Įkraunama...
Įkraunama...

Gira

Klingų "Gerą girą" kur po tris pakelius supakuota - labai lengva pasigaminti, bet man jos skonis neįprastas, nepanaši ji į tą "iš bačkos". Aš visada perku "Lietuvišką girą" - gamintojas E. Alūzo įmonė Kaune. Gaunasi tokia pat skani ir gintarinė kaip "Berneliuose". Minusas, kad reikia nukošti per medžiagą, nes ten džiuvėsėliai į trupinius sumalti, neestetiškai atrodo. Skonį pagerina saujelė razinų - su savo vyno mielių kultūromis.
Turiu prisitaupius butelių iš IKI nuo Gurmanų alaus (indaplovėj be vargo nusiplauna etiketės) - palaikau šiltai, nukošiu, supilstau į butelius, ir po to, jeigu stebuko dėka pavyksta kokias tris dienas palaikyt šaldytuve - tada gaunasi labai skani stipriai gazuota gira. Atidarant pasigirsta "pokšt" biggrin.gif Mmmm...
Atsakyti
QUOTE(emanacija @ 2008 05 30, 19:56)
Turiu prisitaupius butelių iš IKI nuo Gurmanų alaus (indaplovėj be vargo nusiplauna etiketės) - palaikau šiltai, nukošiu, supilstau į butelius, ir po to, jeigu stebuko dėka pavyksta kokias tris dienas palaikyt šaldytuve - tada gaunasi labai skani stipriai gazuota gira. Atidarant pasigirsta "pokšt"  biggrin.gif Mmmm...


Aš jau atrodo nemažai kartų girą dariau, bet man vis kažkodėl problemos su užgazavimu. Kai paskaitai, kiti rašo - po to pilt atsargiai, nes labai putoja blink.gif Nu man tai išvis beveik neputoja, simboliškai tik. Ką ne taip darau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 02, 22:58)
Aš jau atrodo nemažai kartų girą dariau, bet man vis kažkodėl problemos su užgazavimu. Kai paskaitai, kiti rašo - po to pilt atsargiai, nes labai putoja  blink.gif Nu man tai išvis beveik neputoja, simboliškai tik. Ką ne taip darau?  g.gif

Arba per trumpai šiltai laikai, arba mielių per mažai, arba į per karštą vandenį supili mieles arba koncentratą, ir mielės žūsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 04 liepos 2008 - 20:27
neseniai ragavau smetonišką gira,labai patiko,tik vienas dalykas gana keistas,joje yra 1 su kazkiek procento alkoholio ir ta gira parduotuveje pastatyta ne alkoholio skyriuje
Atsakyti
mb nusipirko 'KLINGAI' - gera gira - nu žinokit padarė ir super duper kaip skanu thumbup.gif , aišku rezultato reikia palaukt parą laiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(2n2x @ 2007 05 31, 00:47)
Jau metai kaip gaminu duonos girą - ranką taip atmušiau, kad be didelio vargo sukurpiau savo technologiją pagal Receptainėje rastą receptą. 
- pirmiausia iš IKI sukaupiau užkemšamų litrinių butelių (pas mane puodas girai 6l, tad pradžiai užteko 6) nuo Gurmanų alaus ir giros. Kadangi apsilankiusies svečiams duodu parsinešti namo 1-2 butelius, tai jie laikui bėgant papildomai prirenka man tų butelių
- perku 2 pakelius raikytos Vilniaus arba Bočių juodos duonos (labai keista, kad niekad nerandu atpigintos ir iš termino išeinančios). Ją suraikau šiaudeliais kaip kepta duona kavinėse ir ~4 val. su truputį praverta orkaite pašildau ~60 laipsnių (turiu naktinė režimą). Gaunasi 2 skardos džiūvesėlių - iš vienos iš karto gaminu, o kita pabūna orkaitėje iki kito karto
- 1 skardą grilio režimu pakaitinu 2 kartus po 5 min. ~ 220, kad džiūvėsėliai pajuostų iš abiejų pusių
- dedu į mažesnį puodą džiūvesėlius ir užpilu verdančiu vandeniu ir nupilu į didelį puodą kas kelias valandas (kai trinuosi virtuvėje)
- kai didysis puodas artypilnis įpilu ~ 1,5 stiklinės cukraus (ant 6 litrų) ir padrožiu mielių 1-2 gramus (jei mažai dedi, gaunasi mežiau laipsnių ir ilgiau stovi)
- per marlę nugręžiu likusius džiūvėsėlius ir palieku puodą iki 1 paros kambario temp. (supilstau priklausomai kada trinuosi  virtuvėje). Galima pridėti razinų, citrinos žievelių, kmynų antpilo - ką tik fantazija leidžia (nors su imbieru nepatiko)
- supilstau į butelius ir laikau šaldytuve

Kadangi mielių ir cukraus dedu mažai, laipsnių būna nedaug ir putoja normaliai. Jei padauginti, gali tekti plauti virtuvę, nes putos duoda labiau nei sukratyto šampano.


padariau, pagal jusu recepta gira. Gavosi thumbup.gif . Tik mieliu biski padauginau (is akies dejau) blush2.gif , tai truputi laipsniuku daugiau buvo, bet niekas nesiskunde.
Aciu drinks_cheers.gif

O is nukostos duonos kauke plaukams su dukra pasidarem, plaukai kaip silkiniai buvo.
Atsakyti
man skani iki gurmanų dvaro gira, baękorių ir gubernijos tiek pilstoma tiek buteliuose
o pati skaniausia tai mano tėvo daryta wub.gif
bet jau daug metų nedaręs verysad.gif
Atsakyti
[CODE]Rudeniop siūlau obuolių giros receptuką smile.gif
Kilogramą obuolių nuplaukite,nusausinkite,perpjaukite pusiau,išskobkite sėklalizdžius ir supjaustikite plonomis skiltelėmis.Jas sudžiovinkite orkaitėje.Užpilkite ažtuoniais litrais verdančio vandens,indą uždenkite ir parą palaikykite.Perkošusi įberkite 400g cukraus,įdėkite 40gramų su cukrumi ištintų mielių,išmaišykite ir palikite parą rugti šiltoje vietoje.Girą supilstykite į butelius,į kiekvieną įmeskite keletą razinų.Sandariai užsukite ir kelias dienas palaikykite šaltai.
Atsakyti
Aciu visiems uz patarimus, bandysiu ir as daryti. Ypac tiks kucioms mirksiukas.gif
Atsakyti
o sakyk si karta turiu likusia dezute giros kur skrta 10l. bet dezute yra maiselis su ruosiniu, taciau toki kieki yra per daug daryti, gal kuri eksperimentavote su sia dezute g.gif as visa laika dariau Klingu gira buvo super, taciau atradau likusia sita ir vat suku galva kaip padaryti skanu gerima g.gif g.gif
Atsakyti
Man patinka gira ruosta namuose.
Iš džiovintos duonos+kmynų+metu+razinu+cukrus+vanduo +mieles.
Georgiana del tos giros ,o,tai negalima ruošti is mazesnio kiekio?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 01 07, 18:23)
Man patinka gira ruosta namuose.
Iš džiovintos duonos+kmynų+metu+razinu+cukrus+vanduo +mieles.
Georgiana del tos giros ,o,tai negalima ruošti is mazesnio kiekio?

na net nezinau cia raso Lietuviska gira ir paruosimo bude pakomentuosiu: pakelio turini uzpilti 10l. virinto vandens, iberti 2-4 stiklines cukraus, galima pagardinti dziovintais vaisiais, kmynais ir laikyti 1-3 paras siltai. po to atvesinta gira atsargiai nupilti i asoti. Taigi pacios giros viduje maiseliais su tokiais a'le dziuveseliais tamsiais, taigi uztai kad sunku atmatuoti kieki skirta skiedimui su vandeniu na net neZinau kaip tuos miltelius padalinti i lygias dalis skiedimui, tai va gal kas gali patarti g.gif
Atsakyti