jei alergija sunki ir turit neįgalumą, tai tikrai sunku nebus....sakau iš praktikos.

Sveikos mamos
Ar yra jau ziniu kokiu, naujienu? Ar jau zinote kas patekote, kas ne siais metais i grupe? Gal kas atsiliepimu apie aukletojas kurios kuruos lopselinukus nealergiukus

Ar yra jau ziniu kokiu, naujienu? Ar jau zinote kas patekote, kas ne siais metais i grupe? Gal kas atsiliepimu apie aukletojas kurios kuruos lopselinukus nealergiukus

QUOTE(Salta saule @ 2012 05 13, 18:07)
Žiūrint kokiais būdais bandysit, jei natūraliu - sunkoka
nebent esat tarp tų, kuriems suteikiama pirmenybė 

o kas per pirmenybes?
maniskis alergiskas, mes priprate prie tam tikros dietos, atrodo viskas ok, bet nuo rudens turetume pradeti lankytis paprastame darzelyje. I Aitvara deja neprieme nei pernai nei siemet. Nors ir is ligonines pazyma turejom... Buvom pasikonsultuoti pas alergologe, tai siulo bandyti eiti i Aitvara, sako, su tokia alergija turetu priimti. Bet ar kas ten tikrina kokio sunkumo alergija, kokius nors tyrimus ziuri, ar pan.? Bent musu tai nieko neprase.
Ir dar klausimas del neigalumo. Turi mano vaikas neigaluma, bet tai cia alergijai ne prie ko

Bandysim kita savaite eiti i Aitvara, gal ka eis susneketi. Ar neatostogauja jie vasara?
QUOTE(slyva @ 2012 07 14, 15:01)
o kas per pirmenybes?
maniskis alergiskas, mes priprate prie tam tikros dietos, atrodo viskas ok, bet nuo rudens turetume pradeti lankytis paprastame darzelyje. I Aitvara deja neprieme nei pernai nei siemet. Nors ir is ligonines pazyma turejom... Buvom pasikonsultuoti pas alergologe, tai siulo bandyti eiti i Aitvara, sako, su tokia alergija turetu priimti. Bet ar kas ten tikrina kokio sunkumo alergija, kokius nors tyrimus ziuri, ar pan.? Bent musu tai nieko neprase.
Ir dar klausimas del neigalumo. Turi mano vaikas neigaluma, bet tai cia alergijai ne prie ko
net negalvojau, kad cia kazkokia pirmenybe gali buti
Gal busiu taip sansa praziopsojus
Bandysim kita savaite eiti i Aitvara, gal ka eis susneketi. Ar neatostogauja jie vasara?

Neigalumas ir suteikia pirmenybe. Man rodos nera svarbu ar del alergijos

As galiu ranka prie sirdies padejus pasakyti, kad mano vaikas yra is paprastos seimos, mes neturim jokiu pirmenybiu, neigalumo. Pas vedeja nebuvom, dovanu ir kysiu nenesem, bet papuolem i si darzeli praeitais metais pagal gyvenamaja vieta. Bet siaip eile i si darzeli yra labai labai didele. Kai mes uzrasem saviski, mes eileje buvom 2, o mano drauge kai uzrasinejo, jos vaikas buvo jau 180 kazkelintas
tiesiog norinciu daug, o vietu mazai.
Siaip mes atlankem jau visus metus darzeli. Esam pabiruciu grupeje. Esu labai patenkinta aukletojomis, seimininkute. Vaikas mylimas, priziurimas, lavinamas. Neturejom jokiu traumu, nelaimiu. Esu kol kas viskuom patenkinta.
Gal tik maistas, kiek girdejau, kituose darzeliuose skanesnis. Musu vaikas daznai nevalgo pavakariu, nes tiesiog yra neskanu

Siaip mes atlankem jau visus metus darzeli. Esam pabiruciu grupeje. Esu labai patenkinta aukletojomis, seimininkute. Vaikas mylimas, priziurimas, lavinamas. Neturejom jokiu traumu, nelaimiu. Esu kol kas viskuom patenkinta.
Gal tik maistas, kiek girdejau, kituose darzeliuose skanesnis. Musu vaikas daznai nevalgo pavakariu, nes tiesiog yra neskanu
missC, tikiu, kad kai esi 2 numeriu, tai ir papuoli. Bet jei turi kokia pirmenybe ir esi 100 vietoj, tai vis tiek nepateksi

nemanau, kad yra teisinga skleisti tokią dezinformaciją. Mes atstovėjom savo eilę ir papuolėm kada ir priklausė. Be jokių kyšių ar pirmenybių ar kitų nesamonių. Didelės eilės yra visuose darželiuose. Specializuotuose-dar didesnės, nes tokių darželių yra labai mažai.
QUOTE(agno @ 2012 07 17, 16:41)
nemanau, kad yra teisinga skleisti tokią dezinformaciją. Mes atstovėjom savo eilę ir papuolėm kada ir priklausė. Be jokių kyšių ar pirmenybių ar kitų nesamonių. Didelės eilės yra visuose darželiuose. Specializuotuose-dar didesnės, nes tokių darželių yra labai mažai.
cia kalba apie alergisku vaiku grupes. o yra ir paprastu grupiu, kur tikrai patenka be alergiju, neigalumu ir pan. i alergisku grupe turbut labai sunku patekti.
skambinausi i Aitvara, tai sake, jie jau jokiu dokumentu nepriimineja, reikia jau i savivaldybe belstis...
QUOTE(slyva @ 2012 07 17, 17:15)
cia kalba apie alergisku vaiku grupes. o yra ir paprastu grupiu, kur tikrai patenka be alergiju, neigalumu ir pan. i alergisku grupe turbut labai sunku patekti.
skambinausi i Aitvara, tai sake, jie jau jokiu dokumentu nepriimineja, reikia jau i savivaldybe belstis...
mano vaikis būtent į alergiukų grupę ir eina šiaip.
QUOTE(missC @ 2012 07 16, 14:29)
As galiu ranka prie sirdies padejus pasakyti, kad mano vaikas yra is paprastos seimos, mes neturim jokiu pirmenybiu, neigalumo. Pas vedeja nebuvom, dovanu ir kysiu nenesem, bet papuolem i si darzeli praeitais metais pagal gyvenamaja vieta. Bet siaip eile i si darzeli yra labai labai didele. Kai mes uzrasem saviski, mes eileje buvom 2, o mano drauge kai uzrasinejo, jos vaikas buvo jau 180 kazkelintas

Vadinasi Jums labai pasiseke

Labai dziaugiuosi, kad viskas patinka, nes tikriausiai ir mes eisim i ta pacia grupe

Mes jau laukiam nesulaukiam kada pradesim lankyti

Dar mamytes sakykit kaip del sergamumo buna

QUOTE(Megi Simpson @ 2012 07 18, 12:33)
Dar mamytes sakykit kaip del sergamumo buna
Ar toleruoja aukletojos sloguojancius, kosincius ir pan. vaikus grupese? Labai jau bijau tu ligu 

jau su tom ligom....

Ne visi teveliai elgiasi garbingai. Jei truputi vaikas pakosti dar suprantu, bet jau kai veda "kriokianti is plauciu" , tai ir sergancio gaila ir sveiku, nes jie tikrai ne visi atsilaiko ir suserga.

Suprantu, kad ne visi turi galimybe palaikyti serganti vaika namie ar pasiimti nedarbinguma, bet ka daryti kitu vaiku teveliams, kai del tevu neatsakingumo, suserga ju vaikai?
Dilema...
Jo norinčių daug, daug kas rašo į kelis darželius iš karto, paskui sklaidosi ir pan. Bet turbūt daugumoje miegamųjų rajonų tas pats, ypač, kur daug naujų namų, jaunų šeimų. Gal dabar sistema bus lankstesnė. Tikėkimės.
Dėl pirmenybių..
Labai didelė pirmenybė būt gimusiu nuo metų pradžios
nes į sąrašus tarukdavo pagal registravimą, jei "pirmenybės" vienodos. O registruodavo nuo metų pradžios.. ot ir daryk ką nori, kai vaikas gimsta antroje metų pusėje
jooo
,nors ant durų dabar yra pakabinta, išvardinta kokie vaikai yra nepriimami. O iš tiesų tai auklėtojų ir tėvų susitarimo reikalas turbūt. Kuo tėvai atsakingiau į tai žiūrės, tuo vaikai sveikesni bus grupėje.
Dėl pirmenybių..
Labai didelė pirmenybė būt gimusiu nuo metų pradžios

QUOTE(samiene @ 2012 07 25, 18:36)
jooo