Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(DI @ 2011 04 07, 12:53)
gali isnykti savaime, arba gali ir neisnykti  g.gif  ir pavirsti blogesniu Cin....

koks skirtumas ar blogesnis cin ar mazesnis- esme ta pati reikes pjauti. Kam skubeti pjauti, juk tai ne plaukus nusikirpt- kiek gali buti nepageidaujamu pasekmiu veliau. Ar negeriau pastebeti kaip tie pakitimai vystosi ar ne, pastiprint imuniteta, juolab cin1 tai juk ir zvakutes yra, imuniteta uztenka stiprint, ir gali pranykt. Jus manot kad ispjovus viskas susitvarko. Ar pjausit ar nepjausit, vsitiek reikes keist gyvenimo buda. labiau prisiziuret, saugotis.. Juk nera garantijos, jog ispjovus neatsinaujins viskas:) o ka tada pjausit???
Atsakyti
QUOTE(zvl @ 2011 04 07, 13:09)
koks skirtumas ar blogesnis cin ar mazesnis- esme ta pati reikes pjauti. Kam skubeti pjauti, juk tai ne plaukus nusikirpt- kiek gali buti nepageidaujamu pasekmiu veliau. Ar negeriau pastebeti  kaip tie pakitimai  vystosi ar ne, pastiprint imuniteta, juolab cin1 tai juk ir zvakutes yra, imuniteta uztenka stiprint, ir gali pranykt. Jus manot kad ispjovus viskas susitvarko. Ar pjausit ar nepjausit, vsitiek reikes keist gyvenimo buda. labiau prisiziuret, saugotis.. Juk nera garantijos, jog ispjovus neatsinaujins viskas:) o ka tada pjausit???

kas as viska taip zinociau...
nerandu internete informacijos api tuos cin... del to ir atrodo kad ispjovus jau viskas ok butu, ir visi rizikos veiksniai butu pasalinti.

o kaip saugotis, ir kaip keisti gyvenimo buda? cia man is vis neaisku....
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2011 04 07, 10:10)
sveiki, as emiau 2 savaites. Dabar kap tik baigiasi 2-oji. Na savaites gal mazoka, beveik visa laika gulejau, nes ilgiau pasedejus pradeda skaudet... Dabar jau zymiai geriau smile.gif pirmadieni eisiu i darba, tikiuosi bus gerai. Nezinau koki darba dirbat, bet jeigu sedima, o ypac aktyvesni tada manau imkit bent 2 savaites. Geriau ramiai isigulet, pasisaugot. Nelabai ir sunkesnio ka galesit kilnot, dar ilgiau nei 2 savaites... Na as bent jau kazkaip labai atsargiai i viska ziurejau, galvoju geriau pasisaugot, plepint save, kad viskas graziai uzgytu. Operaves gydytojas irgi sake, kad sasiukas nukrenta irgi tik po poros savaiciu smile.gif ramiai pagykit, sveikata svarbiau uz visusdarbus smile.gif

labai aciu uz atsakyma.
Papildyta:
QUOTE(DI @ 2011 04 07, 10:16)
na man dakrate sake, kad po kolposkopijos negalima imti biopsiojos, nes kakleli tepa actu, po to jodu, ir paimtas meginys bus negereas, ta prasme, negales jo laporatorijoje istirti. Taigi kolposkopija padare vakar. O biopsija is kart po mmm darys.
kad UK tokios baisybes tai jau nekeista sad.gif nors ir pas mus cia visko pasitaiko...
pritariu 200 proc, sveikatos nenusipirkti, kam po to komplikacijos ir pan. Pasisaugokit.

labai aciu uz atsakyma. sutinku kad sveikata brangiausias dalykas. pati noriu bent porai savaiciu pailseti, nes ir siaip apie nieka negaliu ir dabar galvoti, tai dabar liks pasukti galva biuletenis ar forminti atostogas.biulteni jei ka prasitesiu o va atostogu ne, ir jau dabar reikia planuoti.aciu dar karta uz komentarus.
visoms sekmes
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 04 07, 15:30)
kas as viska taip zinociau...
nerandu internete informacijos api tuos cin...  del to ir atrodo kad ispjovus jau viskas ok butu, ir visi rizikos veiksniai butu pasalinti.

o kaip saugotis, ir kaip keisti gyvenimo buda?  cia man is vis neaisku....

nu bent jau keik literatura raso tai cin atsiranda virusu, zpv, chlamidiju, silpnas imunitetas, rukymas, alkoholis, stresas.. kiek as surinkau info.. tai va reikia atsargiai rinktis partnerius, kuo maziau ju tuo geriau, antras dalykas mest rukyti, mazint alkoholi, stengtis sveikai maitintis, kad netruktu vitaminu organizme, stiprint imuniteta, profilaktiskai tikrintis pas ginekologa, ne tik tuos standartinius kur tepinelis paprastas pasako, bet ir chlamidijas pasitirti kartais, mikoplazmas, ureaoplazmas. as pvz net nezinojau, kad tokios yra. nueidavau paprasta tepineli istirdavo, sakydavo viskas gerai, tai ir dziaugdavaus.. o pasirodo, kad ne viskas gerai buvo..
Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2011 04 07, 10:10)
sveiki, as emiau 2 savaites. Dabar kap tik baigiasi 2-oji. Na savaites gal mazoka, beveik visa laika gulejau, nes ilgiau pasedejus pradeda skaudet... Dabar jau zymiai geriau smile.gif pirmadieni eisiu i darba, tikiuosi bus gerai. Nezinau koki darba dirbat, bet jeigu sedima, o ypac aktyvesni tada manau imkit bent 2 savaites. Geriau ramiai isigulet, pasisaugot. Nelabai ir sunkesnio ka galesit kilnot, dar ilgiau nei 2 savaites... Na as bent jau kazkaip labai atsargiai i viska ziurejau, galvoju geriau pasisaugot, plepint save, kad viskas graziai uzgytu. Operaves gydytojas irgi sake, kad sasiukas nukrenta irgi tik po poros savaiciu smile.gif ramiai pagykit, sveikata svarbiau uz visusdarbus smile.gif

Turiu dar kelis klausimus. Kai daktare pasake kad reikes operuotis as nespejau visko pasiklausti, tiesiog nepagalvojau. Is daiktu pagrinde visi tyrimai kraujo ir kardiograma- seimos daktares tu tyrimu isvadas.
liepe pasiskaityti ka tureti gulantis, tai aisku sodros paz, slepetes, chalatas, ir siaip smulkmenos ko rieketu dienai ar 2 reiketu, kazko esminio neprisimenu, nes sarasa perskaiciau ir mazai isidemejau.maniau ji man duos, bet gavosi pasiskaityti vietoje.

ar skiria kokius vaistus po operacijos?
kada sekantis tikrinimas tiketinas?

seimos daktare duodavo siuntima pas ginekologa klinikose kaune. seimos daktare yra kaune bet kt istaigoje.
Tad man idomu kai bus operacija ir busiu ar 1 ar 2 dienas kaip minejo ginekologe ligonineje, ji man israsys biuleteni, bet aisku dabar kilo klausimas ar toms dienoms kai gulesiu ar pagal save pvz savaitei.tiesa gal aktualu dirbu sedima darba, nesunku. kazkiek dienu riekes nes dabar jau jauciuosi issekusi, nors tai pastovi busena.

o prasitesineti pas ja (ty ginekologa klinikose)ar tai turi seimos daktare, ar seimos daktare sius pas savo istaigos ginekologus. sis variantas man visiskai nepriimtinas, nes tiesiog mano manymu nekompetentingi, kiek teko lankytis, tai vos ne nugyde.paskui jau verzdavausi i klinikas.(bet pagalvoju ar klinikose ginekologe apsiimtu nes ji negais tam laiko, manau)
na daug cia man klausimu sad.gif
buciau dekinga jei kazkas pasidalintu savo patirtimi ir galeciau nurimti, kazkiek pasideliociau viska.nes dabre irgi kazka reikia pasakyti o daug pasakoti nesinori, nezinau net ka ir sakyti. mazas kolektyvas, bet pagrinde vyrai.
Atsakyti
QUOTE(kms123 @ 2011 04 07, 17:48)
Turiu dar kelis klausimus. Kai daktare pasake kad reikes operuotis as nespejau visko pasiklausti, tiesiog nepagalvojau. Is daiktu pagrinde visi tyrimai kraujo ir kardiograma- seimos daktares tu tyrimu isvadas.
liepe pasiskaityti ka tureti gulantis, tai aisku sodros paz, slepetes, chalatas, ir siaip smulkmenos ko rieketu dienai ar 2 reiketu, kazko esminio neprisimenu, nes sarasa perskaiciau ir mazai isidemejau.maniau ji man duos, bet gavosi pasiskaityti vietoje.

seimos daktare duodavo siuntima pas ginekologa klinikose kaune. seimos daktare yra kaune bet kt istaigoje.
Tad man idomu kai bus operacija ir busiu ar 1 ar 2 dienas kaip minejo ginekologe ligonineje, ji man israsys biuleteni, bet aisku dabar kilo klausimas ar toms dienoms kai gulesiu ar pagal save pvz savaitei.tiesa gal aktualu dirbu sedima darba, nesunku. kazkiek dienu riekes nes dabar jau jauciuosi issekusi, nors tai pastovi busena.

o prasitesineti pas ja (ty ginekologa klinikose)ar tai turi seimos daktare, ar seimos daktare sius pas savo istaigos ginekologus. sis variantas man visiskai nepriimtinas, nes tiesiog mano manymu nekompetentingi, kiek teko lankytis, tai vos ne nugyde.paskui jau verzdavausi i klinikas.(bet pagalvoju ar klinikose ginekologe apsiimtu nes ji negais tam laiko, manau)
na daug cia man klausimu sad.gif
buciau dekinga jei kazkas pasidalintu savo patirtimi ir galeciau nurimti, kazkiek pasideliociau viska.nes dabre irgi kazka reikia pasakyti o daug pasakoti nesinori, nezinau net ka ir sakyti. mazas kolektyvas, bet pagrinde vyrai.

Man konizacija padare uzvakar, tad galiu padeti atsakyti i klausimus.
Daiktu daug nereikia, nes tiketina, kad namo isleis po konizacijos praejus kelioms valandoms.
Man vaistu nepaskyre vartoti jokiu. Liepe nieko sunkiai nekelti, nesimaudyti vonioje, lytiskai nesantykiauti apie menesi.
Vaikscioti, sedeti galima.
Nedarbingumo pazyma isdave KMUK operaves gydytojas savaitei bei parase rekomendacijas seimos gydytojai po to nedarbingumo laikotarpi pratesti. Klinikose liepe apsilankyti po desimties dienu apziurai, nes tuomet jau bus ir atsakymai apie konizacijos metu paimtu medziagu pakitimu lygi.
Mano savijauta jau iskart po narkozes buvo puiki, dabar taip pat. Kadangi nieko neskauda, megaujuosi galimybe pailseti nuo darbu ir mokslu, pasirupinti savimi.
Tad patariu nusiraminti ir susiplanuoti atostogas mazdaug 2 - 3 savaitem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2011 04 07, 11:22)
cin 1 operuoti nereikia, jis gali išnykti savaime

nelabai sutinku su šiuo pasakymų HSIL pakitimai savaime neišnyksta, aš po Cin I rinkčiausi kitokią pricedūra, ne konizaciją, bet zinoma nuejus dar pas viena gydytoja, juk ne vienas atvejas buvo kai po biopsijos rado CIN I , o po konizacijos paaiškėjo kad tik uždegimas ir per biopsija ta "piktą" lastele pasalino
Papildyta:
kms123, matau i tavo klausimus atsake Astelina ir su ja sutinku, mane taip pat išleido tą pačią dieną, kai tik atsigavau po konizacijos, aš buvau pasiiėmusi 2 sav. bilioteli, man ji išrašė ginė. Na antrą sav. jau ištikro galėjau eiti i darba bet lepinausi, namus švarinausi biggrin.gif ik va nieko sunkiai nekilnok aš seses vaika priziurejau na kiek jis ten galėjo sverti, nedaugiau kaip 4 kg. ir man po dienos vakare pasileido grynas kraujas, nors po operacijos praejusi buvo sav. ir dar iš patirties galiu pasakyti stenkis kuo mažiau sėdeti geriau vaiksčioti ir guleti, nes kai sedi tavo gimta tempiasi, bet gal cia nevisoms taip, žodžiu nepergyvenk viskas bus gerai bigsmile.gif
Atsakyti
tai tik kraujo ir kardio tyrimai prieš konizaciją reikalingi? kažkur nuskaičiau kad pilvo echo? bet nesamonė man čia pasirodė g.gif kam tas pilvo echo?
Papildyta:
vat dar įdomu su CIN 1 kokią procedūrą galima gydymo pasirinkti? lazeriu uždegint ar dar yra kitų būdų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astelina @ 2011 04 07, 22:00)
Man konizacija padare uzvakar, tad galiu padeti atsakyti i klausimus.
Daiktu daug nereikia, nes tiketina, kad namo isleis po konizacijos praejus kelioms valandoms.
Man vaistu nepaskyre vartoti jokiu. Liepe nieko sunkiai nekelti, nesimaudyti vonioje, lytiskai nesantykiauti apie menesi.
Vaikscioti, sedeti galima.
Nedarbingumo pazyma isdave KMUK operaves gydytojas savaitei bei parase rekomendacijas seimos gydytojai po to nedarbingumo laikotarpi pratesti. Klinikose liepe apsilankyti po desimties dienu apziurai, nes tuomet jau bus ir atsakymai apie konizacijos metu paimtu medziagu pakitimu lygi.
Mano savijauta jau iskart po narkozes buvo puiki, dabar taip pat. Kadangi nieko neskauda, megaujuosi galimybe pailseti nuo darbu ir mokslu, pasirupinti savimi.
Tad patariu nusiraminti ir susiplanuoti atostogas mazdaug 2 - 3 savaitem  smile.gif

Sveikutes,
vis neprisedau padekoti, Astela ir Rastika aciu uz pagalba ir informacija. Jau ramiau. Dabar beliko sulaukti mensiniu.Tinkiuosi neveluos. paskui jei jos bus laiku reikes c vitamino susileisti nes niekaip nespesiu persirgti, daktare iseina atostogu. tad arba si menesi arba viskas nusikeltu, reiksia speti iki velyku. sekmes Jums mergaites.
Atsakyti
Sveikutes, gavau 4-to onkocitologinio tyrimo ats. po konizacijos. atsakymas nudziugino- jokiu pakitimu. Kazkaip nesitiki, kad jau metai praejo, juk atrodo dar taip neseniai visai tai vyko. Labai noreciau ir toliau sulaukti tik geru rezultatu, ir aisku visoms jums to linkiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2011 04 11, 16:39)
Sveikutes, gavau 4-to onkocitologinio tyrimo ats. po konizacijos. atsakymas nudziugino- jokiu pakitimu. Kazkaip nesitiki, kad jau metai praejo, juk atrodo dar taip neseniai visai tai vyko. Labai noreciau ir toliau  sulaukti tik geru rezultatu, ir aisku visoms jums to linkiu wink.gif

Labai smagu girdėti-kad taip ir toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulele1982 @ 2011 04 11, 17:39)
Sveikutes, gavau 4-to onkocitologinio tyrimo ats. po konizacijos. atsakymas nudziugino- jokiu pakitimu. Kazkaip nesitiki, kad jau metai praejo, juk atrodo dar taip neseniai visai tai vyko. Labai noreciau ir toliau  sulaukti tik geru rezultatu, ir aisku visoms jums to linkiu wink.gif

labai geros naujienos thumbup.gif
dziaugiuosi uz jus ir visom linkiu irgi tik tokiu atsakymu pries ar po konizacijos! 4u.gif
Papildyta:
[quote=kms123,2011 04 07, 19:48]

del tyrimu -
dariausi kardiograma, bendra kraujo, kraujo grupes, kraujo kresejimo, gliukozes kiekio kraujyje ir bendra slapimo. dar patarciau jei daretes kokias operacijas su mot.ligom susijusias atsinesti israsus, tyrimu,tokiu kaip biopsija atsakymus. daktarai megsta paziureti kas kur buta, vistiek dar klausineja... smile.gif

Is daiktu - chalatas, slepetes, paketu isidekit, atsigerti pasiimkit, nes noresis po visko. Del viso pikto galima pasiimti ir dantu pastos, mini ranksluostuka, jei kartais butu silpna ir paliktu jus nakciai.

Del vaistuku po konizacijos - gydytojai ligonineje man nieko neskyre, taciau mano gydytoja israse zvakuciu,tokiu su jodu Betadinas, sake butinai reiktu pavartoti 3-4, ir geriausiu butent ju, kad gyjimas greiciau vyktu, pradezinfekuotu.
Atsakyti