O jei paso galiojimo laikas baigiasi kitais metais, ar galima ji jau dabar pasikeisti?
Sveikos merginos,
Gal kas nors galite padeti.
Mano santuoka registruota UK su uzsienieciu, ne uz ilgo vykstu i LT ir noriu pasikeisti pasa su santuokine pavarde.
Nuo ko pradeti ir kokius dokumentus veztis? Ar reikia kazka legalizuoti cia UK, ar viska galima padaryti LT? Bandziau ieskoti info kompe bet nieko gero man rasti nepavyko...
Dekoju is anksto toms kurios su tuo susidure ir nieko pries man padeti.
Gal kas nors galite padeti.
Mano santuoka registruota UK su uzsienieciu, ne uz ilgo vykstu i LT ir noriu pasikeisti pasa su santuokine pavarde.
Nuo ko pradeti ir kokius dokumentus veztis? Ar reikia kazka legalizuoti cia UK, ar viska galima padaryti LT? Bandziau ieskoti info kompe bet nieko gero man rasti nepavyko...

Dekoju is anksto toms kurios su tuo susidure ir nieko pries man padeti.

QUOTE(Musicka @ 2009 08 04, 11:56)
Sveikos merginos, aš ištekėjau 2009 07 17, reikia keisti pasa, nes ruošiuosiu išvažiuoti 2 metams į užsienį, Sakykit, kai daro naują pasą, tai seną pasiima, t.y. aš kaip ir negalėsiu niekur išvažiuoti ? Ir per kiek laiko padarytu pasą ? Turiu išvažiuoti 08 men. pabaigoje, vykstu i Estiją automobiliu, sienu kaip ir nera, bet visvien pasa su savimi reikia tureti.
Daryk skubos tvarka pasa, ir galesi ji laikyti rankose jau uz poros dienu.
vakar pagaliau pradejau tvarkytis nekilnojamo turto nuosavybes dokumentus. i registru centra reikia nusinesti naujus asmens dokumentus ir santuokos liudijima. aisku, uz registro duomenu pakeitima vel reikia moketi
ir pakeicia, aisku, ne is karto. kadangi man skubiai nereikia, tai ilgiausias ir pigiausias duomenu pakeitimo terminas - 7 dienos.
todel, jei kada galvojate su turtu ka nors daryti, galite prie progos pakeisti duomenis, kad paskui nereiketu daugiau primoketi uz skubius duomenu sutvarkymus

todel, jei kada galvojate su turtu ka nors daryti, galite prie progos pakeisti duomenis, kad paskui nereiketu daugiau primoketi uz skubius duomenu sutvarkymus

QUOTE(aroonele @ 2009 07 29, 11:38)
nepamirskit ir banko korteliu, nes kai kortele atsiskaitineju ir dedu parasiuka tai visada skersuoja pardavejos, nes nelabai ta mergautini ir bemoku,o i banka tereikia santuokos liudijimo 

Banke nereikia jokio santuokos liudijimo - užtenka naujo paso ar ATK

O ir kortelės keistis nereikia - nebent primygtinai norite padaryti tai už 20 Lt

QUOTE(doruta @ 2009 08 04, 15:32)
O jei paso galiojimo laikas baigiasi kitais metais, ar galima ji jau dabar pasikeisti?
Gali keistis bet kada - nors ir kasmet

Čia viskas parašyta: http://www.migracija...php?347853091#4
QUOTE(Spyrga @ 2009 08 18, 06:23)
vakar pagaliau pradejau tvarkytis nekilnojamo turto nuosavybes dokumentus. i registru centra reikia nusinesti naujus asmens dokumentus ir santuokos liudijima. aisku, uz registro duomenu pakeitima vel reikia moketi <...>
Hmmm, dabar mąstau - gal ir man reiktų nuvykti į "Registrų centrą"

Ar būtina keisti duomenis - juk NT įsigijau mergautine pavarde?

QUOTE(magnifica @ 2009 08 18, 15:27)
gali ir nekeisti, jei nesiruosi su tuo turtu kazka daryti

bet jei noresi ta turta parduoti, perrasyti, tada notaras matys, kad nesutampa asmens duomenys su registro duomenimis

Sveikutės
aš jau irgi laukiu kol pagamins naujus pasą ir ATK, bet sakykite kaip daryti darbe, ar pavardę keisti su santuokos liudijimu, ar laukti naujų dokumentų? kokia pavarde pasirašinėti tada? kaip susitvarkyti sodrą, reikia ten nuvykti? nesakykit kad sutvarkys darbe, nes pagal pareigas man tai priklausytų, esu kadrų inspektorė, tik patirties tokios dar neturiu

QUOTE(Mistake @ 2009 09 20, 16:13)
Sveikutės
aš jau irgi laukiu kol pagamins naujus pasą ir ATK, bet sakykite kaip daryti darbe, ar pavardę keisti su santuokos liudijimu, ar laukti naujų dokumentų? kokia pavarde pasirašinėti tada? kaip susitvarkyti sodrą, reikia ten nuvykti? nesakykit kad sutvarkys darbe, nes pagal pareigas man tai priklausytų, esu kadrų inspektorė, tik patirties tokios dar neturiu 

Darbovetei "oficialiai" pranesiau apie pasikeitusius duomenis, kaip jau turejau nauja ATK. Parasiau pranesima apie mano asmens duomenu pasikeitima, pridejau santuokos liudijimo ir ATK kopijas

papasakosiu, kokiu nesusipratimu turejau registru centre su nuosavybes duomenu pakeitimu
zodziu, zinodama, kad laukia buto pardavimas ir nenoredama paskutine minute begioti su dokumentais, nuejau su santuokos liudijimu i registru centra, kad pakeistu irasa ir isduotu nauja nuosavybes patvirtinimo pazyma, kur butu irasyta nauja pavarde.
susitarus del buto pirkimo-pardavimo sandorio ir nunesus notarui visus reikiamus dokumentus sulaukiau notaro skambucio, kad registru centras neisduoda pazymos pardavimui, nes buta isigijau dar nebaigta statyti (nauja statyba) ir dokumentuose nurodytas ne 100 proc. buto baigtumas
todel turejau uzsakineti naujus kadastrinius matavimus, kviestis matininka ir nauju kadastriniu matavimu pagrindu vel uzsakineti registru centre nuosavybe patvirtinancia pazyma su naujais duomenimis. ka jau reikejo daryti skubos tvarka ir uz tai moketi daugiau pinigu
zodziu, gavosi, kad del savo uolumo be reikalo del pavardes persidarinejau nuosavybes dokumentus, nes po to vis tiek man juos reikejo keisti del nauju kadastriniu duomenu
apmaudziausia tas, kad registru centre, isdavinedami nuosavybes dokumentus su nauja pavarde neperspejo ir neatkreipe demesio, kad tuo paciu susitvarkyciau ir buto uzbaigima ir ta pirma karta praktiskai persidariau nuosavybes dokumentus be reikalo
kaip supratau, kad su tuo, kad reikia perdarineti nuosavybes dokumentus del uzbaigtumo susiduria praktiskai visi naujai pastatytu butu savininkai

zodziu, zinodama, kad laukia buto pardavimas ir nenoredama paskutine minute begioti su dokumentais, nuejau su santuokos liudijimu i registru centra, kad pakeistu irasa ir isduotu nauja nuosavybes patvirtinimo pazyma, kur butu irasyta nauja pavarde.
susitarus del buto pirkimo-pardavimo sandorio ir nunesus notarui visus reikiamus dokumentus sulaukiau notaro skambucio, kad registru centras neisduoda pazymos pardavimui, nes buta isigijau dar nebaigta statyti (nauja statyba) ir dokumentuose nurodytas ne 100 proc. buto baigtumas

zodziu, gavosi, kad del savo uolumo be reikalo del pavardes persidarinejau nuosavybes dokumentus, nes po to vis tiek man juos reikejo keisti del nauju kadastriniu duomenu

apmaudziausia tas, kad registru centre, isdavinedami nuosavybes dokumentus su nauja pavarde neperspejo ir neatkreipe demesio, kad tuo paciu susitvarkyciau ir buto uzbaigima ir ta pirma karta praktiskai persidariau nuosavybes dokumentus be reikalo

kaip supratau, kad su tuo, kad reikia perdarineti nuosavybes dokumentus del uzbaigtumo susiduria praktiskai visi naujai pastatytu butu savininkai

QUOTE(magnifica @ 2009 07 29, 08:10)
Pasą ir ATK - būtina
Vakar jau atsiėmiau pasą ir ATK
Iškart pridaviau dokumentus vairuotojo pažymėjimo keitimui (kaip gerai, kad radau seną medicinos pažymą, iki kurios galiojimo pabaigos beliko 5 dienos)
- penktadienį jau turėsiu jį 

Vakar jau atsiėmiau pasą ir ATK

O kiek laiko galioja ta medicinine pazyma nuo jos gavimo? Ar ne 5 metus?
QUOTE(kauke26 @ 2009 10 20, 10:59)
O kiek laiko galioja ta medicinine pazyma nuo jos gavimo? Ar ne 5 metus?
taip, galioja 5 metus

apie medaus keliones tai aišku, bet va, man įdomu kaip bus, jei aš ištekėjusi vyksiu į užsienį ilgesniam laikui? dabar jau bilietai nupirkti mergautine pavarde. keistis man pasą ir vežtis seną su pradurta skylute? nes paso tai reikėtų, darbas, bankai ir t.t. kitoj šaly...