
Vakar viriau dziovintu obuoliu gira, siandien isrugo, pastebejau, jog razinu neturiu, begsiu i parduotuve, saldinsiu ir pilstysiu i butelius... Nezinau dar kaip iseis, bet kol kas rezultatu patenkinta, paragavau, cukrelio idejus, praktiskai jau galima gerti... tik kazkodel, kiek teko skaityti giros receptu, visas dar reikia palaikyti kelias paras saltai...Taigi dar prireiks kantrybes

Receptuka sitos giros radau lietuvisku patiekalu zurnale, jei kas norite pabandyti, pasidalinsiu juo, nes bent man jis pasirode visiskai paprastutis:
(15 porciju)
450g dziovintu obuoliu;
3l vandens;
2 saukstai mieliu;
200g cukraus;
70g razinu.
Obuolius smulkiai supjaustyti, uzpilti 1l vandems ir pavirinti 30min.
Atskirai uzvirinti likusi vandeni ir dar karsta supilti i neatvesusi obuoliu nuovira.Kai ataus, imaisyti mieles, pridengti svarios drobules skiaute (as uzdengiau paprastu virtuviniu ranksluostuku) ir pastatyti siltoje vietoje. Kai gira prades rugti, perkosti, pasaldinti, supilstyti i butelius, imesti po 3-5 razinas, sandariai uzdaryti ir palikti saldytuve 4-7 dienas.
As is tikruju, tikrai nesveriau, kiek ten tu obuoliu idejau, o ir dariau ant 5l vandens, kaip ir dviguba porcija, bet siek tiek pamazinta, nes neturiu tokios talpos indu

Tai va, supilstysiu gira i butelius ir siandien vel kibsiu i darba, darysiu dar kokios kitos, planuose turiu balta gira (is batono), spanguoliu gira, kmynu gira ir saldiklyje turiu raudonuju serbentu prisisaldziusi, bandysiu ir is ju


Zodziu, labai smagu, bent man labai idomus giros darymo procesas, o be to gira gerti sveika ir galu gale, krize... Tiesiog triguba laimes porcija

