Įkraunama...
Įkraunama...

Pašilaičiai: Aitvaras

Gal kas žinote, kelintą valandą reik ateit rugsėjo 1 dvimetinukams? Ir kokius daiktelius reik turėti? ax.gif
Atsakyti
Reikia ateiti tarp 8 ir 9.45 pas direktore, atsinesti pazyma ir tada palydes i grupe smile.gif
O del daiktu nezinau, bet manau reikia pampersu ir soskytes (jei vaikutis dar naudoja), batukus - tapkutes. O visa kita manau pasakys, nezinau kaip del pizamos bet atsarginio rubu komplekto tikrai reikes, kuris patstoviai ten gules smile.gif
Atsakyti
Noriu atsakyti toms, kurios cia mane skaito isterike. Galbut jums ir nerupi, kaip bus jusu vaikams. Bet daugumoje normaliu darzeliu lopsinukai pradeda lankyti darzeli rugjucio pradzioje ir iki spalio pabaigos visi vaikuciai po truputeli ateina. Man labai idomu suzinoti, is kur viena protinga mamyte zino, kur as skambinau, kam rasiau ir ar is vis kazka dariau. Gal mamyte pati dirba sitame darzelyje ir pati puikiausiai zino, kad tokia tvarka yra ydinga?
Galu gale as jusu nei vienos neapvardziavau, o jus savo tokiu elgesiu tik parodote savo moralini veida. Galima ir normaliai pasakyti, kokia jusu nuomone. Sekmes jums ir jusu vaikuciams.
Beje, tikrai ne jusu reikalas kam as cia uzsiregistravau ir ka as cia darau smile.gif
Atsakyti
del daiktu mums sake, kad reikia atsinesti slepetes grupeje ir papildoma drabuziu komplekta.
Mums del soskiu sake, kad vaikutis jau turi ateiti be soskiu ir be pamperso. Maniskis visa diena buna be pampersiuku, bet miegui dar reikia, nes jis net nepabunda ir sisioja i lova. kol kas dar mazas.....bet manau, kad tokiu vaikuciu bus ir daugiau! bet tikiu, kad viskas bus gerai ir susitvarkysim!
Atsakyti
QUOTE(missC @ 2011 08 30, 11:09)
del daiktu mums sake, kad reikia atsinesti slepetes grupeje ir papildoma drabuziu komplekta.
Mums del soskiu sake, kad vaikutis jau turi ateiti be soskiu ir be pamperso. Maniskis visa diena buna be pampersiuku, bet miegui dar reikia, nes jis net nepabunda ir sisioja i lova. kol kas dar mazas.....bet manau, kad tokiu vaikuciu bus ir daugiau! bet tikiu, kad viskas bus gerai ir susitvarkysim!

Man kazkaip nieko del to nesake, rekomendacijose maciau parasyta kad butu geriau be viso sito, bet nieko nepadarysi, manau jom paciau patogiau pakeisti pampersa negu perrenginet visa vaikuti kiekviena karta smile.gif
Atsakyti
Saulyte,
as sutinku, mano pacios vaikas miega tik su pampersu.. Visko jie ismoks per siuos metus!
Atsakyti
missC, be to nauja aplinka gali sukelti sioki toki stresa, vien del to ash neatsimu dar soskes ir pampersu, bet tikiuosi per artimiausius pora menesiu kai apsipras visko atsikratysim smile.gif
Jus raset kad rugsejo 1 tarsimes kas kaip lanko? kiek atsimenu jus jau lankot darzeli? nes mes irgi nuo sausio jau lankem tai kazkaip as nebenoriu pradet is naujo adaptuot ir esu nusiteikus vesti normaliai, kaip jus planuojat? Ar nelieps mum ten visiem po puse dienos but?
Atsakyti
aisku, kad vaikuciams bus streso. Saulyte, mes darzelio dar nelankom. Pradesim tik rugseji, su visais. tiesa, maniskis apsirgo, tai mums neiseis nuo rugsejo 1 d. O siaip visi vaikuciai prades eiti i darzeli rugsejo 1, bet jeigu kazkuriam vaikuciui bus labai sunku, jis gales pratintis po trupuciuka. Bent jau man taip paaiskino.
Atsakyti
na, o mums darzelis nors ir kieme, savo dukryte veziosim i naujininkus.
Atsakyti
Aš tai palaikau monikamamytė, kad ir vaikučiams ir auklėtojoms geriau būtų sistema - įvedinėti po truputi, bet vienos nenori naujovių, nes yra seno sukirpimo, o jei kas ir nori, per daug jų neklauso. O ir šiaip tokie dalykai vadovų reikalas, o ne auklėtojų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(imakulata @ 2011 08 20, 21:53)
drinks_cheers.gif Bet tada aš visai nesuprantu tos moteriškės, tos monikamamyte. Juk čia jos pirma ir vienintelė žinutė. Tik tam, kad ją parašytų, ji šitam forume užsiregistravo. Kodėl jai čia tas "įvedimas" toks svarbus? Juk ji ne auklėtoja.  doh.gif Nesuprantu, bet gal jai su galva negerai?  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Dar net nelanko to darželio, o jau išsidraskė, išsibuvo: ir į darželį skambino, ir į švietimo skyrių skambino, ir e-mailą rašė. Žodžiu, visiems nervus gadino, kaip isterikė kažkokia, mažiausiai galvodama apie savo vaiką.  irnesakyk.gif Juk anokia čia paslaptis - tokių "mielų" mamyčių vaikučius auklėtojos "labiausiai" ir myli.
Man atrodo, kad pačiai monikamamyte labiau reikia to "laipsniško įvedimo" į elementarų supratimą, kad svetimam tvartelyje savos tvarkos niekas nedaro.  doh.gif

QUOTE(imakulata @ 2011 08 23, 23:13)
O mano patarimas - pasipuoškite, papuoškite savo atžalą ir būtinai nueikite. Nes bus ne šiaip sau šurmulio, bet ŠVENTINIO šurmulio. Bet tik jau nereikia to tokio egoistinio požiūrio "reikalauju dėmėsio sau ir mano vaikeliui".  doh.gif  doh.gif  doh.gif Geriau pati parodykite dėmesio kitiems, nors jau tą šventinę dieną. Be to, niekas nereikalauja rugsėjo 1-ą būti darželyje visą dieną. Pilnai užtenka poros valandų. O jau tos pilkos kasdienybės bus dar tiek ir tiek.  irnesakyk.gif

Aišku, jeigu neturi ko apsirengti, kaip kai kurios monikamamyte, pirštais nerodysime, tai tada ir draskaisi visaip, kad iš piršto išlaužtum kokią priežastį "nepasirodyti" darželyje rugsėjo 1-mą. Neisi juk vien skylėtas pėdkelnes iki papų užsitempusi. irnesakyk.gif

Gerbiama mamyte, ar jums cia paciai su galva negerai, ko jus cia purvais drabstotes? blink.gif Zmogus parase savo nuomone (kiekviena mes del savo vaikuciu pergyvenam), o jus cia apie materialine padeti blink.gif doh.gif Nenoreciau, kad tokia mamyte pasitaikytu mano vaiko grupeje schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(imakulata @ 2011 08 20, 15:52)
Ach, štai kaip čia.  doh.gif Bet aš vis tiek nesuprantu, kas tie visi, kuriems nuo to būna lengviau? Tarkim mano mažius, kurį irgi leisiu į darželį nuo rugsėjo. Ar jis bus su pirma grupele rugsėjo 1 -ą, ar su kuria kita grupele kurią kitą dieną, vis tiek jam ta diena  bus pirma diena lopšelyje ir jis verks kaip pasiutęs cray.gif ir jam vienodai rodys "po truputį tie kiti mazgiai įvesti ar iš karto". Kai mano mazgius paleis kakarynę blink.gif  man ir irgi visai nerūpės "įvesti" tie kiti verkiantys ir apsisnarglyję mažyliai ar dar ne.
Tai aš nesuprantu, kam nuo to "įvedimo" lengviau?  g.gif  wink.gif

QUOTE(imakulata @ 2011 08 23, 22:13)
O mano patarimas - pasipuoškite, papuoškite savo atžalą ir būtinai nueikite. Nes bus ne šiaip sau šurmulio, bet ŠVENTINIO šurmulio. Bet tik jau nereikia to tokio egoistinio požiūrio "reikalauju dėmėsio sau ir mano vaikeliui".  doh.gif  doh.gif  doh.gif Geriau pati parodykite dėmesio kitiems, nors jau tą šventinę dieną. Be to, niekas nereikalauja rugsėjo 1-ą būti darželyje visą dieną. Pilnai užtenka poros valandų. O jau tos pilkos kasdienybės bus dar tiek ir tiek.  irnesakyk.gif

Aišku, jeigu neturi ko apsirengti, kaip kai kurios monikamamyte, pirštais nerodysime, tai tada ir draskaisi visaip, kad iš piršto išlaužtum kokią priežastį "nepasirodyti" darželyje rugsėjo 1-mą. Neisi juk vien skylėtas pėdkelnes iki papų užsitempusi. irnesakyk.gif

Zinot, as irgi labai tikiuosi, kad musu vaikai ne vienoje grupeje. Nes jeigu jus, budama mama, taip kalbate, ko galima tiketis is jusu vaiko? tikiuosi, kad vaikuciui seimoje bus is ko paimti geresni pavyzdi. Rugsejo pirma as buvau darzelyje, ir ne suplysusiomis pedkelnemis, ir man buvo gaila kiekvieno, kaip jus sakot apsisnargliavusio vaiko. Grupeje atvedziau dukra, kuri pradejo zaisti visai smagiai. Tada atejo dar 4 vaikuciai, is kuriu 3 pradejo stipriai verkti, kartu pradejo verkti ir mano dukra su dar vienu berniuku. Pasirodo, kad sia savaite ir kita grupe dirbs tik iki pietu, nes taip geriau. Galiu pasakyti, kad geriau nebus. Butu buve geriausia, jei lopselio grupe pradetu dirbti nuo tarkim liepos 1. Tada vyriausieji lopsinukai pradedu eiti i grupe po kelis vaikucius, kas pora savaiciu ivedant naujus. Pora dienu palieki pusei dienos ar porai valandu, 3 diena - visai dienai. Nes kai palieki vaikucius 1,5 svaaites iki pietu, jie apsipranta. Kai palieki pilnai dienai, jiems buna naujas sokas ir naujas stresas. Jus pasiskambinkit i kitus darzelius, ne tik valstybinius, bet ir privacius, namudinius. Visos aukletojos jums pasakys ta pati.
Ir apskritai, patarciau kazka drabstant purvais ir izeidinejant, gerai pagalvoti pries tai darant. Siais laikais uz tokia veikla gali gresti ir baudziamoji atsakomybe. Gero savaitgalio

Atsakyti