Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(Sangria023 @ 2011 03 22, 10:29)
Sveikos 4u.gif o kaip geriau tikrinti?viena karta i metus arba viena karta i du tris metus? g.gif

jei jokių pakitimų nerastą - tai užtenka to nemokamo. bet jei jau rasta, ar ten koks zpv tipas rasta tai reik kas 6-12 menesiu.. ar net dažniau..
Atsakyti
QUOTE(Sangria023 @ 2011 03 22, 10:29)
Sveikos 4u.gif o kaip geriau tikrinti?viena karta i metus arba viena karta i du tris metus? g.gif

jei neturėjai pakitimu tai užteks i du ar tris metus profilaktiškai pasitikrinti, jei buvo pakitimų tada rekomenduojama kas metus mirksiukas.gif
Už OCT visada moku
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 03 22, 11:00)
jei neturėjai pakitimu tai užteks i du ar tris metus profilaktiškai pasitikrinti, jei buvo pakitimų tada rekomenduojama kas metus mirksiukas.gif
Už OCT visada moku

kiek?

a man kas atsakys kiek ar ne lotuliukas.gif Iki 100?Nes as kai uz ZPV susimokejau, tai jau nei nezinau kokios kainos laukt uz sita:oh
Atsakyti
Rastika atsakysiu į tavo klausimą (pasidomėjimą) smile.gif

Kas liečia mano planus, tai jie nėra labai aiškūs, bet kuriuo atveju jau turiu dukrytę ir visada be jokių ligų įsivaizdavau, kad jei turėsiu antrą vaikiuką, tai tik tada kai pirmąjai bus 5 m. taigi dar metelius laiko turiu. Kaip tik po metų bus praėję mano lemtingieji du svarbiausi metai po konizacijos. Mano gyd. ir dabar nedraustų man pastot, bet patarė geriau gal ir antrus metus išlaukti, jei viskas bus ok, tada sako pirmyn.
Aš kažkodėl manau, kad konizaciją tokios didelės įtakos nėštumui neturi, kaip jūs čia kalbat. Man svarbu yra ne tai ka kalba gyd. o va mamyčių pasakojimai iš gyvenimo, kad pastojo, išnešiojo ir pagimdė... Manau reikia mažiau panikuoti dėl to.
Beto mano ginekologė minėjo, jog mano atveju gerai tai, kad aš jau gimdžiusi. Be konizacijos antras gimdymas būtų jau lengvesnis, o dabar patvarkė taip, kad vėl būtų kaip pirmas (kaklelis sunkiau atsidarinėtų ir pan.) Bet manau CP nėra jau taip baisu. Neretai tenka išgirsti, kad pagimdo prieš laiką, ar persileidžia nors neturėjo jokių konizacijų...taigi manau kaip lemta taip ir bus.

Atsakyti
QUOTE(egzigo @ 2011 03 22, 11:16)
kiek?
a man kas atsakys kiek ar ne lotuliukas.gif Iki 100?Nes as kai uz ZPV susimokejau, tai jau nei nezinau kokios kainos laukt uz sita:oh

nesenai dariau. iki 40 lt mokejau. tiksliai nepamenu
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2011 03 22, 12:12)
Neretai tenka išgirsti, kad pagimdo prieš laiką, ar persileidžia nors neturėjo jokių konizacijų...taigi manau kaip lemta taip ir bus.

drinks_cheers.gif
egzigo plius minus 40 lt. gerai nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(egzigo @ 2011 03 22, 09:34)
o kiek moki g.gif

jeigu tau nera reikalo tikrintis dazniau, tai ir nereikia.Manau tavo ginekologas pasakys, jei reikes dazniau, nei iprastai g.gif

as moku kazkur 25 Lt.
Papildyta:
QUOTE(zvl @ 2011 03 22, 09:35)
jei jokių pakitimų nerastą - tai užtenka to nemokamo. bet jei jau rasta, ar ten koks zpv tipas rasta tai reik kas 6-12 menesiu.. ar net dažniau..

as tai kai pati su tuo susiduriau, tai man jau kaip minimum i metus vienas tyrimas privalomas, nors dabar einu gydytojos paliepimu mazdaug kas pusmeti. o siaip tas kompensavimas 1 tyrimas kas 3 metus manau absurdas, laiko tarpas tikrai ilgas, kad tai butu kaip profilaktika.
Atsakyti
aciu ,merginos ,uz atsakymus 4u.gif As galvojau jau vel maziausiai 150 reiks doh.gif
Atsakyti
sveikos merginos jungiuosi ir as i jusu gretas.rugseji buvo darytas tepinelis tai rasta 4 o dabar padare jau 5 stadija.viska suzinojau tik vakar tai nelabai dar zinau kas tai yra ir kokia eiga.noreciau jusu paklaust kaune klinikose pas ka geriause registruotis?o cia jau vezys ar dar ne ?labai baisu nes dukrytei dar tik 3 nepilni metai.o cia kaip visus tyrimus daro ir pjausto kakleli kiek reik ligoninei gulet?kiek gyditojam moket i kisene?labai atsiprasau kad tokie durni klausimai,bet man jie man atrodo aktualus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jumbonis @ 2011 03 24, 11:41)
sveikos merginos jungiuosi ir as i jusu gretas.rugseji buvo darytas tepinelis tai rasta 4 o dabar padare jau 5 stadija.viska suzinojau tik vakar tai nelabai dar zinau kas tai yra ir kokia eiga.noreciau jusu paklaust kaune klinikose pas ka geriause registruotis?o cia jau vezys ar dar ne ?labai baisu nes dukrytei dar tik 3 nepilni metai.o cia kaip visus tyrimus daro ir pjausto kakleli kiek reik ligoninei gulet?kiek gyditojam moket i kisene?labai atsiprasau kad tokie durni klausimai,bet man jie man atrodo aktualus  4u.gif

Tepinėlis-tai OCT? Ten taip ir parašyta kad 5 stadija? O raidžių jokių nėra-kaip pvz LSIL,HSIL?
Neskubėkit iškart apie operaciją galvot.
Dėl Kauno klinikų gal geriau patars kaunietės, o apie Kauno onkologinę ligoninę tai nemalonūs liko įspūdžiai.
Atsakyti
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 03 24, 14:24)
Tepinėlis-tai OCT? Ten taip ir parašyta kad 5 stadija? O raidžių jokių nėra-kaip pvz LSIL,HSIL?
Neskubėkit iškart apie operaciją galvot.
Dėl Kauno klinikų gal geriau patars kaunietės, o apie Kauno onkologinę ligoninę tai nemalonūs liko įspūdžiai.

taip tas Oct.o 4 turejau aumeni LSIL,o va vakar atsakimas kod po 4men jau net HSIL. kokia butu tolimesne eiga cia jau pjaustimas neisvengemas ar kokie vaistai.na suprantu kad biopsija daryt reik bet talonu kaip visada ner tai bandysiu kita savaite prisiregistruot i klinikas.
Atsakyti
Man kai buvo HSIL, tai dar rašė vaistų(žvakučių) iš pradžių, naudojau apie 3 mėn, paskui kartojo OCT, po to darė ir biopsiją ir tik tada nusprendė daryt konizaciją.
Atsakyti