Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikiui pučia pilvelį

Sveiki,
Mems jau beveik 2,5mėn.Kankina pilvelio pūtimas.Mergytė labai neramiai miega, o miego metu net pravirksta.Ir maitinant savo pienuku, ir dabar, kai pradėjau tik mišinukais(Aptamil1),ta bėda nesumažėjo.Tik dabar ,kai geriam mišinuką, būna ramesnių dienų, o užeina, kad dukrytė visą dieną nemiega ir rangosi bei purpsi.Ar tokie "priepoliai" normalu?Kaip atskirti pilvelio raižymą?Tuštinamės normaliai, kiekvieną dieną, būna ir du kartus per dieną, išmatos ne kietos.Duodu Espumizano, įlašinu jo į buteliuką kiekvieną kart, kai maitinu.
Dėkui.
Atsakyti
Kaip daznai galima naudoti duju vamzdeli? Mazyliui 2 men. Diegliukai nuolatiniai musu dienu ir naktu palydovai. Kartais, kai mazylis net klykia is skausmo, naudoju duju vamzdeli. Kaip daznai galima tai daryti? Ar galima ji naudoti kelis kartus ta pacia diena? Kaip giliai galima ji kisti? Ar yra neigiamu pasekmiu? ACIU uz atsakyma.
Atsakyti
aš irgi naudodavau, tai buvo paskutinė priemonė, kurią išbandžiau ir vienintelė veiksmingiausia wink.gif
Atsakyti
Kaip daznai galima naudoti duju vamzdeli? Mazyliui 2 men. Diegliukai nuolatiniai musu dienu ir naktu palydovai. Kartais, kai mazylis net klykia is skausmo, naudoju duju vamzdeli. Kaip daznai galima tai daryti? Ar galima ji naudoti kelis kartus ta pacia diena? Kaip giliai galima ji kisti? Ar yra neigiamu pasekmiu? ACIU uz atsakyma.
Atsakyti
Dujų vamzdelį reikėtų naudoti iki3 mėn pagal reikalą, bet geriausia vakare prieš naktį. Giliai kišti nereikia. Komplikacijų nėra pastebėta. heart.gif
Atsakyti
Pilvo dieglių priežastis iki šiol nėra visiškai aiški. Viena iš neramumo priežasčių gali būti virškinimo trakto alergija, jei ir perėjus prie paprasto mišinio, kūdikio neramumas nesibaigia.
Kadangi jūsų kūdikis yra pirmųjų mėnesių ir pati nebemaitinate, gal reikėtų pakeisti į hidrolizuotą pieno mišinį, kuris padeda bręsti ir žarnyno gleivinei, ir apsaugo nuo alergijos. Tos mišinys yra HiPP HA1.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena!
Maitinau vaikeli pati,bet kai pasisverem poliklinikoj,paaiskejo,kad mano pieno nepakanka,nes per 17 dienu mazyle priaugo vos 200g.Dabar maitinu savo pienu, plius paildomai kiekviena maitinima primaitinu misiniu "Semper".Iki tol vaikas tustindavosi 4-5k. per para, o dabar vos ne vos viena, ir tai per didziausius klyksmus.ar cia beda del to, kad maitinimas dirbtinis ir viskas susireguliuos,ar cia pilvuko skausmai? Ar normalu,kad tiek nedaug kartu per para tustinasi?
Aciu is anksto!
Atsakyti
Kiek suprantu, mergaitei tik bus mėnuo. Nėra tikslinga sverti kūdikio ,ypač pirmą mėnesį, neišlaukus viso mėnesio. Kadangi po gimimo svoris krenta ir tik po savaitės kūdikis pasiekia gimimo svorį, ir tik tada jis vėl pradeda augti. Be to ir svoris auga netolygiai, gali per kelias dienas užaugti kelis šimtus gramų, vėliau kelias visai nepriaugti. Todėl nepanikuokite ir stenkitės pati dažniau žindyti, gerti pakankamai skysčių, pabandykite HiPP žindyvių arbatą, ir pieno tikrai atsiras.
Jei išmatos kietos ir kūdikis skausmingai tuštinasi- gali būti , kad kūdikiui trūksta paprasčiausia skysčių, todėl jį reikėtų papildomai pagirdyti, o jei tai nepadės- tikriausia netinka mišinukas.
Kai pati dar maitinate, labiau tiktų HiPP Pre mišinys, jei atsitiks taip, kad pieno neliks, o kūdikis bus iki keturių mėnesių, tokiu atveju reikėtų pereiti prie hidrolizuoto HiPP HA1 mišinio (jame baltymas yra susmulkintas, neprovokuoja nei odos , nei žarnyno alerginių reakcijų). Šis mišinys, jei kūdikis visai negauna mamos pieno, padeda bręsti jo žarnyno gleivinei, tarsi jis valgytų mamos pieną.
O dabar stenkitės pati kuo dažniau žindyti ir pasisverti , kai kūdikiui bus mėnuo.
heart.gif
Atsakyti
Niekaip mums nesiseka sureguliuoti mitybos rezima-viena karta suvalgo 900ml, kita karta 800ml misinio per para.Tusitinasi 1 arba 2 kartus,bet labai sunkiai-rekia klykia,stena ilgiausiai, nors kakutis normalus-dantu pastos konsistencijos.Pagelbsti tik termometras i uzpakaliuka, nors viduriukai visai neuzkieteje.Gal cia del to,kad as jos papildomai negirdau niekuo,iskyrus misiniu?
Atsakyti
Norejau pasiteirauti ka reikia daryti kai vaikui skauda pilvuka, kankina taip vadinami diegliai, ir tai dazniausiai buna naktimis. Girdejau, kad berniukams taip buna daznai, su pirmu vaiku kankinausi, nenoriu kad ir antras kankintusi, ar yra kokiu nors priemoniu tai palengvinti?
Atsakyti
heart.gif Tikriausia tai yra dėl peristaltikos (žarnų judėjimo)sutrikimų. Jis gali būti įgimtas ir, vaikui augant, susitvarko,arba gali būti dėl nuolatinio lašų nuo pilvo pūtimo naudojimo. Tik Espumisan L neturi poveikio į žarnų peristaltiką, todėl, jei naudojate kitus, reikėtų nustoti juos vartoti.
Žarnų judėjimą gerina pilvo masažas pagal laikrodžio rodyklę prieš kiekvieną maitinimą, guldymas ant pilvo, mankšta. Jei tas nepadės, nuo keturių mėnesių po truputį galite pradėti įvesti daržovių tyrelę, nes skaidulų turintis maistas skatina geresnį žarnų judėjimą.
O vandens ar arbatų dabar galite tarp maitinimų pasiūlyti.
Atsakyti
Pilvo dieglius palengvina Espumisan L lašai.
Bet labai dažnai pilvo diegliai kūdikiams būna dėl neteisingos mamos dietos- ypač nuo per didelio pieno produktų vartojimo. Tai būna žarnyno alerginė reakcija į paprastą karvės pieno baltymą.
heart.gif
Atsakyti