išbandyt ir geras būdas pamandravot prieš svečius.

Bet kai kitiems pasakosiu apie daržovių dulkes būtinai įtrauksiu judviejų paminėtus vartojimo būdus drinks_cheers.gif superinis humoras wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sagabona: 25 kovo 2011 - 16:23
4u.gif
paminejote krevetes-iskart uzsinorejau. Reikes kaip nors ant groteliu padaryti...tik neisivaizduoju kaip g.gif
Atsakyti
pietausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2011 03 26, 13:46)

Skamba skaniai, as ryt meginsiu thumbup.gif .Tik be bulviu tikrai.
Atsakyti
QUOTE(hondute @ 2011 03 26, 18:17)
Skamba skaniai, as ryt meginsiu  thumbup.gif .Tik be bulviu tikrai.

aš vietoj bulvės sutrarkavau obuolį, nuo Beatos nužiūrėjau, labai tinka smile.gif
Atsakyti