QUOTE (Letta @ 2004 06 18, 09:00) |
Teko girdėti, kad labai skani gira gaunasi iš paprastų raudonųjų ir baltųjų serbentų (paprastai jie nelabai vertinami, bet sako , gira labai ![]() Kaip tik paskaičius jūsų žinutes labai užsimaniau ![]() ![]() Sėkmės man ![]() ![]() |
Sekmes

Ir butinai parasyk, kaip sekesi, o.k.?

Jau pasidarė
Vakar užraugiaiu, šį ryt jau išrūgusi
Visai skaniai gavosi. Jei kam įdomu, tai dariau taip:
Iš senų uogienių išsiviriau kompoto. Viriau dideliam puode, išėjo apie 10ltr Nenukošus uogų ir šiek tiek atvėsus kompotui, įdėjau pakelį džiovintų mielių. Palaukiau, kol pradės rūgti. Kai visos uogos sukilo į paviršių, nukošiau jas ir pastačiau kibirą su gira šiltai, kad rūgtų toliau. Ryte gira jau išrūgus. Supilsčiau į plastmasinius bambalius ir padėjau šaltai, kad daugiau neberūgtų. Bo gausis "brogė'.
Tik spalva visai ne giros gavosi. Tokiam atvejui tiks pakepinta (beveik padeginta) juoda duona. Tik ją reikia dėti į verdantį kompotą.
Skanaus.

Vakar užraugiaiu, šį ryt jau išrūgusi

Visai skaniai gavosi. Jei kam įdomu, tai dariau taip:
Iš senų uogienių išsiviriau kompoto. Viriau dideliam puode, išėjo apie 10ltr Nenukošus uogų ir šiek tiek atvėsus kompotui, įdėjau pakelį džiovintų mielių. Palaukiau, kol pradės rūgti. Kai visos uogos sukilo į paviršių, nukošiau jas ir pastačiau kibirą su gira šiltai, kad rūgtų toliau. Ryte gira jau išrūgus. Supilsčiau į plastmasinius bambalius ir padėjau šaltai, kad daugiau neberūgtų. Bo gausis "brogė'.
Tik spalva visai ne giros gavosi. Tokiam atvejui tiks pakepinta (beveik padeginta) juoda duona. Tik ją reikia dėti į verdantį kompotą.
Skanaus.

man tai labai skani degintos duonos gira. mano brolio žmona labai skania padaro. as viena karta bandžiau daryti nesigavo kažkas nes kazkaip zinau buvo viena vakara neišrūgusi atrodėo, kitą dieną kai paragavau jau buvo prarūgusi. bet kai padaro mokantis ja gaminti mmm buna tikras skanumėlis jeigu norėsit kuri nors pabandyti gaklesiu paklausti ir parašysiu tikslų recepta. gal kuriai is jusu geriau pasiseks nei man.
http://www.sintagma....ta/receptai.nsf?
va cia radau kaip daryt duonos gira, bandysiu:)Poto papasakot galesiu!
va cia radau kaip daryt duonos gira, bandysiu:)Poto papasakot galesiu!
QUOTE
O nebandete daryti giros, kuria reklamuoja kad jos skonis kaip is geltonos backos ? Ten yra trys dozes trims triju litru talpos stiklianiams...A va kaip tiksliai ji pavadinta nepamenu
Ir as tokios noreciau. Nostalgija...
Kelis kartus bandžiau darytis naminę girą(duonos), ir nieko nesigavo. Kiek cukraus bedėčiau,rūgštu:(( Gal kas žinot, kodėl gal mielės kaltos. Juk receptėlį turiu dar iš mamytės jaunystės laikų. O tada ir mielės gal buvo kitokios:( Gak sakau kuri darot duonos girą, pasidalinkit receptėliu:)
Anksčiau darydavau kmynų girą, tik brangokai gaudavosi, jeigu kmynus pirkdavau.
Gal kuri žino, kaip tiksliai daryti rabarbarų girą. Esu ragavusi pas vieną pažįstamą, tai nerealiai ji man skani buvo
.
Gal kuri žino, kaip tiksliai daryti rabarbarų girą. Esu ragavusi pas vieną pažįstamą, tai nerealiai ji man skani buvo

QUOTE(Asta @ 2004 06 17, 18:57)
O nebandete daryti giros, kuria reklamuoja kad jos skonis kaip is geltonos backos ? Ten yra trys dozes trims triju litru talpos stiklianiams...A va kaip tiksliai ji pavadinta nepamenu

Dariau. Na, skonis gal ir ne visai toks, kaip iš geltonos bačkos, bet visai neblogas.
vadinasi ji GERA GIRA.
As sia gira jau kelinta karta nusiperku, labai lengva pasidaryti, skonis kaip namines duonos giros, padarau sveciams pavaisinti, tai visi galvoja, kad pati dariau
ir labai giria
. Galima dar visokiu priedu savo nuoziura prideti, vaisiu, dziovintu vaisiu, citrinos. Be to labai vaikai megsta, vos padarau, viskas per diena ir iseina



Iš gamyklinių girų vienintelė Gubernijos yra be konservantų - pats atidžiai skaitau kiekvienos naujai išėjusios etiketes ir jai alternatyvos dar neradau. Gal kam ir nesvarbu, kad Europoje nuo konservantų jau kuris laikas nedūlėja mirusieji žemėje, bet mano vaikams visa chemija lipa odos "egzemomis" ar panašia velniava, jei atleidi stabdžius ir duodi ko jie norėtų.
Koncentratais irgi netikiu - manau, kad efektas bus tas pats kas ir iš bambalio.
Ką tik dariau paiešką receptų ir pamačiau, kad geriausias rinkinys yra Receptainėje - receptai.ten.lt. Nežinau kada pats pradesiu gaminti, nes neturiu sužiedėjusios duonos, bet jau pribrendau - reikia šiek tiek "technikos" - didelio puodo ir butelių išpilstymui (o gal pirmą kartą reiks pilti į kriauklę...). Tikiuosi parašyti.
Jei kam įdomu, yra kritiškas Vincento Sako straipsnis apie giras - http://www.meniu.lt/...06779&id=209114. Jei ką nors erzina žmonės su negatyviu požiūriu į pasaulį, siūlau neskaityti.
Koncentratais irgi netikiu - manau, kad efektas bus tas pats kas ir iš bambalio.
Ką tik dariau paiešką receptų ir pamačiau, kad geriausias rinkinys yra Receptainėje - receptai.ten.lt. Nežinau kada pats pradesiu gaminti, nes neturiu sužiedėjusios duonos, bet jau pribrendau - reikia šiek tiek "technikos" - didelio puodo ir butelių išpilstymui (o gal pirmą kartą reiks pilti į kriauklę...). Tikiuosi parašyti.
Jei kam įdomu, yra kritiškas Vincento Sako straipsnis apie giras - http://www.meniu.lt/...06779&id=209114. Jei ką nors erzina žmonės su negatyviu požiūriu į pasaulį, siūlau neskaityti.
QUOTE(2n2x @ 2005 08 14, 00:03)
Iš gamyklinių girų vienintelė Gubernijos yra be konservantų - pats atidžiai skaitau kiekvienos naujai išėjusios etiketes ir jai alternatyvos dar neradau.
Koncentratais irgi netikiu - manau, kad efektas bus tas pats kas ir iš bambalio.
Koncentratais irgi netikiu - manau, kad efektas bus tas pats kas ir iš bambalio.
Del koncentratu galeciau pasakyti, kad labai klysti, skonis vien nuo Gubernijos skiriasi kaip diena ir naktis. Sudetyje nera jokiu konservantu, vien tik naturalus komponentai (mieziu, ryziu salyklas, apyniu ekstraktas, alaus mieles)

QUOTE(Siesta @ 2005 08 14, 11:38)
Del koncentratu galeciau pasakyti, kad labai klysti, skonis vien nuo Gubernijos skiriasi kaip diena ir naktis. Sudetyje nera jokiu konservantu, vien tik naturalus komponentai (mieziu, ryziu salyklas, apyniu ekstraktas, alaus mieles) 

Sutinku, kad klydau. Be to ir V. Sakas pagyrė čia minėtą Gerą girą, o žinant, kad visuose jo straipsniuose teigiamų ir neigiamų atsiliepimų santykis ~1:36, tai yra ypatingas pagyrimas

Kuriuose tinkluose ir kokioje vietoje prekiaujama Gera gira?