Įkraunama...
Įkraunama...

Išsiliejimo skyrelis 4

QUOTE(Dieter @ 2011 09 23, 10:34)
Viluša, Jūs skaitote kokias knygas? Man būtų įdomu, net šiame forume pateikiat tokių įdomių minčių, argumentų. Ar čia taip jau Jums pavyksta, iš galvos visa tai ateina. Jei ką skaitot tai ir aš norėčiau paskaityti.
.....

Knygas - skaičiau, skaitau ir skaitysiu ax.gif
Kai buvo labai sunkus gyvenimo periodas, teko gilintis į psichologiją - pirmiausiai į savo.
Šiuo metu - jau kiek skeptiškai žiūriu į populiariosios psichologijos knygas, tai jau praeitas etapas, bet savo laiku - buvo įdomu ir naudinga. Dabar labiau traukia rimtesnės knygos. Viena tokių, kurios įstrigę atmintyje ir kurią laikas nuo laiko pavartau vėl - "Pagrindinės baimės formos". Ji padėjo suvokti žmonių skirtingumą ir individualumą, bei kiekvieno individo teisę svaip gyventi savo gyvenimą.
O dėl to ką rašau -- ne, tai ne knygų mintys. Tiksliau - viskas kas išgirsta ir perskaityta ir po to pergyventa savyje. Įdomu būna stebėti SAVE tam tikrose situacijose tarsi iš šalies, kiek įmanoma objektyviai -- tada sužinai naujų dalykų ne tik apie kitus bet ir apie save.
Beje - kitų žmonių bendravime domina labiausiai tai, kad aš galiu SAVE labiau pažinti. Mano atveju - pasitikėjimo ir tikėjimo SAVIMI ugdymas - vienas pagrindinių tikslų. Nes ilgus gyvenimo metus stengiausiai pritapti prie kitų, įtikti kitiems, o dabar - grįžtu į pradžią - stengiuosi patikti SAU. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2011 09 23, 11:21)
Aš manau, kad daugeliui žmonių reikia išgirsti priešingą nuomonę tik tam, kad puosęs ginčytis įrodytų SAU, kad jis teisus... Pats su savimi juk nepasiginčysi...

Nebutinai...kartais isgirsta priesinga nuomone (net jei viesai su ja ir gincyjamasi) duoda zmogui peno pamastymui.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 09 23, 13:02)
Nebutinai...kartais isgirsta priesinga nuomone (net jei viesai su ja ir gincyjamasi) duoda zmogui peno pamastymui.

Suprantama, kad nebūtinai 4u.gif Bet minėtu konkrečiu atveju - matyt taip ir buvo...
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2011 09 23, 08:12)
kas nutiko?

Dabar jau nieko. Konfliktiška diena buvo, daug įtampos, nervų, o šiandien viskas gerai smile.gif

QUOTE(Viluša @ 2011 09 23, 11:21)
Aš manau, kad daugeliui žmonių reikia išgirsti priešingą nuomonę tik tam, kad puosęs ginčytis įrodytų SAU, kad jis teisus... Pats su savimi juk nepasiginčysi...
Aš paprastai tokiais atvejais sakau - tai tik MANO nuomonė, jei tu manai kad pats esi teisus, tai taip ir daryk... Ir pasistengiu neimti į galvą fakto, kad kitas žmogus turi kitokį požiūrį, nei mano, tai - jo teisė... Bet tas jo kitoks požiūris visiškai neįtakoja MANĘS, nes aš turiu SAVO nuomonę 4u.gif

Gerai parašyta smile.gif
Irgi panašiai reaguoju atitinkamose situacijose ir beje, viena giminaitė, su kuria dažnai padiskutuojam įvairiom temom kažkodėl baisiausiai susinervina po mano frazės - "Tai tik tavo nuomonė, manoji yra kitokia, galim gi turėt jas skirtingas...". Tai atrodytų bandau išvengt ginčų ir pykčių, o išeina dar blogiau nei kad turbūt pradėčiau ginčytis ir įrodinėt savo tiesas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luigina @ 2011 09 23, 15:00)
...Irgi panašiai reaguoju atitinkamose situacijose ir beje, viena giminaitė, su kuria dažnai padiskutuojam įvairiom temom kažkodėl baisiausiai susinervina po mano frazės - "Tai tik tavo nuomonė, manoji yra kitokia, galim gi turėt jas skirtingas...". Tai atrodytų bandau išvengt ginčų ir pykčių, o išeina dar blogiau nei kad turbūt pradėčiau ginčytis ir įrodinėt savo tiesas  biggrin.gif

Na, jūsų giminaitė netenka progos pasiginčyti bigsmile.gif
Liaudiškai šnekant - yra žmonės, kurie iš konfliktų semiasi energijos, tik susipykę su kuom nors ar iki akių drąskymo įrodinėdami savo tiesas pasijaučia gerai... Čia - kaip energetiniai vampyrai ax.gif
Atsakyti