O as gaminu duonos gira paprastai, labai tiksliai nesilaikydama jokiu normu
Raugiu gira 5l talpos plastmasiniame butelyje (nuo vandens), kadangi tepdama sumustinius visada nupjaustau juodos duonos pluteles, tai jas sudziovinu ir naudoju girai...
Taigi i penkialitri primetu duonos pluteliu mazdaug trecdali butelio, apie 20g mieliu issuku su trupuciu cukraus sukreciu i buteli, suberiu apie 250g cukraus ir pripildau vos silto vandens tiek, kad iki kaklelio liktu laisvos vietos per mazdaug keturis pirstus (nes girai rugstant turis stipriai padideja, as dar buteli i puoda istatau, kad ant grindu neisbegtu...) ir imetu sauja razinku, buteli uzdarau ir gerai sumakaluoju, kad aptirptu cukrus, tada atsuku ir pastatau kambaryje rugti dviem dienom (kartkartem buteli uzsuku ir pavartau, kad viskas susimaisytu), po dvieju dienu skysti nuo duonos nukosiu ir galima gerti. Saltai laikant isbuna pora dienu. Jei per mazai bus cukraus ideta, mieles ji "suvalgys" ir bus nesaldu..., o siaip tai labai skanus dalykas, tik siek tiek i galva musa