Įkraunama...
Įkraunama...

Banali istorija

QUOTE(senmerge @ 2011 03 05, 13:35)
Pripažinkit , kad ir jūs bandot įbrukti savo nuomones mums  ir dar aršiau .

Siuo metu as opnuoju, jus neizeidinedama.
Mano tikslas paskatinti jus susimastyti, kad nustotumete terorizuoti autore. Jus teisi, tame galima izvelgti brukimo pozymius.

Tiesiog musu veiksmu motyvai skirtingi. Nors is kitos puses, tai yra baisiai slaygina, nes "visi keliai gerais norais i pragara gristi"
Tieiog man nemalonu matyti kai "doroja" zmogu. Lygiai taip pasielgciau jei kas jus spardytu, cia jau mano achilo kulnas.
Man labiau patinka intelektualines - argumentu kovos mirksiukas.gif
Atsakyti
kvarta - juodaodį vyrą gali turėti bet kokia balta moteris.. Stora - liekna; jauna-sena; baisi-graži.. Jie labai neišrankūs;)
Likite prie savo nuomones, nes man tiesa sakant vistiek. Tiesiog prioritetai kiti.
Ir nesakykit, kad pati atsidursiu tokioje situacijoje.. Nes aš jau neatsidūriau, nors progų ir galimybių buvo daug. Jei žmogus nėra patinas iš prgimties, jis niekada nelakstys paskui priešingą lytįwink.gif
M00nte,
Turiu tvirta poziciją, ir tikrai suprantu apie ką šneku;)
Bet bele kokiu atveju, nėra mano tikslas jūsų įtikinti kitaip.
Nesuprantu kodėl turiu toleruoti tokius žmones.. Tikrai nesuprantu. Ir žinoma nenoriu schmoll.gif
Bele kokiu atveju, sėkmės čia esančioms.

Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2011 03 05, 03:35)

Todėl nevisada reikalingi paguodos žodžiai ir gailestis. Žmonės patys save puikiai apgaudinėja, taikstosi su savo silpnybėmis, susigalvoja tūkstančius pasiteisinimų vien tam, kad galėtu ramiai miegoti.. O gal geriau kartais papurtyti ir pasakyt - sustok.. ar matai ką tu darai su savimi ir savo gyvenimu?

Autorei 38 metai. Ne 18. Pagal tai, ką ir kaip ji rašo, panašu, kad tai yra žmogus, kuris ganėtinai gerai žino, ko nori iš gyvenimo, moka už save pakovoti, yra išsilavinęs, kompetetingas dirbti aukštos kvalifikacijos reikalaujančius darbus. Plius tai yra žmogus, turintis šeimyninio gyvenimo ir vaikų auginimo patirties, kuris turi praaugusį pirmąjį vaiką ir su tuo vaiku yra nusistovėję geri santykiai. Ir su šituo žmogumi ėmė ir atsitiko tai, kas yra atsitikę su kiekviena iš mūsų - ji įsimylėjo. Širdžiai, kaip sakoma, neįsakysi, nes žmogus nėra robotas. Juo labiau 38 metų. Kai tau 18 metų, gali sau pasakyti, kad visas gyvenimas man prieš akis. Kai tau 38 metai, kur kas realiau suvoki, kiek jau nuėjai ir kiek tau gal liko, o gal ir ne. Todėl mažiau prisiriši prie kažkieno sugalvotų taisyklių ir gyveni vadovaudamasi savo galva ir širdimi. O jūs būtent šitame įžvelgiate autorės bėdą. Ir norite jai pasakyti - sustok. O dėl ko ji turi sustoti? To, kas įvyko, jūs jau nepakeisite, ji neturi nei kur nei ko sustoti, ji galvoja, kaip jai gyventi toliau. Ir ji yra atvira ir sąžininga sau savo jausmų atžvilgiu, vietoj to, kad apsimetinėtų pseudodavatka. Ji ir toliau augins dukrą, dirbs darbą, išeis motinystės atostogų ir gyvens savo gyvenimą. Taigi, dėl ko ji turėtų sustoti?

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2011 03 05, 11:59)

Na kad ne jus viena su pasauliu esate susipazinusi, dar yra kita sio klausimo puse, su kuria dalimi, nes pasaulis yra beribis. Todel privalo ateiti suvokimas, kad pasaulis nesibaigia musu asmeniniu akiraciu, o tik yra mzytis jo segmentelis, kuris yra vertinamas labai subjektyviai, nes mes tokie esame.

<...>
Taip, spyris i uzpakali geras katalizatorius, bet nesuklyskite,manydama, kad tai vieninte skatinamoji priemone. Zmones keiciasi ir dar kaip, as labai pasikeiciau palyginus su ta kuri atejo pirma karta i SM. Pasidariau pakantesne, isnyko maksimalizmas, beveik baigiu atsikratyti skirtyti zmones i gerus ir blogus, nes suvokiu, kad vienas ir taspats zmogus yra daugiabriaunis. Laikas suteikia isminties, patirti, kuri itakoja ir keicia zmogu, privercia daryti savo vertybese revizija ir jas karts nuo karto koreguoti.

Neveltui filosofas Volteras yra sakes, kad "nuomone nekeica tik kvailiai ir lavonai". Mes zmones nesame statiski, net musu jausmai yra nepastovus, kintantys, todel i matematines formules negalima irasyti. Todel vienareiksmiskumo poelgiu vertinime negali buti. Vertinti blogas/geras yra baisiai primityvu.

As puikiai suprantu apie ka jus kalbate, bet nesuprantu, kodel jusu vertybes man, autorei ir kitom moterim privalo buti aksioma.

O ka padare moteris su savo gyvenimu? Va jei mirtu, jos gyvenimas baigtusi, to pakeisti negali, o dabar aibes variantu. Tad nereikia cia tragedijos izvelgti, kai tame yra net labai geru ivykiu.Vienas is ju, gims vaikelis, didziule laime, bus paguoda mamai. Dievo keliai nezinomi, gal tai autorei yra gelbejimo ratas, stimulas skatinantis perzvelgti i ateiti. O klyksmais, spardymu, purve voliojimu, jus nieko nepasieksti, zmogus tik ilis i save, ir atsiras dar viena Senmerge (atsiprasau jos), kuri kazkada vietoj to, kad butu isklausyta, paguosta buvo atstumta teisuoliu. As labai gailiuosi, kad tuo momentu manes nebuvo salia. Nes smurtas pagimdo smurta, o jusu elgesys sioje diskusijoje neglima ivardinti kitaip, nei dvasini smurtas pries nestabilu zmogu, nes jusu tiesa, kuri nera aksioma ir is pirsto lauzta, nes jus visko nezinote, yra tik prielaidu lygmenyje, tai zmogu gniuzdo.

Manau, neverta toliau testi diskusijos, tai kas imanoma yra pasakyta. Gal tikrai jums reikia spyrio i uzpakali, kad suvoktumete, jog jusu tiesa gyvenimas neapsiriboja, gyvenimas nera vien juodas ir baltas, yra daug atspalviu.

Tik prasyciau, susilaikyti kategoriskumo. Jus turite savo nuomone, mes ja supratom, gerbiam, bet gerbkite ir mus. Man kaip zmogui nemalonu stebeti, kai zmogu gniuzdo.

Labai jums pritariu.
Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2011 03 05, 13:42)
kvarta - juodaodį vyrą gali turėti bet kokia balta moteris.. Stora - liekna; jauna-sena; baisi-graži.. Jie labai neišrankūs;)
Likite prie savo nuomones, nes man tiesa sakant vistiek. Tiesiog prioritetai kiti.
Ir nesakykit, kad pati atsidursiu tokioje situacijoje.. Nes aš jau neatsidūriau, nors progų ir galimybių buvo daug. Jei žmogus nėra patinas iš prgimties, jis niekada nelakstys paskui priešingą lytįwink.gif
M00nte,
Nesuprantu kodėl turiu toleruoti tokius žmones.. Tikrai nesuprantu. Ir žinoma nenoriu  schmoll.gif

Na ir kas, kad gali tureti bet kuri... Otelo irgi buvo juodaodis, bet tai nemaiso, mes jau ne viena simtmeti ziurim nemirtinga kurini ir raudam. Jo t.y. personazo, emcijos, jausmai del to nenuvertejo. Kodel pastoviai akcentuojama odos spalva. Visu prima tai vyras ir moteris.

Nesakysiu, nes tokioje situacijoje gali atsidurti jusu vaikai, artimi giminaiciai, jums brangus zmones. Neveltui senoves ismintis sako "nespjauk i sulini..."

O as turejau progu ir dabar turiu, ir manau turesiu ne viena ir tik mano reikalas ar jomis naudosiuosi, ar ne. Bet tai neesminis diskusijoje dalykas. Tiesa, tai gi nieko nepaneigia ir nepgarindzia, nesuprantu, kodel jus pastoviai tai eskaluojate sioje temoje.

Visu prima kokius zmones toleruoti?
Papunkciui kuo jie prasizenge moralei?
Kita vertus, jus privalote toleruoti. Toleruojant kito amsnes pasirinkima, jus gi niekas nevercia tai praktikuoti savo gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 kovo 2011 - 13:17
tik vienas dalykas aiškus iš diskusijos
kiek žmonių tie nuomonių.mes galim čia pjautis,taikytis,
bet autorės gyvenimo nenugyvensim smile.gif
ir visą atsakomybę teks jai prisiimt gyvenime už paklydimus,
o jie,manau,kaip tik sustiprina žmogų smile.gif
kiekvienas renkamės savo gyvenimo kelią ir turim jį nugyvent.
o kelio nėra nei teisingo nei neteisingo,nes visi keliai kažkur veda...
Atsakyti
Yra ar nėra moralė? Tolerancija moralę neigia, nes sulygina visų nuomones. Kaip suprantu, skirtis eina per tai. Jei turime moralines nuostatas, niekur negalime jų užkišti, viską neišvengiamai vertiname jų kontekste. Moralus žmogus, pasielgęs amoraliai, tą suvokia ir priima padarinius. Atmetantis moralę aptariamą konkretų atvejį pakabina beorėje erdvėje ir mėgina jį apibrėžti susiedamas su kitais jam žinomais atvejais. Tad susikalbėjimas kaip ir neįmanomas. Čia šiaip, ne vien apie šį atvejį.
Temos autorei baltai pavydžiu, kad jai tik 38-eri. Iš širdies linkiu geros sveikatos, emocinės pusiausvyros, psichologinės ištvermės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 03 05, 01:03)
Taip, siuo metu atsovauju T. Mergaites interesus, ginu jos oruma ir ka? Nors ir retorinis, atsakiau.

Tamsi Mergaite isties l.siltas zmogutis wub.gif .Nesitikejau tokio rasizmo pliupsnio sitoj temoj.Kaltindami musulmonus vyrus,kokie jie VISI baisus,gal atsiverskit laikrascius.Kiekviena savaite pasirodo zinutes,kad vyras (lietuvis,speju ne musulmonas) sumuse/uzmuse zmona.Tai gal ir uz lietuviu netekekim?
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2011 03 05, 13:35)
Yra ar nėra moralė? Tolerancija moralę neigia, nes sulygina visų nuomones. ...

Keistas pas jus tiek tolerancijos tiek moralės supratimas g.gif
Kažką į lankas jūs čia...
Atsakyti
Kodėl manote, kad mano dukra nelaiminga? Anaiptol, labai laiminga - nori, kad gimtų sesuo.
Mokosi labai gerai gerai - buvo apdovanota Dublino savivaldybės apskrities padėkos raštu už sukurtą papuošalą eglutei kalėdoms ir netgi buvo rodyta (nufilmuota ) per TV žinias. Mergaitė tapo nugalėtoja TARP VISŲ DUBLINO MOKYKLŲ vienmečių mokinių. Geriausio mokyklos mokinio statulėlė/taurė, teikiama kas savaitę, beveik tris menesius stovi namuose. Dublino matematikų olimpiadoje - šešta vieta.
Linkiu jūsų vaikams to pasiekti.
QUOTE(vavava @ 2011 03 05, 10:30)
Moonte,
Jau minėjau, kad tikrai ši diskusija yra beprasmė.
Sąvoka laimingas vaikas - tai nereiškia vien pavalgės ir aprengtas vaikas. Tai yra pirminiai poreikiai.Jus prisiminkite save paauglsytėj, kas galvoj dėjosi ir kaip jautėtes.
Ir pabandykit įsivaizduoti jei jūsų mama būtų kaip autore.. Jus būtumet laiminga?
O kitas dalykas dėl alkoholio - taip jūsų vyrą kažkas privertė pradėti gerti? Nuo to  ir prasideda slydimai į dugną - kada pradedama ieškoti sau pasiteisinimų.
Išvis tokios kalbos man buos aktualios niolikos metų, kai nieko svarbiau nebuvo nei meilė, vaikino turėjimas.. idealizacija santykiu ir panašiai. Bet kažkaip gyvenimas nėra toks lengvas ir paprastas, ir kai teko susidruti su rimtomis problemomis.. Taip rimtomis, o ne meilių-seilių klausimais, tada supratau tik, kokiom nesąmonėm užsiiminėjau prieš tai. Ir kad gyvenimas tikrai iš to nesusideda.
Kaip nekeista gerti dėl to nepradėjau, bet tapau stipresnė, ir atsparesnė.
Ir man išvis juokinga kai žmonės sako, tu neturi problemų - už tai tavo toks požiūris, nes negali suprasti.
Iš vis sudėtinga buvo susitaikyti su jomis, nes jos buvo aplinkybių lemtos, o ne pačios rankom kurtos. Bet jų dėka tapau koncentruotas ir žinantis ko nori iš gyvenimo žmogus.
Man atrodo, kad jūs gyvenime nežinot kaip gali būti, už tai ir eikvojat laiką tokiom beprasmiškom emocijom.
Ir mano vertybės nėra iš kosmoso srities. Nesakau gi, kad bendrauju tik su žmonėmis, kurie pvz dėvi baltas kojnes.. Arba kurie butinai maudosi du sykius per diena wink.gif O jeigu taip sunku suvokti, ką reiškia vertybė, ir toleruojat viską, tai nesistebėkit kur ritasi pasaulis. Nes jame dauguma žmonių tokių, kurie viską toleruoja;)

Papildyta:
Na betgi nesenai guodeisi, kad kaip tik sekso tau ir trūksta. Tai kame bėdos?
šiaip smalsumas- o turėjot sekso su juodaodžiais , kad galėtumėte palyginti? rolleyes.gif
QUOTE(senmerge @ 2011 03 05, 11:20)
Ko ? sekso su juodaodžiais ? Žinot , tikrai nepavydžiu , kai galiu turėti sekso su baltaodžiais . Kvailiau nė nesugalvosit .

Atsakyti
ot šaunuolė mergaitė thumbup.gif svetimoje šalyje tiek pasiekti smile.gif
o gal lelioukui jau vardą turite?ar sesutė gal jau sugalvojo? smile.gif
Atsakyti
Norėčiau autorės paklausti, kažkur skaičiau, kad musulmonui yra garbė vesti moterį, turinčią vaikų ir užauginti svetimus vaikus.(nesvarbu,kelinta žmona ji taps), ten nėra vaikų globos namų.Ar tai tikrai tiesa?
Tik man būtų sunku susitaikyti su tuo, kad būčiau antra ar trečia.
Vaikas - Dievo dovana 4u.gif , ir man smagu, kad gyvenate tokioje šalyje, kur dukrelę bus lengviau užauginti. 4u.gif Svarbu pačiai jaustis laimingai, tada visi tai jaus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute35: 05 kovo 2011 - 21:41
QUOTE(vavava @ 2011 03 05, 13:42)
M00nte,
Nesuprantu kodėl turiu toleruoti tokius žmones.. Tikrai nesuprantu. Ir žinoma nenoriu  schmoll.gif

Niekada nesakykit taip kategoriškai. Ir gilioj senatvėj dar galit iškrėst kažką, kas visai nederės su Jūsų nuostatomis, nepaisant to, kad Jūs toooookia tobula rolleyes.gif
Atsakyti