Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija (6 tema)

QUOTE(1974 @ 2011 04 05, 10:51)
Sveikos. Po onkocitologinio tyrimo atsakymas LSIL. Gavau siuntima atlikti biopsija, tai trepsenu eileje KMUK. Kai skaitau tema,tai dauguma aisku tyresi ir kalposkopu ir biopsijas teko atlikti, bet gal pasidalinsit kuri kiek laiko uztrunka  biopsijos procedura? Nes nemazai skirtingu nuomoniu, tai svarstau kaip cia reikes vaziuot? ar pati galesiu vairuot, nes nei nuvest nei parvest nera kam... verysad.gif gyvenu Kedainiuose, tad kelio siek tiek yra.. Buciau dekinga

kiek as pastebejau kiekvienam mieste ciut ne skirtingai..
Na man klaipedoj buvo taip. atvaziavau is ryto i ta ligonine, prabuvau iki kokiu 14.00 tada idejo kateteri, nuveze i operacine , pasodino ant kedes, suleido vaistu, po 15 min pazadino sako labas rytas lipk i lova. nuveze i palata- miegot nebeejo, bendras silpnumas. bet kaip suprantu cia kazkokia silpna narkoze, nes atjungia tik 15 minuciu,o gal net tik 5- (labai greit kiek supratau ten viskas vyksta) tai ir per 2 val isgaravo tas silpnumas ir svaigimas.. Bet nuotaika nuo to svaigimo tai gera. Kaip lengvai ikalus, juokas man eme, kad taip bijojau o taip lengvai viskas praejo.. skausmo jokio, neimenkiausio tempino nejutau, nejutau net kad tamponas idetas. po 2 val istrauke tampona ir isleido namo. Manes tai draugas atvaziavo paimt, bet buciau ir pati parvairavus. siaip biski tokia issiblaskius, lyg galva skaudejo biski ir miego norejos gryzus. bet jei nera kam paimt, tai susikaupus gali drasiai pati parvaziuot.. Aisku jei nesi alergiska kokiem vaistam.. zinai maza kaip gali suveikt, bet tada ir neisleistu is kart, nes musu paklause kaip jauciames, kadangi mes visos gerai - tai ir isleido. isidek paketa, nes isemus ta tampona, gali patepliot.. Tai tiek ziniu
Atsakyti
Aciu labai, aiskiau pasidare. Geriau kai turi ziniu tada paprasciau. smile.gif Visoms sveikatos - brangiausio turto.
Atsakyti
QUOTE(pirmaargenta @ 2011 04 01, 20:47)
pupsik29,
gydytojai nenori prisiimti atsakomybės, todėl nenusprendžia. Tu turi nuspręsti. Neseniai operavo mano artimą žmogų, tai prieš apsisprendžiant jam operuotis ar dar laukti, nuvykom papildomai konsultacijai pas patyrusią profesorę. Ji paaiškino ligos galimą eigą, bet labiausiai tam žmogui įsiminė jos pasakymas: yra trys gydymo dedamosios: ligonis, daktaras ir liga. Jei ligonis tiki gydytoju ir jie dviese prieš ligą kovoja, jie įveiks, jei ligonis kartu su liga - tada liga laimės. Taip ir tavo atveju, jei rasi gydytoją, kuriuo pasitikėsi, tada ir konizacija sėkmingai baigsis, jei tuo nors kiek abejoji, geriau palauk. Ir dar stenkis kuo daugiau rasti pozityvių dalykų aplink save,nes laimingas žmogus kur kas mažiau serga, o susirgęs greičiau sveiksta  bigsmile.gif Laikykis,mes čia visos susibėgam pasiguosti ir viena kitą palaikyti  group.gif

aciu jums visoms.vis del to nusprendziau daryti konizacija, taip mano sirdis sako.supratau, kad negalesiu toliau ramiai gyventi ir save kankinti mintimis.o toliau kaip Dievas duos.tikimes geriausio!
Papildyta:
QUOTE(ma-dama @ 2011 04 03, 14:47)
Sveiki, na manau svarbiausia dabar nusiraminti... nors isivaizduoju kaip sunku kai tokios zinios ir bendra situcija... man irgi atrodo, kad gal geriau palaukti, vaikeli isnesioti, o paskui pasidaryti konizacija. Arba gal galima ja atlikti gimdymo metu? Is tikruju man mano gydytoja sake, jog visi HSIL pakitimai savaime jau nepasitaiso, reikia gydymo, o kai CIN3 tai tik konizacija, tai ir yra gydymas. Su kiek daktaru kalbejau, nieks net nesvarste kitaip... kaip savaime suprantamas dalykas...  unsure.gif  LSIL ar ASCUS dar gali pereiti i norma, bet HSIL nelabai...
tik pagalvojau dabar toki nelabai malonu dalyka - ar vaikeliui kaip nors nepersiduos tos piktosios lasteles kol jis bres gimdoje? gydytojai nieko neminejo?
Linkiu jums istvermes ir didziules sekmes! jaudintis dabar visiskai negalima, pergyvenimai ir jaudulys musu priesai siuo metu...  labai jus palaikau!

As jau po konizacijos, savaite. Atliko Antakalnio ligonineje, skyriaus vedejas dr. Mecejus. Ti jis irgi sake kad atlikti buvo BUTINA, nes toliau deja tik vienas kelias gali buti...  verysad.gif  viska atliko puikiai ir greitai, personalas nuostabus, viskas kaip turi buti! Dabar tupiu namie. Vis dar skauda ilgiau pasedejus, ka nors nuveikus - kai padirba pilvo raumenis... na vyksta gijimas smile.gif laukiu isgautos medziagos tyrimu rezultatu ir bandysiu pastot smile.gif

sveiki! ketvirtadieni vaziuosiu i Kauna konizacijai, sakykit prasau, ar ilgai reikia laukti atsakymo, kaip jauciates po konizacijos?ilgai trunka operacija?aciu.sveikit greiciau! 4u.gif
Atsakyti
Atsakymą po konizacijos sužinojau po savaitės,kaip tik ėjau pas gydytoją pasitikrint kaip gyja. Kiek pamenu tai į palatą grįžau po 30 min.kažkur,trumpa pati ta procedūra.Jaučiausi visai normaliai,po valandos valgiau jau,nei pykino, nei galvos skaudėjo. Nors čia gal individualiai kiekvienai kaip narkozę perneša.
pupsik29, visos laikom už tave kumščius-viskas bus gerai, turi būt gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egleegle3002: 05 balandžio 2011 - 14:13
Sveikos. Po onkocitologinio tyrimo atsakymas LSIL. Gavau siuntima atlikti biopsija, tai trepsenu eileje KMUK. Kai skaitau tema,tai dauguma aisku tyresi ir kalposkopu ir biopsijas teko atlikti, bet gal pasidalinsit kuri kiek laiko uztrunka  biopsijos procedura? Nes nemazai skirtingu nuomoniu, tai svarstau kaip cia reikes vaziuot? ar pati galesiu vairuot, nes nei nuvest nei parvest nera kam... verysad.gif gyvenu Kedainiuose, tad kelio siek tiek yra.. Buciau dekinga

Sveika. Prieš pora mėnesių išgyvenau tą patį-LSIL+ŽVP 51 tipas. Pokalbis su gydytoja,koloskopija,biopsija užtruko apie pusvalandį. Procedūros tikrai neskausmingos. Gali drąsiai važiuot pati. Jei tik emocijos netrugdys. Asmeniškai aš taip bijojau:burna džiūvo vos kalbėt galėjau, negalėjau susikaupt. Taigi nuvažiuot pačiai būtų buvę sunkoka. O po vizito skraidžiau padebesiais-gydytoja puiki, prognozės optimistinės.
Suprantu kiekvieną tokioj situacijoj. Kiekvienai stiprybės ir kuo daugiau optimizmo.
Atsakyti

Sveika, man asmeniskai biopsija dare diena ir vairuoti galejau smile.gif Truko apie 30 min. Siaip viskas gerai praejo ir pojuciu kitu nebuvo, tik negalima kai kuriu dalyku po biopsijos ir tiek.
Atsakyti
Aciu mergaites uz atsakymus, tikiuosi viskas bus ok. smile.gif vaziuosiu pati.
Atsakyti
Sveikos,
jungiuosi ir as u jusi buri...
padare pap, raso ascus, po 4 men kartojo rytima, vel ascus. Padare siandiena kaklelio kolposkopija, tai ka pamaciau pakraupau :S visas ekranas rode, kad negeri pakitimai, kai budaze su jodu, parudavo tik patys sonai, o visur kitur rode negerus dalykus. Kaip suprantu cia turbut yra tas cin3 unsure.gif dabar laukia biopsija, po menesiniu. O tada jau operacija, nes gydytoja neslepdama jau pasake, kad pagal ta vaizda 99 proc kad prireiks konizacijos. nebijau nieko. nei operacijos, nei skausmo. nieko. tik nenoriu paties baisiausio. du mazi vaikai, o dar ir pacios savo svajones, noriu gyventi ilgai ir laimingai smile.gif kaip ir jus visos. Taigi va tokia mano patirtis.

dar klausimas, cia labiau patyrusioms. jeigu man dare pap ir rado ascus, tai ka parodo ta biopsija? jeigu jau pas mane cin3 tai kam ja daryti is viso, gal tiesiai jau i operacine??? va sitas man neaisku...

Papildyta:
Labai atsiprasau uz klaidas, tiek priveliau ju rasydama .....
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2011 04 06, 21:55)
Sveikos,
jungiuosi ir as u jusi buri...
padare pap, raso ascus, po 4 men kartojo rytima, vel ascus. Padare siandiena kaklelio kolposkopija, tai ka pamaciau pakraupau :S visas ekranas rode, kad negeri pakitimai, kai budaze su jodu, parudavo tik patys sonai, o visur kitur rode negerus dalykus. Kaip suprantu cia turbut yra tas cin3  unsure.gif  dabar laukia biopsija, po menesiniu. O tada jau operacija, nes gydytoja neslepdama jau pasake, kad pagal ta vaizda 99 proc kad prireiks konizacijos. nebijau nieko. nei operacijos, nei skausmo. nieko. tik nenoriu paties baisiausio. du mazi vaikai, o dar ir pacios savo svajones, noriu gyventi ilgai ir laimingai smile.gif kaip ir jus visos. Taigi va tokia mano patirtis.

dar klausimas, cia labiau patyrusioms. jeigu man dare pap ir rado ascus, tai ka parodo ta biopsija? jeigu jau pas mane cin3 tai kam ja daryti is viso, gal tiesiai jau i operacine??? va sitas man neaisku...
Papildyta:
Labai atsiprasau uz klaidas, tiek priveliau ju rasydama .....

sveikute DI,
Na idomi gydytoja pas jus, nustato CIN3 is akies... g.gif
siaip tai daroma biopsiojos metu, na istyrus gauta sio tyrimo metu medziaga (pazeistu kaklelio vietu nedideli gabaleliai), ja sincia i laboratorijas ir laukiama atsakymo savaite kita. Gydytoja galejo matyti, kad kaklelis nelabai grazus, pazeistas, bet nustatyti cin 3 nelabai... todel paskyre biopsija. Ir siaip keitoka... man gydytoja aiskino jog CIN tipai aptinkami kai diagnozuotas ne ASCUS, ne LSIL o HSIL. Taip koduojami pakitimai nustatomi paemus tepineli. O ASCUS ir LSIL dar gali grizti i norma savaime, ypac ASCUS, nes tai nezymus pakitimai, tokiems esant konizacijos tikrai nedaro... schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(ma-dama @ 2011 04 06, 21:56)
sveikute DI,
Na idomi gydytoja pas jus, nustato CIN3 is akies...  g.gif
siaip tai daroma biopsiojos metu, na istyrus gauta sio tyrimo metu medziaga (pazeistu kaklelio vietu nedideli gabaleliai), ja sincia i laboratorijas ir laukiama atsakymo savaite kita.  Gydytoja galejo matyti, kad kaklelis nelabai grazus, pazeistas, bet nustatyti cin 3 nelabai... todel paskyre biopsija. Ir siaip keitoka... man gydytoja aiskino jog CIN tipai aptinkami kai diagnozuotas ne ASCUS, ne LSIL o HSIL. Taip koduojami pakitimai nustatomi paemus tepineli. O ASCUS ir LSIL dar gali grizti i norma savaime, ypac ASCUS, nes tai nezymus pakitimai, tokiems esant konizacijos tikrai nedaro...  schmoll.gif

Atsiprasau, kad suklaidinau sad.gif

pati nusistaciau sau cin3, pasiziurejus viena paveiksliuka kuris rodo kiek pazeistu vietu kaklelyje yra sad.gif gydytoja man tikrai nieko apie tai nesake. As tik pati maciau kad viskas ten blogai, tai balta, tai geltona, tai kraujagysles.......

taigi pati sau nusistaciau ta cin3.... o dabar jau suprantu kam reikalinga biopsija
Atsakyti

sveiki! ketvirtadieni vaziuosiu i Kauna konizacijai, sakykit prasau, ar ilgai reikia laukti atsakymo, kaip jauciates po konizacijos?ilgai trunka operacija?aciu.sveikit greiciau! 4u.gif
[/quote]

sekmes jums stiprybes ir sveikatos! 4u.gif

konizacija man atliko su narkozem per valanda, na pabudau po valandos palatoj. Jauciausi gerai, tik miego norejau, nepykino nieko... po 2 val. jau valgiau sriuba, o po 4 val. paleido namo smile.gif bet dar iki siol paskausta, nors jau 1.5 savaites praejo. Pirma savaite nelabai ka veikt galejau, tik paudu labiau, pasedziu ilgiau tai maudzia nemaloniai, tad geriau paguleti ir grieztai nieko sunkaus nekelti kokias 2-3 savaites , bet jums ir taip negalima smile.gif nes ir siandien nuejau i parduotuve, atrodo isidejau i krepsi vos pora daiktu, o jau po 15 min pajauciau maudima pilve, tai iskraciau atgal krepsi ir grizau tik su suriu, grietinele bei agurku rolleyes.gif
atsakymo dar nera, sake po poros savaiciu turetu gauti mano gydytoja pastu.
zodziu kuo ilgiau leiskit sau ilsetis ir viskas bus gerai smile.gif
mes visos palaikom! 4u.gif sekmes!
Papildyta:
[quote=DI,2011 04 06, 22:59]
Atsiprasau, kad suklaidinau sad.gif

supratau smile.gif
na nepergyvenkite is anksto, vistiek manau, kad gydytoja pasielge nelabai graziai. Prigasdino operacija kai dar ne visi tyrimai atlikti...
ramiai pasidarykite biopsija ir laukite atsakymo o paskyui ziuresit smile.gif
o siaip tai galit dar ir pas kita gydytoja apsilankyti del viso pikto. Nes tos biopsijos irgi nelabai naudingos, jei ne visai su reikalu daromos. Gavus ASCUS kiek zinau nedaznai biopsija pasiulo... g.gif na nebent tikrai vaizdas buvo nelabai grazus unsure.gif
Atsakyti
vat tas ir blogiausia, kad vaizdas nebuvo geras :S pries einant kolposkopuotis gydytoja darparode knyga su paveiksliukais, kaip atrodo geras kaklelis, ir kaip blogi..... tai maniskis atrodo taip kaip knygoje pateikti blogiausi variantai :S maciau kad ji pati nustebo :S del to ir pasake, kad 99 proc, kad konizacija bus daroma.

as jau pradejau galvoti, kad Vilniuje geriausiai jas daro? pries 1,5 metu opervausi pas Griciu antakalbio klinikose. Idomu ar jis ir gimdos kaklelius operuoja irgi?
Atsakyti