QUOTE(vavava @ 2011 03 05, 03:35)
1. Nebūna nepatogių klausimų.. būna tik nepatogūs atsakymai. Mano vertybės labai paprastos, ir jei jų neatitinka - taip manau, kad žmonės dar būna nesubrendę/nepasirengę augint vaikus.. Ir kad neįvertina savo galimybių (turiu mintyje ne vien materialinių, bet ir dvasinių).
Gal todėl, kad pirmiausia žiūriu iš vaiko pozicijos.. Pagalvoju, kaip jis gali jaustis tokioje, ar kitokioje situacijoje

Čia galėčiau nueiti į vaikų psichologijos peripetijas, bet tema ne apie tai.. o be to ir svarbiausia čia šioje temoje būti laimingai mamai, o ne laimingu vaiku.. Bet laiminga mama žinot kuri? Kuri pirmiausia myli save ir turi savivertę.
2. Na šiaip čia temai irgi ne apie tai.. Bet buvau labai liberalių pažiūrų, kol gyvenau Lietuvoje.. Užteko susipažinti su pasauliu iš arčiau, ir supratau, kad patys didžiausi rasistai žinot kas? ogi patys negrai..
O kas liečia musulmonus tai islamas - jų gyvenimo būdas. Ir ne vien grožis tose knygose aprašytas.. Man asmeniškai nepriimtinas toks fanatizmas. Tai yra joks fanatizmas nepriimtinas, nei sektos, nei islamai, nei beprotiškai tikinčios bažnyčios davatkelės.. Dievas yra vienas, ir nereikia jokių reglamentų, jei nori su juo susisiekti..
Tai dar įdomi detalė, kodėl išsiskyrėte su vyru? o neguodėte? Kaip manot ar jis būtų išsigydės nuo savo priklausomybės, jei jūs būtumete likusi kartu? Aš manau, kad ne.. nes žmonės nesikeičia.. NEBENT kažkas sukrečia juos iki pat dvasios gilumos.. Kaip jūs ir padarete su savo vyru.. palikdama jį. Jūs pačios puikiai žinote kaip reikia elgtis, bet vaizduojate, kad nesuprantate apie ką aš šneku.
Todėl nevisada reikalingi paguodos žodžiai ir gailestis. Žmonės patys save puikiai apgaudinėja, taikstosi su savo silpnybėmis, susigalvoja tūkstančius pasiteisinimų vien tam, kad galėtu ramiai miegoti.. O gal geriau kartais papurtyti ir pasakyt - sustok.. ar matai ką tu darai su savimi ir savo gyvenimu?
1. Tam, kad atsakyti, reikia isgirsti klausima, buten
tinkamai uzduoti klausimai privercia zmogu mastyti, kad pateikti atsakymus. O ieskant atsakymus i klausimus, kartais zmonems nusvinta, praregeja. Jus gi bandote, sunyveliuoti viena grandi ir iskelti kita, kai abi yra svarbios. Klausimo paskirtis inspiruoti mastyma-ieskoti atsakymo.
"...Mano vertybes...", kas tai, sventa karve? Jus turite, as turiu vertybes, P. Jadze, Aguona irgi ir t.t. ir t.t. visi turi savo vertybes. O dar priedo prie viso to yra visuomenines vertybes, kurios visada buvo ir bus auksciau asmeniniu. Kodel jus savo vertybes naudojate kaip "Prokrusto loze" kito asmens atzvilgiu?
Kokioj vietoj temos autore piktnaudziauja vaiko teisemis? Konkreciai, ne tai kas jums vaidenasi.
O kodel gi ne, kodel jus priespastatote savokas "laiminga mama" ir "laimingas vaikas" viena kitai, kai jos puikiai gali tarpusavyje dereti. Kiekiveno zmogaus gyvenime buna krizes, bet tai nereiskia, kad vaikai nuo to nukencia.
2. Kad senai apie tai kalbu, kad tai yra elementarus zmogiski lyciu santykiai, kuriems bandoma suteikti rasistini ir t.t. atspalvi.
Na kad ne jus viena su pasauliu esate susipazinusi, dar yra kita sio klausimo puse, su kuria dalimi, nes pasaulis yra beribis. Todel privalo ateiti suvokimas, kad pasaulis nesibaigia musu asmeniniu akiraciu, o tik yra mzytis jo segmentelis, kuris yra vertinamas labai subjektyviai, nes mes tokie esame.
O ka tas jusu, visiem zinomas atradimas, sios temos kontekste keicia?
Na matau agnostiku paziuros jums nesvetimos, bet velgi, ka tai bendro turi su tema? Tos kurios diskutuoja apie islama mane pazista, kaip viena is tu, kuri neretai uzduoda nepatogius klausimus, nekarta teko buti T. Mergaites oponente, bet tai dar nereiskia, jei as izvelgiu toje religijoje man nerpiimtinus, ar mano protui nesuvokiamus elementus, jog si religija privalo buti niekine VISIEM. Islamas kaip ir kita religija yra daugialype, nes ja propaguoja zmones, kurie nera dievai, jiems lemta klysti. Religija yra jauna, palyginus su kitomis, tad visai normalu, kad ir cia ryskus yra jaunatviskas maksimalizmas. Ar ne kitokia buvo krikscionybe? Viskam reikia laiko.
Na ne jums analizuoti, mano situacija. Ypac kai neturite zalio supratimo apie ka kalbate, viskas yra prielaidu lygmenyje. Nezinote kodel pradejo gerti, kaip gere, tik del ko mete ir tik viena aspekta. As jo niekada nepalikau. Tad susilaikykite.
Taip, spyris i uzpakali geras katalizatorius, bet nesuklyskite,manydama, kad tai vieninte skatinamoji priemone. Zmones keiciasi ir dar kaip, as labai pasikeiciau palyginus su ta kuri atejo pirma karta i SM. Pasidariau pakantesne, isnyko maksimalizmas, beveik baigiu atsikratyti skirtyti zmones i gerus ir blogus, nes suvokiu, kad vienas ir taspats zmogus yra daugiabriaunis. Laikas suteikia isminties, patirti, kuri itakoja ir keicia zmogu, privercia daryti savo vertybese revizija ir jas karts nuo karto koreguoti.
Neveltui filosofas Volteras yra sakes, kad "nuomone nekeica tik kvailiai ir lavonai". Mes zmones nesame statiski, net musu jausmai yra nepastovus, kintantys, todel i matematines formules negalima irasyti. Todel vienareiksmiskumo poelgiu vertinime negali buti. Vertinti blogas/geras yra baisiai primityvu.
As puikiai suprantu apie ka jus kalbate, bet nesuprantu, kodel jusu vertybes man, autorei ir kitom moterim privalo buti aksioma.
O ka padare moteris su savo gyvenimu? Va jei mirtu, jos gyvenimas baigtusi, to pakeisti negali, o dabar aibes variantu. Tad nereikia cia tragedijos izvelgti, kai tame yra net labai geru ivykiu.Vienas is ju, gims vaikelis, didziule laime, bus paguoda mamai. Dievo keliai nezinomi, gal tai autorei yra gelbejimo ratas, stimulas skatinantis perzvelgti i ateiti. O klyksmais, spardymu, purve voliojimu, jus nieko nepasieksti, zmogus tik ilis i save, ir atsiras dar viena Senmerge (atsiprasau jos), kuri kazkada vietoj to, kad butu isklausyta, paguosta buvo atstumta teisuoliu. As labai gailiuosi, kad tuo momentu manes nebuvo salia. Nes smurtas pagimdo smurta, o jusu elgesys sioje diskusijoje neglima ivardinti kitaip, nei dvasini smurtas pries nestabilu zmogu, nes
jusu tiesa, kuri nera aksioma ir is pirsto lauzta, nes jus visko nezinote, yra tik prielaidu lygmenyje, tai zmogu gniuzdo.
Manau, neverta toliau testi diskusijos, tai kas imanoma yra pasakyta. Gal tikrai jums reikia spyrio i uzpakali, kad suvoktumete, jog jusu tiesa gyvenimas neapsiriboja, gyvenimas nera vien juodas ir baltas, yra daug atspalviu.
Tik prasyciau, susilaikyti kategoriskumo. Jus turite savo nuomone, mes ja supratom, gerbiam, bet gerbkite ir mus. Man kaip zmogui nemalonu stebeti, kai zmogu gniuzdo.