QUOTE(Jurumergele @ 2012 11 20, 00:45)
Šveitimui dar naudojama plieno vilna.
aš kai šito daikto užklausiau senukuose, tai likau nesuprasta
jungiuosi prie "restauratorių"-mėgėjų

kol kas rimtesni mano darbai nėra labai vykę, dėl kokių priežasčių - gal, kad baldai iš plokštės, gal ne tokios pasirinktos medžiagos, o gal rankos kreivos

bet kadangi mano naujinami baldai neturėjo išliekamosios vertės, tai negaila eksperimentuot.
darėmės remontą darbo kambary. seną blokados laikų bufetą sumąsčiau apklijuoti lipnia plėvele, pakeisti rankenėles. na, išvaizda gavosi pusėtina, bet kad ta plėvelė baisiai neatspari, jau nusitrynė briaunos kur darinėjasi stalčiai. vienžo, nesu patenkinta
o rašomasis stalas buvo pirktas prieš kokius 35 metus, tai jo rankenos, kojos iš medžio, o visa kita iš faneruotos plokštės. viskas gražiai nusišveitė. sugalvojau rankenas ir kojas dažyti baltai, tepti vienkomponentį sendinimo laką ir ant viršaus dėti rudą spalvą. nu tai vargau

tik pradėjus tepti tą rudą spalvą, ji pradėjo skilti tiesiog akyse, užtepti lygiai, kad nepersišviestų balta, buvo sunku, tada storiau kabinau dažus, kai kur nuvarvėjo, o kai bandžiau tas vietas antrą kartą nubraukti teptuku, tai dingo sendinimo efektas, liko tik teptuko dryžiai

nu bet režultate, dar nulakavus, rankenos gavosi puse bėdos, svarbiausia - malonios liesti

bet su visa likusia plokšte tai nelabai pasisekė. laką pirkau senukuose, baldinį, tonuotą rudai. lakuojant jis man susimesdavo į krūvas plokštės pradžioje ir pabaigoje. kad ir kiek skiedžiau laką ir brūžinau teptuku, bet vistiek kraštuose gavosi truputį tamsiau. o labiausiai nepatinka, kad paviršiai gavosi tokie vos vos šiurkštūs, ne dėl to, kad ten būtų kokių dulkių prilipę, bet dėl pačio lako struktūros. ir nors lakas buvo baldinis, bet greitai priekinė stalviršio briauna buvo "nuvaryta" su kėde

galvoju, gal reikėjo to baldo nenaudoti kokį pora mėnesių, kad lakas maksimaliai sukietėtų? vienžo, rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjausi
labiausiai buvau patenkinta kėdės ant ratukų atnaujinimu, nors invazija buvo minimali

kažkada pirkom maksimoj, traukta juoda dirbtine oda. vaikai gretai prakrapštė rankturius ir išlupo daug porolono

nu tai aš tuos rankturius aptraukiau ryškiai mėlynu aksomu. tai man ta kėdė labai patinka
nu, vėliau sukelsiu nuotraukas, jei kam įdomu.
tai tiek iš mano eksperimentų. dabar laukia grandioziniai darbai - ketverių durų atnaujinimas ir virtuvinė spintelė. vyras sako, "gal tu neapsimk"

bet man jau rankos niežti

bet kaip išmokt tos darbo kokybės?????